28-11-2015 – Uitslagen natuurloop

De uitslagen van de eerste natuurloop van seizoen 2015-2016 zijn te raadplegen via onderstaande link! Wij danken alle medewerkers en de meer dan 900 deelnemers voor het vlotte verloop!

25-11-2015 – Info-avond jeugdwerking en jeugdbeleid

Vrijdagavond 27-11 organiseren we tijdens de training voor de ouders van de 'nieuwe jeugdatleten' een info-avond over onze jeugdwerking en jeugdbeleid. Alle ouders en geïnteresseerden zijn welkom in de foyer van CC De Mol om 19.00 uur.

25-11-2015 – Natuurlopen – helpers gevraagd – record aan voorinschrijvingen – daginschrijvingen nog mogelijk !

Voor de Natuurlopen van nu zaterdag 28-11 zijn we nog op zoek naar helpers... Vrijdagavond na de training zullen we reeds zoveel mogelijk de piste 'klaarmaken' en zaterdag beginnen we om 09.00 uur met de voorbereidingen. We hebben zeker nog nood aan een voorfietser en hulp bij de horeca en drankbedeling vanaf 12.00 uur. Ik geef graag mee dat we een ongekend aantal voorinschrijvingen mochten ontvangen. Meer dan 600 deelnemers schreven zich reeds in, wat ons het beste laat vermoeden qua opkomst zaterdag. We geven ook graag mee dat het nog mogelijk is om zich ter plaatse in te schrijven. De daginschrijvingen en het afhalen van de borstnummers voor de voorinschrijvingen zal doorgaan in de foyer van CC De Mol vanaf 11.30 uur tot TEN LAATSTE 13.00 uur !!! Wees TIJDIG aanwezig...!!! (Ter info: startvolgorde aan Jeugdcentrum 'Moevement' (grasvlakte grenzend aan piste): 13.30 uur: 10 Km / 13.35 uur: 5 Km / 13.45 uur: 10 Mijl)

22-11-2015, Tilburg, Femke en Michael schitteren en halen podium internationale veldloop !!!

  Op deze druk en sterk bezette internationale veldloop in het Nederlandse Tilburg konden Femke en Michael zich nog eens testen. Onze topsportschoolatlete en cadette Femke had de opdracht gekregen van coach Dirk Engelen om de eerste ronde niet voluit te gaan. De tweede ronde zette ze echter haar ‘motor’ op volle toeren en schoof zienderogen dichter bij de top. In de laatste rechte lijn spurtte ze nog een Groningse atlete voorbij (zie filmpje (link foto's) bij aanklikken Femke- meisjes C 2° jaars) en mocht fier en verdiend brons omhangen. Voor de 2200m had ze 8’05” nodig. Leuk detail: het podium kleurde volledig Belgisch. En dan kwam Michael in actie. Michael die reeds van bij de aanvang van het seizoen een goede indruk naliet, startte in de korte cross als voorbereiding voor het zware werk en de selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap van volgende week in Roeselare. Van bij de start merkten we Michael op in de voorste stellingen. In de eindsprint moest hij enkel onze landgenoot Thomas De Bock voor zich dulden en finishte na 2500m in 6’32”. Hij liet namen als korte cross-specialisten Wesley De Kerpel, Ali Hamdi, Stijn Baeten, Robin Hendrickx… achter zich , wat zijn superprestatie nog meer in de verf zet. Voor onze beide Lyrianen is dit een mooie opsteker met het oog op de belangrijke cross-cup te Roeselare van volgende zondag. Wij duimen !!!

20-11-2015 tem 22-11-2015 Sportstage Herentals

DSCN3652
Vorig wee kend trokken we met de club op sportstage naar Herentals. Onze jeugdatleten ( benjamins, pupillen en miniemen)  hebben zich zowel op sportief als op extra sportief vlak geweldig kunnen uitleven en zeer goed geamuseerd. Het was een bijzonder gemotiveerde groep met een grote dosis aan vrolijkheid, sportiviteit, groepsgevoel, zorg voor elkaar. Ook de trainers genoten van alle blije gezichten. De rode draad doorheen onze stage was de WANTED challenge. We gingen op zoek naar bijvoorbeeld de strafste ploeg, de stilste kamer, de properste kamer(kijk zeker ook naar de foto's want de winnende kamers zijn gefotografeerd!!!), miss en mister sportkamp, de hulpvaardigste, de sportiefste ... Iedereen zette zijn allerbeste beentje voor om één of andere titel in de wacht te slepen. We begonnen met een loopspel en een quiz op vrijdagavond waarin de trainers verschillende opdrachten kregen voorgeschoteld ( het uitbeelden van beroepen en sporten, tot het live zingen??? van liedjes waarvan de groep of zanger moest genoteerd worden) Op het einde van de avond werd de slimste ploeg bekend gemaakt. Na een goede nachtrust (op enkele babbelkousen na), werd zaterdagvoormiddag een denk en doe spel gespeeld. Jammer genoeg moesten we wat vroeger dan gepland stoppen omdat het weer veranderde en het plots vriezekoud werd met ijsregen erbij. Even bekomen in een lekker warme douche en na de middag weer fit voor de duathlon of  voor wie dit niet zag zitten een rustige spelletjes namiddag. Lees meer

16-11-2015 – AC Lyra haalt voor 7° jaar op rij ‘GOUDEN’ kwaliteitslabel voor zijn jeugdwerking !!!

