AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

17-03-2018- jeugddag te Gent voor kangoeroes tem miniemen.

Op 17 maart staat de jeugddag te Gent op het programma voor atleten van kangoeroe tot en met miniem. Het is een superleuke dag, boordevol sport en spel op een ludieke manier. Diegenen die er reeds een keertje bij waren zijn er als de kippen bij om weer mee te gaan. Omdat dit een echte teamdag is, heeft het clubbestuur besloten om een bus in te leggen. Vertrek zal voorzien zijn om 7.30u en terugkomst omstreeks 19.00u. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ilse.bogers@telenet.be . Om deze dag door te kunnen laten gaan, hopen we te kunnen rekenen op de hulp van ouders/familieleden +16 jaar om onze atleten te begeleiden of om te helpen aan een stand. ( eveneens doorgeven aan Ilse) Alvast bedankt op voorhand !!!

15-02-2018 – Inschrijvingen 9° “LYRA SUMMER SPORTS” zijn geopend!

Van maandag 23 juli tot en met vrijdag 27 juli 2018 Voor de negende maal organiseren we dit leuke zomerkamp. Een gemotiveerd team van trainers staat startklaar om alle deelnemers op een professionele wijze te begeleiden bij de verschillende uiteenlopende sportactiviteiten die doorheen de week zullen plaatsvinden. Inschrijven kan vanaf 6 jaar (geboren vóór 31 juli 2012) tot en met 13 jaar (miniem, ° 2005). Waar? Op het atletiekterrein ‘Netestadion’ van A.C. Lyra, Aarschotsesteenweg 3 te Lier. Wanneer? Van maandag 23 juli tot en met vrijdag 27 juli 2018. (telkens activiteiten van 9.00 tot 16.00 uur) Extra info vindt u in de rechterzijbalk.

11-02-2018 – Rotselaar – KVV veldlopen – Yali kroont zich tot Vlaams Kampioene, Charlotte knap 2°, Femke en Nicolai mooi brons, Mats alweer primus en Michael knap 5° senior!

Op het prachtige parcours van dit Vlaamse Kampioenschap lieten heel wat Lyrianen zich in positieve zin opmerken. Yali en Charlotte bewezen reeds meerdere keren dat ze een sterk winterseizoen aan het afwerken zijn en dat was hier weer niet anders. Provinciaal Kampioene Charlotte werd alweer ten val gebracht in de start (Cfr PK Veldlopen) maar vocht kranig terug. Samen met Yali trokken ze naar de laatste rechte lijn, waar Yali zich deze keer de sterkste toonde met Charlotte in haar zog. Yali kroonde zich hiermee tot Vlaams Kampioene en Charlotte werd knap 2° eerstejaarscadet. Vooraf gaf Mats ook alweer een staaltje van zijn kunnen bij de pupillen en boekte zijn zoveelste zege. Femke van haar kant kende een iets mindere dag maar liep toch nog op karakter naar een mooie bronzen plak en steekt hiermee de eindzege van de crosscup op zak! Bij de 'grote kanonnen' zagen we dan weer een zeer sterke prestatie van Michael die als 5° Belg finishte en juist naast het Vlaamse podium viel, maar toch zijn 4° plaats in de tussenstand van de crosscup in de verf zette. Nicolai toonde ook zijn klasse in dezelfde wedstrijd en finishte dan weer als 3° Vlaamse belofte en mocht brons omhangen. Ook Olivier kwam sterk voor de dag als 30°. Lees meer

11-02-2018 – Onze joggers namen vol liefde deel aan de Valentijnrun en brachten een mooie beker mee naar huis!

Onder een winter zonnetje stonden er in het Rivierenhof te Deurne een 1000 atleten aan de start om 5 of 10 km te lopen ! De gratis jogging georganiseerd door Antwerp atletics waarvan de start en het parcours zich bevonden in het Rivierenhof, met de bedoeling hartverwarmend gekleed of verkleed in Valentijnthema deze wedstrijd te kleuren. Er hing enorm veel liefde in de lucht . Dus dachten enkele Lyra-joggers samen verkleed de 10km te lopen. En met succes! Want ze wonnen de beker als origineelst verklede groep en amuseerden zich super! Met dank aan Martine, Erna, Natasja, Steven , Marcel & Pegie. Achteraf kregen ze nog een gratis kriekske, maar voor Pegie en Marcel was het water, met dank aan Tournée Minérale!  

10-02-2018 – Ifam indoor – Herenploeg stunt met Belgische titel 4X200 en 7° allertijden, ook clubrecords voor Tuur en Michele.

In afwachting van een volledig artikel kan ik reeds fier melden dat onze Herenploeg met Simon VH, Christian I, Senne S en Jan DK, vandaag voor een ongelooflijke stunt zorgden op het Belgisch Kampioenschap 4X200m indoor ter gelegenheid van de IFAM-meeting. Ze werden ingedeeld in de 1° reeks (geen tijd vorig jaar) maar dat kon hen weinig deren. Het viertal knalde van het begin tot het einde en finishte uiteindelijk in 1'28"67 waarmee ze het 7 jaar oude clubrecord verpulverden dat op 1'30"30 stond sinds 2011. En dan was het nagelbijtend afwachten op de 4 volgende reeksen... Tot de laatste reeks geen probleem maar de 'kleppers' moesten nog aan de slag. Uiteindelijk benaderde de ploeg van Excelsior nog het dichtst ons viertal maar kwam toch nog bijna 2 tienden tekort. Tijd voor een feestje in het Lyra-kamp, want ze schreven geschiedenis met deze 7° beste prestatie aller tijden in België. Ik (Gery) mocht dan ook fier de medailles overhandigen aan het glunderende viertal en dit onder het goedkeurend oog van de coaches Paul, Laurent, Jurgen en Lieve. Via de link 'foto' kunt u de race en de podiumceremonie nog eens herbeleven met een video van de hand van Jorgen Verherstraeten, papa van Simon. Lees meer

