De dag begon bewolkt maar stilaan klaarde het op en werd het nog een aangenaam atletiek weer. Jarige Malien moest al vroeg uit de veren en daarom was ze in de geburen blijven overnachten zodat ze na een heerlijk ontbijt klaar was om te presteren. Trainer Dirk was van de partij om haar te coachen maar ondanks zijn goede raadgevingen lukte de het kogelstoten niet zoals ze wilde. Alhoewel Malien opende met een 11m19 kon ze na de volgende 5 pogingen zich niet verbeteren wat haar een 7de plaats opbracht. Een 1,5uur later stond Malien na enkele inworpen klaar aan de discuskooi om zichzelf hopelijk een verjaardag cadeautje te schenken met een top prestatie. Helaas, ondanks haar inzet lukte dit niet en strandde ze met 29m49 op de 8ste plaats. Laat je verjaardag in elk geval niet vergallen Malien, komt goed! Astrid was een beetje onzeker en gestresseerd voor haar wedstrijd op de 1500m volgens trainer Lejo, maar dit liet ze alvast niet blijken tijdens de race, want ze nam aanstonds het touw in handen en liep gecontroleerd aan de leiding om in een sterke eindspurt iedereen achter zich te laten zodat ze nu zichzelf Belgisch kampioen mag noemen! Hasse was nog meer zenuwachtig voor de reeksen van de 200m en ik had er mijn werk mee om haar tot relatieve rust te laten komen. Toch lukte het haar om haar reeks te winnen in 26.33" zodat ze zeker geplaatst was voor de finale reeks later in de namiddag. Ondertussen was Stef, die blij was met zijn selectie voor dit BK, zich aan het opwarmen voor de 100m. Hij kwam uit in de 1ste reeks en liet een chrono noteren van 12.03" waarmee hij toch 5 tegenstanders achter zich liet over de 4 reeksen! Ninte, die nog maar aan haar 3de wedstrijd toe was na een lange blessure, had haar selectie op de 800m meer dan verdiend en hoopte het nog beter te doen als op het KVV waar ze onverhoopt 2de werd. Aanstonds na de 1ste 100m liep ze gefocust in de voorste gelederen om haar eindspurt in te zetten in de laatste 100m waar ze nog serieuze tegenstand naast haar moest dulden om toch met een afgeklokte tijd van 2'19"11 het laken met 64 honderdsten verschil naar zich toetrekken, sterk! Natuurlijk dat coach Lejo zichtbaar en terecht geëmotioneerd en trots met zijn gouden pupillen Astrid en Ninte op de foto wilde staan! PROFICIAT! Nu was het de beurt aan Hasse om haar kunnen te demonstreren in de finale van de 200m waar ze naar eigen zeggen zo graag op het podium wilde staan. Ikzelf was al blij dat ze zo ver al was geraakt, dit zonder winter competitie na een aanhoudend kwetsuur, pas terug kunnen doortrainen van begin mei en juist nog maar enkele weken terug van een lange reis naar Peru. Hasse was zich daarvan wel bewust maar het competitie beestje zit er nu eenmaal in. Bij het uitkomen van de bocht liep ze nog op de 5de plaats maar dan remonteerde ze zich, om na een ultieme spurt, op 2 honderdste na voor de 4de atleet te finishen. De vreugde was groot bij atleet en trainer en zo kan Hasse haar zomerseizoen en cadet periode in glans afsluiten. TOP! Nu op naar dag 2 waar Kobe (hoog), Sterre en Lennert op de 800m, Mats en Lukas op de 1500m uitkomen. Succes mannen! Via de 2° link foto's kan je de livestream van dag 1 nog even bekijken...