jeugd
We zijn terecht zeer fier jullie te kunnen aankondigen dat wij als één van de weinige atletiekclubs in ons land sinds de toekenning van de kwaliteitslabels (begin in 2009) voor het ZEVENDE jaar op rij een GOUDEN KWALITEITSLABEL toegekend kregen voor onze jeugdwerking. Voor de toekenning worden verschillende criteria beoordeeld zoals basisopleiding jeugd, trainersstructuur, interne organisatie, competitie, sportkampen, talentdetectie, maatschappelijke en ethische waarden en clubparticipatie. Onze club voldeed bij minimum 6 van de 8 onderdelen aan de gestelde voorwaarden. Onze bijzondere dank gaat dan ook uit naar het jeugdteam en in het bijzonder al onze jeugdtrainers, want zonder hun inzet en enthousiasme was dit schitterende resultaat zeker niet mogelijk !!! Een overzicht van de resultaten treft u aan via de link...

15-11-2015 – Luc Dirckx haalt knappe 8° plaats in Marathon van Kasterlee en wordt 3° M45 !!!

Trainer Luc Dirckx heeft bij de prachtige en befaamde 'Marathon van Kasterlee' voor een schitterende prestatie gezorgd. Hij werd knap 8° van de 297 deelnemers in 3u03'53" en haalde zelfs het podium in zijn categorie M45. Op dit zware parcours liep Luc aan een gemiddelde van 4'22" per Km of 13.77 Km/Hr. Ook sponsor Geert Baetens van Vedette Sport kwam in actie op de 1/2 marathon en werd 61° op 1219 joggers in een tijd van 1u31'02" of 13.90 Km/hr of 4'19" per Km. Kenneth De Noel werd 322 in 1u46'59". Proficiat!

15-11-2015 – Kortenberg, veldloop – Sander behaalt andermaal zilver

3 atleten (Olaf, Lore en Sander) verkozen de cross is Kortenberg, om hier de steile stroken bos te trotseren. Op dit toch wel zware parcours brachten ze het er allen meer dan behoorlijk van af. Olaf kwam bij de cadetten jongens als eerste aan de start. Hij startte goed mee en wist geleidelijk aan op te schuiven naar een 15de plaats (op 33). Lore kreeg exact hetzelfde parcours voorgeschoteld als de cadetten jongens. Ze deelde haar wedstrijd quasi perfect in en eindige als 7de (op 14). Tot slot was het aan Sander, die zijn door keelpijn gevelde 'spar'-partner Lindert moest missen. Eén junior liep al snel weg van iedereen, maar daarachter nestelde Sander zich mooi in een groepje masters. De stukken bergop waren duidelijk iets voor hem, en de voorsprong tot zijn volgende belager bij de junioren steeg uiteindelijk naar meer dan een minuut. Sander werd dan ook zeer comfortabel tweede junior (4de in totaal), en dit voor de tweede cross op rij. Proficiat atleten!

15-11-2015 – Zevenheuvelenloop – Kristof en Els op één van sterkst bezette stratenlopen ter wereld!

Onze Belgische marathonkampioene Els en 'bronzen' Kristof trokken naar het Nederlandse Nijmegen voor de alleszeggende 'Zevenheuvelenloop', reeds 31 jaar de best bezette wegwedstrijd ter wereld met klinkende namen als Haile Gebrselassie, Felix Limo, Paul Tergat en Lornah Kiplagat op de erelijst. Om en bij de 30.000 deelnemers stonden er aan de start. Kristof finishte uiteindelijk zeer knap als 26° van de 4851 gestarte seniores met een tijd van 48'52" en werd hiermee 4° Belg na Regis Thonon, Koen Naert en Stijn Fincioen en net voor Krijn Van Koolwijk. Zijn tussentijden op de 5 Km en 10 Km waren 16'32" en 32'41". Vanaf Km 5  hield hij een constante snelheid aan van 16'10" op 5 Km. Els van haar kant was iets minder opgetogen over haar prestatie, doch mag fier zijn met haar 21° plaats op 3083 seniores. Ze finishte na 57'19" en werd 2° Belgische na Manuela Soccol en 14° Europese atlete. Alweer een mooie internationale prestatie van ons 'marathonduo'. Proficiat!

15-11-2015 – Duffel, veldloop, alweer een 50-tal Lyrianen present – Laura en Yali (3° maal) primus, zilver voor Fleur en Yent’l – Michael beste Belgische senior!

Duffel
Ondanks de midweekcross te Mechelen, waren we verheugd exact 50 Lyrianen aan de start te zien van deze veldloop te Duffel. De veldloop werd geteisterd door stormwind, die de wedstrijden superzwaar maakten. De G-atleten mochten openen en gaven met 12 van de 16 deelnemers de cross meteen een roodwit tintje. Kevin, Jens, Joni, Bert, hannes, Geert, Quiten en Pedro genoten van hun crossje. Janne, Joke, Ena en Sanne finishten in deze volgorde bij de dames. Ook de kangoeroes kwamen aan bod en daar zagen we Laura terecht fier als eerste finishen. Ook Anna-Laura, Siska, Lara, Artuur en Bas werkten hun crossje met de glimlach af. Bij de benjamins liet kleine Luna haar talent zien als 15° en zorgde Fleur als 2°jaars voor de zilveren plak. Lees meer