Op vrijdagen 21 en 28 juni en op woensdag 26 juni zijn er SUPER solden van achtergebleven kledij op training. Zoals je op de foto kan zien loopt het echt de spuigaten - kasten uit! Er zal een tafel geplaatst worden aan de ingang van de piste met al de verloren voorwerpen, kledij, rugzakken, spikes enz. erop. Na deze 3 uitstal dagen gaat alles naar een goed doel. Men zegge het voort! We willen de ouders er nog eens er op wijzen dat de kledij e.a. best genaammerkt dient te worden!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.

Een week voor het PK Jeugd trotseerden zo'n 17 jongeren de hitte en trokken op het vroege uur naar Booischot voor een wedstrijd van het Antwerps Jeugdcriterium. Bij de benjamins verbeterde Jolien haar ver met 12 cm, liep en sprong Anna sneller en verder dan ooit en stootten Victor en Bent de kogel verder dan zijn beste. Anne-Laura beperkte zich tot de spurt en Saar zette ook haar beste beentje voor. Lena spurtte naar een PR en Jo en Charlotte sprongen op zijn best ver. Wout werd knap 3° bij ver en Mare kogelde naar brons met een mooi PR. Nadien waagden Mare, Jolien en Stien zich nog aan het CR 3X600m maar het warme weer speelde hen een beetje parten. Ze haalden toch zilver in 6'44"82. Wout, Victor en Bent waren dan weer blij met brons op deze estafette in 6'46"32. Bij de pupillen spurtte Louise voor het eerst sneller als 10". Hasse was de beste bij de 60m en de 60 Horden en haalde zilver bij hoog met 1m28. Ook Jitse en Lien deden hun uiterste best. Louise, Lien en Hasse vormden dan nog een team 3X600m. Natan tot slot kwam als enige miniem in actie bij hoog en werd mooi 5° met 1m32. Goed zo, Lyra-boys en girls!

Vrijdag trok Simon op de dag van zijn laatste examens, naar de avondmeeting in Ninove waar hij als beste op de 100m afklokte in 10.73" met 1.4 meewind. Nog was de examens stress niet uit zijn lichaam en dus trok hij zondag naar de FlanderCup onder gezelschap van andere Lyra atleten naar Lokeren waar hij in de reeksen van de 100m 10.69" als 1ste in zijn reeks over de meet liep met een licht windvoordeel van 0.1. Hierdoor mocht hij als enigste Belg de finale lopen en starten in baan 7. Hier tikte hij af als 5de in een tijd van 10.73" waarmee hij zeker tevreden was na de weinige trainingen tijdens de afgelopen examen periode. Scholier Lisa liep een sterke 400m in 61.41" in het voorprogramma en cadet Mila haar snelste 800m ooit in een tijd van 2'19"81 in het na programma. Nog in het Pre-program liep Lander zijn seizoens beste op de 800m in 1'56"97 , deed Tibo hem dit na in een chrono van 2'01"89 en liep Cedric zijn snelste dubbele ronde ooit, in een tijd van 1'59"19! Als laatste Lyra atleet kwam Senne uit op de 110H waar hij finishte in 15.24" met een tegenwind van 1.0. Goed gepresteerd atleten en dit juist na de examen periode!

Het was een verre verplaatsing van een 120km dit jaar. De atleten en coach moesten naar Izegem (FLAC) om daar het Vlaams Kampioenschap te gaan betwisten. Ook hier was het pokke heet maar dit belette Olivia niet om met de 3kg zware hamer 24.84m te werpen en dit bij haar eerste optreden in de hamerkooi! KEI GOE gedaan Olivia! Ook Lars en Dean waren in goede doen. Beiden verbeterden hun pr. Lars wierp 34.87m ver, verbeterde zich met 5m37 maar viel spijtig genoeg juist naast het podium. Dean deed bij zijn pr 3m34 bij en heeft nu als beste 19m10 achter zijn naam staan. KNAP gedaan jongens! Bij Suzie liep het niet zoals ze gewild had. Zenuwen? de warmte? weinig slaap? wie zou het zeggen? De been snelheid zat er niet in vandaag. In elk geval had ze beter gehoopt als de afstand van 37.04m maar toch kon ze nog beslag leggen op de 2de plaats waardoor ze huiswaarts mocht keren met de zilveren medaille en daarbij pakte ze ook het CR bij de W40 dat nog op van 2017 op naam stond van Annik. TOP gedaan Suzie! Terwijl iedereen al thuis was moest Wim nog aan de bak en dit om half zeven in de avondgloren. Hij liet dit niet aan zijn hart komen en stootte met een worp van 38.49m door naar de 1ste plaats en mag zich èèn jaar Kampioen van Vlaanderen noemen! KLASSE Champion!

