Op de Relays kwamen bij de atleten vanaf cadet maar liefst 12 ploegen aan de start. De twee meest opmerkelijke prestaties waren ongetwijfeld de overwinning als club van de junioren dames, en de 2de plaats (als club) van de senioren heren. Bij de junioren dames durfde Ninte het als één van de enigen aan om het snelle aanvangstempo van de Belgische juniorentopper Nel Van Opstal te volgen. Ze liep een dijk van een wedstrijd, en moest slechts een handvol seconden toegeven om de stok als 2de loopster door te geven aan Charlotte. Charlotte moest een plaatsje toegeven aan een verrassend sterk EA-team, maar wist toch als 2de club te wisselen. Astrid kreeg geen eenvoudige taak want ook de ploeg van EA had nog een sterke en vooral snelle slotloopster. Ze legde evenwel een hoog tempo op en liep iets over halfweg naar 1ste plaatst. Als snelste 3de loopster van alle atleten gaf ze deze plaats niet meer af en 9 jaar na het behalen van een overwinning bij de junioren heren (met Nicolai, Lindert en Michael), haalt nu een damesploeg van AVLL de volle buit binnen voor het crosscup klassement. De senioren heren stonden getipt als één van de favorieten. Jochem mocht zoals traditioneel de spits afbijten als startloper. De start verliep evenwel tumultueus, met het nodige geduw en getrek, wat duidelijk krachten kostte. Mede door het slijkerige parcours kwam Jochem niet volledig in het ritme. Op karakter wist hij de stok door te geven net buiten de top 10. Ward begon meteen aan de achtervolging, en dook snel de top 10 binnen. Met een sterke laatste ronde wist hij naar een 5de clubplaats op te rukken. Een podiumplaats zoals afgelopen jaar was allesbehalve evident geworden. Dat was echter buiten Nicolaï gerekend. De eerste ronde schoof Nicolaï rustig op, om de tweede ronde de gashendel al wat meer op te draaien. Meteen was een 3de clubplaats een zekerheid geworden. Maar dat was nog niet genoeg. Als een wolf die bloed had geroken wist hij dat er meer inzat. 12” bedroeg de achterstand met het 2de clubteam bij het ingaan van de laatste ronde. 2 grote bochten verder was het verschil al gereduceerd tot 10”. Uiteraard nog steeds geen evidentie, want iedereen stak op dat moment een tandje bij. In de lange laatste rechte lijn stak Nicolaï nogmaals een tand bij, en denderde hij naar een 2de plaats bij de club. Ook hij liep de snelste tijd van alle deelnemers, wat zeer veel vertrouwen moet geven richting het aankomende BK. Op deze manier behaalt het seniorenteam van AVLL voor het 3de jaar op rij het podium, en het 2de jaar op rij de 2de plaats. Een top 10 plaats (6de) was verder weggelegd voor de masterploeg dames met Katia (Peenen), An en Katleen. In diezelfde wedstrijd werd Katia (Hardies), Ann en Ellen 16de op 26 ploegen. De scholieren dames haalden met Sien, Marthe en Irina ook een knappe 10de plaatst, terwijl de scholieren heren met Sam, Mats en Lennert net 1 plaatsje extra moesten toegeven. Even later werd het team met Louis, Jo en Jitse 36ste op 59 ploegen. De cadetten jongens werden met Wannes, Cor en Jarne 48ste op 63 ploegen. De senioren dames eindigden met Bloeme, Lisa en Heleen halfweg in het pak als 34ste op 63 ploegen. Naast de sterke prestatie van het eerste herenteam bij de senioren was er nog een mooie 20ste te plaats te noteren voor het 2de team met Sterre, Jasper en Otto en eindige het 3de team met Stephan, Kevin en Sander dapper op de 79ste plaats. Als laatste kwamen de masters heren met Thomas, Bart en Jef nog sterk voor de dag met een 19ste plaats op 64 ploeg. Alvast een knappe crossopener voor AVLL!