Deze Belgische Kampioenschappen die voor het eerst gespreid werden over 3 dagen, kenden een enorm succes voor onze club. Temeer dat enkele sterkhouders pech hadden door ziekte of door kwetsuur. De Belgische titels werden in de wacht gesleept door Kobe Vleminckx als snelste spurter over de 100m, die zijn clubrecord van 10"34 (Cfr Dessau (D) 25/05) verpulverde en uithaalde met 10"25. Ook Simon maakte een sprong vooruit en mocht met de 2° snelste tijd en PR van 10"46 aan de zijde van Kobe starten. Spijtig dat hij op het einde kramppijnen kreeg, maar hij haalde nog knap brons en alweer door hij met 10"49 onder zijn PR. Bij het kogelstoten stonde er alweer geen maat op Matthias Q.. Onze krachtpatser gaf iedereen het nakijken met een worp van 16m83. De omstandigheden voor het werpen waren echt wel allesbehalve met het onweer van vrijdagavond. Bij discus was dan weer Babette aan het feest. Ze liet het tuig bij haar 4° poging landen op 56m rond, meteen een verbetering van haar beste met 50 cm en de 4° prestatie aller tijden in ons land. Bij de atleten met beperking toonde Katia haar klasse door de titel op de 200m weg te kapen in 32"70 en ook nog eens zilver te halen op de 100m in 15"99, tweemaal net iets boven haar PR. Bij de 110m Horden kwam Senne met een lichte kwetsuur aan de start. Op karakter haalde hij de Finale met de 5° tijd en verbeet de pijn om uiteindelijk knap zilver te mogen omhangen in een tijd van 14"44. Bij de afstandsnummers 1500m en 5000m was het ook tweemaal bingo. Jochem Vermeulen, die stilaan maar zeker na coronaperikelen naar zijn beste vormpeil toegroeit, nestelde zich knap in het spoor van de Europese beloftenkampioen Ruben Verheyden en finishte in een knappe 3'39"01, zijn 3° beste ooit. Op de 5000m smeedde Michael S. een plan met trainingsmakkers Thomas Van Noppen en clubmakker Hamish Carson om een snelle tijd neer te zetten met het oog op de rankings. Spijtig genoeg profiteerde ook Debjani van dit treintje en snelde Michael in de laatste 200m nog voorbij. Niettemin zette Michael een schitterende besttijd van 13'33"92 neer (Cfr 13'37"67 Ifam 2021). Ook Dylan Owusu leverde zijn bijdrage bij het succes op de 400m Horden. Nadat hij in de reeksen 51"63 liet noteren, bevestigde hij op zondag met een tijd van 51"11 en goed voor brons. Hij kwam hiermee aardig in de buurt van zijn beste 50"93 (2019). 400m loper Sven Vandenbergh koos voor de 200m en zette daar een goede 21"87 neer, iets boven zijn PR. Jan DK moest hier tevreden zijn met 22"28. Bij het hoogspringen zagen we Lola aan het werk in een sterk bezette competitie. Ze moest zich tevreden stellen met 1m60. Ons Lyra-team ziet duidelijk hun klasse opmerken beloond met heel wat ereplaatsen. PROFICIAT en zeker ook aan de trainers-begeleiders!!! De mooie foto's zijn van de hand van Nadia waarvoor dank! Via de links kan je 'livestream' van de 3 dagen bekijken...