Na het uitpakken van de koffers en het uitzwaaien van de mama's en de papa's vlogen we er meteen in. Ruim 60 jeugdatleten en 30 atleten vanaf cadet begonnen omstreeks 9.30u aan een eerste dagje sport en spel. Voor de jeugd stonden er olympische spelen op het programma in de voormiddag. 7 verschillende disciplines kwamen aan bod (kogelstoten, speerwerpen, verspringen, uithouding, spurt, hamerslingeren en aflossing). Nadat we 's middags culinair verwent werden met soep, een viskrokantje en groentenpuree en als dessert een heerlijk ijsje was het energiepeil terug op punt. Na de middag konden de jongsten hun balsportskills boven halen terwijl de groten judo, squash en baseball kregen gepresenteerd. 's Avonds mochten alle atleten van klein tot groot, na een heerlijke spaghetti van de chef, op zoek gaan naar het meest veelzijdige team (Team universalis). Een vrachtwagen verder trekken, onderste boven kegelen, mega katapult schieten, skilatten lopen, uitbeelden,... geen enkele uitdaging werd uit de weg gegaan. Moe gesport gingen nadien de oogjes snel dicht, en mochten de trainers op een goede nachtrust hopen. Ook de atleten vanaf cadet zaten niet stil. Alle trainers konden 's avonds terug kijken op een zeer geslaagde eerste dag. De foto's kunnen jullie volgende week bewonderen.