Tijdens een weekend weg met ouders die op zondag gingen lopen in Nieuwpoort, had ik zelf ook maar besloten om mee te lopen. Geen verwachtingen, maar gewoon kijken waar we nog staan met de conditie. Tijdens het begin van het weekend was het al een beetje duidelijk dat het niet goed zou gaan. Omdat ik namelijk ziek begon te worden. Hoofdpijn neus keel, het gewoonlijke deze tijd van het jaar.

De dag zelf van de wedstrijd was het weer ook niet ideaal, veel regen en wind. Maar ook zeker dat ik om 9:30 de kids run meeliep met men petekind om dan te wachten tot 13:30 voor de 5 km wedstrijd. Tijd voor het loslopen dan dit was al in de gietende regen maar we waren er op gekleed. Goed opgewarmd stonden we klaar aan de start. Nog even koers tactiek bespreken met de papa en dan ons klaar maken voor de start. Startshot weerklonk en snel was duidelijk wie de sterkste waren. Na een goede 300m waren we met 3 weg tot 2,5 km op een licht klimmetje daar moest de 3de al lossen. Na 3,5 km versnelde de winnaar waardoor ik moest passen en voelde dat het lichaam zeker niet 100 procent was. Dit heb ik zeker nog vol kunnen houden tot finish om dan als 2de over de meet te komen in een bescheiden 17’20”. Zeker ver van mijn kunnen, maar we weten de oorzaak natuurlijk 😉.

Dit was dan ook ineens de laatste keer in het rood-wit van lyra, dus we kunnen zeggen dat we toch nog 1x hebben kunnen schitteren in de kleuren voor we gaan fuseren.