Laat ons het verslag van dit BK over de 2 dagen bundelen en beginnen met onze Belgische juniores kampioenen! Zij slaagden erin met de ploegopstelling van Brecht, Jitse, Siemen, Robbe en dit onder de begeleiding van trainer Jurgen, de tegenstanders 1,5 sec achter zich te laten. PROFICIAT allen. Weet dat jullie de laatste kampioen titel bij de estafetten hebben behaald onder de naam en rood-witte kleuren van AC LYRA. We zullen verder gaan met de medaille winnaar van vandaag die wel nu het weer mee had in vergelijking met de stortvloed van gisteren. Axl had de selectie behaald op 1500m die heel tactisch maar ook heel traag begon. Axl wachtte rustig af en bleef ijzig kalm om de voorlaatste ronde de eerste echte versnelling te pareren. Deze raad had hij ook gekregen van de aanwezige trainers Simon en Jozef. In de laatste ronde kon hij als 3de zijn wagonnetje aanpikken en wist dit vol te houden tot over de meet met een bronzen medaille als beloning. STERK! Hasse had gisteren dan minder geluk met het weer in de reeksen van de 80m horden. Wegens een heuse stortvloed moest de start wat uitgesteld worden maar ondanks dit wist ze haar reeks te winnen onder het welziende oog van trainer Paul, wat goed was voor een finale plaats. Hier kwam ze uit in baan 2 om feilloos al de horden te nemen en als 3de af te klokken in een snelste tijd ooit van 11.72" maar die spijtig genoeg niet kan gehomologeerd worden wegens te veel meewind van 2.8. maar toch resulteerde in een dik verdiende bronzen medaille! KNAPPE seizoen einde Hasse! Malien, onder begeleiding van trainer Wim, moest evenzeer het slechte weer van de eerste dag trotseren bij het kogelstoten en discuswerpen. Beide proeven gaven niet het beoogde resultaat maar daar zullen de vele sporturen in school wel mee te maken hebben want aan de inzet en begeleiding op de trainingen zal het niet liggen. Bij de kogel eindigde ze als 12de met 10m20 en met de discus geraakte Malien niet verder dan 29.52m maar mag zich toch de 7de beste discuswerpster van België noemen! Bij Lena speelde het weer ook een rol tijdens het speerwerpen maar toch was ze best tevreden met 34m92 en 6de plaats als resultaat. Scholier Kjersti had niet alleen last van het weer maar ook van een lichte verrekking zodat ze niet voluit kon doorgaan op de 100m horden zodat ze toch wat teleurgesteld maar toch foutloos de horden overschreed. Sam, die terug goed bezig is op de trainingen met Laurent als coach, kon zich eerst plaatsen met 5m33 bij de 8 besten om bij haar 5de poging uit te pakken met een nieuw pr van 5m44 wat haar een KNAPPE 5de plaats opleverde! Voor dat ik verder ga met de atleten die nog op dag 2 aan de bak kwamen wil ik toch nog vermelden dat Jutta spijtig genoeg wegens ziekte forfait moest geven voor de 400m horden. Matthijs die onder de vleugels van trainer Carl een selectie uit de brand had gesleept bij het hoogspringen had zijn dagje niet en wist de aanvangshoogte van 1m65 niet te overschrijden! Spijtig, is k.t, maar dit gebeurt nu een maal Matthijs! Op de 800m hadden we nog als laatste Lyra atleet Lennert, die ook als 1ste jaar cadet goed zijn mannetje stond op de 800m, en zich als 16de met een tijd van 2'09"44 wist te eindigen! Zo, voor de cadetten en de scholieren zitten de kampioenschappen alsook het seizoen zo goed als op, maar de werpers zullen traditioneel zeker nog aan enkele wedstrijden deelnemen waaronder het BK Hamer, alvast voor Malien, die we nu meer geluk wensen!