Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dient iedere atleet een singletje/topje/TShirt te dragen om aan een wedstrijd deel te nemen. Omdat we vanaf 15-10 onder de nieuwe naam 'AV Lyra - Lierse' in competitie uitkomen, hebben we ook een nieuwe outfit laten ontwerpen (Zie 'link'). Voor de benjamins en kangoeroes hebben we een T-Shirt laten ontwerpen, voor de atleten vanaf pupil is er keuze tussen een singlet en/of een topje. We openden hiervoor een heuse webshop die je kan openen via de link. Bij wijze van tegemoetkoming zullen we de atleten die hun oud singletje van AC Lierse of AC Lyra binnenbrengen, een voucher geven van €12 voor verbruik in de cafetaria. Te bevragen in de kantine. Vergeet je bevestiging van aankoop via de webshop niet mee te brengen en natuurlijk ook jullie oud singlet/topje voor de voucher... Je hoeft geen maten op te geven, want je kan ter plaatse passen... (De beschikbare maten staan wel vermeld in de webshop)...
De Crosscup-manche van Roeselare staat al jaren bekend als de selectiewedstrijd voor het EK veldlopen en dit jaar was het niet anders. Alweer waren de weergoden ons niet gunstig gezind en modderstroken verrezen bij de vleet op het zware parcours. Dat kon echter scholiere en Belgisch Kampioene Astrid niet deren en ze nam van bij de start het initiatief. Ze bleef haar tempo opdringen en sloeg een kloofje dat de tegenstand niet meer kon overbruggen. Trainer Leo keek goedkeurend toe hoe zijn poulain naar de zege snelde en ook de nieuwe leidster wordt in de Crosscup. Bij de heren senioren en beloften waren er 4 Lyra-Lierse atleten aan de start. Nicolai en Ward startten met ambitie om een selectie af te dwingen voor het EK veldlopen. Voor beiden werd het echter een 'nachtmerrie' want ondanks hun sterke 10 km lange en zware cross moesten ze telkens 4 atleten laten voorgaan zodat ze net naast een selectie grepen voor het EK. Niettemin zetten ze alweer een sterke prestatie neer. Jarne A. werd 37° en Jasper L. 48° op 63 starters. Bij de korte cross waren ze met 3 AVLL-atleten aan de start. Lander V. startte vol ambitie mee vooraan, kende pech doordat hij een spike in zijn voet kreeg maar beet door en finishte knap als 6°. Achteraf moest hij langs het ziekenhuis en we wensen hem een spoedig herstel toe. We zagen ook een zeer sterke wedstrijd van Axl V. die 15° werd en eerste junior op deze korte cross. Stefan S. werd moedig 52° op 77 deelnemers. Knap werk van ons team !!! De foto's zijn van de hand van Nadia Verhoft, waarvoor dank.
Na zijn zilver op het Bk 100 km in juni werden er vlug nieuwe plannen gesmeed om een volgende ultra uitdaging aan te gaan. Veel geleerd van zijn 100km deelname werd de voorbereiding aangevat en zaterdagmorgen om klokslag 10u werd de wedstrijd op gang geschoten. Het vooropgesteld aanvangstempo van 4’30”/km  werd zeer vlot gehaald en het was pas na 4u30’ dat Jelle een moeilijk periode moest doorbijten. Zou het aangepast voedingsplan zijn vruchten afwerpen? Sterkt vertragen maar steeds blijven lopen was de boodschap. Enkele rondes verder hervond hij inderdaad zijn energie en kon hij zijn snelheid terug verhogen. Een knappe laatste 20’ waarbij hij richting zijn aanvangstempo ging en daarbij  knap kon eindigen na 6 uur op 77,928 km. Hij eindigde hierbij op een 5 km van de winnaar uit Hongarije. Fantastische prestatie Jelle en een meer dan tevreden verslaggever en coach Koen!
