Nooit eerder vond het Belgisch Kampioenschap veldlopen zo dicht bij huis plaats en dat deze gold als selectiecross werd mooi meegenomen. Hulshout zorgde voor een zeer hoogstaand Kampioenschap en dat hebben onze atleten geweten. Ere wie ere toekomt... want eerstejaarsjunior Astrid Van Breedam stond voor een loodzware opdracht om tegen atleten van soms meer dan 2 jaar ouder te strijden voor een selectie. Na wat 'krampperikelen' de laatste dagen ging ze er voluit voor en dat resulteerde in een knappe 4° plaats op slechts " van het podium, maar was wel 1° van haar geboortejaar. De vreugde kon niet op want de top-6 mag op zondag 10/12 ons land vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Brussel. Een opteker en felicitaties zeker ook voor Lejo, haar trouwe trainer, die haar klaarstoomde hiervoor. Ook scholier Mats werkte zich in de kijker want als 2°jaars-scholier stond hij met 76 andere crossers aan de start. Onmiddellijk werd duidelijk dat hij voor een podium zou strijden en dat werd ook bevestigd toen hij als 2° (alweer na Willem R.) over de finish kwam na een zware cross. Ook Marthe A. kwam als scholiere sterk voor de dag en finishte als 5°, terwijl haar broer als 1°jaarscadet niet veel moest onderdoen met zijn knappe 6° plaats op 88 starters. Ward L. op de korte cross was onze volgende top-10 kandidaat. Hij werd knap 7° op de 127 gestarte atleten. Bij de dames hadden we Ninte K. aan de start die als 21° van de 68 finishte maar wel 2° juniore werd. Nicolai verdedigde onze eer bij de seniores maar een onfortuinlijke val noodzaakte hem tot achtervolgen en hiermee had hij zijn beste kruit verschoten maar werd toch nog mooi 12° op 121 terwijl Laurent moedig 30ste werd en Jonas 74° werd als 4° deelnemende master. Bij de dames was deze zeer lange en loodzware cross een ware beproeving voor Heleen die als 34° finishte. Voor de G-atleten was er succes bij Jeff die de zege haalde voor Jens. Annelies en Ine werden knap 2° en 3°. Bij de kangoeroes gaven 12 youngstars het beste van zichzelf met de meisjes Aria, Nora, Marte, Feya en Rox en de jongens Ties, Cil, Emiel, Victor, Vince, Felix en Finn. Bij de benjamins liepen Miera, Emiel, Romeo, Thomas, Lander en Jasper de ziel uit hun lijf... Bij de pupillen bleven Kaitlin en Zowe in elkaar buurt in het midden van het pak. Seppe, Mil, Staf en Fonne verdedigden onze pupillen-kleuren. Janne werd mooi 23° bij de miniemen 1° jaars en Evelien vocht zich terug naar een 45° plaats op 86. Bij de 2° jaars finishten Julie en Saar in elkaars buurt als 31° en 35° op 82. Bij de jongens finishten Thomas en Matz in de helft van het pak, iets verder gevolgd door Jonas C, terwijl Tim knap 13° werd als 2° jaar op 77. Voor de cadetten liep Chloe naar een 56° plaats, terwijl scholieren Jo, Lennert en Sam moedig streden naar de plaatsen 39, 49 en 58 op telkens meer dan 70 atleten. Bij de juniores was het ook afzien nadat het parcours herschapen was in een modderbrei. Dat ondervonden Charlotte als 28° en Fiebe als 36°. Heel wat inzet van ons AVLL-team met de kers op de taart voor Astrid! Mooi zo! Op naar onze Pallieterveldloop van zondag aanstaande 26-10 op het prachtige domein van het Fort van Kessel. BE THERE! De meeste prachtige foto's zijn van de hand van Nadia Verhoft. Bij gebruik dien je haar naam te vermelden...