Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dient iedere atleet een singletje/topje/TShirt te dragen om aan een wedstrijd deel te nemen. Omdat we vanaf 15-10 onder de nieuwe naam 'AV Lyra - Lierse' in competitie uitkomen, hebben we ook een nieuwe outfit laten ontwerpen (Zie 'link'). Voor de benjamins en kangoeroes hebben we een T-Shirt laten ontwerpen, voor de atleten vanaf pupil is er keuze tussen een singlet en/of een topje. We openden hiervoor een heuse webshop-wedstrijdkledij die je kan openen via de link. Vergeet je bevestiging van aankoop via de webshop niet mee te brengen. Je hoeft geen maten op te geven, want je kan ter plaatse passen... Voor de vrijetijdskledij is er een webshop-vrijetijdskledij van de firma Vermarc. Het paswoord is: AVLyraLierse. Voor de juiste maat kan je op de homepage op deze link klikken. Opgelet: we raden (voor jongeren) een personalisatie aan. Zo kan de naam van jezelf of je kind op de achterzijde van de kledij linksonder of op andere items gedrukt worden. Zo komt achtergelaten kledij steeds bij de juiste persoon terecht… 😊
Op deze laatste geplande en ontspannen meeting voor de spurtgroepen van de cadetten, scholieren en juniores opende Julia de dans op de 100m waar ze afklokte op 14.25". Wat later vervoegde Louis de dames cadetten voor het verspringen. Spijtig dat een val van  gisteren op het staartbeentje haar prestaties een beetje verbleekten. Toch geraakte ze tot 3m85 en Julia tot 4m81 en waren ze beiden, inclusief trainer Jean, best tevreden met hun prestaties. Jaan, die zijn keuze van disciplines moest beperken tot het speerwerpen, wegens nog wat last te hebben van kniepijnen, geraakte tot 21m45.  Matthijs en Kobe beperkten zich tot het hoogspringen wat eigenlijk goed uitdraaide. Mathijs geraakte tot 1m72 en Kobe tot 1m78 waardoor beiden in hun categorie eerste werden! Julia mocht na het ver aanstonds aansluiten bij de speerwerpsters en wierp de 500gr speer, 29m15 ver wat amper 7cm onder haar verste worp ooit was, met als troost een 1ste plaats! Ikzelf had me na in een zotte bui ook ingeschreven na 4 jaar geen competitie en dit voor verspringen en het speerwerpen, met een als enige doel, op de M+65 clubrecord tabellen te komen staan, en dit zonder specifieke training. Voor het verspringen had ik wat schrik voor de aanloop wegens de versnellingen, maar al bij al viel dit mee, en gecoacht door de aanwezige atleten en ouders was ik best tevreden met 3m52 als beste sprong. Voor het speerwerpen had ik Jaan, die me aanmoedigde. Na 4 pogingen en beste worp van 23m06 hield ik het voor bekeken want het thuisfront was wachtende. Bij deze hebben we weeral genoten van een fijne atletiek dag en sluiten we hiermee ook het zomerseizoen 2023 af!
Op deze Provinciale Kampioenschappen voor masters blonken onze Masters uit met liefst 6 Provinciale titels. Hugo zorgde voor de dubbel bij de 100m en 200m in de cat M70. Ferdinand wou niet onderdoen en haalde de titel bij de M75 bij ver en de 200m. Bart was dan de beste speerwerper van de provincie in zijn categorie M50. Katia rondde deze succesvolle dag af met een titel bij de W40 op de 400m. Dat noemen ze dan... 100% scoren... Gefeliciteerd!
Roland die er een tijdje verplicht uitlag wegens bloeddruk problemen was al van augustus bezig om stilaan op te bouwen, met een trail van 4km800 in Geraardsbergen, een 5km loop in de Zwalm en 10km wedstrijd in Antwerpen met mooie ere plaatsen bij de masters +70. Vandaag stond hij aan de start van de 5km in Mechelen waar hij de 4km700m uitliep in 35'24" en hiermee ook 5de M+70 op zij palmares mag schrijven. Weeral KEI GOE gedaan Roland en hopelijk kan je uw geliefde sport blijven beoefenen.