Onder een verzengd en drukkend temperatuurtje waren er toch een 20-tal atleten aanwezig om de opgedane examenstress weg te werken. Sien opende de wedstrijd voor de Lyra atleten en werd 2de bij het verspringen met 5m14 waarna ze aanstonds aan haar 100m mocht beginnen en afklokte in 13.73" in een nieuwe pr tijd en dit met 0.3 tegenwind, waar elke spurter vandaag wel last van had. Iguacel en Jan eindigde op 1 en 2 op de 100m en verdiende zo een centje bij! Iguacel nam puur voor het plezier nog deel aan het verspringen en dit was een viertal jaren geleden. Hij won deze wedstrijd in een nieuw pr van 6m57 met fikse tegenwind en kreeg even later nog een omslag toegestopt op het podium! Onze cadetten meisjes waren de volgende aan de beurt op de 100m. Kjersti deed er 13.32" over, Eva 14.70" en bleef slecht 0.02" boven haar beste en Lies verbeterde haar pr naar 14.35". Lies liep nog voor de 1ste maal een 200m outdoor en deed er 30.60" over terwijl Leni deze reeks won in 28.83" om na de aankomst vliegensvlug en nog uithijgend, met de kogel eveneens als primus uit te komen en zo wat zakgeld bijverdiende. In de tweede reeks werd Lena nog mooi derde in een zelfde tijd als de 2de, maar in haar snelste 200m ooit, waardoor ze even later eveneens een centje op het podium toegestoken kreeg.

Lees meer

Op haar eentje vatte Tess deze jeugdmeeting aan georganiseerd door DALO. Ze deed dit met succes want bij het hoogspringen sprong ze 10cm hoger dan haar beste outdoor prestatie en bij het discuswerpen wierp ze de 750gr zware discus 1m47 verder dan ooit, zodat haar pr nu 15.08m bedraagt! In de loodzware hitte liep ze nog een 80m waar ze met 12.88" slechts 0,22" trager liep als haar record. KEI GOE gedaan Tess en nu met volle moed op naar het pk van volgend weekend!

Op deze Memorial Jos Nuyens stootte Pieter voor de 1ste maal zijn kogel boven de 15m en zo staat er nu 15m22 op de clubrecord tabellen. En of dat hij hier tevreden mee was! Dit liet hij met de uitspraak "'t is gebeurt, dik tevreden met persoonlijke beste!" via FB weten. Loon naar werken Pieter! Op de 600m zagen we eerst Cadet Gilles onverwacht aantreden. Hij liet een knappe 1'45"24 noteren en komt hiermee ook op de CR tabellen vermits er nog geen enkele cadet dit heeft gelopen. Rudi was de volgende die uitkwam op deze niet gewone discipline. Hij deed er 1'33"00 over en verbeterde zijn eigen CR van 2 jaar geleden met 4.35" en werd 1ste master in zijn reeks. Ook zijn echtgenote Tine is goed bezig. Zij kwam uit op de 1500m waar ze tussen al dat jong geweld in een knappe tijd van 5'12"55  afklokte en hiermee maar liefst 6.84" sneller liep dan ooit. Sterk gedaan Tine! Bij het hoogspringen was Jane na de examens van de partij. Ze geraakte mooi tot 1m50 hoogte. Als laatste hadden we nog Michèle die aantrad op de eveneens ongewone afstand van 300m, waar ze 44.47" voor nodig had. Goed gedaan allen!

Dat Kristof in goede doen is bewees hij op onze FC en op hetzelfde elan zette hij dit verder in het Nederlandse Rijsbergen. Hier nam hij deel aan de 10km Bavoloop waar hij als 3de eindigde in een heel sterke tijd van 30'50" om zo zijn beste tijd op de piste op amper 7 seconden te benaderen wetende dat deze 10km 160m te lang was. Knappe prestatie Stoffel!

Vorige zaterdag begon de namiddag een beetje grijs, maar de talrijk opgekomen jonge atleetjes en hun supporters maakten al snel het goede weer. Ze lieten het éne na het andere PR sneuvelen wat maakt dat er deze week veel frietjes , pasta en pizza zal gegeten worden. Bij de 60m kon Mare net onder de 10'' lopen wat haar zilver opleverde. Ook Saar, Linde, Lena en Hanne bleven maar net boven hun beste tijd. Lena en Saar sprongen een mooi PR met ver. Hier deed ook Mare het goed met 3.33m , en werd mooi tweede. Bij het kogelstoten kwamen Mare, Hanne en Lena voort eerst in actie en bleef Saar slechts enkele cm onder haar beste. Bij de 60m benjamin jongens konden Jarre en thomas verbeteren en klokten Bent en Victor af in de buurt van hun record. Ook bij ver sprongen de boys in de buurt van hun PR en was het Victor die als enige wist te verbeteren met maar liefst 29cm. Bij het kogelstoten stond er geen maat op onze krachtpatsers. Allemaal deden ze beter dan ooit tevoren ( Bent deed er zelfs bijna 2m bij) . Op de 600m wist Jarre zijn derde PR van de dag te lopen ( 2'20''39), op de voet gevolgd door Bent ( 2'21''50). Onze pupillen meisjes Louise en Femke hadden bijzonder veel zin in het hoogspringen.

Lees meer