Prachtig weer, bijna windstil en een opbeurend najaarszonnetje, schitterende medewerkers, heel veel sfeer en gelukkige deelnemers, een mooi parcours... wat kan een organisator nog meer wensen... Liefst 735 joggers passeerden de inschrijftafel van de 1° Natuurloop van het 20ste Natuurloopcriterium van Lier. Bij de 5 km gingen 267 joggers van start. Joppe C. werd hier mooi 6°. Bij de 10 Km waren er 260 aan de start. Daar haalde An C. schitterend het podium en Stefan VDB, die zich opofferde voor Filip T. als haas, werd mooi 5° en Filip 7°. De 208 joggers van de 10 Miles vervolledigden de supergeslaagde Natuurloop van Lier, waar nog lang nagekaart werd in de verwarmde overkapping en cafetaria bij een heerlijk potje gerstenat met ons gesmaakt jubileumbier 'Netelyr' op kop. Op naar de volgende editie, de Kerstnatuurloop van 17-12 met alweer dezelfde afstanden, aangevuld met een Kidsrun en G-Run waarvoor ter plaatse gratis kan worden ingeschreven. Tot dan... !!!
Met een opkomst van liefst 598 atleten, waarbij zo'n 129 clubleden kunnen we moeilijk ontevreden zijn... Sportief waren we ook succesvol met zeges voor AMH-atlete Elise, minieme Saar, scholiere Astrid en master Stefan. Ook waren er podia voor AMH-atlete Ine, miniem Tim en seniore Heleen. Er waren verder nog top-10 plaatsen voor AMH-atleten Connor, Jeff en Jeroen, Janne, Sanne, Joke, Ena en Anne-Carole, pupillen Aygesul, Janne, Evelien en Lena,  de miniemen Magnus, Jolien, Julie, cadetten Lennert en Khady, scholieren Sterre, Irina en Tess, juniores Axl en Fiebe, seniores Sander, Joppe en Katrien en de masters Dirk, An en Tine. We zetten samen met heel wat medewerkers een vlekkeloze organisatie neer en een woordje van bijzondere dank gaat ook zeker uit naar onze parcoursbouwers onder leiding van de onverslijtbare Leon die reeds vanaf donderdag in de weer waren voor het uitzetten van een prachtig parcours. De weersgoden waren ons ook gunstig gezind, althans voor de jeugdatleten die allemaal konden genieten van een leuke veldloop beloond met een heuse snoepdoos, met dank aan de firma Haribo. Leuk om te melden dat liefst 23 van onze benjamins en 9 van onze kangoeroes het veld introkken. Ook de cadetten waren op advies van trainer Jean met 11 jongens en 5 meisjes zeer sterk vertegenwoordigd en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen... Het past mij iedereen te bedanken voor zijn inzet, zowel sportief, als extra-sportief. Ook gelegenheidsfotografe, voorloopster en jeugdbegeleidster Sien verdient zeker een pluim. De foto's zijn van de hand van trainer Jean, Hans en Sien. Alvast een zeer geslaagde eerste veldloop met onze nieuw samengestelde vereniging AV Lyra-Lierse... One team... One dream... !!!
Op zaterdag ochtend zat de eerste nacht er op. Er waren late vogels en ook vroege vogels maar al bij al heeft iedereen een behoorlijke nachtrust gehad. In de voormiddag mochten de benjamins en pupillen zich klaarmaken voor balspelen binnen en buiten terwijl de miniemen een initiatie judo voorgeschoteld kregen gevolgd door squash en voetbalbaseball. iedereen gaf het beste van zichzelf. Na een lekker middagmaal steeg de spanning in het sporthotel. De jeugdatleten werden in groepjes verdeeld en ze werden geblinddoekt in het bos achter gelaten., gewapend met foto's waarmee ze de weg konden terug vinden en een trainer die GEEN hulp mocht zijn. Onderweg moesten er heel wat opdrachten vervuld worden ( Dieren zoeken, 1kg eikels meebrengen, raadsels oplossen en antwoorden zoeken. Dat de trainer geen hulp mocht zijn was helemaal geen probleem, dit bleek uit het oriëntatie vermogen van sommige trainers. Gelukkig waren de kids beter in het zoeken van de weg zodat we opgelucht alle trainers terug in het