Deze '19° Alibo Flanders Cup - Memorial Jos Verstockt' zal de geschiedenisboeken ingaan als de best geslaagde Internationale topmeeting van onze clubgeschiedenis. Het zonnige weer met prima rugwind voor de spurters, ideale temperatuur met prima hazen voor de afstandsnummers, ontelbare persoonlijke bestprestaties, 667 deelnemers uit 26 landen waarbij liefst 74 Lyrianen, 2 Flanders-Cuprecords, uurschema tot op de minuut gevolgd, prima sfeer met aangepaste tunes, voorbereidingen en opkuis tip-top in orde door een sterk en uitgebreid vrijwilligersteam... waren de ingrediënten van deze supergeslaagde editie. Sportief wens ik me te beperken tot de meest in het oog springende prestaties... Bij de 100m haalde Lien T. knap de finale en dook Robbe T. voor het eerst onder de 11" (10"95). Jarne, Lode, Siemen en Thor verbeterden hun besttijd. Spijtig dat onze Falcons deze meeting niet in hun planning hadden staan... Bij de 200m toonde Elise zich superieur en was de snelste dame in 23"60, waarmee ze haar clubrecord evenaarde en het stadionrecord verbeterde. Juist op tijd in conditie voor het EK 4X100m in Munchen vanaf 15-08! Het team dat voltallig deelnam werd trouwens verdiend in de bloemetjes gezet! Jitse en Lynn verbeterden ook hier hun PR. Ook Robbe verpulverde zijn PR met 21"97. Bij de 400m was de jetlag van Christian (Cfr WK Eugene) nog niet uit de benen, maar hij wilde persé deelnemen voor de club (mooi!) ... Bij de 800m dook Stefan S. voor het eerst onder de 2'. Ook Lennert VD verbeterde met 3"07. Bij de 1500m zagen we een sterke Charlotte V. die voor het eerst onder de 4'30" dook als 5° van de A-reeks. Lisa en Febe verbeterden ook. Axl liep een super 1500m en dook als scholier voor het eerst onder de 4' en verbrak hiermee tevens het 48 jaar (!) oude clubrecord van René Busschodts. Bij het verspringen verbeterde Sam DV zich naar 5m39 als 7° in totaal en wist ook Tess haar PR aan te scherpen. Bij de kogel stond er alweer geen maat op Matthias Q. die Milanov voorbleef met 17m82. Bij het discuswerpen was BK Babette alweer aan het feest. Bij het speerwerpen haalde Sam dan weer het podium. Bij de 4X100m gaven de juniores Jitse, Siemen, Robbe en Lode een staaltje van kunnen af, richting PK en BK Estafetten. Wat een come-back zagen we dan weer van springveer Arne, die met 2m12 ook de hoogte van de winnaar en BK-zilver Jef Vermeiren haalde. Senne en Lynn snelden dan weer naar een knappe 5° en 4° plaats bij de korte horden. Via de 'link' kan je een mooie reportage van RTV terugvinden... De prachtfoto's zijn van de hand van Nadia, Jean, Marcel en Sonja enz... waarvoor dank! We waren weeral GROOTS en onze slogan 'One team, one dream' werd nogmaals in de verf gezet !!! Ook hielden we onze nieuwe clubtrippel 'Nete-Lyr' nav ons 75-jarig bestaan boven de doopvont en dat werd gesmaakt tot in de vroege uurtjes...:) !!!