In het AAS criterium in Essen verdedigde Saar (Pup V) als enige Lyriaantje met verve de rood-witte kleuren.  Bij kogel verpulverde Saar haar PR van 2 weken geleden met maar liefst 1m10.  Met een worp van 6m92 won Saar het kogelstoten met ruime voorsprong.  Tijdens de 60m verkeek ze zich op de finishlijn die 10m verder lag, maar eindigde toch nog 6e in 9.66" (laatste 10m uitlopend).  Niet getreurd, op naar discus.  Eerste keer discus, dus veel nieuwsgierigheid.  Na de werptraining van Johan en gouden tips van Wim de dag voordien, mocht het resultaat gezien worden met een mooie 2e plaats en ineens PR worp van 15m88.  De werp trainingen werpen stilaan hun vruchten af!  Bij het laatste nummer van de dag, de 1000m, zette Saar de puntjes op de i.  Van start tot finish liep ons rood-wit singletje aan de leiding, gecontroleerd, stelselmatig het tempo opdrijvend om te eindigen in 3'44"75 met een sterke laatste 200m.  Een benadering van het PR van vorig jaar op enkele duizendsten, en vooral eindelijk weer eens een goed 1000m gevoel.  Conclusie, rood-witte missie in Essen meer dan geslaagd! KEI GOE gedaan Saar!