Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
 • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
 • Jogbegeleider
 • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Cadette Kjersti M. trok in haar eentje naar Ertvelde en zette er een knappe 100m neer. Met 13"01 was ze 0.04" sneller dan ooit en zette ook de 2° tijd van alle cadetten en scholieren neer en dit met een tegenwind van 2,5m/s. Op de 300m liep ze naar 47"61. Mooi zo!
Nu woensdag 12-08 zal er omwille van het hitteplan en de afgekondigde code ROOD geen jeugdtraining doorgaan. De gezondheidsrisico's, het dragen van het mondmasker voor de trainers en de onmogelijkheid om op een 'frisser' uur (voormiddag) te trainen wegens onbeschikbaarheid trainers speelden een rol bij de beslissing. Men zegge het voort... !!!
De ultieme test voor het BK werd afgelegd door enkele van onze toppers tijdens de 'Grand Prix' van Brussel in het Boudewijnstadion. Kobe liet duidelijk blijken dat er met hem zal moeten rekening gehouden worden volgend weekend. Met 10"63 zette hij de beste Belgische spurttijd neer op de 100m. Bij de 200m had hij duidelijk last van de warmte en vermoeidheid en bleef steken op 21"62. Bij de 400m testten Christian en Sven, maar dan wel ingedeeld in een andere reeks. Christian startte iets te voorzichtig maar liet toch een knappe 47"20 noteren, slechts 0.07" boven zijn PR. Sven van zijn kant liet in de 2° reeks 47"51 noteren, iets boven zijn beste. Beiden zetten de 2° en 3° beste Belgische prestatie neer. Op naar het BK van volgend weekend!
Het Boudewijnstadion te Brussel was de ideale locatie om de benen te testen voor het BK AC, dat hier volgende week gepland staat. 3 spurters en 2 afstandlopers kwamen in actie. Simon VH had de eer om aan de zijde van het Borlee-trio (ze kiezen deze zomer voor het korte werk) de 100m af te werken. Simon liep een goede 10"87 en bleef iets boven zijn beste als 6°. Op de 200m zagen we vuurwerk van Christian die koos voor de 200m. Met 21"28 liep hij zijn snelste halve baanronde ooit en verbeterde zijn PR met 0.06" in het spoor van Jonathan Sacoor en Julien Watrin. Jan DK koos ook voor deze afstand en haalde met 22"30 een tijd iets boven zijn beste. Op de 1500m zagen we weer een sterke Tibo VL, die als junior 4'03"11 liet noteren of een verbetering van zijn beste met 5"67. Otto VL had 4'15"86 nodig en bleef zo'n 2" boven zijn beste. Geslaagde test van ons Lyra-team!
Eén week voor het BK AC wilde enkele atleten nog eens testen. Bij de cadetten proefde Kjersti van de horden en liep haar 80H in 12"83. Iets later schitterde ze dan weer bij het hoogspringen waar ze met 1m57 haar PR benaderde tot 4 cm. Zus en scholiere Svelte koos voor de lange horden en zette met een knappe 68"31 de 3° tijd neer van haar categorie. Ook juniore Lotte S. koos voor hetzelfde favoriete nummer en finshte als 3° in 67"88. Op de 800m zagen we dan weer een sterk staaltje van Charlotte V. die als scholiere haar PR neerzette in 2'17"94 of liefst 2"43 sneller als haar beste. Cadette Mila VE had duidelijk meer last van de hitte en finishte in 2'23"71, wel als beste van haar categorie. Juniore Lynn B. testte haar snelheid op de 100m en haalde 12"57 de 6° tijd van de 30 deelnemers. Op Matthias Q. stond er dan weer geen maat bij het kogelstoten. Met een worp van 17m09 was hij overtuigend winnaar, maar bleef nog iets onder zijn beste niveau van vorig jaar. Voor velen dus de eerste grote en geslaagde test van dit bizarre zomerseizoen...
We hebben de droeve plicht jullie het overlijden te melden van Florence Callaerts, 'makke' en oma van Kris en Jorge Fierens. Ze overleed op 90-jarige leeftijd. Florence was de echtgenote van wijlen secretaris van onze club, Fernand Fierens, die in 2007 overleed. Wij houden eraan ons medeleven te betuigen aan de familie en hen heel veel sterkte te wensen. Bewaar vooral de mooie herinneringen aan jullie mama en oma.
Ingevolge recente beslissingen van de Provinciegouverneur (05-08) geldt vanaf heden en tot nader order voor ALLE atleten (vanaf 12 jaar), trainers/bestuurders en bij uitbreiding alle mensen die de verband hebben met AC Lyra en de atletiekpiste wensen te betreden het volgende:
 • Elke atleet is verplicht een mondmasker te dragen bij het betreden van de piste tot het moment hij/zij begint met sporten (bv. loslopen/opwarming) tot het einde van zijn/haar training. Na zijn/haar training dient een atleet terug zijn mondmasker te dragen tot het verlaten van de piste
 • Elke trainer - voor zover deze niet mee loopt/traint met de atleten - is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het training geven - een face shield volstaat niet
 • De regels van ‘Social Distancing’ tussen de atleten (vanaf 12 jaar) dit zowel onderling als met de trainers dienen STRIKT te worden opgevolgd
 • Er zal geen publiek toegelaten worden op de trainingen. De kantine gaat bijgevolg ook dicht. Indien de piste toch betreden wordt door publiek (zeer beperkt) dient ook door elke persoon een mondmasker gedragen te worden. Voor de jeugdatleten zal de ‘Zoen en Zoef’ zone opnieuw ingevoerd worden.
 • Het systeem van inkom en uitgang (via torengebouw) zal opnieuw toegepast worden. De ouders van de jeugdatleten kunnen hun kinderen komen ophalen om 19.30 uur (Kangoeroes) en om 20.00 uur (B/P/M) op de parking grenzend aan het torengebouw
 • Alle atleten en trainers dienen per training geregistreerd te worden. Er zullen aanwezigheidslijsten worden opgemaakt en deze dienen te worden aangevuld door de trainers van de diverse groepen.
 • Voor de jeugd kan er getraind worden in groepen (bubbels) van 50 personen. Vanaf 12 jaar is deze groep beperkt tot 10 steeds dezelfde personen onder leiding van een verantwoordelijke trainer. 
 • De toiletten blijven geopend en de kleedkamers/douches worden gesloten.
Het bestuur van AC Lyra dankt u voor uw medewerking.
Miniem Mats V. liet er duidelijk geen gras over groeien en trok bij de eerste competitiegelegenheid van dit bizarre corona-zomerseizoen over de taalgrens naar het Waals Brabantse Braine L'Alleud. Hij kreeg er voor de gelegenheid tegenstand van 2 provincievrienden Rhune en Lars en samen maakten ze er een beresterke wedstrijd van. Ze doken met z'n drieën onder de 3' en Mats won de wedstrijd in 2'54"75 of liefst meer dan 4" sneller als zijn clubrecord van vorig jaar, dat hij daags voor de Nationale Feestdag te Heusden-Zolder neerzette (2'59"19). Van een knallende seizoensopener gesproken...!!! Proficiat, Lars!