19 Lyriaantjes trotseren de tropische hitte en lieten zich zeer positief opmerken tijdens deze prioritaire jeugdmeeting van het Antwerps Jeugdcriterium. Gelukkig had de organisator het vroege aanvangsuur gekozen zodat de hoogste temperaturen pas tegen het einde werden bereikt... Thomas, Emile en Robbe haalden hun hartje op en beleefden als kangoeroe en benjamins een leuke voormiddag met stoten, springen, spurten, estafettenloop en de langere afstand, beloond met een knappe medaille. Papa-trainer Hans nam dit trio onder zijn hoede voor de begeleiding. Tegelijkertijd aan de overkant kwamen 8 pupillen en 8 miniemen in actie voor hun disciplines. Ze waren goed omringd met de jeugdtrainers Joeri, Kathleen, Mike en Gery en gelegenheidscoach en hoogspringtopper Arne. Bij de pupillen meisjes was het meteen bingo en hoe! In afwezigheid van hordentrainer Paul, die verdiend geniet van zijn verlof, wilden de meisjes hem op afstand verrassen en dat lukte schitterend. Zij aan zij scheerden ze over de horden in de snelste reeks en Good-Luck haalde de zege in een goede 10"50, voor Saar die verbeterde naar 10"73 en Lauren die haar PR verpulverde naar 10"75. Een volledig Lyra-podium om de toon te zetten... Ook Julie dook als 7° voor het eerst onder de 12". Ook bij het verspringen was het bingo met een zege voor Lauren in een nieuw PR van 4m21, waarbij ook Julie en Janne hun beste sprongen neerzetten. Bij de 60m was het alweer ons sprintbommetje Good-Luck die iedereen ver achter zich liet, Saar als 4° en Julie als 9° bleven aardig in de buurt van hun PR. De meisjes eindigden in schoonheid en Julie, Saar en Good-Luck trotseerden de loodzware hitte en de 3X600m met een zege... Bij de jongens schitterde Bent bij het kogelstoten en mocht fier een bronzen medaille omhangen. Bij hoog evenaarden Bent en Victor (voor het eerst met flop) hun PR, terwijl Tim dolgelukkig was met zijn PR van 1m35, wat hem een een bronzen plak opleverde. Bij de miniemen meisjes verpulverde Julia haar PR speer naar 23m30 en moest slechts 1 atlete voor zich dulden. Bij de horden dook Mare voor het eerst onder de 10" maar moest vrede nemen met een onfortuinlijke 4° plaats. Iets later moest ze opnieuw hetzelfde scenario ondergaan, want ook hier verbeterde ze haar vertesprong naar 4m29 en werd bij de laatste poging nog voorbijgestoken. Julia kende een topspringdag en zette 3 maal een PR neer om uiteindelijk met 4m56 (4m32 was haar PR) zilver op te strijken, met dank aan de knappe trainingen van trainer Jean. Ook Louise was de koning te rijk met haar PR. Op de spurt was het dan wel bingo voor Mare die met een knap PR van 11"46 brons mocht omhangen, terwijl Julia haar PR verpulverde met 0.41" naar 11"59. Lena deed ook haar best maar bleef telkens in de buurt van haar PR's. Bij de jongens liet Senne bij zijn eerste hordenwedstrijd een knappe 4° plaats optekenen en bleef Cor iets boven zijn PR. Hij liet daarna een mooie 1m35 hoog optekenen. Bij de spurt over 80m was het bingo voor Senne die mooi 3de werd in 11"05. Ook hier verbeterde Cor zijn besttijd naar 12"12. Lukas had duidelijk last van de warmte en bleef telkens iets boven of onder zijn beste. Hoedje af voor de inzet en sfeer in het Lyra-kamp en de schitterende begeleiding onder een loden zomerzon bij zo'n 35 graden! GEFELICITEERD !!!