sporthotel zagen verschijnen. De laatste net voor het schemerdonker. Na het avondmaal bouwde er zich weer een gezond stresske op want het free podium zat er aan te komen. Ijverig werd de laatste hand gelegd aan de optredens door nog een keertje te oefenen op de kamers. En dan was het zo ver, de show kon beginnen. En wat een show. Onze atleten hebben niet alleen talent op de piste, ze kunnen zo in de showbusiness gaan. Ook de jeugdtrainers gaven het beste van zichzelf. Nadat de prijzen werden uitgereikt kon iedereen stik kapot beddewaarts. Zondag ochtend 7.30u weerklonk voor de tweede dag op rij "Goedemorgen morgen" op de kamers. Met kleine oogjes werd het ontbijt genuttigd. Het was opvallend stiller dan de vorige dagen. Nadien ochtendgym op muziek onder leiding van coach Jean. Voor de middag stond nog een alternatieve meerkamp op het programma waarbij 7 proeven denken en doen moesten afgewerkt worden gevolgd door een teamfinale loop. 's middags werden we verwent met stoofvlees en frietjes en een slaatje. Nadien was het tijd om de kamers leeg achter te laten en vertrokken we naar het zwembad. Na het zwemmen was voor velen het bobijntje helemaal af. Terug in het sporthotel waren de mama's en papa's daar om nog mee te genieten van het slotmoment waarna iedereen ontzettend moe maar zeer enthousiast over het weekend naar huis kon gaan. ( de foto's zullen eerstdaags volgen via link onderaan dit bericht) Ik wil graag iedereen bedanken die dit weekend mogelijk heeft gemaakt door zijn steentje op een of andere manier bij te dragen aan het slagen van dit kamp. Zonder trainers, feestbestuur, helpers, personeel van het hotel... kan dit niet gerealiseerd worden. Dikke dikke merci!!!! De trainers willen ook graag alle atleten bedanken voor het fantastische weekend en de ouders voor het vertrouwen om jullie kinderen bij ons achter te laten.
Na het uitpakken van de koffers en het uitzwaaien van de mama's en de papa's vlogen we er meteen in. Ruim 60 jeugdatleten en 30 atleten vanaf cadet begonnen omstreeks 9.30u aan een eerste dagje sport en spel. Voor de jeugd stonden er olympische spelen op het programma in de voormiddag. 7 verschillende disciplines kwamen aan bod (kogelstoten, speerwerpen, verspringen, uithouding, spurt, hamerslingeren en aflossing). Nadat we 's middags culinair verwent werden met soep, een viskrokantje en groentenpuree en als dessert een heerlijk ijsje was het energiepeil terug op punt. Na de middag konden de jongsten hun balsportskills boven halen terwijl de groten judo, squash en baseball kregen gepresenteerd. 's Avonds mochten alle atleten van klein tot groot, na een heerlijke spaghetti van de chef, op zoek gaan naar het meest veelzijdige team (Team universalis). Een vrachtwagen verder trekken, onderste boven kegelen, mega katapult schieten, skilatten lopen, uitbeelden,... geen enkele uitdaging werd uit de weg gegaan. Moe gesport gingen nadien de oogjes snel dicht, en mochten de trainers op een goede nachtrust hopen. Ook de atleten vanaf cadet zaten niet stil. Alle trainers konden 's avonds terug kijken op een zeer geslaagde eerste dag. De foto's kunnen jullie volgende week bewonderen.
Deze opener van het indoorseizoen in Hoboken was meteen een schot in de roos voor onze spurtbom miniem Senne. Op de 60m verpulverde hij zijn PR naar 8"22 precies even snel als het clubrecord van Vincent Goetschalckx en Simon Verherstraeten, lid van de Belgian Falcons 4X100m, dat nog dateert van 2012. Hij kogelde verder  nog naar 7m33 als 7de en werd met 4m32 5de bij ver. Lauren wist brons te halen bij hoog met een knappe 1m40. Verder spurtte ze nog naar 9"14, kogelde 8m30 als 5de en sprong 4m30 ver als 4° en dat als eerstejaars. Mooi werk van ons miniemenduo...
