AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

Hordetraining zaterdag

Wegens de verwachte slechte weersomstandigheden vervallen de hordetrainingen van zaterdag voor de jeugd en de plus cadetten! Vanaf cadet zullen de hordetrainingen indoor doorgaan op zondag 18/03 en dit in het UIA te Wilrijk van 12u00 tot 14u00! Men zegge het voort.

02-04-2018 – Verrassingsuitstap voor alle clubleden – NIET TE MISSEN !!!

Onze vereniging beleefde een mooi seizoen en dat willen wij speciaal in de verf zetten. Zowel op organisatorisch als op sportief vlak kenden wij een goed jaar… Als erkentelijkheid voor al dat moois bieden wij ALLE CLUBLEDEN een ONVERGETELIJKE VERRASSINGSTRIP aan op Paasmaandag 02-04, die werkelijk NIEMAND mag missen !!! Alle info vind je in de zijbalk of onderstaande link.

17-03-2018 – Jeugddag VAL – nog 1 plaatsje vrij voor pupil jongen !!!

Op 17 maart staat de jeugddag te Gent op het programma voor atleten van kangoeroe tot en met miniem. Het is een superleuke dag, boordevol sport en spel op een ludieke manier. Ook dit jaar zal er weer een mooie vlag ontworpen worden om onze kleuren te verdedigen. Diegenen die er reeds een keertje bij waren, waren er als de kippen bij om zich in te schrijven. Omdat dit een echte teamdag is, heeft het clubbestuur besloten om een bus in te leggen. Vertrek zal voorzien zijn om 7.30u op de parking van "De mol" en terugkomst omstreeks 19.00u. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ilse.bogers@telenet.be . Om onze ploegen te vervolledigen hebben we nog 1 pupil jongen nodig en dan zit de autocar volledig vol !!!  Dankzij het enthousiasme van enkele ouders en trainers hebben we ook het aantal vereiste begeleiders en medewerkers om op deze dag voor onze jeugd in de weer te zijn, waarvoor dank !!! Graag willen we vragen aan iedereen die mee gaat om zo veel mogelijk rode ( club) bovenkledij te dragen. Neem die dag zeker ook voldoende drankjes en voldoende eten en (gezonde) tussendoortjes mee. Een goed humeur en heel veel teamspirit mag ook niet ontbreken. Geld en waardevolle voorwerpen laten we thuis daar onze tassen onbeheerd in de tribune staan. Voor de begeleiders en medewerkers zullen koffiekoeken voorzien worden als ontbijt.

11-03-2018 – Indoor – Jeugd sluit af met prestatieverbeteringen en Mila breekt 4 jaar oude clubrecord op de 1000m!

Onze jeugdatleten wilden het indoorseizoen in schoonheid afsluiten en daarvoor 'zwermden' ze uit naar Hoboken, Gent en Heusden-Zolder. Mila zorgde in Gent voor een ongelooflijke sterke 1000m. Ze verpulverde haar PR van 3'24"23 met meer dan 10" naar 3'13"05, waarmee ze het 4 jaar oude clubrecord van niemand minder dan onze Crosscup-winnares Femke Verschoren verbeterde met 1"65. In de wedstrijd werd ze 3° op slechts 1"50 van de Belgische Crosskampioene. Ook Leni nam deel aan het kogelstoten en zette een zeer behoorlijke 8m94 neer. In Hoboken rondde Bjarne H. prachtig af met een PR hoog van 1m40 (PR+ 1cm) en bleef met 11"36 iets boven zijn beste hordentijd. Uiteindelijk werd hij 10° miniem bij de Superkrack. Broer Lars werd 32° in zijn categorie. Bij de benjamins liep Anne-Laura haar snelste 60m, werd Laura knap 2° op 32 benjamins bij de kogel met een PR van 6m79. Ook bij ver werd ze mooi 6° met 3m06. Bij het ter perse gaan, heb ik nog geen zicht op haar eindklassering en/of ze erin geslaagd is de top-3 te halen van de Superkrack... Pupil Fleur was dan weer de beste hoogspringster bij de 25 pupillen en verbeterde met 7 cm naar 1m32. Tess evenaarde hier haar hoogterecord van 1m20. Miniem Lars DH tot slot verbeterde in Heusden-Zolder dan weer zijn horden met 0.04" naar 12"30 en bleef met 9"49 slechts 0.01" boven zijn beste. Kjersti verbeterde dan weer haar hoogspringen met 3 cm naar 1m30 en zette ook een mooie 8"87 neer op de 60m. Knap zo, Lyra-jeugdteam!

