Olivier  reed  naar Lanaken om toch maar te kunnen crossen dit week-end. Daar aangekomen werd het duidelijk dat het een  echte zware cross zou worden. De  natte kleverige kleigrond op het terrein maakte  het super glibberig en verraderlijk.  Ook de grote steile  zandberg en andere  kleine bultjes in het terrein die ze een zestal maal moesten overlopen gaf  karakter aan de wedstrijd.  Behouden starten en niet voluit lopen van bij het begin was de boodschap. Met 43 atleten werd de race aangevat bij de senioren mannen en Olivier kwam door na de eerste bocht rond plaats 13. Hij zat onmiddellijk in het  tweede groepje  achter de koplopers. Na de tweede van zes grote ronden begon Olivier reeds op te schuiven omdat een aantal atleten de rol moesten lossen doordat ze te voortvarend waren gestart.  Dit ging zo heel de race verder  waarbij één atleet bleef aanklampen tot in de laatste ronde.  Met nog een 300 meter te gaan versnelde Olivier nogmaals waarbij zijn metgezel  kraakte en liep hij naar een mooie en dik verdiende 5de plaats in 36’50” voor de 9669 meter. Dikke proficiat met een dijk van een wedstrijd. Trainer Koen en verslaggever van dienst was heel  tevreden en zelfs een beetje verrast met de mooie 5de plaats. Met een  kilo klei aan de bottinnen konden we dan tevreden en voldaan huiswaarts keren.