AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten vanaf cadet is AC Lyra tegen de start van het nieuwe seizoen op zoek naar extra trainers. Meer specifiek zoeken we:
  • Sprinttrainer en coördinator sprint vanaf scholier
  • Cadetten-trainer sprint
  • Begeleider niet-competitieve atleten
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

30-06-2017 – A.C. Lyra organiseert : ” ouders versus kids ” athletics.

Op 30 juni staat zoals reeds aangekondigd een kids athletics op ons programma. Onder impuls van enkele trainers hebben we er weer een speciale editie van gemaakt. De proefjes zijn alternatief en voor iedereen haalbaar. Meedoen is véél belangrijker dan winnen! Op het einde is er voor iedereen een prijs voorzien. Het is de bedoeling dat er vooraf wordt ingeschreven per ploegje van 4 deelnemers . Heb je nog geen ploegje : geen paniek! ook individueel of met 2 of 3 kan je inschrijven. De trainers maken de ploegjes compleet. Meisjes en jongens mogen gemengd deelnemen. Liefst ploegjes vormen binnen eenzelfde categorie ( kangoeroes, benjamins, pupillen, miniemen EN OUDERS). Ja hoor, U leest het goed!!! Ook van onze ouders verwachten we een sportieve prestatie. ( de proeven vragen helemaal geen olympische conditie, ze zijn gericht op plezier voor iedereen ) Ouders verenig jullie en "trek ten strijde" tegen de kids.  Jullie doen de kinderen er een groot plezier mee. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar : ilse.bogers@telenet.be  en dit voor 29/6 !!! Eventueel kan ook een strookje met de namen afgegeven worden in de cafetaria (Zie 'link') en dit ten laatste op woensdag 28/6. We durven te hopen op een talrijke deelname zowel van kids als van ouders. Jij komt toch ook? Ouders die niet wensen deel te nemen maar graag een handje toesteken bij een proefje mogen dit eveneens laten weten aan Ilse. Alvast bedankt!

18-06-2017 – Inschrijvingen Athletics Classic Meeting 05-08 geopend !!!

De inschrijvingen voor de Athletics Classic Meeting van 05 augustus kunnen vanaf heden gebeuren via onderstaande link. Inschrijvingen voor het jeugdprogramma en G-programma zijn ter plaatse. Voorinschrijvingen zijn verplicht voor loopproeven in het hoofdprogramma. Meer info is tevens beschikbaar via www.memorialverstockt.be

16-06-2017 – Vuelta van Bevel – Jelle loopt zijn snelste 5 km op de weg ooit!

Vrijdagavond trokken enkele lyrianen naar de Vuelta van Bevel. Jelle Tielemans starte op de 5km (4.9 km) terwijl David V., Peggie en Marcel voor de 10 km kozen. Jelle kon zijn stijgende vormcurve op de 5 km om zetten in een mooi resultaat en eindigde op de 4de plaats met een hele mooie 17.04min op 4.9 km. Dit is meteen zijn snelste tempo ooit op deze afstand (17,2 km/u). David vertrok rustig maar werkte zijn 10 km (9900m) progressief af om in 43:50min aan te komen (13,6 km/u). Peggie en Marcel bleven samen en liepen hun 10 km mooi uit. Knap gedaan!

18-06-2017 – Ninove – BK Masters – Jean brengt een bronzen medaille en 2 verbeterde clubrecords mee naar huis vanuit Ninove!

Het was een warme dag en het beloofde hektisch te worden omdat het uurrooster van het speer veranderd was en nu een half uur vroeger doorging dan het verspringen waar deze normaal een uur na het verspringen gepland was. Na 3 worpen bij het speerwerpen en ondertussen al 2 sprongen gedaan te hebben bij het verspringen, hield ik het speerwerpen voor bekeken maar mocht ik toch 27.67m noteren, een verbetering van mijn eigen CR bij de M60 met 2m04. Bij het verspringen was het voortdurend haasje over voor de 2de plaats en moest ik uiteindelijk met 2cm verschil de duimen leggen. Maar met de bronzen medaille was ik best tevreden omdat ik mijn eigen cr met 7cm kon verbeteren naar 3m90, wetende dat ik de plank niet geraakt had. Dus nu op naar de 4m!

17-06-2017 – Booischot – Lyrianen leggen geslaagde laatste test af voor het PK…!

