Data 16° Natuurloopcriterium: zaterdagen 24/11/2018, 15/12/2018, 26/01/2019, 16/02/2018 en 30/03/2019, telkens 5 Km/10 Km/langere afstand (10 Mijl tot 1/2 marathon en 25 Km). Kids- en G-run op 15/12 en 30/03. VERNIEUWD PARCOURS !!! Voorinschrijvingen geopend telkens tot laatste dinsdagavond voor organisatie !!! Klik op banner voor meer informatie...! Tot binnenkort...!!!  

AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

13-01-2018 – Kristof zet sterke Halve Marathon neer in Egmond aan Zee

Het Nederlandse Egmond aan Zee was alweer de 'place to be' voor een sterk Internationaal bezette Halve Marathon. Ondanks de gure weersomstandigheden met heel wat regen en wind en het zware parcours dat deels over het strand liep, slaagde Kristof erin als 28° en 8° Belg in totaal te finishen in 1u10'07". Knap zo, Stoffel!

12-01-2019 – Geslaagde en druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

Naar jaarlijkse traditie organiseerden we onze nieuwjaarsreceptie in feestzaal OLV Onbevlekt. Zo'n 140 genodigden, waarbij ook Burgemeester Frank Boogaerts, genoten van een glaasje en een hapje in een ontspannen sfeer. Bij de traditionele speech werd het voorbije jaar onder de loep genomen en werd er reeds uitgekeken naar het nieuwe jaar, waar weer heel wat uitdagingen op het programma staan. Ook werd een cheque van €1250, een deel van de opbrengst van de Kerstnatuurloop, overhandigd aan de Directeur van Vzw Oikonde, een vereniging die zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de personen met beperking in Lier en omstreken. Serviceclub 'Lions de 2 Neten', vertegenwoordigd door 2 bestuursleden, reikte op zijn beurt een cheque van €1600 aan Elise en Hannes, waarmee ze een groot deel van de onkosten voor hun selectie en reiskosten naar de Wereldspelen Special Olympics in Abu Dhabi in maart kunnen vergoeden. Achteraf werd nog heel wat geklonken op het beste sportseizoen ooit voor onze club. Bedankt vrijwilligers voor jullie niets aflatende inzet en sponsors voor jullie bijdrage !!! De prachtige foto's van de hand van de mensen van Lier in Beeld (Marcel en Sonja) werden bijgevoegd...

13-01-2019 – Mechelen, PK veldlopen – 4 titels, 8 podia en 26 top-10 plaatsen… een mooi resultaat in helse omstandigheden!

Het PK veldlopen werd geteisterd door regen en stormwind, waardoor de omstandigheden zeker niet de beste waren. Niettemin werd dit Kampioenschap een succes voor onze club. Benjamin Jolien, miniem Mats, cadet Mila en master An mochten de hoogste trede op als Provinciaal Kampioen. Benjamin Mare mocht zilver omhangen. Cadette Charlotte, junior Tibo en Heleen (korte cross) haalden knap brons. Met 26 top-10 plaatsen en een opkomst van zo'n 67 Lyrianen scoorde onze club zeer sterk en waren de trainers meer dan tevreden... !!! Een 8-tal kangoeroes gaven het goede voorbeeld. Bij de eerste wedstrijd was het meteen bingo met Jolien in de hoofdrol. Ook Saar en Stien haalden knap de 7° en 8° plaats en Romy eindigde midden in het pak. Bij de 2° jaars moest Mare alleen een atleetje van Geel voor zich dulden terwijl Anne-Laura nog 6 atleetjes achter zich liet. Bij de jongens eerstejaars liep Bent een sterke cross als 5°. Cas, Ingo, Jarre, Victor en Bent werden 11°, 18°, 26°, 28° en 41°. Bij de 2° jaars strandde Wout op een zucht van het podium. Khady liep als pupil naar een mooie 12° plaats, Louise liet nog 7 deelnemers achter zich en bij de 2° jaars bewees Hasse dat ze ook crossbeentjes heeft als 5°. Bij de jongens bleven Leno en Maxim in elkaars buurt terwijl Thor midden in het pak aankwam. Bij de miniemen meisjes liep Fleur naar een mooie 8° plaats. Tess eindigde iets later als 14°, terwijl Mame Takho haar kunnen bekroond zag met een 8° plaats. Bij de jongens liep Mats zijn sterkste cross ooit, won met duidelijk verschil en blijft ongeslagen. Op de middag kwamen de atleten met beperking voor het eerst op een PK in actie. De helft van de deelnemers waren Lyrianen. Jens liep naar een knappe 4° plaats, iets later gevolgd door Arne, Joni, Nick, Bart, Hannes, Geert en Daan. Bij de dames werd Ine 4°, gevolgd door Janne, Joke en Sanne. Bij de cadetten meisjes vertolkte Mila als eerstejaars haar favorietenrol met glans, terwijl ook Charlotte een sterke indruk naliet als 3° 2° jaars. Olivia werd knap 7° en Fien 11°. Bij de jongens streed Thomas op karakter naar een 15° plaats, terwijl Tibo en Kobe midden in het pak arriveerden. Lissa haalde als scholiere een mooie top-10 plaats, gevolgd door Romee, Eloise en Amber als 13°, 16° en 17° van de 23 starters. Bij de scholieren kregen we een bijna identiek scenario bij e 2 reeksen. Stan streed naar een goed resultaat als 8°, vriend Tuur werd knap 11°. Bij de 2° jaars werden Joppe en Pjotr 7° en 11°. Juniores Tibo en Jasper toonden hun afstandstalent met brons en een 5° plaats. Bij de korte cross pakte Heleen uit met brons na 1780m. Bij de seniores zagen we dan weer een sterke Elise, die slechts in de laatste ronde iets moest prijsgeven als 6°. Master An zette de kroon op het werk van een goed seizoen, terwijl we bij de heren Bart als 18° zagen finishen. Rudi, Ulrich en Benoit sloten af als 11°, 13° en 16° van hun mastercategorie. Knap werk van ons roodwit team!

