Spijtig genoeg waren de temperaturen niet meer die van enkele weken geleden. Al bij al bleven de atleten vandaag in Kortrijk gelukkig van regen gespaard. Enkel de koude en de bij momenten vrij stevige wind gooiden wat roet in het eten om echt nog topprestaties te kunnen neerzetten. Een relaas van papa en trainer Sven: Voor Svelte was dit nog een laatste doel voor het zomerseizoen (dat door de examens in juni een dikke maand werd onderbroken). Na 2,5 maand stelselmatig de trainingen terug opbouwen wisten we dat de vorm terug in stijgende lijn ging. Bij de 400m horden was de overwinning op basis van de ingeschreven tijden zeker haalbaar. Svelte liep het eerste deel van de wedstrijd volgens plan, maar bij de 6e horde moest ze inhouden en verloor daardoor wel wat krachten. Ze moest terug wat op gang komen maar kon haar 1e plaats behouden en kwam aan in 63.59". Op de 100m Horden in de namiddag was het wat afwachten hoe de benen zouden aanvoelen, maar dat bleek nog vrij goed mee te vallen. Ze ging goed mee en kwam zelfs nog wat terug op het einde en behaalde nog een mooie 3e plaats. Superknappe tijd (14.39"), maar spijtig genoeg niet homologeerbaar door teveel wind (+2,4). Toch sterke prestaties Svelte en loon naar werken! Heleen liep ondanks de wind, een sterke 800m en wist een podium plaats te bemachtigen met haar tijd van 2'16"65. Hier haar relaas: Voor mij was het een mooie afsluiter van het seizoen! Na een blessure in mei-juni 2 mooie pr's gelopen in juli.  Jammer genoeg in augustus een mindere periode gehad, maar ben toch blij dat ik heb doorgezet. Gisteren had ik terug een goed gevoel, ik stond als tweede ingeschreven dus ben zeker blij met zilver! Nu tijd voor wat rust & op naar de winter. Dik verdiend Heleen! We gaan verder met Jitse S. die ook op mijn vraag haar relaas op dit kampioenschap gemaild heeft. Ondanks de zeer hevige meewind van +3.6 was ik toch tevreden over mijn prestatie van 5m64 en de bronzen medaille bij het verspringen. De 400m (59.81") had voor mij iets sneller gemogen, maar ik kan ermee leven omdat ik de afstand nog niet heel gewoon ben! Ook onze werper Lukas wist zijn ervaren neer te zetten in de Whatsapp groep van de werpers. Hij kwam uit bij het speerwerpen en kogelstoten. Net klaar met het speerwerpen en een 5de plaats met worp van 53m88 best tevreden. Mijn kogel was wel niet zo goed als je de prestatie van 13m98 bekijkt maar tijdens de laatste poging wierp de 3de in de stand verder maar ik remonteerde hem zodat ik toch een zilveren medaille kreeg rond gehangen. Sterk gepresteerd  Lukas! Ook Arne wist zilver te behalen met zijn sprong over 2m08. Dit was even hoog als de winnaar maar een op 2m08 had Arne een extra poging nodig. KEI GOE Arne! Charlotte bracht de 3de bronzen medaille van vandaag naar huis door haar prestatie van 4'45"83 op de 1500m. Bij de spurters wist Jitse zich goed te weren op de 100m. In een snellere tijd dan ooit van 11.29" maar te veel meewind wist hij zich te plaatsen voor de finale die pas 5 uur later door ging. Daar zette hij nog een snellere tijd neer van 11.22" maar helaas weeral te veel meewind van +2.6. Niet te min is hij nu de 7de snelste jun op de 100m! Ook voor de 200m had hij een selectie verdiend. Hier eindigde Jitse op de 8ste plaats in een tijd van 22.96"+2.4. TOP Jitse! Zo, het laatste kampioenschap van het seizoen zit erop en dus kunnen de atleten na wat rust hun basis conditie terug op peil brengen! Ik heb alleen van Heleen foto's ontvangen. Moesten er nog foto's in de omloop zijn zet ik deze met plezier op de site!