Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

     

Voor de 40e editie van de 20 km  van Brussel trokken wij met Jelle Tielemans en Joris Vervloet naar de hoofdstad. Ook Peter Wagemans, trainer van Ann C. en Bart L.,  liep in Brussel voor 11.11.11. Jelle verbaasde door op het behoorlijk zwaar parcours van Brussel zijn best tijd te lopen op 20 km en te finishen op plaats 113, in 1u13’41”. Joris liep de  eerste 8 km samen met Peter en versnelde nadien om te eindigen  in 1u32’58”, op plaats 2825.Na het loslopen in het park en omkleden zetten we onze weg tevreden verder naar Nijvel om daar onze Lyra mannen die aan de BVV deelnamen te coachen en  aan te moedigen. Zij zetten een geweldig resultaat neer, maar daar leest u elders  op de web-site meer van. We zijn moe maar voldaan naar huis gereden, het was een fijne sport dag.

Wie gedacht had dat het bekersprookje van de club was afgelopen, had duidelijk buiten onze mannen gerekend deze middag. In 2017 en 2018 werden ze 5° beste team van ons land en vandaag zorgden ze voor een verlengstuk van ons succesverhaal bij de beker. Om 17.30 uur werd het na de aflossingen duidelijk... AC Lyra kroonde zich tot 3° beste Herenteam van ons land en mocht mee het podium op naast Excelsior Brussel en Daring Club Leuven maar wel net voor de organiserende club CABW. Dit hadden we alweer te danken aan een zeer sterke collectieve prestatie in de breedte en natuurlijk aan onze 'alom gevreesde' teamafsluiter, de aflossingen. Voor deze discipline stonden we nog 5°, maar na een superknappe zege op de 4X100m, zelfs tegen het onoverwinnelijke Excelsior en een toonbeeld van clubinzet met clubrecord van ons 4X400m-team, schoven we nog 2 plaatsen op met het gekende beste resultaat ooit in onze clubgeschiedenis. 'One team... One dream... AC Lyra' weerklonk terecht uit de schorre kelen van onze mannen, die streden als ware leeuwen... Wat een bekeravontuur hebben we allen samen beleefd dankzij onze atleten, trainers en het management van onze club... iets om terecht fier op te zijn !!!

In afwachting van een volledig artikel kan ik u nu reeds met fierheid melden dat onze dames Alle Categorieën de stunt van onze cadetten en scholieren meisjes overdeden en vandaag in 1° Landelijke de titel pakten in Aartselaar. Dit hebben ze ongetwijfeld alweer te danken aan sterke prestaties in de breedte maar vooral ook in de uitmuntende aflossingen, waarmee ze met 2 teamzeges uiteindelijk de titel binnenhaalden, het clubrecord op de 4x400m braken en na 1 jaar opnieuw mogen aantreden in de hoogste afdeling van de Vlaamse Atletiekliga, Ere-VAL !!! Mijn waardering gaat dan ook uit naar ons damesteam voor de schitterende teaminzet maar zeker ook naar de trainers, die alweer paraat stonden voor dit mooie resultaat! One team...One dream... AC Lyra... kunnen we hopelijk morgen herhalen bij de mannen... Wij zijn er helemaal klaar voor te Nijvel, waar we zullen strijden met de beste 12 Belgische teams in ere-KBAB !!!

De trainingen van vanavond zullen NIET op de piste kunnen doorgaan !!! De firma voor de belijning is vanochtend begonnen met de nieuwe belijning en heeft UITDRUKKELIJK verzocht de piste 2 dagen NIET te gebruiken !!! De jeugdtrainingen zullen dan ook buiten de piste plaatsvinden. De overige trainingen worden in overleg met de trainers geregeld. Vanaf vrijdag terug alles normaal... Bedankt voor jullie begrip !!!

Tweeling Lars en Lena M. trokken over de provinciegrenzen om een meeting mee te pikken en deden dat met succes! Lena had duidelijk haar dagje en werd 3° cadette op de 100m met een PR van 13"84 en dit met een tegenwind van 1,4m/s. Ook bij speer verbeterde ze naar 24m17 met 4m71 en viel net naast het podium. Broer Lars werd 5° op de spurt 13"94 en haalde het podium als 2° op de ongebruikelijke 200m Horden in 33"45. Goed zo, Minnekes!

Deze meeting grepen een drietal Lyrianen aan om nog eens te testen met het oog op de BVV van volgend weekend. Lotte S. verbeterde haar 200m met 0.26" naar 26"63. Daarna won ze ook het ver met 5m09. Junior Lukas werd 2° met de kogel met 14m14, slingerde de discus naar een 4° plaats met 39m43 en sloot af met een PR speer van 49m71, waarmee hij mooi 3° werd. Senior Pieter F. is ook zeer behoorlijk op dreef. Hij werd mooi 2° met de kogel met 14m21. Ook bij de discus mocht hij als 3° het podium op met 40m15. Mooi werk van ons Lyra-trio!