Lid worden?

Lid worden van AC LYRA? De beste beslissing die je kunt nemen! AC LYRA stelt haar leden in staat om op verantwoorde wijze aan atletiek te doen. Ieder lid kan dat op het door hem gewenste niveau doen. Dat wil zeggen, dat er zowel gelegenheid is om recreatief als prestatiegericht te sporten voor iedereen vanaf 5 jaar. Gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van alle activiteiten. Ondanks de omvang van de vereniging voelt iedereen zich altijd direct thuis bij AC LYRA.

Kennis maken

Je kunt driemaal zonder financiële verplichtingen aan de trainingen deelnemen, in deze kennismakingsperiode ondervind je het sporten en de vereniging. Je bent tijdens deze drie trainingen tegen ongevallen verzekerd via een groepsverzekering van de club. En na die drie trainingen ben je zo enthousiast dat je gegarandeerd lid wordt!

Inschrijven

Na de kennismakingsperiode kun je jezelf inschrijven bij de vereniging. Je kan lid worden door het vervolledigen van een digitale inschrijving. Als je inschrijving verwerkt is, zal je per mail een uitnodiging krijgen om het lidgeld (zie verder) te betalen. Als de betaling voltooid is, word je aangesloten bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) en zal je een officieel borstnummer van de VAL ontvangen of vergunning als recreant. Deze nummers worden op training uitgereikt en dit vanaf half oktober.

Lidgeld voor nieuwe leden

Het lidgeld voor nieuwe leden (vanaf seizoen 2019-2020):

Aansluitingsperiode nieuwe leden
Type Sept-Dec Jan-Mrt Apr-Jun Jul-Aug
Competitie 1ste lid € 140 € 110 € 80 € 50
Competitie 2de lid € 130 € 100 € 70 € 40
Competitie vanaf 3de lid € 120 € 90 € 60 € 30
Recreant € 70 € 60 € 50 € 40
G-atleet € 70 € 60 € 50 € 40
Korting UIT-pas kansentarief competitie – € 25 – € 15 – € 10 – € 5
Korting UIT-pas kansentarief recr/G-atl. – € 15 – € 10 – € 5 – € 5

Let op: aansluiten als recreant is enkel mogelijk vanaf de leeftijd van 18 jaar én indien enkel trainingen gevolgd worden bij een jogbegeleider. In alle andere gevallen dient men zich aan te sluiten als competitieatleet, en ontvangt men een borstnummer van de Vlaamse atletiekliga.

Lidgeld voor bestaande leden

Hernieuwing van de aansluiting van bestaande leden gebeurt in de periode september/oktober. Hiervoor zal een aparte brief opgemaakt worden. Om administratieve reden vragen wij het lidgeld te betalen vòòr 1 november. Vanaf 1 november zal er een toeslag van € 20 aangerekend worden (per lid). Bij betaling vanaf 1 november bent u ook voor deze periode niet verzekerd en is de club niet aansprakelijk bij eventuele ongevallen. Het te betalen basislidgeld (zonder kortingen) voor bestaande leden is weergegeven in onderstaande tabel. 

Betalingsperiode bestaande leden
Type Voor 1 nov Vanaf 1 nov
Competitie 1ste lid € 140 € 160
Competitie 2de lid € 130 € 150
Competitie vanaf 3de lid € 120 € 140
Recreant € 70 € 90
G-atleet € 70 € 90
Korting UIT-pas kansentarief competitie – € 25 – € 25
Korting UIT-pas kansentarief recr/G-atl. – € 15 – € 15

Een reductie ten opzichte van het basislidgeld wordt toegestaan aan competitieatleten in functie van specifieke criteria opgesteld door de raad van bestuur. Deze zijn verschillend voor jeugdatleten en atleten vanaf cadet.

Voor de toekenning van de reductie op het lidgeld van het seizoen 2019-2020 wordt er voor de jeugdatleten gekeken naar het aantal behaalde punten op de ‘Sterrenslag’ tijdens het winterseizoen 2018-2019 en zomerseizoen 2019:

   • Zilveren clubhart of € 35 korting indien 20 – 34 punten bij de ‘Sterrenslag’
   • Gouden clubhart of € 50 korting indien 35 of meer punten bij de ‘Sterrenslag’

Bij de atleten vanaf cadet wordt er gekeken naar de som van het aantal deelnames aan officiële VAL-wedstrijden en het aantal hulpbijdrages aan eigen organisaties:

   • Zilveren clubhart of € 35 korting bij 10 – 14 deelnames + hulpbijdrages
   • Gouden clubhart of € 50 korting bij 15 of meer deelnames + hulpbijdrages

Voorbeeld: een gezin bestaat uit 2 competitieatleten die hun aansluiting wensen te hernieuwen. 1 atleet komt in aanmerking voor het label van gouden clubhart terwijl de andere atleet het label van zilveren clubhart toegewezen krijgt. Indien het gezin vòòr 1 november betaalt is het te betalen bedrag: € 140 + € 130 – € 50 – € 35 = € 185.

Let op: de toekenning van de korting op het lidgeld gebeurt automatisch voor de jeugd. De atleten vanaf cadet dienen bij teruggave van hun inschrijvingsformulier een apart formulier toe te voegen waarin ze zelf hun wedstrijden en bijdrages aan Lyra-organisatie dienen bij te houden. (Invulblad korting excelfile, invulblad korting pdf-file)

Korting houders UIT-pas kansentarief (enkel vroegere GOMOR-pas houders)

Voor het verkrijgen van de korting via een UIT-pas wordt verwezen naar de voorwaarden zoals vermeld op deze site. Bemerk hierbij dat het merendeel van de UIT-pas houders geen hebben recht op een korting/verlaagd tarief. De UIT-passen met kansentarief herken je aan het voorlaatste cijfer welke een 1 (één) betreft.

Extra

Je ontvangt wekelijks de nieuwsbrief van AC LYRA en bij grote evenementen ontvangt u een aparte nieuwsbrief met aankondiging van het evenement

Na aansluiting kunt u uw clubkledij (rood-wit) aanschaffen als je aan wedstrijden wenst deel te nemen. 

Vragen of opmerkingen?

Hebt u verder nog vragen of opmerkingen, aarzel dan zeker niet contact op te nemen met secretaris Ken Follens via ken.follens@aclyra.com.