De veldloop te Bonheiden kende een enorme opkomst met zo'n 966 deelnemers. Onze vereniging deed een aardige duit in het zakje met liefst 59 atleten aan de start. Iedereen vermelden zou ons te ver drijven, maar ik dien iedereen van klein tot groot te feliciteren voor zijn inzet. Ik beperk mij tot de vermelding van de top-10 plaatsen... De atleten met beperking gaven het goede voorbeeld met 11 aan de start. Jeff finishte knap als 3°. Daarna zagen we de jongsten aan het werk met kangoeroe Lize, gevolgd door de benjamins die ook het beste van zichzelf gaven en beloond werden aan de aankomst met een mooie naturaprijs. Bij de pupillen haalde Aygesul sterk uit met een 7° plaats op 43 en Lena werd bij de 2° jaars 8° op 40 deelnemers. Ze werden respectievelijk 5° en 6° van de provincie.  Bij de miniemen eerstejaars werd Saar knap 8° en 3° van de provincie. Bij de jongens liet Tim meteen zien dat er met hem rekening moet gehouden worden want hij was steeds vooraan op te merken en moest in de laatste ronde enkel 1 atleet voor zich uit dulden. Bij de cadetten viel vooral de sterke prestatie van Lennert op die schitterde met een 5° plaats op 47. Bij de scholieren bouwde Jo zijn wedstrijd verstandig op om met een mooie 10° plaats te finishen. Bij de juniores haalde Fiebe een verdienstelijke 7° plaats. In dezelfde wedstrijd waren onze masters dames goed op dreef, want Katleen en An finishten knap als 2° en 4°. Jasper tot slot kreeg de eer de rij te sluiten met de korte cross. Hij miste hier nipt het podium om knap als 4° te finishen... Op nu naar onze veldloop in en om het Fort van Kessel op zondag 20-11. We hopen IEDEREEN daar te mogen begroeten. Inschrijven kan reeds via Atletiek.nu...
Op 1 november trok Kristof D naar Berlare voor de Donkmeerloop. Het was een heerlijk nazomerweer maar met wel wat wind. Er werd één kleine en drie grote ronden gelopen rond de plassen van Overmere Donk waar het parcours was uitgetekend. Kristof liep naar een PR met tijd van 1u28’03” . In de reeks van 50+ atleten kwam hij op de meest ondankbare plaats terecht, de vierde, en viel hij net naast het podium.  Deze wedstrijd telde ook als kampioenschap halve marathon van de NMBS waar Kristof aan deelnam. Knap gedaan Kristof.
              Na de Crosscup Relays van Berlare mochten onze atleten het zand van het Zilvermeer door ploeteren... Bij de jeugd zagen we Sanne bij de allerjongsten en broer Lucas en Robbe genieten onder een stralend herfstzonnetje. Ook Janne verteerde de zware cross zonder problemen en kwam knap als 14° pupil aan op 34 deelnemers, maar wel als 6° van de provincie waarmee ze nog mooie crosspunten scoort. Bij de miniemen jongens slaagden ook Bent en Kasper erin de eerste helft te halen met een 17° plaats voor Bent en 6° van de provincie en een 21° plaats voor Kasper, 8° van de provincie en dit op 42 deelnemers. Bij de scholieren liet Astrid duidelijk blijken dat er met haar rekening zal moeten gehouden worden dit jaar. Ze vertrok als eerste en bleef steeds vooraan plaats vatten. Enkel een niet aangesloten eerstejaar moest ze op het einde wat voorsprong gunnen, maar ze werd toch knap 2de op 40 scholieren. Na wat geharrewar kreeg Astrid eerst de trui van leider in de Crosscup (20 punten en 7 pt van de Relays toen ze met de AVLL-juniores knap 4de werd) maar uiteindelijk bleek de winnares in een gemengde ploeg met jongens (?) gelopen te hebben op de relays waarmee ze 5 punten verwierf en 25 pt van vandaag. De volgende reeks die van start ging waren de scholieren heren, na 1' gevolgd door de masters +50 waar Stefan Vandenbroeck een demonstratie weggaf. Hij zette aan met een verschroeiende start en liet iedereen ver achter zich om uiteindelijk midden in het pak scholieren te finishen als winnaar bij de cat +50. Na zijn sterke marathonprestatie en Belgische titel van enkele weken terug in Eindhoven alweer een mooie opsteker. Bij de korte cross heren kwamen ze met 61 aan de start. Lander V. nam onmiddellijk het initiatief op deze zeer korte afstand van 1500m. Iets te furieus misschien, maar het leverde hem toch een mooie 9de plaats op. Ward L. was echter niet uit de topdrie weg te denken en met een verschroeiende eindspurt wist hij zich op de meet nog te werpen naar knap zilver. Als één van de jongste deelnemers liep kersvers junior Axl Verschooten naar een sterke 19° plaats. Ook Stefan S. mocht niet ontevreden zijn met zijn 40ste plaats. Onze atleten lieten zich alweer positief opmerken. Knap zo! De foto's zijn deels van de hand van Nadia Verhoft, waarvoor dank!