AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten vanaf cadet en joggers is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

13-12-2017 – PK Indoor Jeugd – Uurrooster en praktische info

Voor het PK Jeugd van nu zondag 17-12 treft u het definitief uurrooster aan via de 'link'. ENKEL vooringeschreven atleten mogen deelnemen en dienen zich TEN LAATSTE 45' voor aanvang van hun 1° discipline aan te melden !!! De definitieve deelnemerslijst treft u aan in de rechterkolom van deze homepage. Ilse Bogers (0477/66.61.76) en Jean Vanherck  (0494/91.92.35) staan in voor de begeleiding. Succes!!!

11-12-2017 – Laatste dag voorinschrijvingen Kerstnatuurloop met Kids- en G-run in ‘Warmste week van Music for Life’ tvv vzw ‘De Lier’

Op zaterdag 16-12 staat onze volgende Natuurloop gepland. Het wordt een wel heel bijzondere 'Kerstnatuurloop', die we graag laten kaderen in de solidariteitsactie 'Warmste week van Music for Life (Studio Brussel)' en dit ten voordele van de vzw 'De Lier' uit Lier, een organisatie die zich inzet voor de huisvesting van mensen met beperking. We schenken op onze Nieuwjaarsreceptie 2018 de cheque met de opbrengst aan deze vereniging (€1 per deelnemer en de volledige opbrengst van de Kids- en G-Run). De VOORDELIGE voorinschrijvingen sluiten af op dinsdag 12-12 om 20.00 uur !!! We maken er een speciale sfeervolle editie van omdat IEDEREEN die in een kerstoutfit (kerstmuts, -pak, enz...) komt deelnemen, een gratis jenever of kerstdrankje wordt aangeboden. Bovendien kunnen de Kid's en G-atleten deelnemen aan deze run met aangepaste afstand (650 meter deels onder begeleiding met start om 13.00 uur)  en krijgen ze allemaal bij de aankomst een prachtige medaille. De Kid's kunnen deelnemen aan €2 (volledig voor de actie) en de G-Run wordt GRATIS aangeboden. Een aparte inschrijvingsstand zal voor de Kid's en G-atleten in de foyer van CC De Mol ingericht worden op de dag van de Natuurloop van 11.30 uur tot 12.45 uur. WE ZOUDEN GRAAG ZOVEEL MOGELIJK LYRIANEN AAN DE START ZIEN !!! Laat jullie solidariteit blijken... We bieden natuurlijk ook de 5 Km, 10 Km en 10 Miles aan... Via de 'link' ziet u reeds het promofilmpje en de speciaal ontworpen affiche van onze Kerstnatuurloop. BE THERE !!!!!!!!!!!!!!!!!

10-12-2017 – Samorin, EK Veldlopen – Michael schittert als 11° Europeaan en zorgt met Belgisch team voor 2° Europees zilver op 2 jaar !!!

 
Michael S. heeft zijn goede vormpeil van deze winter doorgetrokken op het EK veldlopen in het Slowaakse Samorin. Op een hard bevroren ondergrond wist hij ondanks een valpartij in de voorlaatste ronde en een spike, die zijn voet doorboorde, te schitteren en alsnog een sterke 11° plaats te halen. Dankzij de zeer sterke prestatie van alle Belgische beloften wist het team zich in het landenklassement als 2de te klasseren en mocht Michael het podium op voor zijn 2° Europese zilveren medaille op 2 jaar tijd (Cfr vorig jaar ook dit resultaat met het team gehaald op het EK veldlopen in Chia). Hiermee heeft Michael duidelijk laten zien dat hij echt wel bij de Belgische afstandstop thuishoort. Wij zijn ervan overtuigd dat hij nog heel mooie sportieve hoogtepunten in het verschiet heeft. Wij wensen hem dan ook een HELE DIKKE PROFICIAT !!! Een interview met zijn bevindingen na de aankomst treft u aan via de 'link'. Een filmpje van de podiumceremonie via de link 'foto's'. Ook kunt u de wedstrijd nog eens bekijken via de 2° link... Geniet ervan!

09-12-2017 – Hoboken Indoor – Mooie resultaten met 3 PR’s voor Laura en Lars en sterke hordentijd voor Svelte.

