Om onze toekomstige organisaties van de nodige uitstraling te kunnen blijven voorzien, en dit zonder personen te zwaar te moeten belasten, is AC Lyra op zoek naar extra helpers voor een aantal specifiekere taken. Het betreft:

  • Opzetten/afbreken geluidsinstallatie: kabels leggen, boxen/materiaal aansluiten en testen (al het materiaal is beschikbaar) - ca. 3-4 uur werk voor opzetten + ca. 2 uur voor afbraak (kost minder tijd indien 2 mensen dit samen kunnen doen)

  • Materiaal opruimen/wegbergen na meetings: na meetings dient er op het einde nog het nodige materiaal opgeruimd te worden en op zijn plaats gelegd te worden. Ook partytenten of sporadisch een grotere tent dient nog afgebroken/opgeruimd te worden. Hiervoor zouden we graag een team met nieuwe krachten willen hebben zodat de medewerkers van de dagploeg even uit kunnen rusten
Heb jij interesse in één van deze taken (individueel of met meerdere personen), aarzel dan zeker niet om  Simon Chovau (voorzitter) of Jean Vanherck (meeting planner) te contacteren.
Als enige Lyra atleet trok Mats naar Oostduinkerke met als doel zijn derde CR van het seizoen te verbeteren. Nu deed hij een aanval op het 18 jaar oude 1500m steeple clubrecord van Matthias Peeters. Hij slaagde hier met glans in en staat nu met een hele sterke tijd van 4'45"41 als 2de in de ranking van dit atletiek seizoen. Ook liet hij alle concurrentie achter zich en mag een 2de overwinning aan vinken. PROFICIAT Mats!
Tijdens deze Athletics Classic Meeting van Mol kwamen 5 halve fond lopers in actie. De sterkste prestatie van de avond werd neergezet door Otto op de 800 m. Met 1'57"50 dook hij voor eerst en ruim onder de 2'00", een mooie opener van zijn seizoen. In diezelfde reeks had ook Tibo van start moeten gaan, maar hij had zich vergist van uurschema, waardoor hij te laat aankwam. Gelukkig kon hij anderhalf uur later nog aantreden op de 2000 m in sterk gezelschap. Geen ideale voorbereiding dus, maar met 5'36"18 mag hij meer dan tevreden zijn. Bij de dames werd Bloeme knap tweede, waarbij ze enkel de laatste 100 m duidelijk trainingsritme miste. Tine had principieel gepiekt richting de Flanders Cup van Lyra, en moest dus haar focus 8 dagen verleggen voor deze wedstrijd. Dat bleek niet ideaal te zijn om dicht tegen haar record te lopen. Gezien het lastige seizoensverloop is 2'28"86 evenwel niet slecht te noemen. Fiebe heeft de wedstrijdmicrobe duidelijk te pakken, en met consistente trainingen is de progressie op elk vlak dan ook absoluut zichtbaar. In haar reeks zonder haas pakte ze resoluut de kop om het tempo hoog genoeg te leggen richting een PR. Ze liep heel soepel, waarbij het enkel in de laatste meters zwaar begon te worden. Ze deed evenwel bijna 7" van haar tijd met een recordtijd van 2'37"28. In het voorprogramma bij de jeugd trad ook nog pupil Senne Vonk aan. Op de 60 m liep hij naar een record 8"64, en ook op het verspringen verbeterde hij zijn beste naar 3m92. Proficiat atleten!
