25-09-2016- Bornem- Finale Antwerps jeugdcriterium

Op deze afsluitende finale van het Antwerps jeugcriterium stonden bij het begin van de meeting 13 lyriaantjes paraat om onze kleuren te verdedigen. 12 atleten konden we een plekje geven in een aflossingsploeg. Helaas vonden we voor de altijd super gemotiveerde Tess geen ploegje, maar natuurlijk supporterde ze vanop de eerste rij. Onder een stralende zon behaalde iedereen een podiumplekje !!! We konden ons geen beter begin wensen. Miniemen zussen Mirthe en Imer vonden 2 niet aangesloten meisjes van Londerzeel bereid om met hen te lopen. Na een snelcursus estafette van Arne en wat ondersteuning van Ilse en Wim eindigden ze knap tweede en mochten dolgelukkig zilver omhangen. De miniemen jongens Glenn, Jitse en Siemen liepen samen met een atleet van Bornem en waren eveneens zeer blij met brons. De pupillen jongens Jarne , Thomas en Lars vormden ook een ploeg dankzij een atleet van Bornem en werden mooi tweede. Alweer stralende gezichten op het podium. Tot slot werden onze pupillen meisjes Lena, Leni en Mila versterkt door Fleur ( benjamin) die na een ongelooflijke blitzstart de voorsprong trok die de meisjes niet meer afgaven waarna ze met overtuiging wonnen. Na de estafetten kwamen ook Lola en Kjersti de ploeg nog versterken. Lola behaalde brons bij de 150m H, Mirthe werd derde bij hoog en de 80m en ook Lars wist een bronzen medaille in de wacht te slepen bij het discuswerpen. Siemen ging voor een trapje hoger en behaalde zilver bij de kogel. Ook Mila behaalde de tweede plek en dit bij het lange werk, de 1000m. Benjamin Fleur was zoals steeds ook in Bornem in goeden doen en wist zilver te behalen bij de spurt en mocht ook nog goud omhangen bij het verspringen. Verder sneuvelden nog vele PR's waardoor deze laatste meeting van het zomerseizoen zeer succesvol mag genoemd worden. Jammer dat het slechte weer later in de namiddag en de reeds van in het begin zeer oplopende achterstand in het programma de wedstrijd een beetje ontsierden. Knap gedaan Lyra boys en girls!!!

26-09-2016 – Woensdag aanstaande scholenveldloop en overgang jeugdatleten… !!!

Woensdag aanstaande organiseert onze vereniging samen met AC Lierse de scholenveldloop van Lier op en rond onze piste. De eerste start is om 14.00 uur. Alle leden van de club (inclusief nieuwkomertjes) mogen deelnemen, ook al lopen ze geen school in Lier. We raden aan zeker om 13.15 uur ter plaatse te zijn. Afstanden worden aangepast aan de leeftijd. Medailles zijn er voor de eerste 3 meisjes en jongens per schooljaar  en beker voor de school met procentueel de meeste deelnemende kinderen... Niet te missen, BE THERE !!!! Op de training van woensdagavond zal ook de jaarlijkse overgang van jeugdatleten doorgaan. Voor het nieuwe seizoen zien de groepen er als volgt uit: kangoeroes (° 2010/2011), benjamins (2009/2008), pupillen (2007/2006) en miniemen (2005/2004). De tweedejaarsminiemen (°2003) krijgen een weekje rust en vatten hun trainingen als eerstejaarscadet volgende week aan. We kijken uit naar de nieuwe groepsamenstelling...!!!

