Lid worden?

Lid worden van AV Lyra-Lierse? De beste beslissing die je kunt nemen! AV Lyra-Lierse stelt haar leden in staat om op verantwoorde wijze aan atletiek te doen. Ieder lid kan dat op het door hem gewenste niveau doen. Dat wil zeggen, dat er zowel gelegenheid is om recreatief als prestatiegericht te sporten voor iedereen vanaf 5 jaar. Gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van alle activiteiten. Ondanks de omvang van de vereniging voelt iedereen zich altijd direct thuis bij AV Lyra-Lierse.

Kennis maken

Je kunt driemaal zonder financiële verplichtingen aan de trainingen deelnemen, in deze kennismakingsperiode ondervind je het sporten en de vereniging. Je bent tijdens deze drie trainingen tegen ongevallen verzekerd via een groepsverzekering van de club. En na die drie trainingen ben je zo enthousiast dat je gegarandeerd lid wordt!

Aansluiten

Na de kennismakingsperiode kun je jezelf inschrijven bij de vereniging. Je kan lid worden door het vervolledigen van een digitale inschrijving. Als je inschrijving verwerkt is, zal je per mail een uitnodiging krijgen om het lidgeld (zie verder) te betalen. Als de betaling voltooid is, word je aangesloten bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) en zal je een officieel borstnummer van de VAL ontvangen of vergunning als recreant. Deze nummers worden op training uitgereikt en dit vanaf half oktober.

Herinschrijven

Hernieuwing van de aansluiting van bestaande leden gebeurt in de periode september/oktober. Hiervoor dient eveneens een digitale inschrijving te gebeuren. Hiervoor zal een aparte aankondigingsbrief opgemaakt worden. De herinschrijving van bestaande leden dient te gebeuren vòòr 1 november (o.a. voor verzekering). Vanaf 1 november zal er een toeslag van € 20 aangerekend worden (per lid). Bij betaling na 1 november bent u ook voor deze periode niet verzekerd en is de club niet aansprakelijk bij eventuele ongevallen. Indien je herinschrijving verwerkt is, zal je per mail een uitnodiging krijgen om het lidgeld (zie verder) te betalen. Eventuele kortingen (zie verder) worden hierbij ook verrekend. Als de betaling voltooid is, word je aangesloten bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) en zal je een officieel borstnummer van de VAL ontvangen of vergunning als recreant. Deze nummers worden op training uitgereikt en dit vanaf half oktober.

Lidgeld – basis

Het lidgeld voor leden (vanaf seizoen 2023-2024) bedraagt:

Aansluitingsperiode Sept-Dec Jan-Mrt Apr-Jun Jul-Aug
Basislidmaatschap 1ste lid € 180 € 150 € 100 € 70
Basislidmaatschap 2de lid € 170 € 140 € 90 € 60
Basislidmaatschap vanaf 3de lid € 160 € 130 € 80 € 60
Kangoeroes (2017+2018 – minstens 5 jaar) € 150 € 120 € 80 € 60
Jogger (18+ en lopend bij jogbegeleider) € 90 € 70 € 60 € 50
G-atleet € 100 € 80 € 60 € 50

Let op: aansluiten als jogger is enkel mogelijk vanaf de leeftijd van 18 jaar én indien enkel trainingen gevolgd worden bij een jogbegeleider. In alle andere gevallen geldt het tarief ‘basislidmaatschap’, en ontvangt men een borstnummer van de Vlaamse atletiekliga.

Lidgeld – kortingen

Bij meerdere gezinsleden is een korting voorzien tot en met het 3de gezinslid. Verder wordt een reductie ten opzichte van het basislidmaatschap toegekend aan atleten die deelnemen aan wedstrijden en/of waarvan de atleten of ouders mee hebben geholpen bij organisaties (van de beide clubs) het afgelopen seizoen.

Type kortingKortingToepassing bij de jeugd (KAN-MIN)Toepassing v. cadet
Basislidmaatschap Zilveren clubhart€ 5025-34 punten bij de sterrenslagbij 10-14 meetings + hulpbijdragen
Basislidmaatschap Gouden clubhart€ 80≥ 35 punten bij de sterrenslagbij ≥ 15 meetings + hulpbijdragen
Korting UIT-pas kansentarief basis€ 30**
Korting UIT-pas kansentarief jogger/g-atleet€ 20**

*zie hiertoe de voorwaarden zoals vermeld op https://www.uitpaslier.be/inhoud/uitpas-met-kansentarief. Bemerk hierbij dat het merendeel van de UIT-pas houders geen hebben recht op een korting/verlaagd tarief. De UIT-passen met kansentarief herken je aan het voorlaatste cijfer welke een 1 (één) betreft

Het te betalen bedrag wordt automatisch berekend door het clubsecretariaat. Indien je meent dat het meegedeelde bedrag toch niet correct is, mag je hiervoor steeds een mailtje sturen naar ken.follens@aclyra.com.

Voorbeeld: een gezin bestaat uit 2 competitieatleten die hun aansluiting wensen te hernieuwen. 1 atleet komt in aanmerking voor het label van gouden clubhart terwijl de andere atleet het label van zilveren clubhart toegewezen krijgt. Indien het gezin vòòr 1 november betaalt is het te betalen bedrag: € 180 + € 170 – € 80 – € 50 = € 220.

Extra

Je ontvangt wekelijks de nieuwsbrief van AV Lyra-Lierse en bij grote evenementen ontvangt u een aparte nieuwsbrief met aankondiging van het evenement

Na aansluiting kunt u uw clubkledij (rood-wit) aanschaffen als je aan wedstrijden wenst deel te nemen. 

Vragen of opmerkingen?

Hebt u verder nog vragen of opmerkingen, aarzel dan zeker niet contact op te nemen met secretaris Ken Follens via ken.follens@aclyra.com.