11-03-2018 – Den Haag – Nicolai legt geslaagde test af op Halve Marathon en wordt 6° Belg in 1u09’01”

Nicolai S. is volop in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam van volgende maand. Daarom kwam hij aan de start van de drukbezette (9470 aankomsten) Halve Marathon van Den Haag. Nicolai liep een goede wedstrijd, startte wel zeer snel want na 10 km liet hij 31'30" noteren, kreeg het daarna wat moeilijk tussen de 15 en de 20 km en finishte uiteindelijk als 6° Belg in 1u09'01". Mooi zo!

10-03-2018 – BK/PK Indoor Masters – Bart en Geert worden Provinciaal Kampioen!

Onze 2 masters, die vandaag deelnamen aan het BK en PK indoor, brachten het er zeer goed vanaf. Beiden keerden naar Lier terug met het schildje van Provinciaal Kampioen. Bijzonder is zeker ook dat ze deel uitmaken van het G-team en ze werden dan ook vandaag prima begeleid door hun trainsters Betty en Katia. Eerst stond de spurt geprogrammeerd en daar kende Bart in de categorie een iets mindere start, waardoor hij iets onder zijn kunnen presteerde en een tijd liet noteren van 8"67 op de 60m. Dan kwam Geert in de categorie M45 aan de beurt. Ook hij koos ervoor te starten met startblokken en hij liep naar een tijd van 10"50. Leuk was zeker dat hij hiermee op de bovenste trede mocht plaatsnemen van de provincie. Om 15.00 uur mochten beiden nog aantreden bij het verspringen. Geert verbeterde elke sprong om uiteindelijk met 2m73 te eindigen. Ondertussen was ook Bart, die een zeer ontspannen en gefocuste indruk gaf, ook aan een sterke reeks bezig. Met zijn beste sprong van 4m49 mocht ook hij apetrots zijn provinciaal schildje ophalen. Beide Provinciale Kampioenen poseerden dan ook terecht fier voor de gevoelige lens. Knap werk, Bart en Geert!

10-03-2018 – Zoetemeer (NL) – Op de interland evenaart Arne het CR hoogspringen en tezamen met Amelie zorgden ze voor een 2de plaats van België!!

Twee gedreven atleten Arne een Amelie kregen de eer om ons land te vertegenwoordigen op de Interland in het Nederlandse Zoetemeer. Zij waren geselecteerd op basis van hun prestaties van een al mooi geweest indoorseizoen. Trainers Dirk en Dimitri hadden er bijna een rit 300km enkel over om hun atleten te ondersteunen. Het was een kleine indoorhal die te vergelijken was met een halfronde buis en waar de aanloopstrook naar de verspringbak nogal smal was en waar de hoog spring mat in het midden van de zaal stond (zie foto Arne) waar langs beide zijden kon aangelopen en gesprongen worden al naar gelang je links of rechts sprong. Een raar zicht en het was eventjes wennen voor de atleten. Amelie had het moeilijk met de smalle aanloopstrook en had de pech dat de eerste twee sprongen een nul waren waardoor ze wat onzekerder en de 3de sprong op zekerheid gesprongen werd, met 4.90m als afstand. Bij de vierde en tevens laatste poging liet Amelie 5m15 optekenen waardoor ze toch nog kon opschuiven naar de 4de plaats. Amelie was begrijpelijk niet tevreden met deze uitslag omdat zij tezamen met de aanwezige trainers weet dat ze beter kan. Toch goed gedaan Amelie! Je bent sterker en sneller geworden en met wat geduld ga je de pannen van het dak springen de komende zomer, zeker weten! Arne moest zich ook eventjes aanpassen aan de mat opstelling maar liet dit, zo gauw als de wedstrijd bezig was, niet aan zijn hart komen en maakte er een spannende strijd van tegen 1 Duitser en 2 Nederlanders waar hij met een sprong van 1m89 niet alleen iedereen het nakijken gaf maar ook het 12 jaar oude CR van naamgenoot Peeters evenaarde. Een prachtige afsluiter van een al even super indoorseizoen! PROFICIAT Arne, genieten maar! Onze atleten hebben bewezen dat ze hun selectie voor de Belgische ploeg meer dan waard waren! Nog dank aan de trainers Dirk en Dimitri die tezamen met hun collega's trainers fier kunnen terugblikken naar een schitterend indoorseizoen en dit dankzij hun gedrevenheid! Loon naar werken!

14 tot 21-03-2019 – Eliese en Hannes naar Abu Dhabi!!!!