9-02-2018 – Lidkaarten club en AC Lyra ‘New Look’

Vanaf heden worden de lidkaarten voor het jaar 2018 verdeeld. Met deze lidkaarten kan je genieten van extra-korting bij 2 van onze sponsors 'Vedette Sport' en bouwmaterialen 'Van Den Broeck' en dit het ganse jaar door tem 31-12-2018. Je kan deze lidkaarten ook bevragen bij je trainers. We hebben ook een nieuw 'gadget' bij onze clubkledij. De unieke 'AC Lyra-muts' (fleece) is verkrijgbaar achter de toog van de cafetaria aan €10. Aarzel niet, heerlijk warm voor de huidige winterprik !!!

09-02-2018 – Jeugd zet krokusverlof in met leuke carnavaltraining !

Het jeugdteam had de laatste training voor het krokusverlof gekozen om er een leuke verklede training van te maken. De oproep werd massaal beantwoord en heel veel jeugdatleten slaagden voortreffelijk in deze creatieve oproep. Met de leuze 'plezier is de sleutel van het succes' werkten de jongste atleten hun training af. De kangoeroes en benjamins warmden samen op op muziek, de pupillen en miniemen maakten van de besneeuwde grasvlakte gebruik om alternatief te trainen en beleefden naast heel wat inzet ook heel wat plezier. Bedankt jeugdteam voor dit leuke trainingsintermezzo!

7-02-2018 – Gent – SVS VK Cad/SCH/JUN – Weeral een mooie afvaardiging van Lyra atleten waarbij Arne de zilveren en Lissa de bronzen medaille mee naar huis nemen!

Op het scholenkampioenschap gaat het er wel anders aan toe als op de kampioenschappen bij de VAL. Zo ben je als 1ste jaar scholier bij de SVS nog ingedeeld bij de cadetten. Voor de atleten maakt dit niet veel uit want ze geven toch het beste van zichzelf. Op de 60m kon Fleur zich met 0.02" verbeteren, bleef Lore 0.26" boven haar PR en had Kate een offday wat zich verder zette op de 200m en waar Lotte op dezelfde afstand 6 honderdste boven haar beste ooit bleef steken. Bij de jongens verging het lopen beter! Pieter knabbelde 39 honderdsten van zijn PR en Brecht 0.33". Op de baanronde liep Brecht maar liefst 1.56" beter dan ooit en Arne 0.95". Lissa verbeterde haar 800m indoor besttijd met 8.03" en haalde hiermee de 3de tijd met de bijhorende bronzen medaille binnen. Arne bevestigde zich bij het hoogspringen en nam met 1.85m de 2de plaats in en mocht even later de zilver plak in ontvangst nemen. Jul viel nipt van het podium met een nieuw pr hoogte van 1.60m en bij het verspringen evenaarde hij zijn beste sprong ooit, terwijl Pieter zijn pr naar 4.58m bracht. Bij de cadetten dames sprong Lotte met 5m rond naar de 8ste plaats en sprong Mirthe na de diskwalificatie op de 200m, 6cm verder dan ooit, naar 4.79m. Bij de Sch en Jun klokte Jolan op de 60m af na 7.53" en liep Tibo 25.50" over de 200m. Bij het verspringen sprong Jari 5.49m en broer Jolan5.26m, beide een pak onder hun beste ooit. Tibo daar en tegen, sprong 55cm verder als zijn beste outdoor prestatie ooit en mag nu 5.35m schrijven als zijn beste indoor prestatie, wat niet slecht is voor een halve fond loper!

04-02-2018 – Gent, BK en KVV meerkamp indoor – Juniore Jitse S. strandt met 3 clubrecords op luttele puntjes van het Belgisch en Vlaams podium!

Juniore Jitse S, onze Belgisch Kampioene ver outdoor, en werpster Hanne H. verdedigden onze kleuren op het BK en KVV Meerkamp indoor te Gent. Jitse opende er meteen met een CR op de 60 Horden en bleef met 9"29 1 honderdste onder haar beste van het PK. Ook bij hoog verbeterde ze de beste indoorprestatie ooit voor de club met 1m40. De kogel stootte ze dan weer voor het eerst naar 8m50, won haar favoriete ver met een mooie 5m55 en sloot in schoonheid af met een 800m in een knappe 2'31"58, waarmee ze iedereen het nakijken gaf. Bij het eindresultaat kwam ze luttele 15 puntjes tekort voor het Belgisch en Vlaams podium. Niettemin zette ze met haar 3182 punten een sterk clubrecord neer en werd 3° eerstejaars. Hanne H. verbeterde ook haar horden naar 11"49 (-0.27"), sprong 1m30 hoog, kogelde naar 9m38 als 4°, sprong 3m91 ver en liep de afsluitende 800m in 3'04"40 waarmee ze verdienstelijk afsloot met 1969 punten. Mooi werk van onze juniores en hun coaches!