Zoals aangekondigd vindt de info-avond voor ouders van nieuwe jeugdatleten plaats op vrijdag 07-10 om 18.30 uur in de foyer van CC De Mol, tijdens de trainingsuren van jullie kids. We bieden hier interessante informatie over onze club, de jeugdwerking, de trainingen, wedstrijden en heel wat praktische informatie. De moeite dus om af te zakken naar de info-avond...
Roland liet weten dat hij meedeed aan de 1/2 marathon in Brussel en dat zijn eigen clubrecord bij de +M70 aangepast mag worden. Met een tijd van 2 u 43' 08" eindigde hij als 3529st van de 4451 deelnemers, wat een dikke vier minuten sneller was als zijn vorig record, daterend van september, en eveneens gelopen in Brussel. TOP Roland!
De 2° 'Allianz Memorial Marieke Vervoort' was een voltreffer van de bovenste plank. Met een bang hart keken we nochtans het weekend tegemoet want de weerkundigen voorspelden een zondvloed, maar dat was zonder ons Wielemie gerekend, die net als vorig jaar de eerste zonnestralen stuurde vanaf 09.30 uur 's morgens en zo konden we de ganse dag genieten van een zacht najaarszonnetje. Dit in combinatie met heel wat enthousiaste atleten met beperking, zo'n 160 in totaal, en een super Lyra-organisatieteam, gecombineerd met een zeer vlijtig jurykorps waren de ingrediënten van een memorabele editie. Ook op sportief vlak pakten we uit met de Belgische top bij de Wheelers want paralympisch kampioen en Allianz ambassadeurs Peter Genyn en Lea Bayekula tekenden present, samen met Belgisch kampioen Maxime Carabin en Joyce Lefevre. Ook de buitenlandse toppers en Paralympisch kampioenen, de Brit Mickey Bushell (Londen 2012 - 100m wheelers) en Griekse Stylianos Malakopoulos (Tokyo 2012 - ver 7m04) waren van de partij. Niet minder dan 4 Belgische records gingen voor de bijl, op de 5000m dames, het zittend werpen met de discus, het discuswerpen AMH en als kers op de taart het Belgisch record van Lea Bayekula op de 200m wheelen. De genodigden met daarbij G-ambassadeur en sportpeter Piet Den Boer en Ben Rottiers (Polleke van FC De Kampioenen) waren onder de indruk van zoveel mooie sportieve prestaties en vooral ook de positieve beleving van al de deelnemers. Onder het goedkeurend oog van de emotionele mama en papa Odette en Jos Vervoort werd met plezier teruggeblikt op de mooie en onvergetelijke loopbaan van ons Wielemie, die voor eeuwig een toonbeeld van doorzettingsvermogen en sportieve ingesteldheid zal blijven voor de atleten met beperking. Bij de prijsuitreiking werd de jury in het teken van de week van de jury in de bloemetjes gezet en werd iedereen beloond met een prachtige medaille en enkele naturaprijsjes. Bij de link foto's treft u de prachtige beelden aan van Nadia Verhoft en een schitterende reportage van RTV... Geniet ervan zoals wij hebben genoten het begin tot het einde, met dank aan Marieke voor het heerlijke zonnetje... !!!
Jeugdtrainer Jelle Tielemans trok met een verstoorde voorbereiding door een voetblessure naar de zware Kustmarathon in Zeeland. De wind, de duinen plus een doortocht op het strand van 6 km een tocht over Neeltje Jans dijk maken van deze marathon een zware dobber. Door een  verstoorde voorbereiding kon er niet op volle sterkte gelopen worden en werd er gestart met enig voorbehoud. Dit was meer dan nodig voor deze zware opdracht die Jelle knap uitliep in 3u08’40” op een 23 plaats algemeen. Gefeliciteerd !
Onze jongste werpster Malien wist met 33m88 haar eigen CR bij het hamerslingeren te verbeteren met 70cm en zo zich zeker te stellen van een mooie 3de plaats. In het randprogramma deed ze mee aan het discuswerpen bevestigde ze haar worp met 31m94 en dit onder het goedkeurende oog van trainer Wim en waarbij Malien het 13 jaar oude CR van Rebekka Van Bockstal wist te verbeteren. Nadien was het de beurt aan Lukas Bats bij de senioren om een aanval te doen op het Lyra clubrecord hamerslingeren, maar ondanks verwoede poging bleef het bij een mooie 42m20 wat toch een nieuw PR is en goed was voor een zilveren stek. Trainer Wim deed nog eens mee en wist met een aardige 37m75 de titel mee te brengen. Nadien gingen beide heren aan de slag in het gewichtwerpen .. met voor beide een provinciale titel en voor Lukas een nieuw CR met 13m62! TOP en KEI GOE gedaan atleten en bedankt trainer Wim die in de pen kroop voor dit verslag en foto's, die te bekijken zijn via onderstaande link!
Met vier lopers van onze groep trokken we naar de 29ste editie van de Knoesselloop te Broechem. Een kleinschalig en gezellig evenement waar we in het verleden al dikwijls zijn geweest. Kristof Declerck en Robin Hellemans namen deel aan de 10milles en liepen allebei op hun niveau met een mooie 7 plaats algemeen en 5de master voor Kristof in 1u06’40” of 4’09”/km. Robin liep binnen in 1u15’25” op een 13de plaats, knap gedaan Robin. In de koers over 8.2 km verraste Kevin Crabbe, die drie weken geleden de marathon van Antwerpen had gelopen, door zeer ambitieus mee te gaan in de start met de latere winnaar. Hij liep naar een knappe 2de plaats in 30’01” of 3’39”/km. Tot slot nam Ulrich Adriaensen start in de 5.5 km race die hij uitliep in 23’15” of 4’13”/km om te eindigen op een 4de plaats. Na een lange onderbreking zonder competitie een veelbelovend (her)begin. Een tevreden coach Koen en verslaggever van dienst!
Zondag ging de jaarlijkse 10 mijl van start in het Nederlandse Tilbug. Nicolaï zette een hele knappe prestatie neer door als 5de te eindigen in een tijd van 48'32" wat maar een kleine 2 minuten trager was dan de Keniaanse winnaar Emmanuel Kiprop. Voor Nicolaï was dit zijn snelste tijd ooit vermoed ik en dit tegen 3.01' per km met een gemiddelde snelheid van 19.9km/uur en dit met een negatieve split met een hele snelle laatste km. Heel STERKE prestatie Nicolaï! Hij vertrekt over een goede week richting Flagstaff voor een maand op trainingskamp om dan terug te komen voor CrossCup te Roeselare met in het achterhoofd het doel om in het voorjaar een snelle marathon te lopen.  Ook Roland liet weten dat hij meegelopen had op 10 miles. Hij hoopte op een tijd van minder dan 2 uur maar strandde op 14 sec. van zijn doel en finishte als 3650ste van de 3685. Je moet het maar doen als 70 jarige Roland! PROFICIAT beiden!
Ook onze joggers Glen Laenen en Kenneth De Noël stonden mee aan de start tussen de bijna 40.000 marathon lopers in Berlijn en hun resultaten mogen gezien worden. Kenneth klokte af in 3u10'04" en Glenn liep zelf onder de magische 3uur grens met een tijd van 2u57'02"! KNAP gedaan mannen! Ik heb nog geen volledige uitslag gevonden maar als deze er is zet ik die wel in de link. PROFICIAT! Moesten er foto's zijn mag je me deze doorsturen en zet ik ze met plezier mee in dit verslag.
Tijdens een weekend weg met ouders die op zondag gingen lopen in Nieuwpoort, had ik zelf ook maar besloten om mee te lopen. Geen verwachtingen, maar gewoon kijken waar we nog staan met de conditie. Tijdens het begin van het weekend was het al een beetje duidelijk dat het niet goed zou gaan. Omdat ik namelijk ziek begon te worden. Hoofdpijn neus keel, het gewoonlijke deze tijd van het jaar.

