Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Op deze eerste indoormeeting kwamen de zusjes Jutta en Hasse en Lars DH in actie. Minieme Hasse liep naar een zeer behoorlijke 8"82 als één van de snelste eerstejaars. Ze sprong ook nog 4m35 ver als 5° minieme. Zus Jutta is duidelijk reeds vroeg in grote vorm. Eerst verpulverde ze haar spurtrecord met liefst 0.35" naar 8"01 om daarna nog eens uit te pakken bij ver. Ze sprong voor het eerst voorbij de 5m naar 5m11 en verbeterde met liefst 34 cm als 2° in totaal. Ook Lars pakte uit met een knalspurt en verbeterde zijn indoortijd met 0.47" naar 8"45. Knap werk!
In afwachting van een volledig artikel, kan ik u reeds melden dat we knap vertegenwoordigd waren in Duffel met liefst 65 roodwitten. Mame Takho boekte haar eerste veldloopzege bij de cadetten en Els was de beste master en ook 2° bij de seniorescross. Verder haalden benjamin Jolien, G-atleten Joni, Eliese, de zilveren plak. Tim pakte dan weer brons bij de benjamins, samen met G-atleten Nathalie en Arne. Ook nog knappe top-10 plaatsen voor benjamins Thomas, Cas, Senne, pupillen Mare, Khady, Wout, Louis, miniem Jo, cadette Phebe, scholiere Lissa, senior Kristof, G-atleten Jens, Jakob, Bart, Jeroen, Hannes, Lander, Ine, Joke en Ena en de korte crossers Otto en Lindert. Knap werk, roodwit team! Via de link kan je de uitslag en de foto's bekijken... geniet ervan!
Broer en zus, Mats en Charlotte V., trokken naar de best bezette veldloop van ons land te Deinze. Mats startte bij de reeks miniemen en kreeg 47 leeftijdsgenoten in zijn zog. Hij haalde knap de zege binnen. Zus en eerstejaarscholiere Charlotte is ook zeer sterk bezig. Zij ging een duel aan met de zilveren medaillewinnares van het BK veldlopen begin dit jaar en dus 2° jaarscholiere Laura Bilo uit Oudenaarde. Ze moest op de 3,225 Km lange omloop slechts enkele secondjes toestaan en werd zeer mooi 2°. In elk geval een sterke start van het winterseizoen van de 'Vervoort-kids'.
Tijdens de laatste dag van onze sportstage te Herentals, zakten toch nog een 20-tal Lyrianen af naar Mechelen, voor een zeer druk bezette veldloop. Jochem V. liet er geen gras over groeien op de korte cross en won deze overtuigend. Ook de wederoptredende Els R. is het winnen nog niet verleerd en haalde mooi de zege binnen bij de masters, gevolgd door An C. die knap 2° werd. Zelfde eremetaal was er weggelegd voor Gunter G., die voor het eerst in ons shirt direct een podium haalde. Heleen V., zus van Jochem liep ook een zeer sterke korte cross en mocht als 3° ook het podium op. Bij de jeugd kwam Nand A. als kangoeroe aan de start en liepen Janne en Saar opnieuw naar een top-10 plaats bij de benjamins als 8° en 7° op respectievelijk 52 en 54 deelnemers. Ook Lissa DK kwam goed voor de dag als 11°. De zusjes Loranne en Linde A. werden dan weer 35° en 22° in hun reeks, terwijl Liv voor het eerst proefde met een 49° plaats. Bij de jongens liep Jarre DK naar een 49° plaats op liefst 72 benjamins. Bij de pupillen eindigde Jarne knap in de eerste helft met een 32° plaats op 54, exact dezelfde plaats die ook miniem Lennert VD binnenhaalde op 54 deelnemers. Bij de seniores dames liep Elise in haar geboortestad naar een schitterende 6° plaats op 31. Marathonspecialist Kristof liet ook een goede indruk na met een 8° plaats. Bij de korte cross bleven Lisa en Tine in elkaars zog om mooi als 7° en 8° te finishen op 22. Bij de masters heren tot slot werd Kurt N. 36° en Bart L. 37°. We lieten ons alweer positief opmerken in de 'Nekker' te Mechelen!
Op deze cross-cup manche, tijdens onze sportstage, waren toch nog 12 Lyrianen van de partij. Senior Michael S. gaf zijn visitekaartje af en liep één van beste crossen ooit. Steeds was hij in de voorste regionen te vinden en uiteindelijk kon hij alleen in de laatste ronde niet direct de aanval van een Duiste atleet en WK-ganger Isaac Kimeli beantwoorden. Hij werd uiteindelijk knap 3° en gaf meteen aan dat er met hem rekening zal moeten gehouden worden op de selectiecross te Roeselare (24-11) voor het Europees Kampioenschap in Lissabon begin december. Ook Mats liep een sterke veldloop als miniem en moest alleen Westvlaamse atleet voor zich dulden. Bij de benjamins hadden Janne en Saar ondertussen ook sterk geopend met een 7° en een 5° plaats op respectievelijk 33 en 24 atleetjes, goed voor telkens 7 punten voor de crosstrofee van de provincie. Bij de cadetten kende Mila (met keelpijn en een val) een iets mindere dag maar werd toch nog 12°. Sterke prestatie in deze reeks zeker ook van Mame Takho die 17° werd en 8° eerstejaars. Phebe liep naar een 29° plaats. Bij de jongens zagen we dan weer Axl en Michiel in de voorste gelederen. Nieuwkomer Axl liep als 12° binnen en Michiel werd mooi 15° op 45 of knap 6° van zijn jaar. Benjamin liet een 30° plaats optekenen. Bij de juniores zagen we een goede veldloop van Tibo die 22° werd op 56. Jasper had het op dit zware zanderige parcours wat lastiger en werd 43°. Knap werk, Lyrianen!