Op deze 'Athletics Classic Meeting' te Sint-Niklaas werd de meest opgemerkte prestatie neergezet door Svelte M.. Ze wits haar 1 maand oude clubrecord (Cfr BK Alle Cat) te verbeteren naar 1'03"55 of 0.52" sneller dan ooit op de 400m Horden. Ook Charlotte V. liet zich opmerken bij de 800m waar ze als scholiere de 2° beste tijd neerzette op de 800m (na een seniore) met 2'14"90. Ze bleef iets boven haar PR. Verder kogelde Matthias als winnaar nog eens voorbij de 18m naar 18m05, slechts 19 cm van zijn beste verwijderd. Ook Lena haalde het podium bij het speerwerpen met 31m43. Cadet Lars DH evenaarde zijn 12"77 op de 100m en zette 26"33 neer op de 200m, afstand waar scholier Matthijs met 27"96 zijn beste tijd ooit neerzette. Kjersti kogelde als 5° scholier naar 9m90. Lotte startte als juniore op de 400m Horden en finishte in 70"58. Stefan S. tot slot testte nog eens op de dubbel baanronde en liet een tijd noteren van 2'06"95. Alweer enkele opgemerkte prestaties van onze roodwitten... Knap!
Minieme Hasse H. trok naar het Vlaams-Brabantse Gooik voor een jeugdmeeting. Ze koos voor de spurtnummers 80 en 150 en haalde tweemaal sterk uit. Bij de 80m was ze de snelste van de 14 miniemen in een schitterende 10"53, waarmee ze slechts 0.04" trager was als het 12 jaar oude clubrecord van Lore Van Den Broeck. Bij de 150m liet ze iedereen ver achter zich en zette een scherpe 19"62 neer of slechts 0.06" verwijderd van het even oude clubrecord van Lore VDB. Deze 2 clubrecords zitten dus echt wel binnen je bereik, Hasse! Gefeliciteerd!
Zo'n 50 kids genoten een weeklang van een supertof en supergeslaagd sportkamp op en rond onze piste. Mijn bijzondere dank gaat dan ook uit naar de coördinatoren Annemie en Ann en de animatoren Mirthe, Imer, Heleen, Hilde DG, Hilde VH en Lindert, die een weeklang allerlei sport- en andere activiteiten aanboden. De kids werden beloond met een originele poncho en een prachtige medaille. Iedereen was het volmondig eens... De afwezigen hadden meer dan ongelijk... !!!
Voor zover jullie nog niet op de hoogte zijn, geef ik graag een overzicht van de organisaties die nog op til staan in het zomerseizoen 2021: + Zat en Zo 11 &12-09-2021 : Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren + Zat 02-10-2021 : ‘1° Memorial Marieke Vervoort’ – Internationale meeting voor atleten met beperking + Zat 09-10-2021 : Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën 1° dag Door de verplaatsing van het PK Alle Cat naar oktober (was normaal in april voorzien) hebben we beslist de Kampenmeeting van zondag 03-10 niet te organiseren. Was iets van het goede teveel…
Senne en Hasse trokken naar het Limburgse Hechtel om zich nog eens te testen... En ze schitterden met elk 2 podiumplaatsen. Senne haalde tweemaal zilver met een bestprestatie op de 60m in 8"93 met een verbetering van 0.10". Hij werd ook knap 2de van de 17 verspringers met 3m61. Hasse koos dan weer voor 2 loopnummers. Ze was de beste van 18 deelnemers op de 80 meter in een knappe 10"67. Bij de 300m moest ze slechts 1 deelneemster voor zich laten en finishte in een knappe 44"70. Knap gedaan, Hasse en Senne!                