De dag zelf van de wedstrijd was het weer ook niet ideaal, veel regen en wind. Maar ook zeker dat ik om 9:30 de kids run meeliep met men petekind om dan te wachten tot 13:30 voor de 5 km wedstrijd. Tijd voor het loslopen dan dit was al in de gietende regen maar we waren er op gekleed. Goed opgewarmd stonden we klaar aan de start. Nog even koers tactiek bespreken met de papa en dan ons klaar maken voor de start. Startshot weerklonk en snel was duidelijk wie de sterkste waren. Na een goede 300m waren we met 3 weg tot 2,5 km op een licht klimmetje daar moest de 3de al lossen. Na 3,5 km versnelde de winnaar waardoor ik moest passen en voelde dat het lichaam zeker niet 100 procent was. Dit heb ik zeker nog vol kunnen houden tot finish om dan als 2de over de meet te komen in een bescheiden 17’20”. Zeker ver van mijn kunnen, maar we weten de oorzaak natuurlijk 😉.

Dit was dan ook ineens de laatste keer in het rood-wit van lyra, dus we kunnen zeggen dat we toch nog 1x hebben kunnen schitteren in de kleuren voor we gaan fuseren.

Coach Fons ging vandaag samen met Stef en Lena speerwerpen in Turnhout. Ondertussen sprongen Lars en Matthijs een onderling verspringduel. Stef opende de debatten en mocht als verste worp 38.30m laten optekenen. Een beetje onder zijn beste maar de aanloop liep niet erg lekker vandaag. Lena kwam als tweede aan de beurt. Ook bij haar voelde het aanvankelijk niet super goed aan, ze bleef de eerste 5 worpen een paar meter onder haar beste. Echter bij de laatste was het bingo met 38.55m, en schrijft ze eindelijk en op het nippertje het clubrecord op haar naam. Stef bleef met een worp van 38m30 een 1.5m onder zijn beste ooit maar kon hier mee leven. Coach Fons kon nu niet onderdoen en wou heel graag verder dan Lena en Stef geraken. Dit lukte onder handjes geklap van zijn 2 kapoenen Magnus en Rosie met als resultaat 39m37 maar net geen de verhoopte 40m. Ondertussen sprongen Lars en Matthijs hun verspringduel. De eerste sprong was voor beiden de beste. Ze gaven 6 x het beste van zichzelf. Lars (5.34m) sprong een voetje verder dan Matthijs (5.09m). Ook onze huidige recordhoudster bij het hamerslingeren, Malien stond in de kooi vandaag om nog wat wedstrijdritme op te doen voor het pk hamerslingeren van volgende week. Ze bevestigde haar vormpeil door nogmaals boven de 30m te werpen (31m10)! Knap gedaan Lyrianen.