Data 16° Natuurloopcriterium: zaterdagen 24/11/2018, 15/12/2018, 26/01/2019, 16/02/2018 en 30/03/2019, telkens 5 Km/10 Km/langere afstand (10 Mijl tot 1/2 marathon en 25 Km). Kids- en G-run op 15/12 en 30/03. VERNIEUWD PARCOURS !!! Voorinschrijvingen geopend telkens tot laatste dinsdagavond voor organisatie !!! Klik op banner voor meer informatie...! Tot binnenkort...!!!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

Morgen zaterdag 16-02 is er alweer reden tot feesten voor onze club. Momenteel staat de teller van alle Natuurlopen van de voorbije 16° edities op 49.744 joggers, die de finish haalden. Dat betekent dat we morgen de 50.000ste Natuurloper van Lier zullen verwelkomen met 'toeters en bellen'. De 256ste jogger die morgen de piste betreedt, wordt verwend met heel wat mooie geschenken. Om dit Lyra-feest nog wat glitter te geven en gezien de schitterende lentetemperatuur van om en bij de 15° en heel veel zon, huurden we een springkasteel af voor onze jongsten, die hiervan gratis gebruik kunnen maken (misschien terwijl papa en/of mama hun Natuurloop afwerken). BE THERE !!!!In het gure winterweer kwamen alsnog 3 kangoeroes, 11 jeugdatleten, 10 G-atleten en 9 atleten vanaf cadet aan de start van het Vlaams Kampioenschap te Rotselaar. Bij de jeugd schitterde Mats alweer met zijn zoveelste winterzege. Benjamin Tim liep, ondanks een val in de laatste 400m, naar een knappe bronzen plak. Alweer waren Janne, Elise en Thomas trouw op post als kangoeroe. Bij de benjamins toonde Saar haar talent als 8° en ook Romy en Anne-Laura kwamen goed voor de dag als 15° en 33°. Bij de jongens liep Wout sterk naar een 5° stek op 54. Ook Bent als 12° en Mathijs als 34° toonden karakter. Bij de pupillen werd Leno 45° en bij de miniemen toonde Tess haar wilskracht als 24°. Jo kende een iets mindere dag, maar liep op karakter naar een 16° stek. Bij de cadetten misten Charlotte en Mila de start een beetje maar vochten terug als 11° en 24°. Yali werd 32° en Phebe 57° van de 74. Bij de jongens liep Kobe naar een 62° plaats. Bij de scholieren ploeterde Amber naar een 54° plaats. Heleen werd dan weer mooi 17° juniore als eerstejaars en ook Tibo en Jasper lieten een goede indruk als 16° en 21°. De G-atleten werkte een recreatieve loop en het BK/KVV af. Bij het Kampioenshap werd Eliese knap 5° dame en finishten Nick, Joni, Jens en Hannes in elkaars buurt als 15°, 16°, 18° en 25°. Bij de recreatieve loop lieten Janne, Joke, Sanne, Geert, Jeff en Daan onze clubkleuren blinken. Mooi zo, modder- en zandduivels!

Nadat Hasse reeds eerder deze winter (eind vorig jaar) 3 clubrecords (60, 60H en ver) scherper stelde, moest deze keer ook het clubrecord van onze afstandsloopster Mila VE eraan geloven met bijna 4". Ze werd 4° in totaal van de 74 deelnemers op deze afstand in een supertijd van 3'27"77. Maar ook bij de 3 andere disciplines liet ze haar talent zien. Ze werd de beste van de 100 (!) verspringers met 4m44, 13 cm onder haar CR. Bij de 60 Horden was ze, onder het goedkeurend oog van coach Paul, de beste van de 47 pupillen met 10"68 en bij de 60m 3° van de zowaar 128 leeftijdsgenoten met een scherpe 8"87, slechts 0.06" boven haar CR. Van een superdag gesproken... Knap, Hasse!

Bij de internationale Ifam-indoormeeting kwamen onze atleten weer enkele keren in 'the picture'. Spurtbom Elise mocht als snelste Belgische starten in het hoofdprogramma tegen de Nederlandse top en een Duitse atlete. Zoals steeds 'ontplofte' ze bij haar start en liet als 2° van haar reeks de klok stilstaan op 7"40, meteen een clubrecord en verbetering van haar snelste KVV-tijd met 0.01". Met deze tijd wordt ze ook de 10° snelste Belgische atlete aller tijden en mocht ze naar de Finale. Bij deze finale 'miste' ze haar start een beetje, maar zette toch nog haar 3° beste ooit neer als 4° in 7"45. Ontzettend knap! De Heren mochten dan weer hun Belgische titel van vorig jaar verdedigen op de 4X200m. De coaches Jurgen, Paul en Laurent hadden een plan uitgedokterd met Simon als starter, Christian als 2°, Jan als 3° en Senne als slotloper. Onmiddellijk sloeg ons kwartet een kloof met de te duchten ploeg van Excelsior. Bij de 3° loper kwam de Brusselse club iets dichter en kwamen in het spoor van Senne op 100m van de aankomst. Juist voor de bocht dook de Brusselse atleet onderdoor, raakte daarbij Senne aan de schouder en maakte van de verwarring gebruik om de leiderspositie over te nemen en niet meer af te staan. Eerst diskwalificeerde de jury Excelsior maar kwam op haar beslissing terug na heel wat over en weer gepraat. De tijd van onze jongens mocht er wel zijn, want ze verbeterden het clubrecord met 0.68" naar 1'27"99. Zilver met supertijd... daar kunnen we absoluut mee leven! De dames trokken met een jonge ploeg met Kate, Mirthe en Lotte olv van 'kapitein' Helena hun 4 rondjes en finishten in 1'48"14. Individueel zagen we nog sterke spurttijden van Simon (6"96), Jan (7"23) en de juniores Jari (7"48) en Nabil (7"76). Bij de 400m stonden Lotte en Michele aardig hun 'vrouwtje' met 59"43 en 1'01"32. Bij de horden klokte Senne 8"36, iets onder zijn beste, wat ook gezegd kan worden van Helena die 5m10 ver sprong. Mooie atletiekavond voor onze rood-witte armada!

