Op deze Brussels Grand Prix in het Boudewijnstadion waren 3 Lyrianen actief. Dylan Owusu nam de 200 en 400m voor zijn rekening. Op de 400m liep hij een zeer sterke race en finishte als reekswinnaar in 48"00, slechts 0.01" boven zijn besttijd uit 2018. Hij zette fde 2° meetingtijd neer na 'Tornado' Julien Watrin. Logisch dat hij 2 uur later op de 200m niet meer de 'jus in de benen' had en 22"26 liet noteren. 2 atleten kozen voor de 800m. Mats maakte indruk met een tijd van 2'05"01 bij zijn eerste 800m als cadet. Hij bleef hiermee slechts 0.48" boven het CR van Lindert Lemouche van 2012. Stefan Simons liep als senior naar 2'03"20 en bleef hiermee 2" boven zijn beste. Mooi zo, Lyrianen!
Vandaag stond een leuk sportevenement gepland in Gentbrugge. Om 09.00 uur 's morgens was ik de bevoorrechte getuige van de 'Halve Marathon 2 Tokyo' een initiatief van onze Olympische marathonloper Abdi Bashir om een laatste prikkel te krijgen richting Olympische marathon van Tokyo binnen anderhalve maand. Niemand minder dan onze Nicolai Saké kreeg de eer aan de zijde van Abdi te mogen starten en hij maakte indruk. Hij nam het op als een soort doorgedreven training maar onze clubrecordhouder (Cfr 01u03'24 in Dresden op 21/03/2021) liep ook hier een sterke wedstrijd. Hij werd na Abdi (die strandde op luttele 13" van het BR) en een Deense Somaliër knap 3de in een tijd van 1u05'00". Achteraf mocht hij mee op de foto met zijn 'lichtend voorbeeld en Belgisch legende op het afstandlopen Abdi Bashir, die hem ook uitnodigde om samen los te lopen. En dat moest Abdi geen 2 keer vragen... :) Proficiat, Nicolai!
Eindelijk was het zover... de competitie kon eindelijk opnieuw opgestart worden en daar keken onze atleten reeds maanden naar uit. Met 7 trokken ze naar Gentbrugge en alweer Charlotte zorgde er voor een knappe prestatie op de 1500m. Nadat ze 3 dagen geleden het 44 jaar oude CR van Noella De Feyter verbeterde, was onze eerstejaarsscholiere nu ook sneller als Femke Verschoren op de 1500m in het jaar 2017. Femke liep toen 4'38"95 terwijl Charlotte nu de klok deed halthouden op 4'35"69 dus meer dan 3" sneller en 3° beste Belgische jaarprestatie. Ook Jonas VR liet zich onder het goedkeurend oog van papa-coach Carl opmerken en verbeterde nu eindelijk met een geldige poging zijn beste hoogtesprong naar 1m82 of 7 cm beter dan ooit. Arne trad aan in dezelfde competitie en werd mooi 2° met 1m97. Mathias Broothaerts was dan weer de beste verspringer met 7m22 en trok enkele belangrijke lessen voor de volgende trainingen. Lotte S. won als juniore haar reeks op de 400m in 1'02"02 en bleef iets boven haar besttijd. Op dezelfde afstand proefde cadet Lars van zijn eerste officiële baanronde en bracht het er goed vanaf met 56" 83 en 3° BJP in zijn categorie. Kjersti kwam haar spurtbenen testen en moest afrekenen met een redelijk sterke tegenwind. Niettemin bleef ze met 12"80 en 26"62 slechts nipt boven haar PR. Mooi zo, Lyrianen!
Scholiere Charlotte en broer cadet Mats trokken naar her Nederlandse Barendrecht en presteerden er super. Ze kozen voor de 1000m en beiden demonstreerden ze hun superconditie met telkens een  aanzienlijke verbetering van het clubrecord op deze afstand. Mats liep naar een zege in 2'44"47 of liefst 2"58 sneleer als Axel Roelants 11 jaar geleden. Nog legendarischer was de prestatie van Charlotte die uitpakte met een tijd onder de 3' en finishte in 2'56"95 of 1"35 sneller de toptijd van Noella de Feyter in 1977 (liefst 44 jaar geleden !!!). Proficiat Charlotte en Mats!
Nicolai Saké die eerder dit seizoen nog sterke clubrecordtijden neerzette op de Halve en de volledige Marathon, heeft zijn vormpeil nu ook kunnen doortrekken op de European Cup 10.000m in het Britse Birmingham. Samen met onze Olympische marathonhoop Abdi Bashir, Lashene Bouchiki en Clement Deflandre maakten hij deel uit van het Belgisch team. Hij liep een sterke wedstrijd en finishte uiteindelijk in 29'19"96 na 25 baanronden. Hiermee verbeterde hij zijn persoonlijke beste die hij neerzette op 27-09 in het Waalse Braine-L'alleud waar hij zilver haalde op het BK 10.000m. Toen liep hij naar 29'34"06. Met deze bestprestatie leverde hij ook zijn bijdrage bij de mooie 5° plaats in het landenklassement na Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Knap werk, Nicolai! Abdi Bashir schreef ook hier weer geschiedenis met een knappe 2° plaats overall in 27'24"41 of 3° prestatie allertijden.
