05-12-2016 – Oefenlopen voorbereiding ‘3° Marathon van Lier’

Net zoals de vorige edities werden Luc Dirckx en Rony Becquet bereid gevonden om alweer oefenlopen te voorzien ter voorbereiding van de 3° Marathon van Lier, die zoals iedereen reeds weet, gepland staat op zondag 26 maart 2017. Deze lopen zullen doorgaan op 10-12-2016 (21 Km), 17-12-2016 (1° Groepsloop - 16 Km - 2° natuurloop), 14-01-2017 (28 Km), 21-01-2017 (2° Groepsloop - 21 Km - 3° Natuurloop), 04-02-2017 (32 Km), 11-02-2017 (3° Groepsloop - Trail Het Leen Eeklo - Cavalopers), 18-02-2017 (25 Km - 4° Natuurloop (Crescendoloop)), 04-03-2017 (35 Km), Zondag 26-03-2017 (4° Groepsloop - 3° Marathon van Lier'). Luc zal de groep begeleiden aan een tempo van 5'30" per Km en Rony aan 6' per Km met beoogde eindtijden van 3u15' en 3u45'. Er wordt over 1 ronde gelopen en iedereen dient zelf bevoorrading te voorzien. De groepen lopen consequent aan hetzelfde tempo. Wie interesse heeft kan een mail sturen naar Luc (luc.dirckx@skynet.be) of naar Rony (rony.becquet@aclyra.com). Aarzel niet !!!

04-12-2016 – Boechout – 36 Lyrianen goed voor 27 top-10 plaatsen en 9 podia – Zeges voor Wout, Mare, Yali en Femke – podia voor Khady, Mats, Mila, Siemen en Dries.

De veldloop van Boechout werd druk bezocht door onze roodwitten en dat leverde schitterende prestaties op! De kangoeroes gaven het goede voorbeeld en de medailles die de club deze week bezorgde, inspireerden Mare en Wout om er met overtuiging als eerste over de finishlijn te hollen… Bij de benjamin meisjes zagen we een sterke Khady, die door het hobbelige en bevroren parcours viel op 200m van de finish, rechtkrabbelde en nog een meisje remonteerde om als 3° te finishen. Achteraf bleek de winnares in de verkeerde reeks gestart te zijn, waardoor brons werd omgezet in zilver. Ook Laura haalde alweer mooi de top-10 als 7° en Siska was ook tevreden met haar 16° plaats en geschenk van de Sint. Bij de pupillen liep Fleur naar een knappe 5° plaats, terwijl Tess en Lena in elkaar buurt finishten als 15° en 18°. Bij de 2° jaars zorgde Mame Takho voor de zoveelste top-10 plaats en kwam Kaatje net iets tekort hiervoor. Bij de jongens zagen we alweer Mats sterk aan het werk, die slechts enkele meters moest toegeven op de winnaar. Ook Jo liep beresterk naar een 8° plaats, terwijl de 9° en 11° plaats voor de tweelingbroers Cas en Jop als debuut mocht gezien worden. Bij de 2° jaars liep Lars DH een sterke wedstrijd en nestelde zich vooraan van bij de start. Enkel in de 2° wedstrijdhelft moest hij wat plaatsen toegeven om toch knap als 9° te finishen. Lees meer

03-12-2016 – Hoboken, Superkrack – Kjersti, Svelte en Bjarne goed voor 3 PR’s !

  3 Lyrianen traden aan bij deze indoormeeting in Hoboken. Minieme Kjersti opende sterk met een zege in haar reeks van de 60m en luttele 0.02” boven haar PR. Daarna kogelde zij haar beste seizoensprestatie met 7m54 naar een 9° plaats. Miniem Bjarne liep 9”98 op de 60m en kogelde naar 5m57, iets onder zijn beste prestaties. Minieme Svelte eerst haar tijd aan op de 60m naar 8”80 om daarna voor het eerst over de cadettenhordenhoogte naar 9”91 te snellen. Knap werk, Lyrianen!

02-12-2016 – HIJ KWAM… HIJ KWAM… HIJ KWAM…

dsc07526_zpsxqw6iaslEn of de 'Heilige Man' zijn belofte nakwam vrijdagavond... Met 'toeters en bellen' en de pieten op het dak van een heuse brandweerwagen kwamen ze aangereden aan de piste. De brandweer had eén van de pieten uit een hachelijke positie op een dak moeten redden. Na heuse 'atletiekdemonstratie' van onze kangoeroes, namen ze het op tegen de 'stuntelige' pieten. Daarna mocht elke groep uit volle borst een sinterklaasliedje brengen onder de overkapping waarna iedereen bij de Sint mocht komen. En je raadt het nooit... er waren geen stoute kinderen bij zodat iedereen (met zo'n 300 in totaal) mocht genieten van een zak met snoep, een gezond stukje fruit, een wafeltje en een heerlijke warme chocolademelk... aangeboden door ons vlijtig feestbestuur, waarvoor dank. De geslaagde avond werd afgesloten met een live-optreden van de trainers en bestuurders. Van dit alles kan je nog eens nagenieten bij de foto's en de link, met dank aan onze clubfotograaf David. Het was alweer een supergeslaagde activiteit waar iedereen van genoten heeft!

