AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

17-03-2018- SUPER geslaagde jeugddag te Gent.

Met een tot de nok gevulde autocar trokken we zaterdag naar Gent voor de VAL jeugddag.  45 overenthousiaste jeugdatleten en 15 begeleiders beleefden een dagje sport en spel met de nadruk op FUN !!! En plezant dat was het zeker en vast, een mooie organisatie en allemaal blije gezichten, de foto's spreken voor zich ( met dank aan alle fotografen). Met trots werd onze mooie vlag het stadion rondgedragen ( de uitslag van de vlaggenwedstrijd is nog niet gekend) Bij deze wil ik graag nogmaals alle medewerkers en begeleiders ( trainers en ouders) bedanken voor hun inzet. Zonder jullie hulp hadden onze jeugdatleten niet kunnen deelnemen !!! A.C. lyra was weer groots !!!

20-03-2018 – LAATSTE dagen GRATIS en VOORDELIGE voorinschrijvingen 5 Km, 10Km en Halve Marathon van Lier, Kids- en G-Run !!!

  Zondag 25-03 aanstaande zijn we de gastheer van de 'Halve Marathon van Lier - 5° Memorial Jef Breugelmans'. Naast de Halve Marathon, die van start gaat om 13.30 uur, bieden we ook nog de 5 Km (start 13.30 uur) en 10 Km (start 13.40 uur) aan. In het voorprogramma komen de Kidsrun (alle kids tem 13 jaar (miniem)) en jogging voor atleten met beperking aan bod met start om 13.00 uur. Alle starten worden gegeven aan het Jeugdcentrum 'Moevement', behalve de start van de 5 Km, die voorzien is in de Posthoornstraat (over de Ring). Ter plaatse kan nog ingeschreven worden op 25-03 van 11.30 tot 13.00 uur in de foyer van CC De Mol. ALLE deelnemers ontvangen een prachtige en UNIEKE herinneringsmedaille, en er zijn aparte podia voor de 5 Km, 10 Km en de Halve Marathon met trofeeën en naturaprijzen voor dames en heren. Bovendien worden er zo'n 30 naturaprijzen verloot onder de deelnemers. Wie wil genieten van de GRATIS (Kidsrun en G-Run) of VOORDELIGE voorinschrijvingen (€5 ipv €7 - Lyra-leden / €7 ipv €9 niet-Lyraleden), kan nog inschrijven via de 'links' hieronder tot DONDERDAG 22-03 om 20.00 uur.

16-03-2018 – Amelie Caers wint ‘Trofee voor bijzondere sportverdienste’ in de gemeente Berlaar!

Amelie Caers werd vrijdagavond in haar 'thuishaven' Berlaar gehuldigd met de trofee voor bijzondere sportverdienste. Ze haalde deze trofee meer dan verdiend na een zo goed als compleet succesverhaal vorig seizoen, toen ze zowel de Provinciale, Vlaamse en Belgische titels verspringen haalde bij de cadetten, onder de vleugels van coach Jean. Het krantenartikel over deze huldiging treft u aan als bijlage via de 'link'. Meer dan verdiend, Amelie! Ook Jitse S., Jitse C. en Svelte M. vielen in de prijzen voor hun titels van vorig seizoen...! Proficiat!

02-04-2018 – Verrassingsuitstap voor alle clubleden – NIET TE MISSEN !!!

Onze vereniging beleefde een mooi seizoen en dat willen wij speciaal in de verf zetten. Zowel op organisatorisch als op sportief vlak kenden wij een goed jaar… Als erkentelijkheid voor al dat moois bieden wij ALLE CLUBLEDEN een ONVERGETELIJKE VERRASSINGSTRIP aan op Paasmaandag 02-04, die werkelijk NIEMAND mag missen !!! Alle info vind je in de zijbalk of onderstaande link.

11-03-2018 – Indoor – Jeugd sluit af met prestatieverbeteringen en Mila breekt 4 jaar oude clubrecord op de 1000m!

