Atletieker-kotstudent (in spe)

Beste atletieker-kotstudent (in spe),

Uit ervaring (en ook bij de atletiekfederaties) is ten volle geweten dat de combinatie van hogere studies (+ 18 jaar) en atletiek niet zo evident is. Er is niet alleen het tijdsaspect maar ook het praktische aspect wanneer je tijdens de week op kot bent: waar vinden de trainingen plaats (op Lyra of in je studentenstad), wie heeft de lead in de trainingsschema’s (trainer van Lyra of die in je studentenstad) en wie doet de opvolging van de atleet-student (trainer van Lyra of die in je studentenstad). Kan er een combinatie gemaakt worden van je atletiekactiviteiten in de studentenstad en op Lyra? Wat te doen tijdens vakanties? Hoe trainen voor interclubwedstrijden en de aflossingen? Het zijn vragen die je best oplost (of minstens aankaart) voor je aan je studentenloopbaan begint. Niet iedereen vindt zo maar zijn weg om hiermee om te gaan.

Het mag absoluut niet resulteren in een ‘disconnectie’ van jullie als Lyra-atleet, je blijft welkom op Lyra en bij Lyra trainen moet nog steeds aangevoeld worden als ’thuis-komen’ en jezelf kunnen zijn, zonder enige scrupule of zonder complexen. De hechte band, die er is, moeten we blijven koesteren.

Het probleem zien is één, het moet ook aangepakt worden. Op AC Lyra hebben we hiervoor recent een project/structuur in gang gezet zodat we een omkadering en hulp kunnen aanbieden voor de atletiekende kotstudent. We hebben dat in eerste instantie met het ‘sportkot’ van de KU Leuven op poten gezet, andere studentensteden kunnen eventueel volgen indien daar nood aan is. De atletiekfederaties hebben al hun waardering voor dit project laten weten.

Je kan hiervoor contact opnemen met initiatiefnemer bestuurslid Frank Swinnen, die je zal begeleiden en omkaderen waar je het nodig hebt in deze zoektocht. Frank beseft goed wat de studie-atletiek-combinatie inhoudt. Aarzel niet hem te contacteren, hij begeleidt je graag verder!