Op deze indoormeeting in Hoboken werd er nog eens getest voor het PK Jeugd indoor van volgend weekend. Laura DB is duidelijk op goede dreef en won het verspringen met 3m14 (PR + 9 cm) en spurtte naar 10"66 (PR -0.14") als snelste benjamin. Bij de pupillen werd Lars H 2° in zijn reeks in een PR van 10"63 (-0.28"). Broer en miniem Bjarne snelde naar 9"08 op de 60m en won zijn reeks als 5° in totaal. Emile DB werd dan weer 2° in zijn reeks met 9"81 en kogelde daarna voor het eerst met 3 Kg naar 6m02. Eerstejaarscadette Svelte M. bewees haar hordentalent en moest alleen een Nederlandse atlete voor zich dulden in een knappe 9"67 en bleef hiermee slechts 0.04" boven haar beste ooit. Mooi zo!

10-12-2017 – Booischot, veldloop – 19 Lyrianen trotseren winterstorm – Families Vervoort en Van Eynde dubbel aan het feest…!

Hoedje af voor de 19 moedige roodwitten die de eerste grote winterprik trotseerden om onze kleuren te verdedigen bij de veldloop in Booischot. Zelfs 4 van onze allerjongste kangoeroes mochten als eerste proeven van het sneeuwparcours. Saar bij de meisjes, Thomas, Victor en Leander bij de jongens gaven enthousiast het beste van zichzelf, zeer knap! Bij de G-atleten waren Nick als 4°, Quinten als 9°, Hannes als 10° en de jonge Jeff als 15° trouw op post. Iets later trokken de jongste benjamin-meisjes het veld in. Renée, Anne-Laura en Louise toonden hun karakter en finishten in elkaars buurt als 15°, 16° en 18°. Bij de pupillen meisjes liep Mia naar een verdienstelijke 15° plaats. Bij de jongens gaf Mats een staaltje van zijn kunnen weg en bewees na zijn 2 weken uitzieken weer helemaal in orde te zijn. Hij boekte na Bonheiden en Duffel zijn 3° seizoenszege. Ook Vic liep een dijk van een wedstrijd en remonteerde op het einde nog heel wat atleetjes om uiteindelijk als 9° te finishen. Bij de miniemen meisjes waren de tweelingzusjes Mila en Leni paraat. Van bij de start nestelden ze zich op de 2° en 3° plaats en toonden in de ijzige kou heel veel karakter en behielden deze plaatsen tot de finish en mochten verdiend, verkleumd en fier zilver en brons omhangen. En wat dan gezegd van Charlotte als eerstejaarscadette?! Na haar glansprestatie van vorige week in Wespelaar (2°) liet ze hier duidelijk verstaan dat er met haar rekening zal moeten gehouden worden. Van bij de start nam ze de leiding en geleidelijk aan haakten de andere cadetten af. Enkel 2° jaars Manon Mariën (3° KVV 2017) klampte lang aan maar een ultieme versnelling van Charlotte kon ze niet beantwoorden. Charlotte stevende af op haar eerste veldloopzege ooit. Knap! Ook kersvers master An liet alweer haar talent zien en in een sterk bezette wedstrijd met Belgische Kampioene Mona Rahmé en Vlaams 1500m-kampioene Heidi Van Maele wist ze naar brons te lopen. Senior Kristof sloot daarna de debatten en ook hij toonde karakter in de opbouw naar de voorjaarsmarathons. Op deze omloop, ondertussen omgetoverd tot massa's modder en ijswater, beet hij door en finishte knap als 6°. Verkleumd en genietend van een heerlijk warm drankje sloten we deze eerste 'echte' winterveldloop af. Bewondering en respect voor de inzet van onze 19 roodwitten!!!