Onze jeugdatleten wilden het indoorseizoen in schoonheid afsluiten en daarvoor 'zwermden' ze uit naar Hoboken, Gent en Heusden-Zolder. Mila zorgde in Gent voor een ongelooflijke sterke 1000m. Ze verpulverde haar PR van 3'24"23 met meer dan 10" naar 3'13"05, waarmee ze het 4 jaar oude clubrecord van niemand minder dan onze Crosscup-winnares Femke Verschoren verbeterde met 1"65. In de wedstrijd werd ze 3° op slechts 1"50 van de Belgische Crosskampioene. Ook Leni nam deel aan het kogelstoten en zette een zeer behoorlijke 8m94 neer. In Hoboken rondde Bjarne H. prachtig af met een PR hoog van 1m40 (PR+ 1cm) en bleef met 11"36 iets boven zijn beste hordentijd. Uiteindelijk werd hij 10° miniem bij de Superkrack. Broer Lars werd 32° in zijn categorie. Bij de benjamins liep Anne-Laura haar snelste 60m, werd Laura knap 2° op 32 benjamins bij de kogel met een PR van 6m79. Ook bij ver werd ze mooi 6° met 3m06. Bij het ter perse gaan, heb ik nog geen zicht op haar eindklassering en/of ze erin geslaagd is de top-3 te halen van de Superkrack... Pupil Fleur was dan weer de beste hoogspringster bij de 25 pupillen en verbeterde met 7 cm naar 1m32. Tess evenaarde hier haar hoogterecord van 1m20. Miniem Lars DH tot slot verbeterde in Heusden-Zolder dan weer zijn horden met 0.04" naar 12"30 en bleef met 9"49 slechts 0.01" boven zijn beste. Kjersti verbeterde dan weer haar hoogspringen met 3 cm naar 1m30 en zette ook een mooie 8"87 neer op de 60m. Knap zo, Lyra-jeugdteam!

11-03-2018 – Den Haag – Nicolai legt geslaagde test af op Halve Marathon en wordt 6° Belg in 1u09’01”

Nicolai S. is volop in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam van volgende maand. Daarom kwam hij aan de start van de drukbezette (9470 aankomsten) Halve Marathon van Den Haag. Nicolai liep een goede wedstrijd, startte wel zeer snel want na 10 km liet hij 31'30" noteren, kreeg het daarna wat moeilijk tussen de 15 en de 20 km en finishte uiteindelijk als 6° Belg in 1u09'01". Mooi zo!

10-03-2018 – BK/PK Indoor Masters – Bart en Geert worden Provinciaal Kampioen!

Onze 2 masters, die vandaag deelnamen aan het BK en PK indoor, brachten het er zeer goed vanaf. Beiden keerden naar Lier terug met het schildje van Provinciaal Kampioen. Bijzonder is zeker ook dat ze deel uitmaken van het G-team en ze werden dan ook vandaag prima begeleid door hun trainsters Betty en Katia. Eerst stond de spurt geprogrammeerd en daar kende Bart in de categorie een iets mindere start, waardoor hij iets onder zijn kunnen presteerde en een tijd liet noteren van 8"67 op de 60m. Dan kwam Geert in de categorie M45 aan de beurt. Ook hij koos ervoor te starten met startblokken en hij liep naar een tijd van 10"50. Leuk was zeker dat hij hiermee op de bovenste trede mocht plaatsnemen van de provincie. Om 15.00 uur mochten beiden nog aantreden bij het verspringen. Geert verbeterde elke sprong om uiteindelijk met 2m73 te eindigen. Ondertussen was ook Bart, die een zeer ontspannen en gefocuste indruk gaf, ook aan een sterke reeks bezig. Met zijn beste sprong van 4m49 mocht ook hij apetrots zijn provinciaal schildje ophalen. Beide Provinciale Kampioenen poseerden dan ook terecht fier voor de gevoelige lens. Knap werk, Bart en Geert!

10-03-2018 – Zoetemeer (NL) – Op de interland evenaart Arne het CR hoogspringen en tezamen met Amelie zorgden ze voor een 2de plaats van België!!