Nadat Michael reeds een toptijd neerzette op de 3000m een tweetal weken terug (Cfr 7'58"43) in het Amerikaanse Seattle, deed hij dit nog eens over op de 5000m. Hij bereikte de finish in zijn persoonlijke beste van 13'47"87 en bleef hiermee ongeveer 4" onder zijn beste outdoortijd die hij vorig jaar op de Nacht van de Atletiek neerzette in Heusden-Zolder. Met deze prestatie kwam hij net iets tekort voor de Finals van de NCAA. Bovendien zette hij hiermee de 2° beste Europese tijd van het indoorseizoen, zoals blijkt uit de lijst via de 'link'. We kunnen onmogelijk ontkennen dat Michael een supersterk winterseizoen bezig is! Proficiat, Michael!

Met nog 1 veldloop voor de boeg (Essen 17/02), kan je via de link de tussenstand van de crosstrofee in de provincie Antwerpen bekijken. Heel wat Lyrianen staan in de top-10. De beste 6 resultaten per atleet worden in aanmerking genomen.  Jolien met 9 zeges op rij in de provincie en Mats met 7 zeges op rij zijn reeds zeker van de 1° plaats en crosstrofee. Verder staan ook volgende atleten in de top-10 (benjamins Saar 6° / Mare 2° / Tim 3° / Bent 8° / Wout 4°; miniem Jo 5°). Knap werk van onze rood-wit jeugdteam!

Op zondag 24 februari 2019 is het Park van Laken in Brussel de place to be voor elke veldloper en veldloopfan! Voor de tweede keer wordt het Belgisch Kampioenschap veldlopen georganiseerd in onze hoofdstad. Het Belgisch kampioenschap geldt tevens als slotmanche van de AA Drink CrossCup 2018-2019 presented by Structabo. Deze dubbele organisatie verzekert deelname van de absolute top van het Belgisch veldlopen en belooft spannende wedstrijden van benjamins tot en met senioren.

Kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen hoeven niet op voorhand in te schrijven. Andere atleten kunnen dit nog doen tot zaterdag 9 februari via deze link.

Wil je komen kijken of neem je graag toeschouwers mee? Stuur dan zeker een bericht naar simon.chovau@aclyra.com of gery.follens@aclyra.com. Voor toeschouwers geboren in 2004 of later is de toegang gratis.

Bedankt iedereen om samen met ons afscheid te nemen van ons pa, opa, pépé. Op welke manier dan ook: een woord van troost, een kaartje, een bloemetje, aanwezigheid op de dienst,... We konden jullie genegenheid voelen. Nancy, Gery en Ken

Bij de veldloop te Kessel zagen we zo'n 48 roodwitten aan de start. 3 zeges voor benjamin Jolien, miniem Mats en master An, dubbel zilver voor de broers Tim en Jo, en brons voor Senne en Mame Thako met liefst 23 top-10 plaatsen waren het schitterend palmares en het resultaat van een enorme inzet van ons Lyra-team. 8 Kangoeroes openden schitterend en genoten van deze cross met Thomas en Cas bij de jongens en de meisjes Elise, Janne, Loranne, Nina, Nora en … (wordt verder aangevuld). Bij de benjamins waren ze alweer het best vertegenwoordigd met liefst 19 in totaal! Jolien opende gewoontegetrouw sterk en vanaf de eerste meter liet ze iedereen achter zich. Maar ook Stien VB maakte indruk en miste op een haar het podium. Verder waren ook Linde (10°), Anna en Jutta zeer verdienstelijk. Bij de 2° jaars miste Mare deze keer nipt het podium. Lena, Juliette en Hannelore gaven het beste van zichzelf. 9 benjamin jongens van de 34 in totaal kleurden de cross rood-wit. Ook het podium met zilver voor Tim en de eerste cross-medaille voor Senne was mooi. Cas haalde ook de top-10 als 9°. Jarre en Leander finishten in elkaars buurt als 14° en 16°. Ingo (22°), Mathijs (25°), Victor (30°) en Bent (33°) hadden ook hun verdienste in het Lyra-team. Bij de 2° jaars was het weer net niet voor Wout, die knap 4° werd. Leuk was zeker dat de meisjes en jongens verdiend het clubklassement wonnen!!!

Lees meer