29-11-2016 – Michael Somers heeft verdiende Europese selectie binnen !!!

downloadLeuk en heuglijk nieuws gisterenavond... Michael Somers overtuigde immers tijdens het weekend in Roeselare de selectiecommissie van de Belgische Atletiekfederatie. Hij kreeg een meer dan verdiende selectie voor het Europees Kampioenschap veldlopen in Chia (Sardinië) op zondag 11-12. Een dolgelukkige Michael heeft deze selectie te danken aan zijn sterk zomerseizoen en vooral ook zijn sterke start van het winterseizoen in de Cross-Cup, waar hij zondag bij de seniores nog knap 9° werd en voorlopig 2° staat in de tussenstand bij de beloften. Wij duimen voor Michael en het ganse beloftenteam, dat samen met 7 andere veldlopers afreist (zie 'link'). Voor de poulain van trainers Gille en Rik Didden is dit zijn eerste Europese avontuur. Wij kijken er naar uit... !!! Een 2° link verwijst naar het interview van Michael onmiddellijk na de aankomst in Roeselare afgelopen zondag.

30-10-2016 – Marathon Ljubliana – Jelle met tijd onder de 3 u!

Nog een laat, doch niet onbelangrijk verslagje van de marathon van Ljubljana. Op 30/10/2016 werd de Marathon van Ljubljana gelopen. Jelle Tielemans trad aan na een verstoorde voorbereiding door ziekte in zijn drie laatste weken; het was dus afwachten hoe dit ging aflopen. Tot km 28 liep alles volgens plan (tempo rond de 15 km/u) en liep Jelle voor een verbetering van zijn PR wat hij eerder dit voorjaar te Antwerpen liep. Na de 30ste km stokte het tempo ineens plots en werd het gevolg van de ziekte tijdens de voorbereiding duidelijk. Het was niet meer mogelijk om het tempo hoog te houden en Jelle's lichaam verplichtte hem om af te zakken naar 13 km. Op karakter en laatste reserves liep hij echter door, en kwam aan op de 65 ste plaats in een tijd van net onder de drie uur, 2u58'59". Dit laat zeker Jelle zijn potentieel zien, gezien de omstandigheden. Ook Jelle had nog nooit zo'n zwaar gevoel ervaren, en als iemand die de dodentocht heeft uitgelopen dit al zegt, dan zal het wel effectief enorm zwaar voor hem geweest zijn. Toch zeker een dikke proficiat met de prachtige prestatie en op naar de volgende marathon!

27-11-2016 – Michael, Nicolai, Femke en Brecht schitteren in Roeselare en Tilburg.

20161023_143826bazu-10722952In de Europese selectiecross te Roeselare werd Michael 5de belofte en 9de in totaal. Hierdoor kan hij zeker hopen op een selectie voor het Europees Kampioenschap veldlopen in het Italiaanse Chia op zondag 11-12. Wij duimen voor deze selectie die morgen beslist wordt. Met deze prestatie wordt hij 2de in de tussenstand van de crosscup bij de beloften. Ook Nicolai S. liet alweer een sterke 'korte cross-indruk'. Hij werd knap 6° op 66 deelnemers en moet voorlopig enkel Philip Cordtvriendt voorlaten in de voorlopige klassering van de Cross-cup. Ook Bloeme P. kwam hier in actie en finishte als 7° eerstejaars met zowat alle Belgische toppers aan de start. Ook Kelly DV mag tevreden terugblikken met een 18° plaats bij de seniores. In Tilburg zagen we dan weer een ijzersterke prestatie van Brecht Bertels, die op de sterkst bezette Internationale veldloop van Nederland, slechts nipt het podium miste bij de korte veldloop maar wel sterkste Belg was voor toppers Ali Hamdi en Laurens Schockaert. Maar ook Femke liet van zich spreken. Bij de scholieren werd onze topsportschoolatlete schitterend 6° en 3° Belgische. Ook Els R. kwam in actie met een 37° plaats bij de seniores. Alweer een mooi Lyriaans veldloopweekend... !!!

27-11-2016 – Arendonk- veldloop – Alle Lyrianen halen top-10, Mats, Yali en Bart het podium…

Onze 7 aanwezige Lyrianen zorgden voor een 'unicum' bij deze veldloop te Arendonk. Ze haalden immers allemaal de top-10 in hun categorie. Pupil Mats gaf het goede voorbeeld en haalde voor de 2° week op rij het podium, ditmaal met brons. Bij de miniemen meisjes hadden we zelfs 3 top-10 plaatsen. Yali kwam net iets tekort voor de zege terwijl zus June nipt het podium miste. Charlotte maakte het succes compleet met een 8° plaats. Ook bij de seniores zagen we een sterke veldloop van An Claes, die knap 4° werd. Bij de mannen was het dan weer marathonspecialist Olivier Van Hoey, die het mooie weer maakte met een 8° plaats. Bart L. wou als master zeker niet onderdoen en zorgde voor de 'kers op de taart' met een knappe 3° podiumplaats. Bart gaf ons volgend relaas: 'An zat van bij de start goed mee in de kopgroep. Toen die uit mekaar viel kon ze voor het podium strijden met 2 dames van ATAC (waarvan 1 junior). In de laatste rechte lijn moest ze nipt de duimen leggen. Ik kwam na een incident in de eerste ronde (waarbij ik zwaar aangetrapt werd op de voet) nooit meer echt comfortabel in de wedstrijd. Met een sterk slotoffensief lukte het nog wel om een 10de plaats (overall) om te buigen in een 4de plaats en een podiumplaats bij de masters.'  Mooi werk van ons rood-wit team!