In 2019 verwelkomt Abu Dhabi de Special Olympics Wereld Zomerspelen van 14 tot 21 maart 2019. Eliese Ceulemans en Hannes Verbruggen zijn geselecteerd om de kleuren van ons land en natuurlijk ook van onze club te verdedigen. Wij hopen dat hun trainingen en hun beleving naar deze spelen vruchtbaar verlopen en dromen al een klein beetje van een medaille uit de Verenigde Arabische Emiraten. We wensen jullie al zeker veel succes!!!!!!!!

4/03/2018 – BK Cad & Sch – Lola en Lotte verbeteren elk een CR en Lola pakt tezamen met Arne een medaille bij het hoogspringen!!

 Dit is zowaar het laatste indoorkampioenschap, wat gaat de tijd snel! Voor de meeste atleten was dit een 1ste deelname aan een Belgisch kampioenschap. Afwachten wat dit zou brengen. Jari moest al om 9u30 aan de (zand) bak. Hij eindigde weliswaar als 4de maar kon zijn seizoen afsluiten met een nieuw pr van 6.35m en zo was de atleet en trainer Laurent meer dan tevreden met deze seizoensafsluiter. Amelie begon met een nulsprong,  maar herpakte zich met de raad van trainer Dirk, waardoor ze met de 2de poging 5m34 sprong, wat ze bij de volgende sprongen niet meer kon verbeteren. Toch goed voor een 6de plaats! Margaux was een beetje zenuwachtig voor de 60m maar zag toch uit om in de startblokken te kunnen staan. Haar start was niet zo slecht maar ze kwam iets te snel recht waardoor ze een beetje moest inboeten van haar acceleratiesnelheid. Ze klokte af op 8.20", spijtig genoeg niet snel genoeg voor een finaleplaats, maar toch 12de snelste van België! Bij Brent was de start beter maar spijtig genoeg kon hij zijn 3de plaats niet de volle 60m aanhouden zodat hij finishte als 5de in zijn reeks na 7.79". Brecht had pech dat de 1ste start van zijn reeks afgeschoten werd voor een valse start in baan 2, hij herpakte zich goed bij de volgende poging en wist in een nieuwe pr tijd van 7.86" zich over de meet te werpen! Ondertussen was de hoogspringwedstrijd met Jane en Lola al van start gegaan. Jane geraakte tot 1.45m en eindigde als 10de beste hoogspringster. Lola maakte er met haar concurrenten een echte triller van. Eerst verbeterde ze haar pr van 1.58m maar zette stevig door tot 1m65, met de goede raad van Dirk en Dimitri, waardoor ze buiten een nieuw clubrecord, dat al 10 jaar op naam stond van Nathalie Verhoeven, ook de zilveren medaille verdiende! Lees meer

03-03-2018 – BK Jun en Beloften – Belgische titels voor Simon en Jitse, zilver voor Simon (met CR) en Christian!

Het Belgisch Kampioenschap Juniores en Beloften bezorgde ons de 5° en 6° Belgische indoortitel van deze winter. Daar zorgden de juniores Simon VH en Jitse S. voor. Jitse haalde de titel in het verspringen met 5m67 na een knappe en regelmatige reeks sprongen. Simon, die de lat zeer hoog legde met een combinatie van 60m en 60m Horden, was de snelste Belgische junior op de 60m in 6"91, slechts op 0.01" van zijn clubrecord en dat 15' nadat hij knalde in de 60m Horden Finale en daar zoals gehoopt onder het Belgisch record van 7"83 dook naar 7"81. Hij werd hiermee echter geen Belgisch Kampioen, want de Waalse Thomas Carmoy zette een supertijd van 7"74 neer. Vooral de combinatie van beide nummers en de prachttijden wekken echt wel verbazing en lof. Christian I. besloot dan maar de kers op de taart te zetten, door bij de 200m een tijd van 21"80 af te klokken en zich te kronen tot 2° snelste belofte van ons land. Verder lukte het niet al te best voor Jolan bij ver want hij zette maar 1 geldige vertesprong van 5m54 neer. Lukas B. kogelde naar 12m52 en kogelde hiermee 6 cm verder als zijn beste. Christian liep de 60m nog naar 7"19 en Jitse liep ook nog naar 9"44 bij de hordenreeksen. Alweer een pluim op de hoed voor onze atleten en natuurlijk ook de begeleidende trainers. Via de links 'foto's' kunnen jullie de filmpjes bekijken van Simon en Jitse in actie...