Twee gedreven atleten Arne een Amelie kregen de eer om ons land te vertegenwoordigen op de Interland in het Nederlandse Zoetemeer. Zij waren geselecteerd op basis van hun prestaties van een al mooi geweest indoorseizoen. Trainers Dirk en Dimitri hadden er bijna een rit 300km enkel over om hun atleten te ondersteunen. Het was een kleine indoorhal die te vergelijken was met een halfronde buis en waar de aanloopstrook naar de verspringbak nogal smal was en waar de hoog spring mat in het midden van de zaal stond (zie foto Arne) waar langs beide zijden kon aangelopen en gesprongen worden al naar gelang je links of rechts sprong. Een raar zicht en het was eventjes wennen voor de atleten. Amelie had het moeilijk met de smalle aanloopstrook en had de pech dat de eerste twee sprongen een nul waren waardoor ze wat onzekerder en de 3de sprong op zekerheid gesprongen werd, met 4.90m als afstand. Bij de vierde en tevens laatste poging liet Amelie 5m15 optekenen waardoor ze toch nog kon opschuiven naar de 4de plaats. Amelie was begrijpelijk niet tevreden met deze uitslag omdat zij tezamen met de aanwezige trainers weet dat ze beter kan. Toch goed gedaan Amelie! Je bent sterker en sneller geworden en met wat geduld ga je de pannen van het dak springen de komende zomer, zeker weten! Arne moest zich ook eventjes aanpassen aan de mat opstelling maar liet dit, zo gauw als de wedstrijd bezig was, niet aan zijn hart komen en maakte er een spannende strijd van tegen 1 Duitser en 2 Nederlanders waar hij met een sprong van 1m89 niet alleen iedereen het nakijken gaf maar ook het 12 jaar oude CR van naamgenoot Peeters evenaarde. Een prachtige afsluiter van een al even super indoorseizoen! PROFICIAT Arne, genieten maar! Onze atleten hebben bewezen dat ze hun selectie voor de Belgische ploeg meer dan waard waren! Nog dank aan de trainers Dirk en Dimitri die tezamen met hun collega's trainers fier kunnen terugblikken naar een schitterend indoorseizoen en dit dankzij hun gedrevenheid! Loon naar werken!

14 tot 21-03-2019 – Eliese en Hannes naar Abu Dhabi!!!!

In 2019 verwelkomt Abu Dhabi de Special Olympics Wereld Zomerspelen van 14 tot 21 maart 2019. Eliese Ceulemans en Hannes Verbruggen zijn geselecteerd om de kleuren van ons land en natuurlijk ook van onze club te verdedigen. Wij hopen dat hun trainingen en hun beleving naar deze spelen vruchtbaar verlopen en dromen al een klein beetje van een medaille uit de Verenigde Arabische Emiraten. We wensen jullie al zeker veel succes!!!!!!!!

4/03/2018 – BK Cad & Sch – Lola en Lotte verbeteren elk een CR en Lola pakt tezamen met Arne een medaille bij het hoogspringen!!

 Dit is zowaar het laatste indoorkampioenschap, wat gaat de tijd snel! Voor de meeste atleten was dit een 1ste deelname aan een Belgisch kampioenschap. Afwachten wat dit zou brengen. Jari moest al om 9u30 aan de (zand) bak. Hij eindigde weliswaar als 4de maar kon zijn seizoen afsluiten met een nieuw pr van 6.35m en zo was de atleet en trainer Laurent meer dan tevreden met deze seizoensafsluiter. Amelie begon met een nulsprong,  maar herpakte zich met de raad van trainer Dirk, waardoor ze met de 2de poging 5m34 sprong, wat ze bij de volgende sprongen niet meer kon verbeteren. Toch goed voor een 6de plaats! Margaux was een beetje zenuwachtig voor de 60m maar zag toch uit om in de startblokken te kunnen staan. Haar start was niet zo slecht maar ze kwam iets te snel recht waardoor ze een beetje moest inboeten van haar acceleratiesnelheid. Ze klokte af op 8.20", spijtig genoeg niet snel genoeg voor een finaleplaats, maar toch 12de snelste van België! Bij Brent was de start beter maar spijtig genoeg kon hij zijn 3de plaats niet de volle 60m aanhouden zodat hij finishte als 5de in zijn reeks na 7.79". Brecht had pech dat de 1ste start van zijn reeks afgeschoten werd voor een valse start in baan 2, hij herpakte zich goed bij de volgende poging en wist in een nieuwe pr tijd van 7.86" zich over de meet te werpen! Ondertussen was de hoogspringwedstrijd met Jane en Lola al van start gegaan. Jane geraakte tot 1.45m en eindigde als 10de beste hoogspringster. Lola maakte er met haar concurrenten een echte triller van. Eerst verbeterde ze haar pr van 1.58m maar zette stevig door tot 1m65, met de goede raad van Dirk en Dimitri, waardoor ze buiten een nieuw clubrecord, dat al 10 jaar op naam stond van Nathalie Verhoeven, ook de zilveren medaille verdiende! Lees meer