08-05-2022 zal een datum zijn die voor velen lang in het geheugen gegrift zal blijven... Op die dag was er een atletiekclub die voor eigen volk de laatste titel van beste Belgische atletiekclub bij de heren wist te veroveren (Cfr volgend jaar heren en dames samen) en dat na een ongelooflijk bekerverhaal dat zijn start kende in 2009... Toen startte de herenploeg van AC Lyra in 3° landelijke  en wist jaar na jaar de titel binnen te halen om uiteindelijk in 2013 terecht te komen op het hoogste niveau... Na 7 jaar verblijf werd in 2019 voor het eerst het podium gehaald in Nijvel als 3°. Maar AC Lyra had nog hogere ambities en uitgerekend in het jaar waar onze club 75 jaar bestaat zorgden onze atleten voor een stunt van jewelste. Sinds 2013 was Excelsior Brussel onklopbaar maar daar dachten onze roodwitte helden anders over. In een kolkend stadion met enorme vocale steun van de 'jonge' thuisaanhang denderden ze als een machine doorheen deze topatletieknamiddag met heel wat Olympische en Internationale atleten. In liefst 7 disciplines werd het maximum van de punten gehaald (100, 400, 1500, 5000, Kogel, 4x100 en 4x400) en 6 maal haalden we de top-2 (3000, 400H, discus, speer, hinkstap en ver). Dat er op ontzettend hoog niveau werd gepresteerd werd bewezen door het verbeteren van liefst 4 clubrecords met daarbij de 100m van Kobe in een supersnelle 10"35 (CR-0.07"), discus van Matthias Q. met 47m26, hinkstap van Christian I. met 14m42 en de 4X400m tijd van Dylan, Christian, Senne en Sven in 3'11"94. Maar ook de bestprestaties van Jan DK op de 200m in 21"84 (-0.23"), Lander V. op de 800m  in 1'52"23 (-4"03), Lukas B. met speer naar 59m14 (+ 4m87) maakten indruk. Het stadion ontplofte dan weer bij de apotheose waar we een demonstratie weggaven op de aflossingen. Joris, Kobe, Jan en Simon brachten het stokje als eerste binnen op de 4X100m en daarna zetten de "Lyra-Tornados" het stadion helemaal op zijn kop toen Christian na een ongelooflijke inhaalbeweging de leidende ploeg van Excelsior voorbijraasde in de laatste 100m. Uiteindelijk haalden we zeer overtuigend de eindzege met 205 punten, 15 punten meer als Excelsior en liefst 56 punten meer als de nummer 3, Olympic Essenbeek Halle. Achteraf werd een stevig feestje gebouwd en knalden de champagnekurken in het rond. Traditioneel werden de bestuurders en trainers getrakteerd op een gratis plonsbad in de steeplebak. BEDANKT allemaal voor deze onvergetelijke dag vol inzet van atleten, trainers, medewerkers die zorgden voor een PERFECTE en sfeervolle organisatie en natuurlijk ook de talloze roodwitte supporters... ONE TEAM... ONE DREAM... AC LYRA !!!! En nog dit... voor volgend jaar komen we door de sterke prestatie van de heren en de dames (zie hieronder) uit in de hoogste SUPER-LEAGUE tegen de 7 beste Belgische clubs... Mooi zo! Via de links treffen jullie ook enkele persartikels aan. De mooie fotoreportage is het werk van Nadia en Svelte, waarvoor ontzettend dank... Via een 3° link kan je rechtstreekse flitsen van Sporza Radio herbeluisteren vanaf 3u39'30" voor interview met Kobe en vanaf 4u49'00" voor het eindverslag... Luisteren maar...