Vandaag stond het laatste kampioenschap van het indoorseizoen op het programma, namelijk het BK voor Juniores en Beloften, waar er zeven atleten onze AVLL kleuren gingen verdedigen Vandaag gecoacht door spurttrainer Jurgen en trainer Laurent voor het verspringen.  Junior Jitse was de 1ste die aan de bak moest op de 60m waar hij slecht startte en zo 11de werd in een tijd van 7.30". Robbe en Kylian waren de volgende 60m lopers maar dan bij de beloften. Beiden stonden in dezelfde reeks waar Robbe het pleit won in 6.95" met een finale ticket als beloning en Kylian op 7.46" afklokte wat zeker een terecht beeld gaf van zijn training achterstand. In de reeksen van de 60m horden behaalde Lynn foutloos en vol vertrouwen de finale door in reeks 2 een tijd van 8"70 neer te zetten terwijl Sam zich aan het opwarmen was voor het verspringen. Zij opende met 5m16, daarna 5m21 en verzilverde een finale plaats met 5m42 als derde poging. Haar 4de poging was een nul sprong, de vijfde exact terug 5m42 wat Sam een 4de plaats  in de ranking bezorgde met als afsluiter, spijtig genoeg, terug een ongeldige sprong. Deze laatste nul sprong was een hele verre sprong en gaf haar naar eigen zeggen toch een goed gevoel wat ze kan meenemen naar het outdoor seizoen. Nu was het terug aan Lynn om de finale van de 60m horden te betwisten. Ze startte in baan drie en klokte exact dezelfde tijd als Angel Agwazie waardoor er op duizendsten moest gekeken worden. Van spanning gesproken, want met slechts 4 duizendsten verschil wist ze goud te behalen en daar boven op haar eigen PR en CR met acht honderdsten te verbeteren. Robbe had zich onder het welziende oog van trainer Jurgen opgewarmd voor zijn 60m finale waar hij moest starten in baan 4. Hier moest hij zijn meerder wel erkennen in Rendel Vermeulen maar evenaarde hij zijn besttijd van 6.91" en kreeg als beloning de zilveren medaille uitgereikt. Voor de dubbele baanronde bij de beloften moest Lotte aantreden in baan drie van de 3de reeks waar ze als 13de afklokte in 63.38". Nu was het terug de beurt aan Jitse om zich klaar te stomen voor de 200m waar hij moest uitkomen in baan 2, reeks 2. Hij liep technisch een mooie 200m en bleef met 23.37" een kleine vier tienden boven zijn beste indoor tijd ooit. Als laatste kwam Heleen aan de beurt op haar geliefde 1500m. Dit met succes, want ze nam aanstonds het voortouw om te finishen in een nieuwe persoonlijk- en clubrecord tijd van 4'32"90, met vele meters voorsprong op de 2de, waardoor ze even later op het hoogste schavot mocht plaatsnemen om verdiend de gouden medaille in ontvangst te nemen! Sterke afsluiter van onze juniores en beloften atleten! PROFICIAT allen en DANK aan de verschillende trainers die er mee aan gewerkt hebben om deze mooie resultaten van onze AVLL atleten neer te zetten! Geniet nog van de foto's en filmpjes via onderstaande link die me toegestuurd geweest zijn. Alleen de foto's van Heleen haar podium moet ik nog krijgen.