Welkom

Hallo sportievelingen,

Fijn dat jullie willen kennismaken met onze vereniging. Op 01 oktober 1947 werd Atletiekclub Lyra (kortweg AC Lyra of LYRA) opgericht. Hiermee zijn wij ook de oudste atletiekvereniging van onze stad. AC Lyra is een atletiekclub met stamnummer 344 en is aangesloten bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL).

De atletiekaccommodatie en het clubgebouw van AC Lyra zijn gesitueerd in het Netestadion, het atletiekstadion van de Stad Lier. Dit is gelegen aan het cultureel centrum ‘De Mol’, aan de Aarschotsesteenweg 3, te Lier. AC Lyra kan daar beschikken over een pas gerenoveerde (2014) volwaardige kunststof  Herculan SR Olympic atletiekbaan met HMI terreinverlichting, en een ruim uitgebalanceerd gamma aan sportmateriaal. Dit maakt dat alle facetten van de atletiek aan bod kunnen komen en dat alles geschikt is voor de organisatie van nationale atletiekwedstrijden en grote sportevenementen.

AC Lyra is het dynamische atletiekvereniging en slaagt er elk jaar in om het aantal aanmeldingen van jeugdleden te laten stijgen door een actief beleid te voeren. Deze brede jeugdbasis en gezonde piramidestructuur werpt dan ook reeds jaren zijn vruchten af, met niet alleen verschillende internationale successen, maar sterke prestaties in ploegverband zoals de interclub- en estafettekampioenschappen.

Het ledenaantal is het voorbije decennium dan ook enorm gestegen van 60 in 1999 naar meer dan 600 actieve leden in 2014, waarbij  het groeipotentieel van de club nog lang niet aan zijn einde is.

AC Lyra profileert zich als eigentijdse atletiekvereniging voor het ganse gezin in de breedste zin van het woord. AC Lyra richt zich dan ook op alle leeftijdscategorieën van Kangoeroes (+5 jaar) tot Masters (+35 jaar). De vereniging heeft oog voor haar maatschappelijke functie. Naast (top)atletiek krijgt ook de jeugd,de recreatieve loopsport en atletiek voor andersvaliden ruime aandacht. Centraal hierbij is de kennis en motivatie van de trainers en begeleiders en de kwaliteit van materiaal en accommodatie. Hiervoor kan AC Lyra rekenen op een trainersgroep van zo’n 40 personen, die bestaat uit verschillende gediplomeerde trainers in de specifieke atletiekdomeinen.

Elk jaar organiseert de club een Natuurloopcriterium, een B-meeting Memorial Jos Verstockt en een meeting voor atleten met een handicap.

Naast atletiek wordt er in onze club ook bijzonder veel aandacht besteed aan het extra-sportieve gebeuren, die AC Lyra een echte ‘Keitoffe’ club maakt. Een feestteam verzorgt dan ook elk jaar weer o.a. een atletenhuldiging, nieuwjaarsreceptie, Paasfeest, Sinterklaasfeest, verrassingsuitstap, enzovoort. Ook in ons clublokaal is het altijd zeer gezellig nakaarten over de trainingen en andere zaken.

Wij hopen met deze zeer summiere voorstelling van onze club uw interesse gewekt te hebben. Aarzel niet om eens een kijkje te komen nemen op één van onze trainingen. Indien je nog vragen hebt, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons. Het bestuur, de trainers en alle leden zullen je steeds met open armen ontvangen.

Met sportieve groeten

Simon Chovau – Voorzitter AC Lyra