Eerstejaarscadet Mats en scholiere Charlotte V. trokken naar het Duitse Pfungstadt om nog eens te testen op de 1500m. Verslagje van papa Peter: "Charlotte was tevreden van haar wedstrijd nadat ze laatste maanden toch heel wat minder heeft kunnen trainen door kleine blessures. En loopt toch dicht bij haar PR van vorig jaar. Mats was helemaal niet tevreden had gehoopt op een tijd van onder de 4’20 op basis van zijn trainingen maar eerste wedstrijd na meer dan een half jaar en heeft zich in de beginfaze wat opgeblazen met al die jongens die toch een pak ouder zijn."
Het was me het Lyra-avondje wel met 2 Lyrianen die bijna op hetzelfde ogenblik in actie kwamen en van zich lieten spreken. Jochem Vermeulen moest noodgedwongen naar de meeting van Nijmegen (NL) wegens niet deliberatie voor de elite-meeting IFAM, waar Michael wel een startbewijs kreeg op de 5000m. Jochem liet duidelijk de benen spreken op de 1500m. Nadat hij reeds 14 dagen terug in Karlsruhe uitpakte met een tijd onder de 3'40" liep hij nu een 'dijk van een wedstrijd' in sterk internationaal gezelschap. Hij wachtte nu iets langer met zijn eindschot maar de tijd was fenomenaal met liefst 3'36"40 zette hij de beste Belgische prestatie van de laatste 2 jaar neer en verbeterde hij zijn  clubrecord (Cfr Karlsruhe 15/05) met meer dan 3". Hij gaf deze commentaar weg: “In tegenstelling tot in Karlsruhe heb ik nu langer gewacht met een eindschot. Nu was het toch wel een serieuze poef op het einde. De omstandigheden waren nagenoeg perfect, dus dat hielp natuurlijk wel. Stiekem begin ik wel te dromen van een nog snellere chrono, maar om meteen over 3’34 of 3’35 te spreken, vind ik voorbarig. Ik hoop vooral de goede lijn te kunnen doortrekken de komende weken”. Hiermee bezet Jochem de 14° plaats allertijden in België op deze 1500m. Je kan zijn race nog eens bekijken via livestream vanaf 3u11'00" (link foto's). Bijna op hetzelfde ogenblik stuntte ook Michael Somers op de 5000m van de IFAM-meeting. Ook hij bewees zijn super-conditie met een knaltijd van 13'37"67 of liefst 5"97 sneller dan ooit. Hiermee zet hij de 2° beste Belgische jaarprestatie neer na Robin Hendrickx. Hij strandt echter op luttele 0.19" van het clubrecord van Mats Lunders (2012). Kobe Vleminckx zag zijn vormpeil stijgen op de 100m en na de reeks gelopen te hebben in 10"64, won hij de internationale finale in 10"52. Dylan Owusu trad dan weer aan op zijn geliefkoosde 400m Horden en zette zijn 'misstapje' van het KVV recht met een mooie 51"79 (iets boven zijn PR) als 4° beste van het internationaal gezelschap. Knap werk, Lyrianen!
Vandaag trokken trainers Carl en Sven met een hele delegatie naar de Waalse club ACDC te Anvaing, gelegen tussen Ronse en Doornik om deel te nemen aan een Meeting de Concours (kampenmeeting). Voor het hoogspringen was er maar een korte aanloop mogelijk wat voor sommige atleten niet gemakkelijk en zo maar voor de hand was. Bjarne vond hierdoor zijn draai niet maar geraakte toch nog over 1m60. Arne bevestigde zijn vorige prestatie op onze piste door nogmaals 2m01 te overschrijden ondanks de aanloop van 5 passen en werd hiermee 2de bij de JUN/SEN! Lola die rustig aan haar comeback aan het werken is, evenaarde haar pr van 1m66 en werd primus bij de scholieren waar Kjersti, gecoacht door mama Heidi, mooi tot de 1m55 hoogte geraakte. Zus Svelte deed het bij de JUN 5cm beter en bleef hiermee 1cm onder haar PR. Om af te sluiten met het hoogspringen liet Carl nog weten dat hij heel tevreden kan terug blikken op de prestaties van zijn poulains en dit ook dankzij de meegereisde atleten Anna -Lisa, die haar pr verbeterde naar 1m50 en Jane die 3de werd met de hoogte van 1m55. Kjersti nam onder de vleugels van papa Sven ook nog deel aan het kogelstoten waar ze als 1ste eindigde met een stoot van 10m47 wat maar liefst 1m14 verder was dan haar vorige beste! Het was fijn om terug onder een stralende zon enkel tevreden atleten en trainers te zien zodat het echt de moeite loonde om de 120km afstand te overbruggen. Geniet ook nog van de mooi foto’s van de hand van Nadia, waarvoor natuurlijk dank! KEI GOE gedaan atleten en trainers! De uitslagen volgen nog maar staan nog niet op de site van ACDC.