Ikzelf (Senne, verslaggever van dienst) begon aan mijn lange dag met een 100m. Een matige start en een sterk 2e deel resulteerde in een eindtijd van 11.20", 0.05 boven mijn record en hier kon ik zeker met leven. Lotte en Svelte kwamen hun benen nog eens losgooien op de 400m horden voor ze aan hun examens begonnen. Beide atleten kwamen met zware studeer benen aan de start en eindige respectievelijk in 67.55" voor Svelte en 67.84" voor Lotte. Dylan was de volgende die in de startblokken kroop om een 400m met horden af te werken. Zijn eerst 250m was zeer sterk. Maar de 8e horde tikte hij aan en verloor hier door wat ritme. Toch eindigde hij sterk in een seizoensbeste van 51.58" dit zal zeker nog sneller gaan de komende weken. Op de 200m kwam Sven in actie. Hij was de snelste man in het voorprogramma in een sterk seizoens beste van 21.83" Nadien stonden de horden op het programma. De reeks opende ik sterk met een seizoens beste en 0.01 boven mijn (club) record in 14.27". Deze tijd was goed genoeg om 2u later ook nog in het hoofdprogramma te mogen deelnemen. Maar na een lange warme dag en 2 wedstrijden al in de benen was het een hele vermoeiende finale. Met een lichte tegenwind klokte ik af in 14.46" en eindigde als 1e Belg. Lynn kwam ingepakt in verbanden aan de start te staan van haar reeks van de horden. Dit na een val op training deze week. Toch weerhield het haar niet om zowel in de reeksen en het hoofdprogramma 2x onder de 14 seconden te lopen, beide keren eindigde ze in 13.95". Babette bewees haar status als beste discuswerpster van het land dan weer door overtuigend het discus te winnen. Zij landde de schijf 54.05m ver en was goed voor haar 2e beste worp ooit. Arne moest in een mager bezette wedstrijd snel achtereenvolgend springen en resulteerde in een sprong van 2.01m. Later op de avond was het de beurt aan de halve fond. Lander kwam zijn goede vorm etaleren op de 800m door naar een PR te knallen in 1'51"63. Otto kwam aan de start van de 1500m met als doel zijn record te benaderen. Lander die haas was zorgde voor het goede tempo. Otto benaderde hierdoor zijn record en kwam aan na 3'54"28 net 0.3sec boven zijn record. Mats sloot deze dag af als laatste atleet voor lyra maar deed dit wel in stijl! Hij heeft duidelijk zijn goede vorm te pakken. Zijn 1500m legde hij af in 4'07"68 een verpulvering van zijn record met meer dan 10seconden en natuurlijk ook een nieuw clubrecord. Dit levert hem de voorlopig 2e plek op op de nationale ranglijst bij de cadetten en top 30 aller tijden in België. Weeral sterke prestaties van onze Lyra atleten in het vooruitzicht van het BK AC eind juni!