Na het Corona jaar waarin het PK AC niet doorging, stonden er vandaag in het kersverse jaar 2023, 39 atleten klaar om het eerste kampioenschap van het indoorseizoen te bedisselen. Voor verschillende atleten was dit hun eerste wedstrijd van het seizoen en voor sommigen zelfs hun 1ste indoorwedstrijd ever. Voor de trainers was het vooral een testwedstrijd om te bekijken hoever de atleten al staan met hun vormpeil en techniek zodat, waar nodig, wat bijgeschaafd kan worden in aanloop naar de komende Kampioenschappen of andere wedstrijden. Vandaag was het in elk geval een topdag waar vele van onze AV Lyra-Lierse atleten zich met hun nieuw singlet of topje wisten in de kijker te werken! Zeg zelf met 39 atleten met 59 prestaties, 24 medailles behalen, waaronder er 13 zich kampioen van de provincie mogen noemen en dit aangevuld met 14 best prestaties en 1 clubrecord. laat ons hopen dat ik niemand vergeet te vernoemen want allemaal gaven ze het beste van zichzelf en daarom zal ik per categorie een korte samenvatting proberen neer te pennen. Bij de tien aanwezige cadetten zat de sfeer er goed in met natuurlijk een vleugje stress erbij. Over de 19 proeven waaraan ze deelnamen werden 5 pr's  en 1 cr verbeterd bij het kogelstoten door Malien wat goed was voor de titel. Verder behaalde Louise met nieuw pr van 1m35 brons bij het hoogspringen, Maxim dezelfde medaille met de kogel (9,49m) en wist Jitse door te stoten naar de 60m finale die hij met een pr van 8.56" af ronde. Khady sprong verder dan ooit met 4m16 als resultaat en verdienen de andere cadetten, Fieke, Janne, Thor, Lukas en Jaan ook een vermelding omdat ze meer dan hun best hebben gedaan, wetende dat acht van de tien cadetten nog 1ste jaar zijn. Bij de scholieren stond Sterre op het hoogste schavotje op de 800m en perste Lars alles uit zijn kas op de 400m. Bij de Juniores was het Sam die goud behaalde bij het verspringen, veroverde Jitse 2x zilver en dit op de 60m(pr) en de 200m, Elias brons op de 400m in een nieuwe pr tijd, wat hij ook op de 60m tezamen met Lars M. overdeed in de finale. De grootste brok aan medailles en best prestaties werden behaald bij de seniores die met 22 atleten uitkwamen op 30 proeven.De spurters namen de meeste prijzen voor hun voor hun rekening buiten de 2 gouden medailles die Lukas met een kogelstoot van 13m39 en Arne met  een hoogtesprong van 2m10 veroverden. Bij de dames stootten Dora en Lien door tot de finale waarbij laatstgenoemde juist buiten de prijzen viel maar dit rechtzette op de 200m door als beste af te klokken op 24.71" op de 200m. Bij de sen heren zagen we een ongeziene zinderende finale met 6 AVLL atleten met Dylan, Jan, Jarne, Maarten, Robbe en Simon achter de startblokken. Dylan won hier het pleit voor Robbe in hele sterke tijd van respectievelijk 6.92" en 6.97" gevolgd door Simon (7.10") die zijn vrienden moest laten lopen wegens een kramp, gevolgd door Maarten die met 7.11" sneller liep dan ooit! Op de 200m blonk Maarten nog eens uit door goud te behalen met een afgeklokte tijd van 21.68", mocht Dylan 1 trede lager staan op het schavotje in een nieuwe besttijd van 21.81" en rondde Jan het volledige AVLL podium af met eveneens een snelste tijd ooit van 22.13". Ook  Stijn wist zijn tijd nog te verbeteren tot 24.14" en zette Glenn op zijn 1ste indoor 200m, 25.50" neer op de baanronde. Ook onze beide bijna prof hordelopers Lynn en Senne, deden hun duit in het zakje want op de 60m horden eindigden ze beiden als primus van de provincie. Op de loodzware 400m bekoorde Messalina ons niet alleen met een sterke tijd van 56.04" en clubrecord (cfr 1999 Sarah Mees) maar ook met een knappe 1ste plaats waardoor ze tezamen met Lotte, die brons behaalde, op het podium mocht poseren. Christian die over de dubbele baanronde na 47.35" afklokte behaalde goud en Robbert brons met een eindtijd van 51.11"! Op de 1/2 fond, en dan beginnen we de 800m, liep Lissa 10.46" sneller dan ooit op deze afstand en behaalde ze goud door als 2de te finishen in 2'24"57 na een Brabantse atlete. Op de 1500m zagen we als slot Stefan zijn ding doen maar ondanks de inzet weet ik niet of hij met zijn tijd van 4'28"41 tevreden was? Laat ons hopen van wel. Bij deze bedanken we ook onze clubafgevaardigden en jury, Jurgen O., Ken en Annik die ook heel de dag aanwezig waren om alles in goede banen te leiden en eens te meer de trainers Johan, Carl, Laurent, Wim, Jurgen, Lieve, Herman, Dirk DH voor hun ondersteunende aanwezigheid maar ook de andere trainers die niet aanwezig konden zijn, waaronder Paul die een knieprothese heeft gekregen, maar die er mee verantwoordelijk voor zijn om de atleten voor de komende kampioenschappen klaar te stomen. Nogmaals een dikke PROFICIAT aan al de atleten die er mede voor gezorgd hebben om de nieuwe AVLL club in de kijker te zetten! Ik mis nog zeker foto's van podia SEN 60m en waarschijnlijk nog andere. Je mag me deze altijd doorsturen. Thanks! Jean