Daar we met de trainers op teambuilding trokken naar Herentals, werd deze zeer druk bezette cross (1300 deelnemers !!!) niet als prioritair beschouwd voor de jeugd. Toch zetten enkele Lyrianen enkele zeer mooie prestaties neer. Mats V. gaf na zijn zilver op de crosscup vorige week nu de toon aan en kaapte de zege weg. Ook Otto VL is in sterke doen en was de beste bij de korte cross. Iets vroeger zagen we het succesvol wederoptreden van Charlotte die als scholiere zelfs brons haalde bij de korte cross Alle Categorieën. Een wedstrijd waarbij Lissa V. nipt het podium miste, wat ook kan gezegd worden van Katleen D. die 4° werd bij de masters. Lisa J. kon dan weer niet ontevreden zijn met een 5° plaats bij de seniores, terwijl Axl V. ook een mooie 8° plaats wegkaapte bij de scholieren wat Fiebe DB hem nadeed, maar dan bij de 20 scholieren dames, die 3370m moesten afleggen. Verder kwamen nog enkele jonge atleten in actie. Hans VC nam de begeleiding voor zijn rekening en schreef ons volgend verslag: "Ondanks het Lyra Sportkamp in Herentals, trokken we met een kleine delegatie Kangoeroes, Benjamins en Pupillen richting de veldloop in Mechelen.  Een zeer populaire veldloop mochten we aan de lijve ondervinden gezien de lange wachtrijen aan de covid safe stand, de inschrijvingen en de kassa. Ali Yusuf mocht de spits afbijten bij de 49 (!) Kangoeroes.  Met een knappe prestatie liep hij lange tijd aan de leiding, tot net voor de eindmeet nog 2 jongens hem voorbij staken, wat resulteerde in de prachtige derde plek. Bij de Benjamins gaven ook Aysegul en Robbe het beste van zichzelf.  Aysegul moest na een knappe race slechts enkele meisjes voor zich dulden bij ruim 58 deelneemsters.  Zelfde verhaal bij Robbe die zich in een deelnemersveld van 76 benjamins mooi in de eerste helft nestelde. Dan was het de beurt aan de pupillen waar we met 4 de Lyra kleuren verdedigden.  Janne liep bij de eerstejaars na een sterk ingedeelde race naar een knappe 11 plaats op 49 deelneemsters.  Ineens ook weer goed wat punten gescoord voor het Antwerps cross criterium, want er waren vele deelnemers van buiten Antwerpen.  Bij de tweedejaars stonden Zeynep en Saar aan de start tussen de 56 deelneemsters.  Saar bevestigde haar podium van vorige week en mocht na een goed ingedeelde race en sterke laatste 200m weer plaatsnemen op het podium op een mooie derde plaats deze keer.  Ook Zeynep bevestigde haar goede debuut met een mooie 24e plek vandaag, waarmee ze zich mooi in het eerste deel van het deelnemersveld nestelde.  Tot slot mocht Thomas bij de tweedejaars Pupillen plaats nemen aan de startlijn te midden van 81 (!) andere deelnemers.  Na een (te) snelle start, en behoorlijk lange cross, kwam hij mooi als 68e over de streep en liet nog 14 tegenstanders achter zich. Goed gedaan allemaal!" Knap werk van ons rood-wit team! Op nu naar de veldloop van 21-11 te Kessel (Fort van Kessel)...