AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

17-10-2018 – Stap mee met AC Lyra op de Sint-Gummarusprocessie !!!

Nu zondag gaat de jaarlijkse Sint-Gummarusprocessie door. Ik kreeg de vraag van Elise Mehuys of het ok was dat zij hierbij onze club vertegenwoordigt en mee wandelt in de kleuren van Lyra met AC Lyra-vlag. Wie graag in groep mee opstapt, is zeker welkom in rood-witte uitrusting... Praktisch gaat de processie door nu zondag 21 oktober. De start is om 11 uur aan de grote kerk van Lier. Elise stelde wel voor om af te spreken ten laatste om 10.45 uur aan Bar Muza (Muziekschool, Gasthuisvest 52), gezien het nogal druk gaat zijn aan de kerk. Aarzel niet !!! Contactgegevens Elise: 0472-31.14.40.

17-10-2018 – Info-avond (groot)ouders nieuwe jeugdleden

Op woensdag 17-10 organiseren Gery en Ilse als jeugdverantwoordelijken een info-avond voor de ouders, grootouders en voogden van de nieuwe jeugdleden. Iedereen is welkom om 18.45 uur (tot 19.45 uur - tijdens de jeugdtraining) in de zaal van CC De Mol (naast de piste - via hoofdingang CC De Mol). Kom alles te weten over ons jeugdbeleid, aanpak en visie, activiteiten, praktische info en tips enz... WELKOM !!!

17-10-2018 – Initiatie horden en hoogspringen voor pupillen en miniemen.

Wie als pupil of miniem (nieuw seizoen) graag eens 'proeft' van het hordenlopen, kan vanaf zaterdag 20/10 van 09.30 tot 11.00 uur verder genieten van een extra-training, gegeven door hordenspecialist Paul Francken. Ook voor initiatie hoogspringen kan je kiezen vanaf nu zaterdag 20/10 om 11.00 uur bij trainer Dirk Vermeulen en/of Dimitri Pelckmans. Echt het proberen waard! Het volledige schema van deze initiatietrainingen kan je bekijken via de 'link'... Genieten maar...! Het zou leuk zijn als je vooraf een seintje geeft aan Paul via zijn GSM: 0495-87.40.70 of per mail: francken.franck@telenet.be en aan Dirk GSM: 0486-10.00.51 of Dimitri GSM: 0486-95.41.88 (ook voor vragen natuurlijk...).

15-10-2018 – Kermisloop Putte-Kapellen – Heleen wordt 2de, Lissa 5de!

In het tussenseizoen, net voor de aftrap van de eerste cross te Gent, namen twee halve fond lopers deel aan de 5 km op de kermisloop van Putte-Kapellen. Nieuwkomer bij de club Heleen Vermeulen behaalde meteen een knappe 2de plaats in een tijd van 18'58". Ook 400m-specialiste Lissa liep naar een zeer degelijke 20'27" waarmee ze 5de dame werd. Proficiat atleten!

14-10-2018 – Eindhoven – Dubbel en uniek feest voor de club – Kristof wordt voor het eerst Belgisch Marathonkampioen en Olivier wordt schitterend 2° !!!

  Vandaag zorgden onze Lyrianen voor een 'unicum' in onze clubgeschiedenis. Kristof, die de voorbije jaren reeds 3 podia haalde op het Belgisch Kampioenschap in Eindhoven, maakte zijn ultieme droom waar door een zeer verstandige wedstrijd te lopen en de topfavoriet Steven Casteele te remonteren in de 2° wedstrijdhelft. Hierbij werd hij prima begeleid door 'haas van dienst' Sander Verminck. Voor het eerst in zijn carrière slaagde de poulain van Gille, die door werkomstandigheden thuis nagelbijtend moest toekijken..., er zo in de Belgische titel Marathon op zijn palmares te schrijven in, gezien de warme en minder goede omstandigheden, een knappe tijd van 2u24'53". Maar ook Olivier wilde op zijn 31° verjaardag komaf maken van zijn 4° plaats, die hij de laatste 2 jaar haalde op dit kampioenschap. Ook hij liep een dijk van een wedstrijd en passeerde heel wat tegenstanders in de 2° helft om uiteindelijk 1'30" na Kristof de finishlijn te overschrijden en knap zilver op te strijken. Volop feest en heel wat emoties dus bij ons Lyra-supporterslegioen en terecht! (Het werd mama ('manager') zelfs iets teveel :) ...) Ook Ulrich liep een goede marathon en wist na 3u07'24" te finishen al 5° in de categorie M40. Joris V. tot slot verging het iets minder en hij haalde de meet in 3u55'50. Ook bij de Halve Marathon kwamen Pegie, Marcel en David in actie ter voorbereiding van de marathon van Sevilla. Peggy en Marcel finishten in 2u27'27" en David haalde de streep in 1u40'44. Mooi resultaat en daar klonken we op bij onze Noorderburen in ons 'Belgium House' en op de gezellige terrasjes !!!

