Deze meeting werd op het touw gezet door samenwerking van de VAL en het Provinciaal comité ter vervanging van de afgelaste Provinciale Kampioenschappen, waarvoor DANK! Zo kregen Hasse, Lander en Thor eindelijk de kans om hun 1ste meeting bij de cadetten te mogen doen. Na wat inschrijving en- of betaling perikelen mocht Hasse de zaterdag met de groten meedoen aan het verspringen. Hier stond ze goed haar zo gezegde "mannetje" door met een sprong van 5m16 als 3de te eindigen van de 36 deelnemende cadetten over de 2dagen. Wetende dat ze de avond voordien haar reis naar Noorwegen afgerond had en zaterdag voormiddag er nog een hordetraining had opzitten. STERK! Zondags was het de beurt aan Thor en Lander die met glans verder sprongen dan ooit. Thor bleef juist 9cm onder vier meter terwijl Lander met 4m78 op de 11de plaats eindigden. Een uurtje later mocht hij voor de 1ste maal ook de 4kg zware kogel stoten en met de nog weinige trainingen in zijn benen en armen geraakte hij tot een sterk 7m95 resultaat. Ook coach Carl was in zijn nopjes met de aanwezigheid en prestaties van de aanwezige hoogspringers die onder zijn hoede trainen. Zie hier zijn relaas. Bij het hoogspringen zaterdag was Arne Min (1ste j belofte) erop gebrand om letterlijk de spikes nog eens aan te trekken om over een lat te springen. Na een eerder matige inspringsessie maar een verder foutloos wedstrijdparcours wipte hij gezwind en met ruim overschot over 1m98, en eindigde hiermee hij op de 1ste plaats. Voor 2m04 of hoger mistte hij voorlopig nog wat trainings-en wedstrijdritme op de volledige aanloop, maar dat gegeven was gelukkig geen verrassing voor atleet noch trainer. Daaraan wordt gewerkt. In de 2de en vroege zondag shift van het hoog bij de JSM deden enkel de ervaren seniorenkleppers Bram Ghuys en Lars Van Looy het beter. Ze lieten beiden 2m13 optekenen. Arne eindigde zo overall op de 3de plaats, en toonde zich alvast op schema voor een mooi winterseizoen. Ook zaterdag iets later op de namiddag maakte Lola De Rijck (junior 1 ste j ) zich klaar voor haar eerste wedstrijd hoog deze winter. Ze eindigde na een spannende strijd en een overtuigende sprong over 1m64 als 1ste bij de JSM met als toetje een indoor CR bij de juniores! Op 1m67 voelde ze ook zelf aan dat ze anders en minder goed aanliep en sprong, en konden de officiële van dienst niet anders dan 3 kruisjes te noteren bij deze hoogte. Lola zag in deze wedstrijd enkel een van haar trainingsmaatjes Anna-Lisa Van Thuyne hoger springen.  Als 2de j cadet sprong ze met 1m67 een nieuw PR. Met een welgemeende dank ook aan de Vlaamse Atletiekliga voor de getoonde flexibiliteit, in dit geval ten voordele en tot opluchting van een aantal jongere atleten die zich alsnog konden inschrijven in een hogere categorie. Nog een pluim waard op de hoed van Lola, is dat ze met haar ervaring en een bijna aanstekelijke uitstraling van rust en kalmte, de onervaren en “lichtjes” zenuwachtige cadet Anna-Lisa gedurende de hele wedstrijd mee op sleeptouw nam in de hogere reeks. Toen één van de officiële bij Anna-Lisa aandrongen om haar beginhoogte op te geven, terwijl ze nog niet de mogelijkheid had gekregen om in te springen, zei Lola kalm maar zelfzeker:  “Kom we gaan eerst inspringen, geef je beginhoogte daarna maar op, ze moeten maar wachten” En zo gebeurde het. WAY TO GO, LOLA! Zaterdag was ook nog onze krachtpantser Matthias van de partij en liet hij, wetende dat het op training beter lukt, met een worp van 17.74m zijn 4de indoor overwinning op tekenen. Zondag was ook coach Laurent richting indoor sporthal getrokken om Lars DH en Sam te begeleiden bij hun verspring wedstrijd. Lars had pech dat de 1ste twee verre pogingen, kleine nul sprongen waren maar met de 3de spong van 5m39 kon hij deze wedstrijd toch positief afsluiten. Sam haar 1ste poging was meteen ook haar beste resultaat. Met 5m03 werd ze 10de van de 31 scholieren die meededen over de 2 dagen. Weeral KEI GOE gedaan atleten en TOP dat jullie er weeral bij waren. Hopelijk volgen er nog enkele wedstrijden en kampioenschappen! Voor de verslaggever van dienst was ikzelf heel erg opgezet van de prestaties van onze cadetten en natuurlijk ook van onze andere  atleten. Zo was de 400km autorijden dit weekend zeker de moeite op naar meer!