Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Omwille van het krokusverlof en onvoldoende jeudgtrainers beschikbaar zal er geen jeugdtraining doorgaan op vrijdag 28-02. Op vrijdag 06-03 staat het sportgala van de Stad Lier 'Nacht van de Sport' gepland in CC De Mol. Heel wat jongeren vallen in de prijzen en ook de jeugdtrainers zijn uit erkentelijkheid uitgenodigd. Er zal die avond geen jeugtraining doorgaan. Men zegge het voort !!!
Het stormweer van het voorbije weekend heeft ertoe geleid dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besliste alle parken in Brussel vanaf zaterdagavond tot en met zondagavond af te sluiten. Daardoor was organisator CrossCup Vzw genoodzaakt om het BK veldlopen van zondag 23 februari uit te stellen. In overleg met de KBAB en alle betrokken diensten en instanties werd er intussen besloten om het BK veldlopen te verplaatsen naar zondag 1 maart.  Het voorziene uurrooster van 23 februari wordt integraal overgenomen op 1 maart. Een uitgebreide samenvatting van het Belgisch Kampioenschap zal uitgezonden worden op Sporza na de uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne. Het volledige programma van zondag 1 maart is terug te vinden op: www.crosscup.be. Alle praktische info via de 'link'. De atleten geselecteerd voor het BK Cad/Sch 800m en BK Jun/Bel 800 en 1500m zullen hun Kampioenschap afwerken op zondag 8 maart na het BK Masters indoor. Uurrooster wordt na volgend weekend verspreid. Een aangepast uurrooster voor de BK's van volgend weekend zal verschijnen op de website: zie link.
Lars heeft dit indoorseizoen al bewezen dat hij vele disciplines aankan en had zich vooral gefocust op de langere loopnummers, maar vandaag bewees hij op zijn 10de indoorwedstrijd dat hij van vele markten thuis is. Hij begon op de 60m waar hij zich in de 2de reeks naar de overwinning knalde met een tijd van 8.11" en een verbetering van drie tienden rond van zijn snelste tijd ooit! Nu dat hij toch daar was nam Lars nog deel aan het hoogspringen waar hij geraakte tot zijn indoor beste van 1.45m en hiermee de 5de plaats opeiste. Jij bent niet alleen content Lars, ikzelf ook, loon naar werken man en hopelijk krijg je volgende week een plaatsje om te mogen deel te nemen aan het BK op je geliefde 800m loopnummer.
Kristof zocht met zijn ouders het zonnetje van Sevilla op om zijn voorjaarsmarathon af te werken. Hij startte er met de ambitie in de buurt van zijn bestprestatie te finishen en daar slaagde hij zeer goed in. Hij startte de eerste 10 Km aan 3'22" per Km om daarna bijna constant aan 3'24" /Km te lopen en nog te versnellen naar 3'23" in de laatste 10 Km. Halfweg had hij een split op de Halve marathon van 1u11'58". De 2° wedstrijdhelft kwam hij in de groep terecht van de snelste dame (die het parcoursrecord verbeterde met meer dan 2'), waar hij zijn wagonnetje aanpikte en zo zijn 2° helft nog sneller kon afwerken, want hij zette hiervoor 1u11'23" neer. Uiteindelijk finishte hij dus in 2u23'21" of zijn 2° beste prestatie ooit na zijn toptijd in 2016 in Eindhoven neerzette (2u22'55"), slechts 26" verschil... Hij gaf een zeer tevreden en redelijk frisse indruk na de aankomst. Zijn coach Gille uitte zijn tevredenheid die er alle vertrouwen in heeft dat Kristof dit jaar zijn CR nog kan verbeteren... Wij kijken uit naar Berlijn en Kristof naar de verdiende 'Mac Donalds'...!
