De atletiekpiste en haar omgeving was vrijdagavond alweer het decor voor onze gezellige, drukbijgewoonde en sfeervolle oefenveldloop. Gelukkig waren de weersgoden ons deze keer wel gunstig gezind...  In de namiddag werkten Jan, Luc, Leon, Paul VS, Ilse, Steven, Jean en Gery zich uit de naad om de atletiekpiste en aanhorigheden om te bouwen tot een mooi cross-parcours. Vanaf 18.00 uur meldden liefst 200 jongeren zich aan en hadden er duidelijk heel veel zin in. Op de tonen van het 'vliegerlied' en 'bewegen is gezond' werden ze op sleeptouw genomen met de opwarmingsoefeningen, aangeboden door trainers Mike, Ilse en Sien en atleet Lars. De sfeer zat er meteen dik in en om 18.45 uur weerklonk het eerste startschot van gelegenheidsstarter Ken voor de allerjongste Kangoeroes. Lars en Sien gaven het tempo aan en na 300m mochten de kids hun eigen tempo lopen. De 41 kangoeroes, 19 meisjes en 22 jongens, haalden zonder problemen de finish en werden er beloond op een leuke deelnamemedaille, net als iedereen trouwens. Daarna kwamen de benjamins aan de beurt over een iets langere afstand (650m). Eveneens met 41 stonden ze aan de start, 16 meisjes en 25 jongens. Hier kozen zelf hun tempo met Lars en Sien als 'achterlopers' om de kids die het iets moeilijker hadden, met succes vooruit te helpen. Bij de pupillen kwamen ze zelfs met 44 aan de start. Bij de 21 gestarte meisjes haalden Zowé, Caitlin en Martha de top-3 bij de eerstejaars, terwijl Maxime, Aysegul en Nena de podiumplaatsen haalden bij de tweedejaars. Bij de jongens was eerstejaars Lucas de beste van het ganse pak, met 23 aan de start. Seppe en Mil vervolledigden het podium. Bij de 2° jaars was het ook spanning alom. Emile, Pieter en Yen verdeelden hier de podiumplaatsen. Dan was het de beurt aan de zoals steeds meest enthousiaste groep, onze bijzondere atleten met beperking. Hier was het Joni, die zijn snelle start moest bekopen en nog voorbijgesneld werd door Jens H. terwijl Jeff het podium vol maakte. Bij de dames was Nathalie zoals weleer de beste voor Ine en nieuwkomer Annelies. Dan kwamen de oudste jeugdleden aan de beurt. De meisjes waren iets minder talrijk vertegenwoordigd, met 12, maar ze zorgden voor een knappe en spannende wedstrijd. Eerstejaars Janne S. nam de beste start en bleef meer dan helft van de wedstrijd de leiding houden. Maar de ervaring en leeftijd van de tweedejaars zorgde ervoor dat we een knappe driestrijd kregen bij de tweedejaars waar Saar het laken naar zich toe trok. Jolien en Julie vochten een millimeterspurt uit. Bij de eerstejaars was Janne natuurlijk de primus, gevolgd door nieuwkomers Nanette en Jo. Bij de jongens zagen we alweer een knappe wed-'strijd'. Ditmaal tussen Kasper, Senne en Ingo die haasje-over speelden en ook zo de finish haalden. Ondertussen was het ook keihard bikkelen bij de eerstejaars, waar Thomas op de hoogste trede mocht met Matz en Jonas aan zijn zijde. Daarna trokken ook nog 4 cadetten het veld in samen met de coaches Mike, Joeri en Jean. Lukas liep een sterke wedstrijd. Khady werd primus bij de meisjes voor Louise en Femke die verdienstelijk hun veldloop uitliepen. Ook Thomas VDP kreeg nog de kans om 4 rondjes af te maken wat hij in dank afnam als doorgedreven training. Enkele jonge atleten boden zich aan om het parcours op te breken, samen met enkel die-hards... Bedankt hiervoor! Het was voor de jeugdtrainers en de talrijk opgekomen ouders en grootouders genieten van het eerste tot het laatste moment en daar draait alles om! One Team... One dream... AVLL !!! De foto's treffen jullie aan via de link foto's met dank aan de (groot)ouders en trainer Jean... Dank ook aan Annemie die de uitslagen mooi verwerkte in een overzichtelijk document (Zie 'link' uitslagen)