De wedstrijd voor onze atleten begon met cadet Jitse op de 60m die onverhoopt toch geselecteerd was voor de korte spurt. Goed opgewarmd en sterk gemotiveerd stond hij klaar in de startblokken. De start was in elk geval ok maar hij moest de rol lossen in de 2de helft van de race zodat Jitse met zijn eindtijd van 8.78" zeker niet tevreden was. Telleurstelling alom maar wel weeral een ervaring rijker Jitse! Ook met Julia liep het niet zoals verhoopt bij het verspringen. De 1ste 2 pogingen waren technisch ok maar bij de landing lukte de afwerking niet zodat ze telkens een 30-tal cm verspeelde en tevreden moest zijn met 4.41m en 10de plaats. Natuurlijk had ikzelf gehoopt als trainer dat de uitslagen positiever waren maar jullie beiden mogen fier zijn deze selectie als 1ste jaars behaald te hebben. Ondertussen was Malien begonnen aan haar kogelstoot wedstrijd onder het wel ziend oog van trainer Wim. Ze opende met een mooie 11m68 wat haar meteen een finale plaats opbracht. Bij haar 5de worp stootte Malien de kogel naar 12m27, wat verder was dan ooit. Spijtig genoeg landde de kogel bij haar directe concurrente 1cm verder waarmee ze toch nog juist de bronzen medaille verdiende en haar eigen clubrecord verbeterde met 29cm. Ik moest daarna spijtig genoeg naar huis met taxi Jan Eelen zodat ik de volgende AVLL atleten niet kon bezig zien. Lars kwam uit op zijn geliefde 400m en vertrok meteen op kop, een plaats die hij volhield tot de voorlaatste rechte lijn. Trainer Jozef dacht dat zijn eerste 200m (26") wat te snel  gelopen was en dat Lars daarmee zijn koppositie moest prijsgeven wat resulteerde in een eindtijd van 56.35" en 20ste plaats bij de scholieren. Cadet Lennert kwam voor de 1ste maal uit op de 800m indoor. Hij liep een sterke wedstrijd en zette zich tot de voorlaatste rechte lijn in derde positie om daarna op te schuiven naar de 2de plaats die hij vasthield tot hij de meet overschreed na 2'07"00. Iets later mocht hij plaatsnemen op het podium om dik verdiend de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Bij de scholieren liep Sterre eveneens een sterke 800m wedstrijd temeer omdat dit zijn 1ste indoor wedstrijd was na een periode van crossen en nog maar een week specifieke trainingen dit onder de hoede van trainer, Raf Wijns. Tot het 700m punt kon Sterre zijn 4de positie handhaven maar in het zicht van de finish moest hij op de valreep nog 2 atleten voorbij laten gaan. Toch was hij tevreden met zijn nieuwe pr indoor tijd van 2'04"63 en 6de plaats, zodat zijn doel, een selectie voor het BK, verzekerd is. Bijkomend weetje is dat hij normaal gezien ook het indoor clubrecord van de 800m bij scholieren  van het vroegere AC Lyra verbeterd heeft, dat nog dateert van 2001 en op naam stond van Shaun Moons, maar nu met de fusie club dit record op naam komt van Vincent Ons van AC Lierse die nog een ruime seconde sneller gelopen heeft in 2015. Het clubrecord aanvallen kan nu een volgend doel worden Sterre! PROFICIAT aan iedereen!