10-10-2018 – LAATSTE DAG !!! – Stem onze vereniging naar de ‘Coolste sportclub van Vlaanderen’ !!! ‘One Team, One dream…’ !!!

September was de ‘maand van de sportclub’. Trainster Ilse stak een knap filmpje in elkaar om mee te dingen naar de titel van ‘COOLSTE SPORTCLUB VAN VLAANDEREN’. Vanaf vandaag 03-10 tem 10-10 kan IEDEREEN stemmen op ons filmpje. Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken om de hoofdprijs van €2000 te winnen. Overtuig IEDEREEN in je omgeving om op ons te stemmen… !!! Het filmpje kan je zien via de 'link' (we staan op het 3° blad van de provincie Antwerpen)... Stemmen kan je via de 2° link... AARZEL NIET OM TE STEMMEN EN OVERTUIG JE VRIENDEN EN KENNISSEN OM DAT OOK TE DOEN !!! De beslissing wordt genomen door enerzijds het aantal stemmen van het publiek en anderzijds het oordeel van een professionele jury...

07-10-2018 – Kampenmeeting, geslaagde afsluiter van een schitterend zomerseizoen!

Hoewel de weermakers koude en regen voorspeld hadden, kwam daar gelukkig niets van in huis en genoten we onder een stralend zonnetje van onze laatste organisatie van het schitterende zomerseizoen. Zo'n 130 kampers kwamen afgezakt naar Lier en daar mogen we heel tevreden mee zijn. Ik beperk mij tot de meest opgemerkte prestaties van onze Lyrianen. Bij de cadetten won Mirthe het verspringen, terwijl zus Imer als 2° en Laure hun PR braken. Svelte schitterde met de speer met een mooi PR terwijl ook Mirthe en Imer verbeterden. Bij de jongens kogelde Siemen naar een seizoensbeste en verbeterde Lars zowel bij kogel als bij hamer zijn PR aanzienlijk. Jul sprong na zijn zege bij ver naar een knappe 1m66 hoog. Bij de scholieren haalde Arne de zege bij ver en hoog met mooie sprongen. Jens verbeterde zijn hoog naar 1m78 als 2°. Bij de juniores verbeterde Hannes zijn discusrecord terwijl Lukas de beste was bij kogel, discus en hamer. Bij de dames bleven Amelie, Lotte en Liese net onder hun beste vertesprong. Bij de seniores kogelde Nick naar een PR en liet Hilke haar speer 45 cm verder landen dan ooit. Bij de masters was Suzie de beste bij het gewichtwerpen, waar ook Ilse en Anja voor het eerst van proefden. Trainer Jean verbeterde dan weer zijn clubrecord M60 bij ver met 3m94. Bedankt medewerkers voor jullie inzet het voorbije seizoen. De uitslagen van de kampenmeeting zijn te raadplegen via onderstaande link. Wij danken iedereen voor zijn aanwezigheid!

06-10-2018 – MetaLyraLympics met inzet, plezier en vooral heel veel sfeer als ingedriënten!

  Zo'n 120 atleten met beperking uit België en Nederland genoten onder een stralend zonnetje van een schitterend atletiekfeest met alles erop en eraan. Vanaf de opwarming van coach Ann zat de sfeer er goed in. De wedstrijden werden afgewisseld met de nodige animatie onder de vorm van springkastelen en schmink van de 'Vliegende banaan' en circustechnieken van animatrice Hilde. Ondertussen werden de hongerige magen gevuld met heerlijke snacks met zorg bereid door het feestbestuur en konden de atleten voor het eerst genieten van een heerlijke vers gepofte zak popcorn, ons aangeboden door de firma 'Springkastelen Antwerpen', waarvoor dank. De apotheose was dan weer de komst van Karen Damen en James Cooke, die samen met de Burgemeester Frank Boogaerts en de Schepen van Sport Ivo Andries instonden voor de prijsuitreiking. Leuk was zeker de verrassende afsluiter, waar James zijn debuut maakte in de atletieksport en Nick, één van onze atleten met beperking, uitdaagde met de discus. Kortom plezier van het begin tot het einde en dit dankzij de steun van de Stad Lier, Sport Vlaanderen, de firma Pidpa en de G-sportwerking van de Provincie Antwerpen. De uitslagen van onze jaarlijkse MetaLyraLympics (G-meeting) zijn te raadplegen via onderstaande link. Wij danken iedereen voor zijn aanwezigheid en bijdrage bij de organisatie!

02-10-2019 – ‘Meet and greet’ Karen en James op onze Internationale Metalyralympics van volgende zaterdag !!!

Karen Damen en James Cooke zijn jullie waarschijnlijk niet onbekend. Wie ze graag eens in levende lijve ontmoet, moet volgende zaterdag afzakken naar onze Internationale Andersvalidenmeeting, waar ze beiden in navolging van hun tv-programma 'Camping Karen en James' van TV4 de atleten met beperking een hart onder de riem komen steken... Ze werden bereid gevonden om de prijsuitreiking te verzorgen nu zaterdag 06-10 omstreeks 16.00 uur. Aarzel dus niet en zak gerust af naar onze organisatie …!!!