Op deze vroege zaterdagochtend werd er verzameld op de parking in Lier om met de bus (knap geregeld van de club) de verre verplaatsing richting Roeselare te maken. Het was een stralende, zonnige dag en iedereen had er duidelijk zin in! Bijna twee uur later waren we eindelijk op bestemming, direct tentje opstellen en al gelijk een aantal atleten die redelijk snel hun discipline moesten aanvangen. Jonas bij de pupillen zette al direct een prachtprestatie neer met een knappe sprong over 1m35(PR) en bijna zelfs 1m40! Bij de miniemen zette Good-Luck direct de toon met een overwinning op de 80m in een zeer knappe tijd van 10.37. Op het ver stonden onze jongens miniemen klaar om knappe sprongen af te leveren, Cor bracht hier de punten thuis met een PR van 4m36. Magnus evenaarde zijn PR en Victor(nog een beetje vermoeid van start Middelbaar 🙃) sprong 3m42. Ondertussen stonden onze meisjes Lauren, Charlotte, Sterre, Roos en Janne N klaar voor hun respectievelijke werpnummers(kogel en vortex). Knappe worpen met verschillende PR’s. Roos en Lauren brachten de punten binnen, waar deze laatste ook de overwinning nam met een serieuze worp van +9m! Hierna mochten de lopers hun beentjes nog eens opwarmen, Mathijs - Lars en Lucas bij de miniemen. Mila - Maxime - Evelien en Aysegul bij de pupillen meisjes en Jen - Rune - Matz - Pieter en Luca bij de pupillen jongens. Het opmerkelijkst waren Mathijs en Mila, die zeer knappe plaatsen binnenhaalden. Mila bleef zelfs maar 0.14 boven het clubrecord van Good-Luck. Maar nog mooier waren de talrijke persoonlijke recordjes die hier sneuvelden! Lees meer
Saar trok op zondag als enige AVLL atleet richting Merksemse Meerkampcup. Als eerstejaars miniem deed ze dat met verve en eindigde overall als 2e in de eindstand na enkele sterke prestaties waarbij ze zich telkens in de top 3 posteerde. Bij de loopnummers (80m & 1000m) benaderde ze telkens haar PR tot op enkele honderdsten. Hoogspringen moet nog eens goed geoefend worden, dat liep net iets stroever. In de werpnummers werd echter 2maal een PR gegooid bij zowel kogel als discus, waarbij ze haar PR verpulverde tot 21m24 (dank u Wim & Lars voor de extra tips op training). Kortom, een geslaagde zilveren meerkamp zondag en de papa, verslaggever en coach van dienst was tezamen met dochter Saar dik tevreden!
Als voorbereiding voor z'n eindejaar doelen trok Jelle naar Bilstain, een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van het stadje Limburg aan de Vesder, waar hij deelnam aan de  "Bilstrail" van 27km. Hij legde deze loodzware wedstrijd met 1000 hoogtemeters af in 2u28'30" met een gemiddelde van 5'25"/km en overschreed hiermee als eerste van de 116 ingeschreven lopers de eindmeet met een bonus van zo'n 12 minuten op nummer 2. STERKE prestatie Jelle!
Op deze Belgische Kampioenschappen Estafetten kwamen 7 AVLL-teams in actie. De titels werden binnengehaald door de atleten met beperking op de 4 X 100m met de heren met Jaro, Jeff, Jens en Connor. De dames deden niet onder met Elise, Janne, Nele en Jadzia. De honger bij de heren was nog niet gestild en het 4X400m-team met Joni, Jaro, Jeff en Jens kwamen als eerste met de stok binnen na een schitterende 4'18"29. Ondertussen waren de dames en herenploeg reeds in actie gekomen. Bij de heren liepen in de reeksen 4X100m achtereenvolgens Jitse, Robbe, Christian en Dylan naar een finaleplaats. Bij de dames waren Dora, Messalina, Mirthe en Lien van de partij en ze plaatsten zich vlot naar de Finale. Bij de heren nam Senne de plaats in van Jitse voor de Finale en ons kwartet knalde ei-zo na naar de titel die ze misten op slechts 0.04". Hun tijd mocht zeker gezien worden want met 40"91 bleven ze slechts 4 tienden boven het CR. De dames werkten hun Kampioenschap in stijl af met een mooie 5de plaats in de Finale. De masters dames met An, Katia (x2) en Katleen deden het ook verre van slecht. Ze haalden een knappe zilveren plak op de 4X800m en bleven met 10'47" slechts 10" boven de CR-tijd. Schitterend werk van ons AVLL-team!