  Midden de examens (en dat zagen we duidelijk aan de opkomst van onze roodwitten…) trokken toch nog 21 Lyrianen naar Booischot. Laura DB was het enige benjamin meisje dat deelnam en presteerde in de buurt van haar PR’s. Bij de pupillen verbeterden Mats en Zlatko bij ver, evenaarde Axl zijn hoog en Lars DH verbeterde samen met Mats en Zlatko zijn beste 3x600m-tijd. Bij de meisjes-pupillen verbeterde Tess haar hockey, sprong Fleur 3 cm hoger dan ooit naar 1m20 en verbeterde haar horden naar 13”14. Kaatje bleef 1 cm onder haar hoogterecord. Bij de miniemen was Artuur in sterke doen, want hij veroverde 2x goud op de Horden en met een PR van 4m60 bij ver, waar Jitse knap 3° werd. Bjarne H. verbeterde alweer zijn horden en werd mooi 4° in totaal en 2° eerstejaars. Ook Thomas verbeterde zijn horden om daarna nog met Jarne en Tibo naar zilver te lopen op de 3X600m. Bij de meisjes verbeterde Emme als 3° in totaal haar besttijd op de 150m met bijna 4 tienden naar 21”12. Ook Mila pitste er bijna 2 tienden af naar 21”54. Olivia werd knap 2° met de kogel met 9m30, waar ook Lena haar beste worp neerzette. Sam liet een staaltje van haar springtalent zien door zilver te pakken met 4m68 (PR+1cm). Emme werd hier knap 4° met een PR van 4m36. Bij de 3X600m haalden de meisjes zelfs met 2 ploegen het podium. Charlotte, Leni en Mila werden mooi 2°, Yali, Emme en Fien S finishten als 3°. Eerstejaars Lena, Olivia en Sam verbeterden ook hun besttijden op deze aflossing en werden mooi 6° van de 14 ploegen. Wij zijn klaar voor het PK van volgende week en kijken er reeds naar uit. Gefeliciteerd meisjes en jongens!  

17-06-2017 – Gent – Aurelie knap 2° bij ‘Urban Memorial Van Damme’ polsstok

De Gentse binnenstand , meerbepaald de 'Kouter', was de 'place to be' voor een namiddagje polsstokspringen van het hoogste Belgische niveau. Bij de dames werd Aurelie knap tweede na de meervoudig Belgisch Kampioene Fanny Smets. Aurelie sprong met 4m06 haar 2° beste van het huidige outdoorseizoen. Proficiat! Sfeerbeelden kan je opsnuiven via de link foto's. De uitslag via onderstaande link 'uitslag'.

11-06-2017 – Kapellen – BVV Masters – Onze super gemotiveerde masters ploeg eindigen knap als 7de!

We konden deze Beker Van Vlaanderen editie uitpakken met een volwaardige ploeg waar de vaste waarden aangevuld werden met enkele nieuwe masters. Zoals alle atleten bracht dit juist voor de start van deze wedstrijd de nodige stress teweeg omdat het lichaam in aanloop naar, soms wat tegenpruttelde en toch stonden onze masters super gemotiveerd klaar om hun wedstrijd aan te vatten. Bij de springnummers mochten Ilse voor ver en Erik voor hoog zich al klaarstomen terwijl de ervaren werpers Wim voor kogel en Egbert voor speer dit ook deden. Voor Erik was het de 1ste maal dat hij deelnam aan een wedstrijd en door zijn gedrevenheid op de voorafgaande trainingen geraakte hij zelf over 1m51 waardoor hij zijn doel van 1.50m behaalde. Ilse had naar aanloop van niet zo veel kunnen trainen maar behaalde toch mooi 9 punten binnen voor de ploeg met een 3m87 verte sprong. Egbert liet de speer na zes pogingen landen op 36.39m en Wim zijn kogel op 11.31m waardoor ze tezamen 16 punten verdienden. Op de 100m stond Nadine klaar voor haar eerste wedstrijd sinds jaren. Ze kon goed mee met de concurrentie maar na ongeveer 60m sloeg het noodlot toe en kon ze dapper, al hinkelend met een pijnlijke kuit toch de aankomst bereiken. Hopelijk is het kwetsuur niet te ernstig en herstel je snel Nadine! Tom mocht even later in de startblokken en moest na zijn 100m maar 1 atleet laten voorgaan. Ook zijn 400m mocht even later gezien worden, waar hij afklokte 54.29" en 10 punten binnen haalde!
Lees meer