Op deze Belgische Kampioenschappen voor studenten hebben we zowat 90% van onze toppers die als student present tekenen. Christian zorgde voor een unieke dubbel Belgische titel door niet alleen de snelste te zijn op de 200m in 21"48, maar ook de beste 400m-loper te zijn in 48"52, twee keer net boven zijn bestprestatie. Ook Simon bevestigde zijn spurttalent door zijn PR van 6"89 te evenaren in de Finale waarmee hij knap zilver haalde. Senne van zijn kant scherpte zijn spurtrecord aan met 0.03" naar 7"29, maar zette de kers op de taart met brons bij de horden met een evenaring van zijn beste 8"22. Lynn dook onder de 8" naar 7"90 op de 60m. Jan DK koos voor de dubbel 60-200 en bleef telkens iets boven zijn besttijd. Lotte S. won haar reeks van de 400m in 1'01"22. Sander V. is terug in goede doen en verbeterde als 6° zijn PR op de 1500m met 3"01 naar 4'13"43. Helena had er ook zin in en werd knap 5° verspringster met een seizoensbeste van 5m37, terwijl Jitse een off-day kende. Lukas B. tot slot bewees de 5° beste student-kogelstoter te zijn. Knap werk, Lyrianen! Hopelijk zijn jullie studieresultaten even hoopgevend...!
Op deze indoormeeting te Heusden-Zolder kwamen Tom en Ben Hassine in actie. Tom kwam uit op de 60m en verbeterde het clubrecord M40 op deze afstand naar 7"57. Nieuwkomer Ben Hassine waagde zich voor het eerst deze winter aan het verspringen en liet een sprong noteren van 6m55 als 5° van de 14 deelnemers. Mooi zo!
Het BK Masters veldlopen werd voor het eerst georganiseerd op het loodzware parcours van het Park van Laken waar vandaag normaal het BK Alle Cat zou doorgaan maar door het stormweer werd verplaatst naar volgend weekend. Nooit eerder kwamen zoveel masters aan de start, want 440 moedige deelnemers trotseerden het zware parcours, geteisterd door hevige en gure windstoten. Katleen en An startten in dezelfde wedstrijd maar beiden in een andere categorie. Trainer Koen en Peter hadden op het hart gedrukt niet te snel te starten wegens de zwaarte van het parcours en dat bleek de goede taktiek. In de 2° helft slaagden onze dames er nog in te versnellen en zo liep onze Vlaamse Kampioene Katleen naar een schitterende 2° plaats op slechts 17" van de winnares en mocht het podium op voor zilver in de categorie W40 . Ook An was zeer tevreden met haar knappe 9° plaats in de categorie W35. De aanwezige coaches Koen en Peter zagen dat het zeer goed was...! De foto's zijn van de hand van Peter Wagemans, waarvoor dank!
Het BK veldlopen van 23 februari wordt verplaatst ! Omwille van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om alle parken te sluiten wegens het aangekondigd stormweer, wordt het BK veldlopen van komende zondag 23 februari verplaatst naar het volgende weekend. De exacte datum wordt later gecommuniceerd. Het BK veldlopen Masters van zaterdag 22 februari gaat wel gewoon door. De KBAB besliste daarom ook om alle loopnummers vanaf 800m van het BK indoor Juniores/Beloften (29/02) en Cadetten/Scholieren (01/03) te verplaatsen naar het BK indoor Masters van 8 maart. Men zegge het voort !!!!  
Op deze sterk bezette internationale meeting van het prestigueuze 'World Indoor' tornooi in het Franse Liévin, had onze kersverse Belgisch Kampioene Elise Mehuys de kans om haar prestatie van het Belgisch Kampioenschap van zondag laatstleden te bevestigen. En dat deed ze voortreffelijk. Ze finishte als 6° in haar reeks in een knappe 7"35, waarmee ze voor de 3° maal op rij sinds zondag onder de 7"40 dook en slechts 0.04" boven haar 'kanontijd' van het BK bleef. Mooi zo!