Verslaggever en coach van dienst Koen schreef ons: "Zaterdag 28 mei 2022 trokken we naar Ninove voor een lange dag van het betere bekerwerk. Doordat op de terreinen van Ninove twee bekers tegelijk werden georganiseerd was het een uitgebreid uurschema en een lange dag. We hadden een zo volledig mogelijk ploeg samengesteld en dit om op zoveel mogelijke onderdelen punten te halen. Hierbij wil ik nogmaals iedereen bedanken voor zijn deelname en inzet. Ook de mensen die dachten dat ze er niet meer op hun plaats waren. Al vroeg in de voormiddag hadden Wim en ik de tent opgezet als eerste club op de terreinen van VITA samen met Anja S. die nog herstellende was van een blessure en daarom als jurylid ter plaatse was ipv als atleet. Onze secretaris Ken kwam als onze hoogspringer van dienst zijn steentje bijdragen op deze beker voor hij naar de IFAM moest om aan de slag te gaan bij de finish.  Ook Bart L. starte vroeg rond het middaguur met de speer en Hilde D.G. nam de kogel bij de vrouwen voor haar rekening. Een eerste eerder onverwachte uitschieter was Tinne J. die een mooie derde plaats behaalde op de 100 meter?  De volgende atleet ,net 35 jaar geworden en dus master, was Peter M. die een indrukwekkende 100 meter liep na een niet perfecte start, daar valt voor hem zeker nog wat winst uit te halen. Maar voor de club was het maximum van 13  punten binnen. Na haar 100m moest Tinne zich dus al snel  klaar maken voor haar 800m. Toch even bang afwachten wat dat ging worden na een stevige eerste proef.  Tinne liep een hele mooie wedstrijd waarbij ze als tweede over de finish ging.  Rond hetzelfde tijdstip kwamen Suzie V. ,  Wim G.  en Jurgen W. in actie. Ondanks een voetprobleem haalde Suzie V.  een heel knappe tweede plaats binnen met de discus.  Wim G. kogelde zich naar een mooie derde plaats. Jurgen W. verdedigde zich fel en met veel enthousiasme op het ver en pakte ook de nodige punten voor de club. De volgende atleet die moest aantreden was An C. op 1500m en liep een haast perfecte race met een mooie tweede plaats. Kort nadien kwam Rudy R. aan de beurt op dezelfde afstand en moest hierin toch ondervinden dat te weinig training op deze afstand behoorlijk pijn kan doen, ondanks dat eindigde hij toch knap midden in het deelnemersveld. Ondertussen was Katia H. aangekomen en opgewarmd voor haar 200m die goed verliep en dit met een goede start volgens haar trainer Jurgen. Knap gedaan Katia, punten in de pocket. Het volgende specialleke was Peter M. die de 400 meter voor zijn rekening nam op nogmaals indrukwekkende wijze naar de 1ste plaats doorstoomde.  Voor de  3000m dames ging An C. van start en deed wat  ze kon na haar goede 1500 meter. Suzie V. nam ook een tweede onderdeel voor haar rekening met de speer en haalde het volle pont aan punten binnen met de eerste plaats. Bart L. was dan aan de beurt op de 3000 meter en eindigde met een mooie tijd. Als laatste individueel nummer kwam Wim G. nog aan de beurt met  de discus en strandde op 8 cm van een derde plaats. Nu moesten we nog de aflossingen lopen en streden om de derde plaats in de stand . Onze dames behaalden hier een verdienstelijke 6de plaats. Toen was het aan de mannen om hun 4x400m te lopen. We moesten onze reserve loper moesten inzetten wegens een lichte blessure bij Jurgen W., maar het geluk stond niet aan onze kant en we werden niet gerangschikt vanwege een voetje te vroeg naar binnen. Spijtig maar het is niet anders, we werden het  4de team van 2de landelijke en het smaakt zeker naar meer. Ikzelf was super fier op iedereen van ons masters team en bewonder hun  inzet en teamgeest. Het was ook een heel mooie en fijne middag. One team, one dream..."