Zo'n 120 Lyrianen genoten van een driedaagse sportstage, die bol stond van teamspirit-activiteiten, allerlei sporten, laser-shooting, bosspel, trainingen, freepodium met 'Lyra-zingt' enz... kortom een sportkamp om niet snel te vergeten... Mijn dank gaat in het bijzonder uit naar de zeer gedisciplineerde groep maar zeker ook naar de begeleidende trainers, ouders en feestbestuurders, die alles prachtig omkaderden. Foto's volgen nog... Hierbij een lijstje van achtergebleven kledij terug te bekomen op training: rode jas Kalenji 14j, bordeaux jas America today (ES-Ties), kleine zwarte handschoenen, blauw T-Shirt Kalenji 6à8j, 2 groene washandjes (benj. jongens), Blauwe jas (Kobe), zwart T-Shirt lange mouwen (XL), Blauwe jas (Siemen W.), groene loopschoenen ASICS (maat 43,5), zwarte loopschoenen Nike (maat 45).

Hierbij doe ik een dringende oproep naar de leden (die hieraan nog niet voldeden) om hun aanvraagformulier vergunning 2019-2020 wit voorafgedrukt document) gehandtekend binnen te brengen. Het storten van het lidgeld EN het binnenbrengen of opsturen van de 'aanvraagvergunning 2019-2020' zijn de voorwaarden om een aansluiting (borstnummer) te verkrijgen en verzekerd te zijn voor het nieuwe seizoen. Mogen we vragen daar ZEER DRINGEND werk van te maken! De papieren voor de mutualiteit zijn aangevuld en kunnen terug bekomen worden aan de toog van de cafetaria.
Voor de klassieke provinciale 'cross-opener' te Bonheiden trokken liefst 56 Lyrianen hun spikes aan. Miniem Mats en zus en eerstejaarscholiere Charlotte demonstreerden hun topvorm met een zege. Ook G-atleet Janne mocht de hoogste trede op. Verder haalden Otto VL op de korte cross, Arne en Ine bij de G-atleten en master An mooi zilver. Brons was er dan weer weggelegd voor benjamin Jolien en har mama Katleen en G-atlete Joke. De kangoeroes Robbe, Emile, Elise en Nina gaven eerst het goede voorbeeld. Bij de benjamins waren we goed vertegenwoordigd met Saar (10°), Janne S. (11°) Lissa DK (13°) en Romy (22°). De jongens Cas B (9°), Bent S (10°), Kasper (13°), Thomas VH (16°), Cas K (19°), Jarne (20°), Seppe (22°), Victor (38°) en Thomas (44°) gaven het beste van zichzelf. Bij de pupillen liepen Mare en Wout naar een verdienstelijke 5° plaats op 53 en 40 starters. Ook Anne-Laura (40°), Lena (41°), Louise (36°) en Femke (40°) verdienen een duim. Bij de jongens liep Jarne naar een mooie 16° en Jitse en Maxim naar een 28° en 34° plaats. Bij de miniemen, die liefst 1950m achter de kiezen kregen, was er een knappe top-10 plaats voor Hasse en Lennert (9°). Ook Tess en Thor verteerden deze lange afstand goed als 11° en 13°. Bij de cadetten-jongens liep Lars naar een 14° plaats als 5° 1°jaar en Benjamin naar een 20° als 10° 1° jaars. Matthijs werd hier 22°. Scholier Wannes werd dan weer verdienstelijk 22°. Bij de seniores trad Elise wederop met een knappe 5° plaats. Bij de masters heren werd Bart knap 7° als 2° in zijn categorie M40. De G-atleten Bart, Jakob, Hannes, Geert, Bert en Jeff trotseerden in deze volgorde het regenweer. Bij de dames werd Sanne nog mooi 4°. Als afsluiter konden we ons nog opwarmen aan een korte cross waar naast de reeds geciteerde Otto ook Lindert, Siemen en Joppe de top-10 haalden als 4°, 7° en 10°... De kop is eraf en we zijn niet alleen verheugd met deze mooie opkomst van onze roodwitten, maar vooral ook hun inzet en enthousiasme... Nog meer van dat!
