Hoewel we in kwantiteit niet zo sterk vertegenwoordigd waren, lieten de 6 aanwezige AVLL-leden zien dat hun vormpeil meer dan ok is en hun ambities zeer hoog liggen... Bij de cadetten presteerde nieuwkomer Wannes Aerts sterk als eerstejaars. Hij haalde een knappe 9° plaats van zijn geboortejaar 2010. Zus en scholiere Marthe deed nog beter door niet alleen een top-10 plaats te halen maar ook 4de te worden van haar geboortejaar. Dan was het de beurt aan de 'grote jongens'. Nicolai stak zijn ambitie, een selectie voor het EK Cross op  10-12-2023 in Brussel, niet onder stoelen of banken. Hij nam onmiddellijk zijn plaats in de kopgroep in met kleppers als Kimeli, Hendrix en Grimard. Met zijn gekend karakter wist hij ondanks de scherpe en moeilijk te nemen bochten, knap stand te houden en liep naar een verdienstelijke 4° plaats in het zog van het geciteerde drietal. Hiermee geeft hij duidelijk aan een top-6 te ambiëren in Hulshout op het BK van 19-11, ook geldend als selectiewedstrijd. Ook Otto liet een sterke indruk en finishte op het bochtenrijke parcours op een mooie 21ste plaats van de 60 deelnemers. Daarna was het de beurt aan de snelste wedstrijd, de korte cross. Ook hier toonde de jonge Ward L. zijn klasse. Steeds attent vooraan wist hij met een ultieme eindspurt nog een 3° podiumplaats weg te kapen, een mooie opsteker voor de geciteerde selectiecross. En dan hadden we nog juniore Astrid VB, die als eerstejaars ietwat onzeker aan de start kwam vanwege de zware 5 Km. Maar die onzekerheid maakte direct plaats voor een klassewedstrijd waarin ze alleen de één jaar oudere Charlotte P. voor zich moest dulden. Een zeer belangrijke opsteker ook voor haar die nu mee favoriet wordt voor een selectie voor het EK. Knap werk van ons AVLL-team, onder het goedkeurend oog van coaches Lejo en Simon. De foto's zijn van de hand van onze huisfotograaf Nadia.