De aflossingen zijn tezamen met de BVV een kampioenschap waar het teamgevoel en teamwork primeert en sterk aangemoedigd word. Dit was nu niet anders, maar dankzij het puzzel en trainingswerk van trainers Jurgen en Paul op de korte afstanden, het voorbereidingswerk van onze 1/2 fond trainers Simon, Koen, Bert en Jozef en de trainers Ann, Betty en Katia van ons AMH team of samengevat het voorafgaand werk van vele trainers, werd het een hoogdag in ons jubileum jaar voor onze super gemotiveerde afgevaardiging LYRA atleten aangemoedigd door de vele aanwezige supporters! Zet je neer voor het lezen van het lijvig relaas dat ik chronologisch zal afwerken en voor het bekijken van de sfeer foto's genomen door Svelte (nog komende) en verslaggever van dienst! Het kampioenschap opende met de AC Vrouwen reeksen van de 4x100 waar Hasse pijlsnel vertrok en de stok doorgaf aan Elise gevolgd door Lynn die op haar beurt de stok doorgaf aan Lien, die als snelste van 13 deelnemende ploegen afklokte in 46.14", wat ook de 4de beste tijd aller tijden was van de clubploegen. Opdracht meer dan geslaagd voor een finale plaats en een verbetering van het CR, daterend van 2012, waar de damesploeg van toen, Helena, Karlien, Jane en ook Elise aanwezig en getuige van waren! Ook onze heren 4x100m ploeg konden zich kwalificeren voor de finale dankzij het uitstekend aflossingswerk van Joris, Robbe, Jitse en Jarne die aftikte als 2de in 41.64". Nu was het de beurt aan onze scholieren dames met Jutta als starter, Kjersti als 2de loopster, Lena als 3de en Sam als slotloopster. Ook zij konden zich plaatsen voor de latere finale door als 4de te eindigen van de 14 deelnemende ploegen in een mooie tijd van 49.98". Onze jongens scholieren hadden er veel zin in en waren blij te kunnen deelnemen aan dit BK. Lars DH was de starter van dienst  die het stokje doorgaf aan Lars M. die op zijn beurt Matthijs lanceerde om de aflossingsstok door te geven aan slotloper Bjarne.

Hier liep het spijtig genoeg fout. Een magere troost, maar dat gebeurt ook bij de beste ploegen jongens! Nu begonnen de reeksen van de 4x200m lopers waar Sven, Robbe, Jitse en Dylan onze club vertegenwoordigden. Zij deden dit met verve door de snelste tijd van 1'25"94 neer te zetten zodat ze verzekerd waren voor een finale plaats. Na een klein uurtje stonden onze 4x800m dames Lisa, Charlotte, Lola en Heleen aan de start waar geen maat stond op de ploeg van Aalst maar waar onze dames knap al 2de finishten in een nieuwe CR tijd van 9'23"60! STERK! De reeks daarna stonden onze masters dames Tinne, An, Katia en Katleen klaar voor de volgende 4x800m wedstrijd.
Ook zij moesten 1 ploeg als meerdere erkennen, maar waren zeker tevreden met de zilveren medaille en de tijd van 10'40"07, waar ze een kleine 3 sec. stranden van het CR! KNAP! Nu was het tijd voor de finales van de 4x100m waar onze dames  scholieren dames als eersten van wal staken met Jutta, Kjersti, Lena en Sam, die mooi 6de werden in een tijd van 50.59". De volgende Lyra ploeg was onze AC ploeg met Hasse, Elise, Lynn en Lien die met dezelfde opstelling van start gingen als in de reeksen. Heel de race bleven ze flirten met de eerste en tweede plaats maar slotloopster Lien stelde orde op zaken door zich naar de koppositie te spurten en de ploeg hierdoor met verve naar de titel loosde, maar ook naar een nieuw Belgisch Record van 45.81"! TOP TEAM! Bij onze heren ploeg viel Joris uit tijdens de opwarming uit met een kwetsuur en moest Dylan de fakkel als starter overnemen, gevolgd door Jan, Robbe en Kobe. Ook zij mogen zich nu Belgisch kampioen noemen en verbeterde het clubrecord naar 40.51". KLASSE! Ondertussen was ons AMH team toegekomen en stonden Bart, Ruben, Joni en Conner klaar voor hun 4x100m in een rechtstreekse finale. Zij deden dit ook UITSTEKEND en dankzij de geweldige eindspurt en jump van Conner werden ook zij na enkele spannende minuten, op 3 honderdsten na, tot Belgisch Kampioen uitgeroepen! Ook onze dames Elise, Ena, Janne en Jadzia deden het meer dan voortreffelijk door met een tijd van 1'15"66 de 2de plaats te behalen. Een kleine 2 uur later was het terug de beurt aan onze G-atleten die nu uitkwamen op de 4x400m. De identieke dames ploeg van de 4x100m liepen zich nogmaals naar een zilveren medaille in een tijd van 7'13"31. De jongens Jaro, Jeroen, Jeff en Joni vielen spijtig genoeg juist naast een podiumplaats met een tijd van 4'45"39. KEI GOE gedaan van ons G-Team! De laatste te lopen finale was deze van de  4x200m waar onze ploeg nu met de opstelling van Sven, Kobe, Dylan en Jan naar de titel snelden in een sterke tijd van 1'24"88. WELL DONE! En zo mogen we weeral fier zijn op de neergezette prestaties van onze rood-witte brigade! ONE TEAM-ONE DREAM!  Moesten er nog vooral podium en andere foto's en filmpjes in omloop zijn mag je me deze zeker toesturen om de site verder aan te vullen.