25-09-2016 – Lidgelden seizoen 2016-2017

Vorige week werden de papieren ‘Aanvraag vergunning 2016-2017’ en de aansluitingspapieren voor de NIEUWE leden (beige (mannen) of rode (vrouwen) aansluitingskaart) uitgedeeld op de training. Atleten die overkomen van een andere vereniging dienen hun opzeg te doen VOOR 15-10 !!!! Voor de BESTAANDE leden  werden de papieren (met overschrijving en uitleg) vanaf woensdag 21-09 uitgedeeld. OPGELET: Enkel deze overschrijving met uniek OGM-nummer voor betaling gebruiken!!!! Op woensdag en vrijdag (21-23-28 en 30-09) zal Nancy in de cafetaria aanwezig zijn van 18.30 tot 20.30 uur voor het binnenbrengen van alle (gehandtekende) papieren en eventuele uitleg over de aansluiting en betaling lidgeld. De website werd reeds aangepast voor uitleg over het lidgeld. Zie: http://www.aclyra.com/wp/club-info/lid-worden/

24-09-2016 – Nijvel, Nationaal Criterium – Tweemaal zilver voor miniemen meisjes en Fleur, brons voor Sam!

p1300370p1300400p1300409Op dit Nationaal Criterium te Nijvel, waar de beste jeugdatleten van ons land met elkaar in een wedstrijd uitkomen, haalden onze Lyrianen 3 maal het podium. Om 10.15 uur openden onze meisjes miniemen Margaux, Lucca, Svelte en Kate met de 4X80m. Ze waren ingedeeld in de eerste reeks met de op papier sterkste aflossingsploegen, waarbij ook Olse. Margaux startte furieus en won reeds enkele meters op Olse. Lucca nam de stok goed over en snelde naar Svelte die haar bochtenwerk perfect uitvoerde om reeds enkele meters voorsprong te nemen op de dichtste concurrenten. Kate maakte het karwei schitterend af en de meisjes waren dan ook terecht door het dolle heen met hun tijd van 42"05, een verbetering van hun besttijd met liefst 0.24". Het was nu nog bang afwachten naar de andere reeksen en daar speelde AVT het klaar om net iets sneller de finish te halen. Maar het seizoen afsluiten als 2° sterkste aflossingsteam van ons land klinkt mooi. Lees meer

24-09-2016 – KVV en Pk Masters – Wervik – Driemaal Goud en zilver Vlaams Kampioenschap en 5 maal Provinciale titels behaald door 6 Masters!

img_7929-kopie???????????????????????????????img_7983-kopieHet was een verplaatsing van bijna 2 uur maar al diegenen die meededen vonden dit zeker de moeite. Jean ( verslaggever van dienst) moest als eerste aan de slag bij het verspringen waar er maar 1 zandbak lag en dit juist moest gebeuren tegen de wind in! Bij elke poging moest ik een half voetje opschuiven omdat de witte afstootbalk nog niet geraakt werd om met de laatste en 6de poging met succes risico te nemen door nog een 1/2 voetje mijn startpunt op te schuiven en zo super close de afstoot te doen naar een sprong van 3m83 die me de gouden plak, de Provinciale titel en CR M60 opleverde met amper 7cm voorsprong. Dat ik hier ongelooflijk blij mee was hoeft geen betoog! Wim moest daarna aan de slag in kogelring en deed dit met evenveel succes door eveneens de gouden medaille en de PK titel binnen te halen met een best worp van 11m54. Suzie die mee gecarpoold had met Wim, stond even later klaar aan de speerwerpstand terwijl ikzelf aan de opwarming bezig was voor de 300 horden en Tom zich aan het klaarstomen was voor de rechtstreekse finale op de 100m. Tom schoot letterlijk en figuurlijk als eerste uit de startblok om met 2.7 meewind af te klokken op 11.56" en hiermee al de concurrentie achter zich liet om zo de 3de titel KVV en PK titel van de dag binnen te halen. Lees meer

18-09-2016 – BK Estafetten – Moeskroen – Onze dames met Elise, Helena, Sam en Jana worden 4de van België op de 4x100m!