12-01-2018 – Gent indoormeeting – Verschillende pr’s op deze jeugd en plus cad meeting !

Al bij het krieken van de dag vertrok de familie Marien en Jean als begeleider, met heel de kroost naar Gent waar ze allen voor de 1ste maal aan een meeting deelnamen in de mooie indoorhal. De jongste telg, Anne-Laura, liep op haar 60m 10.92" en wist in een nieuw recordtijd iedereen achter zich te laten in haar reeks. Fleur deed haar dit bijna na in de 3de reeks en klokte als 2de af in 8.64", gevolgd door haar zus Tess die in de 12de reeks 9.82" neerzette en daarmee haar beste ooit met 0.44" wist scherper te stellen. Bij het verspringen liep het niet zoals ik had gedacht en gehoopt. Met maar liefst 85 miniemen deelnemers mochten de atleten maar 1 maal inspringen en maar 2 sprongen doen tijdens de wedstrijd. Fleur sprong nog wel 3m71 en Tess 3m23 die dan toch haar 2de pr van de dag kon verbeteren. Na de middag deed Svelte het even goed! Op de 60H wist ze 3 honderdsten af te pitsen, bij het kogelstoten liet ze de bol op 10m07 neerkomen en dan had ze een serieuze opsteker bij het verspringen, waar ze eindelijk de kaap van 5m met 5cm overschreed. Dat ziet er goed uit voor het komend KVV/BK meerkamp Svelte! Ook Helena kwam zich nog met succes testen voor het KVV waar ze met 5.34m haar vertse van dit seizoen sprong. Sien deed haar dit na met een beste jump van 5.10m wat 5cm verder is dan ooit in een indoorzaal en op de 200m liet ze daarbij nog een sterke 28.67" optekenen. De laatste atleet die zich kwam testen was Joris de na 7.18" afklokte op de 60m. Goed gedaan atleten en op naar de volgende!

06-01-2019 – Hulshout, veldloop – Zeges voor Jolien, An en Tim, zilver voor Wout, brons voor Saar, 14 top-10 plaatsen!