De '18° Memorial Jos Verstockt - Flanders Cup' zal de geschiedenisboeken ingaan als de meeting met het grootste aantal inschrijvingen, liefst 853 atleten van 20 verschillende nationaliteiten (waaronder Jamaïcanen, Italianen, Spanjaarden, Maltezers, Cyprioten, Grieken enz...). Maar spijtig genoeg ook als de natste, want de weersgoden zetten net voor het naprogramma de hemelsluizen open en de piste werd herschapen in een 'vijver', waarop verdere competitie onmogelijk leek. Een domper op de feestvreugde want deze Internationale meeting was afgaande op de commentaren van de aanwezige atleten, trainers, supporters en beleidsmensen echt wel TOP ! We hadden dan ook niets of niemand ontzien om alles piekfijn voor te bereiden en dit reeds vanaf maandag... Ook onze atleten wilden deze gelegenheid niet aan zich laten voorbijgaan om zich in de kijker te werken en gelijk hadden ze... Meest opmerkelijke prestaties werden neergezet door Elise M. die als snelste 200m loopster net iets onder haar PB bleef. Christian Iguacel verbeterde het stadionrecord naar 47"01 op de 400m. Matthias was de beste kogelstoter met 16m96.  Mathias B. werd 2° bij het verspringen met 7m19 in barslechte weersomstandigheden. Onze 'Europeaan' Arne Min zette mooi de 3° hoogtesprong neer van 2m02. Senne was dan weer de 2° beste hordenloper. Lynn B. haalde 2 maal het podium op de 100m Horden en de 200m.  Kortom... heel wat Lyrianen werkten zich in de kijker... Waren dan weer goed voor een bestprestatie: Jitse (100), Lynn en Jarne (200), Siemen en Lars (400), Heleen (800), Charlotte (1500), Jonas VR (Hoog), Lars (Ver), Willem (Discus), Svelte (Speer). Ook onze atleten met beperking voelden zich bij dergelijke belangstelling duidelijk in hun nopjes... Elise haalde zilver op het BK 5000m en talloze persoonlijke bestprestaties werden verbeterd. De Belgische records werden neergezet door Zoë Laureys (DUFF) op de 400m horden scholieren en door Petra Kerckhofs op de 5000m AMH. Ik hou eraan alle deelnemers, maar zeker ook alle medewerkers voor, tijdens en na de Flanders Cup te bedanken voor hun inzet en bijdrage. De slogan 'One team, one dream' deden jullie allen samen alle eer aan !!! We hebben eens te meer bewezen dat we tot grootse daden en prestaties in staat zijn...
In afwachting van een verslag willen we langs deze weg niet alleen onze atleten bedanken voor hun opkomst en prestaties, maar ook al onze helpende handen voor hun ongelooflijke inzet voor , tijdens en na de wedstrijd. Spijtig dat het noodweer het niet mogelijk maakte om deze knap gestarte wedstrijd mooi af te sluiten. Ondertussen kunnen jullie al wel genieten van de mooie foto's genomen door Rudy Verrijdt, Marcel Schoeters en Sonja van Lier in Beeld en onze huisfotograaf Nadia Verhoft waarvoor we hen natuurlijk bedanken, het artikel in Atletiek.be en de filmreportage van RTV! (Internationaal bezette Flanders Cup in Lier: "Atleten snakten naar publiek" | RTV)
Lynn B. heeft duidelijk het goede vormpeil te pakken. Nadat ze reeds 5° werd op het BK Alle Cat met een CR van 14"13, trad ze nu aan in een mooi bezette Flanders Cup te Ninove. In ideale weersomstandigheden en met 1,7m/s rugwind verpulverde ze haar clubrecord op de horden met liefst 0.31" en bracht het op 13"82. Ze werd hiermee knap 4° en zette hiermee de 7° beste Belgische jaarprestatie neer. Ook Michael kwam aan de start van de 5000m in een supersterke bezetting met Kimeli en Hendrickx die een laatste test aflegden voor hun afreis naar Tokyo. Hij liep een zeer sterke wedstrijd en finishte uiteindelijk, ondanks het vele achtervolgende kopwerk, als 4° in 13'38"11 waarmee hij slechts 0.44" boven zijn besttijd bleef, die hij eerder dit jaar op de IFAM neerzette. Hij blijft nog steeds 5° beste Belgische performer van dit jaar op deze afstand. Ook Dylan Owusu verdedigde onze kleuren en mocht zelfs aantreden in de A-finale van de 400m. Ondanks de minder gunstige buitenbaan realiseerde hij toch een tijd van 48"53 en bleef een goede halve seconde boven zijn besttijd. Mooi werk van ons Lyra-trio in Ninove!