dames-4x100m-ploeg-kopieOnze dames moesten al vroeg uit de veren om tegen 10u00 klaar te staan voor de reeksen op de 4x100m begeleid door de trainers Paul en Dimitri. Maar ook de andere 2 ploegen jongens (Tuur, Arne, Jarne en Niels) en meisjes (Lotte, Ella, Aline en Antje) cadetten waren rond 8u20 al onderweg met taxi Jean en papa Druyts voor een bijna 2 uren durende rit naar Moeskroen. Juist toen we aankwamen stonden onze dames klaar voor de reeksen. Hier dwongen ze de selectie voor de finale af in een tijd van 49.76", wat niet slecht was maar beter kon volgens hun mening. Onze cadetten dames waren de volgende aan de beurt en met een mooie outfit T-shirt met opschrift van "AC Lyra 4x100m" snel gemaakt in de Decatlon door trainer Dimi, kon en mocht het niet misgaan. Met 4 mooie aflossingen en de ziel uit hun lijf lopend konden ze zich juist niet plaatsen voor de finale met een tijd van 52.40". Dus was het party-time voor de jarige Antje waar Lotte een lekkere aardbeientaart voor had meegebracht. Lees meer

18-09-2016 – Amsterdam – Kristof schittert in ‘Damloop’ en wordt knap 30° in 51’12”.

Dat het vormpeil van Kristof op punt staat, bewees hij eens te meer op één van de grootste Europese stratenwedstrijden en ver daarbuiten (IAAF zilveren label)  met 50.000 deelnemers, met heel wat internationale toppers. Hij liep zowat de hele wedstrijd een egaal tempo van om en bij de 3'10" per km om uiteindelijk schitterend 30° te eindigen in de buurt van marathonspecialist Lander Van Droogenbroeck en slechts 1' na 'Rio-ganger' Willem Van Schuerbeeck. Hij bleef wel Florent Caelen (ook in Rio in actie) en Stefan Van Den Broeck vooraf. Met zijn eindtijd van 51'12" bleef hij aardig in de buurt van zijn besttijd 50'56", begin deze maand in Tilburg neergezet. Ook Mats L. was van de partij, doch kende door rugproblemen een iets mindere dag en werd 51° in 55'09". Voor Kristof in alle geval een 'super'-opsteker in het vooruitzicht van de marathon van Eindhoven van 09-10, tevens geldend als Belgisch Kampioenschap, waar hij vorig jaar het podium haalde.

18-09-2016 – Cranendonck– Olivier sterk op de Halve Marathon

Olivier liep vandaag de halve marathon van Cranendonck mee, dit is als doorgedreven trainer ter voorbereiding van de marathon van Eindhoven over 3 weken. Olivier werd knap 3de in een tijd van 1u 11min 27s waarmee hij een gemiddelde haalde van 17,7 km/u. Ook Olivier lijkt dus meer dan klaar voor een sterke marathon te gaan lopen.

18-09-2016 – Lier Antwerps Jeugdcriterium: Lyra-jeugd schittert niet alleen qua opkomst maar ook qua prestaties… !

dsc_0144Onze jongste atleten zorgden in eigen huis voor een rood-wit festijn met alles erop en eraan. Bij een heerlijk nazomerweertje zochten zo’n 250 atleten het Netestadion op, waarvan om en bij de 60 Lyrianen. Bij de allerjongsten waren we blij enkele nieuwe gezichtjes te mogen ontmoeten zoals Ella en Nina. Fleur schitterde als 2° op de spurt, 3° op de 600m en als allerbeste bij ver. Bij de jongens kogelde Axl naar brons en dook Mats als winnaar voor het eerst onder de 2’ op de 600m (1’57”68). Bij de pupillen meisjes stonden 2 ploegen op het aflossingspodium, had Mila haar dagje, want ze liet liefst 1m34 bij hoog noteren, goed voor brons en haalde hetzelfde eremetaal bij de 1000m. Mila S., Fien S., Eva en Leni verbeterden hun spurt. Kjersti, Leni en Kaatje sprongen hoger dan ooit. Kato en Kirsten wierpen dan weer een hockeyrecord. Lees meer