Op de nieuwe locatie te Berlare kwam AC Lyra bij de aanvang van het crossseizoen reeds sterk voor de dag. De prestatie van de dag kwam van het scholieren meisjes team, waar Romee zeer knap als 8ste de stok doorgaf aan Charlotte. Charlotte deelde haar wedstrijd perfect in, en raapte de atleten één voor één op. Enkel het team van Duffel had na 2 lopers nog een stevige kloof van 16”. Dan was het de beurt aan cadet Mila, en samen met RCG kropen ze dichter. Mila liep weg van RCG, maar de atlete van Duffel had in de laatste 20 m nog net genoeg over om de overwinning te nemen. Na vorig jaar een 3de plaats bij de cadetten is dit toch alweer de beste prestatie bij de jeugd in onze atletiekgeschiedenis. Maar ook bij de masters werd een unicum behaald. Tine gaf tamelijk comfortabel als 1ste de stok door aan Katleen. Katleen ging ook zeer goed, kreeg het even iets lastiger, maar liep in de laatste meters in het zand nog 4 atletes voorbij, om ook als eerste de stok aan An door te geven. Hier was de concurrentie nog steviger, en na 500 m moest An de rol lossen van de atleten van AVMO. Dan was het vooral het tempo hoog houden, want in achtergrond vormde zich een achtervolgend groepje. Dat lukt, tot in de laatste 100den meters. Plots werd er tussen 3 atleten gespurt. An gaf haar eigen ook volledig, en uiteindelijk moest er slechts één atleten van RIEM nog laten voorgaan. Het team mocht dan ook welverdiend op het podium gaan staan. Bij de senioren heren ging het er vanaf het begin stevig aan toe. Lander wist dat de start belangrijk was, en dook de eerste bochten in bij de top 10. Enkel op het laatste kreeg hij het iets moeilijker, maar kon toch nog als 14de de stok doorgeven aan broer Jochem. Jochem wist de aansluiting te vinden met een achtervolgend groepje. In ronde 2 kreeg hij het iets lastiger, maar hij wist toch de stok als 7de door te geven aan Michael. Michael zelf liep mooi gecontroleerd, en deed wat hij kon. 2 atleten kon hij nog remonteren, en zodus mag het team zich kronen tot 5de beste Belgische team. Twee top 10 plaatsen werden verder nog behaald met een 5de plaats bij de Benjamin jongens, met Tim, Bent en Ingo. Bij de miniemen jongens zagen we een zeer sterke Mats, gevolgd door Jo en Thor die de 9de plaats wisten te bemachtigen terwijl de cadetten jongens met Lars, Benjamin en Axl naar een 28ste plaats (op 54) liepen. Bij de senioren dames wist een herboren Bloeme, samen met Lisa en Heleen, de 22ste plaats (op 74) te bemachten. Het 2de team bij de senioren heren eindigde met Siemen, Otto en Faouzi op een 53ste plaats (op 105). De junioren heren sloten de namiddag als 16de ploeg (op 48) met Jorge, Japser en Tibo. Een geslaagde start van het winterseizoen!

Marieke Vervoort, beter bekend als 'Wielemie', die in 2012 aansloot bij onze vereniging, heeft vandaag beslist om een einde te maken aan haar lange lijdensweg. Ze is zacht ingeslapen op 40-jarige leeftijd. Marieke zullen we ons steeds herinneren als een atlete met een ongelooflijk doorzettingsvermogen die ondanks de pijnen die haar spierziekte veroorzaakten, haar grenzen kon verleggen als geen ander. Toen ze in 2011 voor het eerst kennismaakte met onze club op onze 'Metalyralympics', had ze onmiddellijk haar hart verloren bij onze vereniging. Op 27 juli 2012 verbrak Vervoort bij de Belgische kampioenschappen voor atleten met een handicap, georganiseerd door AC Lyra, nogmaals haar Europese records op de 100, 200 en 400 m met tijden van respectievelijk 19,19, 35,67 en 1.05,59. Op de 800 m brak ze met 2.13,49 het zeven jaar oude wereldrecord van 2.16,71 dat sinds 20 mei 2005, op naam stond van Lisa Franks uit Canada. Legendarisch was het 'Dafalganneke' (glaasje cava als 'pijnstiller') dat ze na de aankomst aangereikt kreeg. Hiermee was haar Olympisch ticket voor Londen binnen waar ze goud haalde op de 100m en zilver op de 200m.  Een tweede sportief hoogtepunt waren de wereldtitels 100,200 en 400m in Doha in 2015. Voor beide topsportmomenten werd ze verkozen tot 'Paralympiër van het jaar'.  Marieke blijft in onze herinnering als iemand die met haar positieve ingesteldheid grenzen kon verleggen en onder het motto 'Yes you can' vele sporters motiveerde om haar voorbeeld te volgen. We wensen de familie en talloze vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Als jullie jullie medeleven willen betuigen kan je dit doen op de website van www.papillonuitvaartzorg.com. Opmerkelijk is zeker dat Marieke in haar korte afscheidsvideo onder andere de beelden van haar afscheid aan onze club heeft gekozen, om maar te duiden hoezeer ze aan onze club gehecht was... Surf via de link foto's naar de video van het VTM-nieuws. Het overlijdensbericht met uitnodiging tot het brengen van een laatste groet op maandag 28-10 van 18.00 tot 20.00 uur treffen jullie aan via de 'link'.