De 2° 'Allianz Memorial Marieke Vervoort' was een voltreffer van de bovenste plank. Met een bang hart keken we nochtans het weekend tegemoet want de weerkundigen voorspelden een zondvloed, maar dat was zonder ons Wielemie gerekend, die net als vorig jaar de eerste zonnestralen stuurde vanaf 09.30 uur 's morgens en zo konden we de ganse dag genieten van een zacht najaarszonnetje. Dit in combinatie met heel wat enthousiaste atleten met beperking, zo'n 160 in totaal, en een super Lyra-organisatieteam, gecombineerd met een zeer vlijtig jurykorps waren de ingrediënten van een memorabele editie. Ook op sportief vlak pakten we uit met de Belgische top bij de Wheelers want paralympisch kampioen en Allianz ambassadeurs Peter Genyn en Lea Bayekula tekenden present, samen met Belgisch kampioen Maxime Carabin en Joyce Lefevre. Ook de buitenlandse toppers en Paralympisch kampioenen, de Brit Mickey Bushell (Londen 2012 - 100m wheelers) en Griekse Stylianos Malakopoulos (Tokyo 2012 - ver 7m04) waren van de partij. Niet minder dan 4 Belgische records gingen voor de bijl, op de 5000m dames, het zittend werpen met de discus, het discuswerpen AMH en als kers op de taart het Belgisch record van Lea Bayekula op de 200m wheelen. De genodigden met daarbij G-ambassadeur en sportpeter Piet Den Boer en Ben Rottiers (Polleke van FC De Kampioenen) waren onder de indruk van zoveel mooie sportieve prestaties en vooral ook de positieve beleving van al de deelnemers. Onder het goedkeurend oog van de emotionele mama en papa Odette en Jos Vervoort werd met plezier teruggeblikt op de mooie en onvergetelijke loopbaan van ons Wielemie, die voor eeuwig een toonbeeld van doorzettingsvermogen en sportieve ingesteldheid zal blijven voor de atleten met beperking. Bij de prijsuitreiking werd de jury in het teken van de week van de jury in de bloemetjes gezet en werd iedereen beloond met een prachtige medaille en enkele naturaprijsjes. Bij de link foto's treft u de prachtige beelden aan van Nadia Verhoft en een schitterende reportage van RTV... Geniet ervan zoals wij hebben genoten het begin tot het einde, met dank aan Marieke voor het heerlijke zonnetje... !!!