8-12-2017 – EK veldlopen – Michael reist vol vertrouwen af naar Samorin (Slowakije)

Voor het 2° jaar op rij mag Michael Somers vandaag zijn koffers pakken om af te reizen naar het Europees Kampioenschap veldlopen. Deze keer gaat het richting Samorin (Slowakije), waar hij zondag om 10.35 uur van start gaat in de wedstrijd voor U23 (Beloften). Michael tankte enorm veel vertrouwen uit zijn sterke prestaties bij de Cross-Cup van Mol waar hij 4° in totaal en 2° Belofte werd en te Roeselare waar hij iedereen positief verbaasde met een 2° plaats bij de 'grote kanonnen' en als beste Belgische belofte finishte (actiefoto: Peter Wagemans). We hopen vanzelfsprekend dat het beloftenteam schittert en de stunt van vorig jaar (zilver op EK veldlopen in Chia (Italie)) kan overdoen. Michael hoopt alvast hierbij zijn positieve bijdrage te kunnen leveren en daar zijn we van overtuigd. Bovendien werd Michael samen met 3 andere beloften genomineerd voor de Gouden Spike in de categorie 'Teams' voor de geciteerde sterke veldloopprestatie. Deze uitreiking zal onze 'Sportfiguur van de Stad Lier' helaas en logischerwijze moeten missen, want deze staat gepland op morgen zaterdag 09-12 op 'Staaien' (Sint-Truiden). Wij duimen alvast voor Michael. Als link treft u de reportage van 'Sportatelier' en 'Atletieknieuws' aan, waar u ook terecht kan om het EK veldlopen 'live' te volgen... Kijken en supporteren maar !!!

03-12-2017 – Boechout, veldloop – Tibo en Bloeme primus bij de scholieren & junioren, 9 podia en karrenvracht top-10 plaatsen !

Op deze druilerige en koude zondag lieten we ons als club alweer niet onbetuigd, want met liefst 63 Lyrianen waren we ruimschoots de best vertegenwoordigde vereniging. De kangoeroes volgden de raad van Sinterklaas zeer goed op en kleurden de wedstrijd met liefst 18 helemaal roodwit. Stan, Leander, Tim, Bent, Cas, Ingo, Victor, Christof, Jonas, Jarre en Thomas waren de jongens en Jolien, Janne, Saar, Enora, Amelie, Romi en Lissa vertegenwoordigden de meisjes. Jolien kwam als 2° en Jarre als 3° over de streep... De benjamins trokken daarna het veld in en met succes, want de ietwat zieke en verkleumde Mare wist toch nog zilver te halen. Laura en Khady deden haar als 2° jaars na en bezetten het podium op de 2° en 3° plaats. Ook Siska haalde nog de top-10 en Louise liep moedig naar een 21° plaats. Bij de jongens vocht Wouter voor het podium maar kwam helaas 1" tekort. Ook Ward liet zijn tanden zien als 21°. Bij de 2° jaars liepen Thomas en Leno naar een mooie 15° en 18° plaats. Er kwamen echter geen pupillen meisjes opdagen, waardoor onze aandacht uitging naar de jongens. Daar zorgde Jo voor een sterk nummertje, door in de laatste 150m nog heel wat deelnemers voorbij te spurten en uiteindelijk 4° te finishen. Ook Vic liep een goede 1400m als 12°. Bij de eerstejaars miniemen was Mame Thako tevreden met haar 6° plaats terwijl bij de 2° jaars onze 4 meisjes de top-10 haalden. Mila liep verstandig naar een zilver maar ook Leni liet een goede indruk als 4°. Ondanks  een iets betere start lie Lena naar cross-punten als 7° en ook Fien 'raapte' nog heel wat deelnemers op in het 2° deel om als 9° te finishen, wat ook gezegd kan worden van 'dieseltje' Lars DH, die knap 8° werd. Briek werd bij de eerstejaars 18°. Bij de tweedejaars streden Lars en Jarne voor een top-10 plaats en Lars slaagde er nipt in met Jarne als 11°. Lees meer

03-12-2017- Wespelaar, veldloop – Femke alweer primus, Charlotte knap zilver en Olivier haalt top-5!

4 Lyrianen kozen de veldloop van Wespelaar uit om hun conditie te testen. Femke, de leidster in de Cross-cup, liet alweer haar topvorm zien en won overtuigend haar 3° veldloop van deze winter, na Mol en Roeselare. Ze had liefst 21" voorsprong op de nummer 2. In dezelfde wedstrijd liep eerstejaarsscholiere Nele M. naar een verdienstelijke 13° plaats. Iets eerder had eerstejaarscadette Charlotte haar kunnen gedemonstreerd en streed met een tweedejaars voor de zege. Ze moest slechts enkele seconden toegeven... knap! Ook senior Olivier VH wordt met de week sterker en beter. Hij slaagde erin een mooie top-5 plaats te halen en liep de 9 Km in 30'55". Mooi werk van onze roodwitten!