Op deze woensdagavond meeting van Looise wilde Malien haar kunnen bij het hamerslingeren nog eens testen voor het komend KVV en BK op 1 oktober. Door vakantie omstandigheden en door meer nadruk te leggen op het kogelstoten en het discuswerpen waren de trainingen op het hamerslingeren tot een minimum herleid. Nu dat de kampioenschappen op deze disciplines achter de rug zijn werd er op de werptrainingen meer gefocust voor de hamer en dit met succes! Trainer Dirk en de grootouders zagen dat bij het inwerpen de hamer al landen tegen de 40m. In de wedstrijd lande Malien haar hamer bij de 1ste poging al op op 38.02m wat meteen een verbetering was van 2m59cm van haar eigen clubrecord. De 3de worp was ook een nieuw pr en de volgende waren iets minder van afstand. TOP Malien. Moet je een boost geven tegen het BK! Op de ongewone afstand van 600m liep, de recent aangesloten cadet Louis, een sterke tijd van 1'37"73, een dikke 2 seconden boven het clubrecord. Ann De Swert pakte wel het clubrecord op de 600m, dit bij de +45 dames met een afgeklokte tijd van 2'04"64 en dit na haar CR op de 800m, gelopen in augustus. Mooi zo! Knappe resultaten van onze atleten!
In afwachting van een verslag van de aanwezige trainers wil ik jullie de uitslag en de foto's die ik al ontvangen heb niet onthouden. Omdat ik het verloop van de verschillende wedstrijden niet ken zal dit verslag en nog komende beeldmateriaal aangevuld worden met het relaas van de begeleidende choaches. Hier alvast de uitslagen van de deelnemende atleten. Robbe behaalde met de 3de tijd van 11.10" de finale waar hij met een chrono van 11.06" nog een plaatsje kon opschuiven met een zilveren medaille als beloning! Svelte die haar wedstrijd begon op de 400H wist een 3de beste tijd neer te zetten van 62.07" en dus goed voor een bronzen plak. Daarna kwam ze nog uit op de 100m horden waar Svelte zich plaatste voor de finale in 15.42" om daarna als 5de te finishen in 15.22". Jitse liep dan de baanronde en wist zijn eigen pr en cr te verbeteren naar 49.32" wat 7 honderdsten sneller was dan ooit en wat belangrijker was een podiumplaats op het laagste schavotje verdiende! Kylian liep zijn 100m in de reeksen van Robbe en eindigde als 12de in 11.78". Elias deed naast de 100m, waar hij met 11.82" de 20ste plaats opeiste, nog de 200m waar Elias opklom naar de 15de plaats in de ranking met een afgeklokte tijd van 23.15". Als laatste kwam Heleen  aan de bak op de 1500m waar ze met 5'04"51 de ondankbare 4de plaats behaalde. KEI GOE gedaan atleten!
Op deze broeierige zaterdagmiddag in het verre Mol kwamen twee van onze miniemen in actie, Jolien en Senne. Er stond in het algemeen niet veel volk ingeschreven op deze meeting, maar de concurrentie was zowel bij de meisjes als jongens toch groot. Jolien opende met 80m spurt, waar ze nipt vierde werd in een knappe tijd van 11.70. Daarna stond voor haar het verspringen op het programma. In de volle zon, zonder een zuchtje wind of schaduw, sprong ze knap naar een derde plek. Haar laatste poging was de beste, 4m03. De aanloop liep niet goed, met telkens heel veel overschot voor de balk. Weeral werk aan de winkel voor Jean 😃. In het kogelstoten verbeterde ze haar PR naar 6m61, knap! Als afsluiter nog de heel vermoeiende 300m, met jammer genoeg weer de ondankbare 4de plaats. In het achterhoofd houdende dat Jolien het hier opnam tegen heel veel 2dejaars, zijn dit hele knappe resultaten! Senne liet het ver aan zich voorbij gaan en begon met de korte spurt op 80m die hij won in een knappe tijd van 10.32(zijn tweede beste prestatie dit seizoen). Nadien moest hij aan de bak bij het speerwerpen, dit ging iets moeizamer met een beste worp van 24m04. De werptrainer van Mol was zo vriendelijk om hem wat tips te geven en zei dat mits wat training hij nog veel verder kon, wat hem duidelijk een boost gaf. Hij liep ook nog de 300m, waar hij nog niet veel ervaring in had. Hij liep in de eerste reeks, waar hij heel knap naar een eerste plaats liep in een mooie tijd van 42.08". Maar liefst een verbetering van zijn PR met +6 seconden. In de tweede reeks was er nog een snellere jongen, dus uiteindelijk een hele knappe 2de plaats en het geloof dat hij ook op de iets langere afstand iets kan. Al bij al een leuke dag met knappe resultaten en weggesmolten ouders ☺️ . Verslag van aanwezige trainster en mama Anki --> THANKS