Op deze veldloop in het Fort van Kessel, waren onze roodwitten met een mooie vertegenwoordiging van zo'n 52 atleten present. Bij de allerjongste Kangoeroes zagen we alweer heel wat enthousiasme bij Julie als enig meisje en ook de jongens Elias, Ali, Sander, Tuur en Lander waren alweer blij erbij te zijn en te mogen genieten van hun 'snoepprijsje' achteraf. Bij de benjamins merkten we bij de aankomst Aygesul op in de voorste gelederen maar ook Alix en Manou verdienen een pluim voor hun inzet. Bij de jongens eerstejaars liepen Mats, Tibor, Mil en Flor de ziel uit hun lijf en ook Emile kwam aardig voor de dag als 2° jaars. Bij de pupillen meisjes 1° jaars liep Janne een zeer verstandige wedstrijd en spurtte op het einde nog naar een sterke 5° plaats op 25 deelnemers. Bij de 2° jaars startte Jolien deze keer beter en halfweg koers kreeg ze Saar aan haar zijde, die uiteindelijk een gaatje kon slaan en niemand meer voorbij liet. Sterk nummer van Saar, die haar 2° zege van het seizoen liet optekenen en leider blijft in de Crosscup van Antwerpen. Maar ook Jolien is duidelijk in betere doen en kaapte nog mooi de 3° plaats binnen. Maar ook Lauren kaapte nog een schitterende 8° plaats weg en de nodige Crosscup-punten. Julie (12°), Zeynep (20°), Lise (23°) en Anna (26°) vervolledigden de sterkst bezette Lyra-reeks bij deze leeftijdsgroep. Bij de jongens deelde Thomas zijn reeks verstandig in en spurtte op het laatste nog enkele jongens voorbij om als 8° te finishen. Fonne en Cas startten misschien iets te voorzichtig maar wisten toch nog een 16° en 20° plaats te bemachtigen. Bij de 2° jaars waren ze met 41 aan de start. Hier liepen Tim en Senne zich onmiddellijk in de kijker en streden voor een bronzen plak in het voordeel van Tim. Ook Kasper liet zijn kunnen zien als mooie 8°. Ingo had nog wat last van zijn langdurige afwezigheid als 24° terwijl Victor en Robbe een goede indruk nalieten als 31° en 34°. Bij de meisjes miniemen namen Paulien en Emma een furieuse start, die ze in het 2° deel moesten bekopen. Niettemin finishten ze nog mooi in elkaars buurt op de 15° en 16° plaats. Ook Lena toonde karakter en mag als 22° op 31 deelnemers best tevreden zijn voor haar debuut. Louise had als 2° jaars na haar voetkwetsuur nu ook last van hevige steken in de zij en dat speelde haar duidelijk parten. Bij de jongens  kwamen ze met 34 aan de start. Wout startte zeer ambitieus maar moest wat prijsgeven op het einde om uiteindelijk 12° te worden. Cor vertrok zeer traag en deelde zijn cross goed in om uiteindelijk als 17° te finishen. Ook voor Ward, Tijs en Senne was het hun debuut en ze betaalden nog wat leergeld. Ze lieten echter nog enkele deelnemers achter zich als 25°, 27° en 30°. Bij de cadetten meisjes kan Tess als voorbeeld gesteld van karakter en inzet. Na Bonheiden kwam ze als niet afstandloopster alweer aan de start en werd knap 13° op 24. Bij de jongens liep Jo een sterke cross en werd mooi 7° van de 26. Maar ook Thor toonde karakter als meerkamper en liet als 20° nog een zestal achter zich. Bij de masters dames was het dan weer feest want Katleen gaf een demonstratie weg en won met ruime voorsprong in haar categorie. An kaapte de mooie 3° plaats weg maar was wel eerste in haar categorie W35.  Bij de seniores tot slot liep Olivier een sterke wedstrijd om uiteindelijk als 8° te finishen. De heroptredende Sander V. genoot ook van zijn veldloop en liet als 12° nog een 10-tal senioren achter zich. Mooi werk van ons rood-wit team! Bekijk de uitslag en de mooie foto's via de links hieronder...