Op deze Belgische Universitaire Kampioenschappen kwamen Senne en Svelte in actie. Svelte haalde de finale van de 100m waar ze knap 7° werd in 13"37. Maar op haar favoriete horden moest ze enkel Angel Agwazie voor zich uit dulden zodat ze in een seizoensbeste van 14"99 verdiend zilver mocht omhangen. Bij de 110m Horden liet onze Vlaamse Kampioen Senne zijn talent alweer zien en won de Belgische titel in 14"66. Met het oog op de beker van volgend weekend liep hij ook nog de 5° tijd op de 200m in 22"54. Mooi werk, Svelte en Senne! Een verslagje van aanwezige coach Sven: "Universitaire outdoor kampioenschappen die traditioneel plaatsvinden op 1 mei. Heel dikwijls ook gepaard gaande met een super atletiek weertje. Dit jaar zeer wisselende (koude) wind, af en toe met een vleugje zon erbij die voor wat welgekomen opwarming kon zorgen. Svelte had vandaag de korte horden gepland, voorafgegaan door een 100m vlak als opwarming. Bij de horden dook ze vandaag net terug onder de 15 seconden (14.99 / -2.0 m/s) en behaalde daarmee zilver. Senne trad nadien eveneens aan op zijn favoriete discipline op zoek naar een geldige tijd maar dat nummer zorgde voor enige animo. Toen de atleten halfweg waren kwam plots iedereen tot stilstand bij de 5e horde. Bleek dat de horden niet op de juiste tussenafstand stonden. Officials gingen nakijken maar de horden stonden wel degelijk op de juiste (blauwe) lijntjes. Visueel zag iedereen ook wel dat er iets mis was met de tussenafstand. Nameten bevestigde dat aanvoelen. De 4e horde stond niet op de juiste plaats, maw. de belijning was niet juist uitgevoerd. De piste was nog maar vrij recent gekeurd en dit was de eerste maal dat er een 110m horden werd gelopen zo bleek. Enfin, alle horden werden voor de zekerheid stuk voor stuk nagemeten en de hordelopers konden een 20 min. later een 2e poging ondernemen. Geen ideale situatie natuurlijk om nog een toptijd neer te zetten, Senne ging er uiteraard nog voor maar raakte heel wat horden en kwam aan in een tijd van 14.66 (+2,2 m/s) en behaalde goud op de deze kampioenschappen. Nadien liep hij nog een 200m in een mooie 22,54 (+0.8) waarmee hij zijn seizoensbeste van het P.K met bijna 3/10 kon aanscherpen. Enkele foto's via de link."