Eén week voor het Provinciaal Kampioenschap kwamen zo'n 36 Lyrianen in actie op deze veldloop te Hulshout. Janne, Emile en Seppe gaven het goede voorbeeld bij onze Kangoeroes. De opener bij de benjamins meisjes mocht gezien worden, want Jolien was alweer en voor de 6° keer de beste (zeker van de Provinciale crosstrofee) en blijft ongeslagen. Maar Saar nam revanche voor Lille en liep haar beste veldloop ooit. Ze finishte knap als 3° en haalde haar eerste crossmedaille. Bij de 2° jaars had Mare last van de skibeentjes en kende een iets mindere dag. Ze werd 14°, maar kan dat zeker volgende week weer rechtzetten. Tweeling Paulien en Emma H. bleven traditioneel in elkaars buurt als 36° en 37° en Anne-Laura genoot nog iets langer als 42°. Bij de jongens heeft Tim duidelijk de podiumsmaak te pakken. Na een bloedstollende eindspurt wist hij uiteindelijk nog de thuisatleet nipt voor te blijven en zijn 1° gouden crossmedaille binnen te halen. Ook Bent liep een sterke cross en werd mooi 6°, terwijl de kleine maar dappere Ingo naar een 12° en Leander naar een 14° plaats liepen. Ook Victor en Nicolas streden naar een 21° en 35° plaats. Bij de 2° jaars lukte het Wout net niet om zijn 1° cross te winnen. Na een sterke veldloop moest hij het in de spurt afleggen tegen een Molse atleet. Hij staat wel 2° in de tussenstand van de crosstrofee. Jarne L.  liep ook zijn beste veldloop en werd knap 6° van de 27 benjamins. Lees meer

05-01-2019 – Gent, PK Indoor – Lyrianen ‘besten van de klas’ met 15 titels, 27 podia , 28 PR’s en 3 clubrecords !!!

De start van het nieuwe jaar hebben onze roodwitten absoluut niet gemist op het PK indoor. Met niet minder 15 Provinciale Kampioenen en 6 maal zilver en brons scoorde onze club het beste van de Provincie Antwerpen. Ook de 3 clubrecords van Christian (400m), Amelie (ver) en Heleen (1500) en de 28 persoonlijke records spreken tot de verbeelding! Tijden ga ik verder niet benoemen want met 58 deelnemende atleten die maar liefst 88 prestaties neerzetten zal het zo wie zo al een lijvig verslag worden! Laat ons beginnen met de 60m. Bij de cad dames verbeterde Lies haar pr en wist Kjersti door te stoten tot de finale waar ze knap 4de werd! bij de heren bleef Glenn iets boven zijn beste, haalde Jitse, Jarne en Siemen de finale en behaalde laatst genoemde brons! Elle was de enigste scholiere van Lyra net als master Anja die zich wel met 0,16" verbeterde. Bij de scholieren heren geen deelnemers op de 60m maar dat maakten de jun. goed! Hier presteerde Nabil en Jens sterk en wist Jari op de ondankbare 4de plaats in de finale te finishen. Ook geen enkele dame bij de jun. dus is het de beurt aan Elise die naast goud amper 1 sec. boven haar pr bleef. Bij de seniores heren was er een sterke bezetting aanwezig. Ben verbeterde zijn pr, Stefan en Jan bleven daar iets boven maar Mathias, Joris en Simon stoten door naar de finale waar Simon knap goud pakte! Even verder met de 60 horden. Hier was het Marie die goud won, gevolgd door Lola die zilver mocht omhangen bij de cadetten en waar Artuur als enigste jongen zich met 0,02" verbeterde. Bij de scholieren wist Svelte buiten zilver haar snelste 60H ooit te lopen, mocht Arne knap de bronzen plak omhangen, geraakte Brecht nu foutloos over de meet en werd Senne 2de over de hoogste horde bij de seniores! Tussendoor eventjes enkele kampnummers waar Lola haar 2de medaille, maar nu de gouden behaalde, gevolgd door Sam die op de ondankbare 4de plaats eindigde met Jane als 5de. Jul behaalde de 7de plaats met 10cm hoger dan ooit en Arne kon zijn prestatie van verleden week niet evenaren maar was vandaag toch nog goed voor brons. Om bij het springen te blijven overlopen we eventjes de verspringers waar we toch over heel de lijn sterk presteerden! Lees meer

01-01-2019 – Nieuwjaarswensen

Het bestuur, feestbestuur en de trainers van AC Lyra houden eraan de leden en hun familie de allerbeste wensen over te maken voor het nieuwe jaar. Wij wensen jullie  heel veel geluk, een goede gezondheid en hopelijk blijft iedereen gespaard van blessures zodat ieders sportieve wens in vervulling kan gaan.

