Het was de open meeting van AVT die wegens de pistewerkzaamheden in Heusden-Zolder uit moest wijken naar de piste in Hasselt. Het was een rustige meeting met niet zoveel deelnemende atleten maar dit kon de wedstrijd honger van Matthijs en Malien niet deren. Matthijs was speciaal naar daar gekomen om nog wat wedstrijdritme op te doen voor het hoogspringen. Hij kon als enigste scholier zijn PR van 1m70 evenaren en faalde nipt op volgende hoogte van 1m75 maar het voelde positief aan en mag als troostprijs een 1ste plaats noteren. Ondertussen was Malien, die voor de eerste maal  mocht optreden in Lyra tenue, begonnen aan het verspringen. De 1ste sprongen liet ze nog wat liggen bij het afstoten maar de 5de sprong lande ze op 4m55 en de laatste poging was zeker verder, maar hier liet ze ondanks dat we een voetje bij haar aanloop bijzette, een nulsprong noteren. Dus komt goed Malien! Nog geen kwartiertje later moest ze vol stress al aan de bak bij het hoogspringen waar ze met redelijk succes de lat op 1m40 nog overschreed na wat kalmerende woorden en raadgevingen van Carl die ook nog Anna-Lisa van Scola als primus het hoogspringen liet afronden. Bij het kogelstoten was de temperatuur nog wat opgelopen en stond de ring in de blakke zon. Hier moest ik Malien na de 4de poging toch wat oppeppen om wat meer agressie aan de dag te leggen, en dit met succes, zodat ze met 11m60 tevreden en als 1ste haar atletiek dag positief kon afsluiten. Goed gedaan van beide atleten en natuurlijk ook van de aanwezige coaches!