Op deze Belgische Kampioenschappen veldlopen schitterde Astrid VB alweer. Na haar Vlaamse titel die ze eerder deze maand in Diest veroverde, nam ze nu ook van bij de start het commando. Ze liet een andere scholiere nog even terugkomen in het tweede deel van de wedstrijd om dan uiteindelijk met een ultieme aanval en splijtende eindspurt de Belgische titel binnen te halen en dat voor het tweede jaar op rij bij de scholieren. Ze veroverde ook oververdiend de fel begeerde eindzege in de Crosscup, na 4 opeenvolgende zeges. Ook Mats V. had als scholier zijn zinnen gezet op dit Kampioenschap. Na zijn langdurige revalidatie en rustige trainingsopbouw moest hij slechts 1 atleet in zijn geboortejaar voor zich uit dulden zodat hij knap zilver mocht omhangen. Bij de jeugd toonde benjamin Robbe zijn wilskracht, terwijl zus Janne mooi in de eerste helft finishte bij de pupillen 2°jaars. Evelien liet in dezelfde reeks ook nog 40 pupillen achter zich. Eerstejaarspupil Noa L. presteerde sterk met een 20ste plaats op 97, terwijl zus Chloe ook niet ontevreden mocht zijn met haar 36° plaats op 75 bij de miniemen. Ook Stans liet nog meer dan 30 deelnemers achter zich terwijl Bent en Kasper ook schitterden met een 29° en 34° plaats op 95 starters bij de miniemen eerstejaars. Bij de cadetten jongens streed Lennert VD zich naar een mooie 31ste plaats op 71. Bij de seniores heren lange cross liet Otto alweer zijn klasse zien en finishte knap als 21ste van de 97, terwijl Jasper als belofte knap de top-10 indook. Bij de korte cross kwam onze Nieuw-Zeelander Hamish sterk voor de dag als 8ste terwijl Tibo ook sterk liep naar een 24ste plaats op liefst 150 starters. Ward startte in de kopgroep, maar kwam na een duw in de eerste ronde ten val over de balkjes, waardoor hij helaas zijn wedstrijd moest staken. Gelukkig bleef het bij schaafwonden en een pijnlijk been. Met dit kampioenschap haalden we de 7de Belgische titel van het voorbije weekend binnen... Mooi zo, atleten en trainers! Bedankt ook alweer aan Nadia V., onze club- en federatiefotograaf voor de superknappe foto's als link bijgevoegd...