30-12-2018 – Ertvelde, kerstveldloop – Mats blijft ongeslagen, Charlotte en Mila knap 4° en 6°

Ook Mats, Charlotte en Mila wilden het succesjaar 2018 in schoonheid afsluiten en daar slaagden ze wonderwel in. Mats behield zijn status van ongeslagen miniem in het veldlopen over deze 1910m lange kerstcross en was deze keer met overwicht de beste van de 47 starters. Zus Charlotte liep ook alweer een sterke cross en viel net naast het podium als 4°, maar finishte wel als 3° van haar geboortjaar. Mila wou zeker niet onderdoen en zette een knappe prestatie neer als eerstejaarscadet. Ze werd knap 6° in totaal en 2° van haar geboortejaar. Knappe afsluiter van 2018 !!!

 

29-12-2018 – Gent – Indoor Meeting – Clubrecordregen op de afsluitende meeting van een vruchtbaar 2018!

Op deze laatste indoormeeting van het jaar besloten toch nog enkele Lyra deel te nemen en dit met groot succes! Bij de jeugd was het Hasse die zowel op de 60m met 8.81" en het verspringen met 4.57m het clubrecord verbeterde. Dit van de 60m dateerde nog van 2005 en stond op naam van Laura Goossens en bij het verspringen was het haar eigen clubrecord dat nog maar 14 dagen oud was. De 60mH won ze ook nog overtuigend in 10.73". Ook miniem Benjamin kwam  uit op de 60m en verbeterde zijn pr met 0,58" en bracht het naar 9.18". Bij de cadetten namen Lola en Jutta (zus van Hasse) de 60H voor hun rekening. Lola verbeterde zich met 1 honderdsten naar 9.62" terwijl Jutta afklokte na 9.76 seconden. Enkele uren later sprong Jutta met 4m42, weer enkele centimeters als bij haar vorige wedstrijd, zodat ze stilaan dichter naar haar pr sluipt. Nog eventjes en het is zover Jutta! Lola nam tezamen met Jane nog deel aan de hoogspringwedstrijd waar beiden tot 1m50 geraakten in deze toch technisch moeilijke discipline. Komt wel in orde dames! Ook Arthuur was van de partij om voor de 1ste maal de 91cm hoge horde met succes na 10.77" te bedwingen. Knap gedaan man! Lotte was de enige Lyra-scholier die kwam opdagen voor de ongewone 300m indoor. Hier pakte ze met een tijd van 42.76" het clubrecord van Antje af, dat neergezet was op het eind van vorig indoor seizoen. Ook onze kersverse seniore Michèle nam deel aan de 300m waar ze 43.86" over deed en zo haar naam kan zien pronken op de CR lijsten. Junior Jens liep voor zijn 300m eerst nog de 60m in 7.75" om eveneens zijn eindtijd van 38.87" nu op de nog nooit gelopen indoor 300m bij juniores te plaatsen. Ook seniore Hanne nam deel aan de 60m waar ze aftikte na 9.40" wat ook onze master Anja deed in dezelfde seniores reeksen en dit mooi na 9.69" waardoor ook haar prestatie op de CR masters lijst mag geplaatst worden. Dit was haar 2de CR van de dag want een uurtje voordien nam ons Anja nog deel aan de 60m horden waardoor ze de tijd van 12.77" achter haar naam mag zetten! Respect! En nog was het niet gedaan met het aanpassen van de clubrecords want Hanne wierp de 4kg zware kogel 17cm verder dan ooit en hiermee mag ik 9m93 noteren achter haar naam. PROFICIAT allemaal... het was een vruchtbare laatste meeting van het jaar met liefst acht clubrecords.  Wat kunnen we nog meer wensen voor 2019? Laat ons het houden op een mooi, kwetsuurvrij jaar! HAPPY knallend NEW YEAR !!!!

28-12-2018 – Heusden-Zolder – Vier van de vijf deelnemende scholieren verbeteren hun bestprestatie!

Deze 5 scholieren trokken naar de veel minder druk bezette Galazo Arena om nog wat wedstrijdritme op te doen voor de komende kampioenschappen. Op de 60m verbeterde alleen Svelte zich met 1 honderdste naar 8.58", liet Elle 8.68" noteren en klokte Liese af na 8.85". Bij het verspringen verbeterde Elle zich met 2cm naar 4.95m, bracht Cato haar beste indoor verspringen naar 4.68m en deed Lotte maar liefst  33cm beter dan ooit zodat er nu 5.33m op achter haar pr staat. Ook de altijd gemotiveerde Liese deed het meer dan behoorlijk door maar 10cm onder haar beste ooit te springen. Ziet er voor allen goed uit voor het PK. KEI GOE gedaan lady's!