2-12-2017 – Heusden-Zolder – Ondanks de examenperiode waren er toch enkele atleten present met als uitschieter Lars die 3 beste indoor prestaties neerzette!

Wegens het slechtere weer namen we de moeite om naar de indoormeeting te trekken in de Golazo Arena te Heusden. Dit vooral als extra training voor de cadetten om zo de puntjes op de "i" te zetten en voor de jongeren als aanloop op het komend pk indoor. Sam beet de spits af op de 60H en klokte na 10.48" af ondanks een matige start. Lars daarentegen stond even later zijn mannetje tegen de uit de kluiten gewassen miniemen en wist zijn indoor pr op de horden te verbeteren naar 12.38", wat 0.43" beter was dan ooit! Ook zijn 60m record moest eraan geloven en met een verbetering van 0.35" staat dit nu op 9.62". Ook Axel stak zijn beste beentje voor en gecoacht door zus Sam durfde hij het aan om voor de 1ste maal uit startblok te vertrekken en te finishen na 10.49". Emme stond even later aan de start nadat ze eerst met 4m21 in het midden van het pak eindigde bij het verspringen en haar aanloop optimaliseerde. Lees meer

01-12-2017 – Massale opkomst voor geslaagd Sinterklaasfeest !

Zo'n 250 Lyrianen zorgden voor een massale opkomst bij ons jaarlijks Sinterklaasfeest. De goedheilige Man had aangekondigd dat hij op vrijdag 01-12 zou langskomen tijdens de training en hij hield woord. Omstreeks 19.00 uur stormden zo'n 250 Lyrianen naar de toegangspoort van de piste om de Sint en zijn 'Sportpieten' een warm welkom te geven. Eerst toonden de jongste Kangoeroes hun talent en Amelie en Kasper lieten de 'klungelachtige' sportpieten zelfs ver achter zich bij het leuke loop, spring- en werpparcours op de piste. Daarna verwelkomde de Sint alle groepjes atleten apart met de gebruikelijke groepsfoto's. Er werd gezongen voor de jarige Kjersti, de Sint reikte een medaille uit aan Kangoeroe Jolien en riep enkele atleetjes naar voor die zich zowel sportief als tijdens het sportkamp positief lieten opmerken... Hierbij werden Laura met de mooiste glimlach, Khady als 'stilste kamer', Nour en Ward als pechvogels, Thor als 'mister sympatico' en Lena en Thomas als 'Miss en Mister Sportkamp' betrokken. Ook Mame Thako werd geprezen voor haar 'properste kamer' (cfr... blijkbaar alleen op het Sportkamp :(... ) en de Sint grapte met Kaatje over haar 'mooiste pyjama'... Bij de G-atleten kreeg Geert een verjaardagsliedje aangeboden en werd Nick geprezen voor zijn mooie artikel in de Streekkrant... Ook de 'werpers' werden de 'les gespeld' en de cadetten kregen hun wisselbeker en medaille voor het Freepodium van het Sportkamp... De trainers en (feest)bestuurders wuifden de Sint tot slot uit met sinterklaasliedjes die ze uit volle borst naar voor brachten... Iedereen kreeg wat lekkers toegestopt door de bedrijvige en leuke Zwarte Pieten.. Kortom... alweer Lyra-sfeer ten top en dat hebben de Sint en zijn Sportpieten ook opgemerkt... Benieuwd of de 'schoentjes' bij iedereen gevuld zullen worden, maar troost jullie... de Sint liet horen dat er bij AC Lyra allemaal zeer brave en beleefde kinderen, trainers en bestuurders zijn... We kijken ernaar uit, jullie toch ook... !!! PS: Hij beloofde ook de prijzen uit te reiken op de cross van Boechout nu zondag... dus ALLEN DAARHEEN !!! Bekijk de talrijke foto's en videofilmpjes van clubfotograaf David via de link, waarvoor dank !!!