Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Onze vereniging bleef niet bij de pakken zitten en nam het initiatief om een grote mand met paaseitjes af te leveren voor het personeel van het H-Hartziekenhuis te Lier. We kregen dit bericht terug: "Beste, Uw atletiekclub Lyra schonk 6 kg paaseitjes aan ons personeel van het Heilig-Hartziekenhuis Lier. Hiervoor willen we u en de club bedanken. In bijlage kan u een dankkaartje van ons ziekenhuis terugvinden. Hartelijk dank voor de paaseitjes!". Graag gedaan en dubbel en dik verdiend !!!
Dankzij jeugdtrainster Ann C. kunnen onze jeugdatleten deze week 'sporten in tijden van corona'. Ontdek via de 'link' een eerste weekschema met allerlei leuke bewegingsvormen. Aarzel niet een filmpje op te nemen als jullie bezig zijn en het door te sturen naar Ann op het adres: annekec2500@hotmail.com. Dan plaatsen we dit filmpje op de website en nemen we hiermee deel aan een wedstrijd van de Vlaamse Atletiekliga. Doen maar... en vooral heel veel beweegplezier... !!! Bedankt, Ann !!!

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor ‘de mensheid’. De mens is een sociaal wezen, en sociaal contact is momenteel zo goed als onmogelijk. Samen buitenkomen, samen naar een concert gaan, iets gaan eten of drinken, samen sporten,…  en zo kunnen we nog eindeloos doorgaan. Allemaal zaken die we jammer genoeg nu even aan de kant moeten schuiven. Hét voordeel van ‘mens’ zijn in deze crisistijden, is dat er een groot solidariteitsgevoel naar buiten komt. Mensen willen elkaar helpen waar ze kunnen, jongeren doen boodschappen voor de oudere generaties, er worden overal ter lande mondmaskers gemaakt én we applaudisseren massaal vanop ons balkon voor alle zorgverleners.

Wanneer we met ons allen ‘in ons kot’ moeten blijven, ontstaat er ook ontzettend veel creativiteit. Lesgevers van dansscholen sturen hun dansmoves online de wereld in, leerkrachten vinden allerlei oefeningen uit om onze schoolgaande kinderen nuttig bezig te houden en ga zo maar door. We hebben ook gemerkt dat er bij heel veel atleten en atletiekclubs, waaronder natuurlijk ook AC Lyra, naar creatieve voorbeelden wordt gezocht om toch maar hun favoriete sport te kunnen blijven uitoefenen. De Vlaamse Atletiekliga wil namelijk die alternatieve trainingsschema’s en video’s delen via hun facebookpagina. (Zie 'link'). Ann C., onze jeugdtrainster, zal eerstdaags een weekschema met 'beweegtraining' voor onze jongste atleetjes publiceren op onze website !!!
Op sociale media doet een oproep de ronde waarbij iedereen gevraagd wordt om elke avond om 20 uur te applaudisseren voor alle artsen en verpleegkundigen die op de barricades staan in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Het is met de hashtag #applausvoordezorg dat de oproep zich als een lopend vuurtje verspreidt. Doel is om waardering te laten zien voor het belangrijke werk dat zorgverstrekkers leveren. Doen jullie mee? We rekenen op jullie solidariteit!
We zijn juist door de Stadsdiensten op de hoogte gebracht dat al de speelpleinen, sportterreinen waaronder ook de piste op politiebevel, volledig zullen afgesloten worden! DE ATLETIEKPISTE ZAL NIET MEER TOEGANKELIJK ZIJN, ook  niet voor de individuele trainingen! Een officieel bericht hierover volgt nog! Hopelijk kunnen we rekenen op jullie medewerking en begrip om de strijd tegen deze onzichtbare vijand verder te zetten!

Mededeling van de Vlaamse Atletiekliga (zie link): "De nationale regering nam donderdagavond ingrijpende beslissingen om de verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen veroorzaken verregaande gevolgen voor onze samenleving en uiteraard ook voor onze atletiekgemeenschap. De Vlaamse Atletiekliga nam eerder deze week al enkele drastische beslissingen, waaronder het uitstellen van de Jeugddag in Gent en de Algemene Vergadering in Brugge. De maatregelen die op het hoogste bestuurlijk politieke vlak donderdagavond werden genomen, gaan nog een stap verder. Zo is het ook aan verenigingen, waaronder dus ook sportclubs, verboden om geplande activiteiten, waaronder wedstrijden, randactiviteiten, vergaderingen en georganiseerde trainingen, te laten doorgaan. Wij dringen er bij onze atletiekclubs op aan dat deze maatregelen met gezond verstand en de nodige burgerzin zullen opgevolgd worden. Bekijk via de link de maatregelen die de Belgische regering invoert. Verdere info betreffende de uitgestelde evenementen en andere administratieve en praktische gevolgen, zullen in de officiële berichten naar de atletiekclubs, ten gepaste tijde worden medegedeeld." Dit betekent dat GEORGANISEERDE groepstrainingen niet kunnen doorgaan tot 03-04 (voorlopig).