Op deze druk bezette Internationaal hoogstaande IFAM-meeting lieten enkele Lyrianen zich positief opmerken. 'De' prestatie werd zonder meer neergezet door Christian I. die duidelijk zeer sterk op dreef is. Na de interclub en zijn uitstap naar het Spaanse Huelva liep Christian alweer een dijk van een wedstrijd over de baanronde. Hij bouwde zijn race verstandig op en nestelde zich als enige Belg in het hoofdprogramma in het spoor van 2 metgezellen, die hij definitief achter zich liet in de laatste 100m. De chrono bleef stilstaan op zijn beste ooit 45"71 of slechts 0.01" boven de limiet voor het Europees Kampioenschap van deze zomer in Munchen. Hij zette hiermee ook de 10° beste prestatie ALLER TIJDEN in ons land neer en bewees eens te meer zijn plaats te hebben bij de Tornados 4x400. Bovendien verbeterde hij zijn clubrecord van vorig jaar op de FC te Merksem met 0.22". Elise van haar kant trad eerst 'als opwarming' aan op de 100m waar ze een goede 11"71 liet noteren. Het doel van deze meeting was echter de 4X100m met het oog op een selectietijd voor het EK. Samen met Rani Rosius, Ceetah Imke Vervaet en Rani Vyncke snelde het kwartet naar een schitterende 44"50 of 2° beste prestatie ALLER TIJDEN na het Olympisch kwartet met Kim Gevaert van weleer... Het staat zo goed als vast dat deze tijd moet volstaan voor een selectie bij de beste 16 van Europa (momenteel 7de). Ook Mats V. is in goede doen en verbeterde zijn 1 week oude clubrecord naar 2'00"18 (Cfr 2'00"91 FC Lokeren) op de 800m. Op deze afstand verbeterde ook senior Otto zijn besttijd naar 1'56"19 met meer dan 1". Ook Stefan S. verbeterde zijn besttijd naar 2'03"00 met 0.20". Verder bleven Simon VH (10"74 - 100m), Lien T ( 11"99 - 100m) , Sven VDB (22"06 - 200m), Dylan O. (51"99) in de buurt van hun PR. Tibo en Lisa bleven iets boven hun PR op de 800m, wat ook gezegd kan worden van Jochem V en Michael S op de 1500m. Minder goed verging het voor het Nationaal estafettenteam 4X100m 'The Falcons' met Kobe en Simon, die een diskwalificatie opliepen, maar niet getreurd... jullie kansen komen er nog aan... Zo kwamen toch weer enkele Lyrianen meer dan terecht in de 'spotlights'... Mooi zo!