Twaalf enthousiaste AV Lyra Lierse atleten trokken afgelopen zondag richting Hoboken voor de laatste Superkrack-indoormeeting. Bij de miniemen jongens mocht Victor S de spits afbijten. Op de 60mH liep hij voor het eerst in 4-pas ritme en dat leverde hem een stevig record op (12.21”) waar hij terecht heel blij mee was. Op de 60m verbeterde Tim M zijn PR naar 9.37” (PR -0.19”) en liep Victor naar 10.32”. Ondanks enkele dagen verkouden te zijn, haalde Senne V zijn sprintersbenen boven en was met 8.17” (PR 8.10”) de snelste van het pak. Dat kunstje herhaalde hij in de finale en bewees met 8.20” zijn regelmaat. Bij het kogelstoten liet Tim de kogel op 5m79 landen. Tim en Victor traden aan bij het hoogspringen en lieten resp. 1m30 en 1m20 achter hun naam noteren. Senne, Tim en Victor deden ook nog mee aan het verspringen. Senne werd mooi 6e met 4m43 (PR 4m56), Tim kon helaas maar 1 geldige sprong neerzetten van 3m69, maar dat was wel een persoonlijk record (PR + 9cm). Victor bleef met 3m06 een stukje onder zijn PR van 3m56. Bij de pupillen jongens kwam Emile S, net zoals broer Victor, een ander passenritme testen op de 60mH. Ondanks dat hij knap 2 horden in 4-pas ritme deed, resulteerde het nog niet in een PR (13.29”). Nog iets meer oefenen en iets minder nadenken en dat komt helemaal goed! Jonas C, Thomas VH en Emile verdedigden onze clubkleuren op de 60m en op het verspringen. Jonas sprong in zijn 1e indoorwedstrijd naar een mooie 3m53. Thomas zette een heel constante reeks sprongen neer waarvan 3m35 de verste was en vestigde met 6m94 (PR +28cm) een nieuw persoonlijk record bij het kogelstoten. Emile mocht huiswaarts keren met nieuw PR van 3m10 en voor het eerst voorbij de 3m! Bij het hoogspringen evenaarden Thomas en Emile beide hun recordhoogte. Bij de miniemen meisjes was het eerst de beurt aan de 60m-hordenlopers. Good-Luck K vertrok als een speer en zette een knappe 9.70” neer. Een dik PR (-0.78”), een verbetering van het 2 weken oude clubrecord van Mare B (9.72”) en een ticket voor de finale later op de dag. Julie DL liep een ook goeie wedstijd en slaagde erin om haar PR met 0.07” te verbeteren naar 10.93”. Na een aanpassing aan haar startblok, lukte het Mare nog niet om stevig uit de blokken te schieten. Met een tijd van 10.08” was Mare niet tevreden en miste zo nipt de finale. Kop op Mare! Oefening baart kunst en op naar het zomerseizoen! In de finale scherpte Good-Luck het clubrecord nog verder aan tot 9.63” en mocht hierdoor de bronzen medaille omhangen. Bij het hoogspringen zat er voor Lauren W geen PR in vandaag,
 

maar met 1m40 sprong ze wel mooi naar de 3e plaats. Good-Luck, Mare en Julie sprintten op de 60m naar 8.30”, 8.94” en 9.38” respectievelijk. Good-Luck mocht zich daardoor opmaken voor haar 2e finale. Daarin haalde ze uit met een verbetering van haar eigen clubrecord naar 8.16” (CR -0.05”) en mocht zo ook een zilveren medaille gaan ophalen. De vriendinnen Julie en Lauren hadden beide een goeie dag bij het verspringen. Julie sprong 3x verder dan haar PR en eindigde met haar verste sprong van 3m81 (PR +23cm) knap 13e. Na een initiële twijfeling of het meetlint van de jury wel klopte 😉, liet Lauren bij haar 3e poging een knappe sprong van 4m59 noteren, slechts 1cm onder haar PR en goed voor een 2e plaats. Lauren eindigde haar dag met kogelstoten waar ze de kogel 8m74 ver liet landen. Na heel wat veldlopen afgewerkt te hebben deze winter, sloot pupil Evelien V vandaag haar winterseizoen af met haar 2e indoorwedstrijd ooit. Bij het verspringen liet ze een mooie 2m69  noteren en bij de 60m liep ze met 9.92” knap onder de 10”. Kortom, een goed gevulde atletiekzondag met een reeks mooie prestaties. Ik (Moran) wil nog graag mijn collega-trainers Katia, Mike en Kathleen bedanken voor de begeleiding. Ik kijk al uit naar het zomerseizoen!