Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.

Op deze prestigueuze KBC Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder kregen de jongeren in het voorprogramma de kans uit te komen op 1000m. Bij de eerstejaarsminiemen gaf Mats een staaltje van zijn kunnen weg en haalde de zege binnen in een spurt tegen zijn vriend Rune. Voor het eerst in onze clubgeschiedenis dook een miniem ook onder de 3' en met 2'59"19 verbeterde hij zo het 9-jaar oude clubrecord van Sander Vlaminckx (was 3'00"15) en ook zijn besttijd met 4"71. Ook tweedejaars Lars DH zette zij beste 1000m neer in een tijd van 3'05"53 of liefst 4'43" sneller dan ooit. Bij de cadetten meisjes zagen we dan weer een sterke prestatie van Charlotte V.. In een sterk bezette wedstrijd wist zij haar besttijd neer te zetten met 2'21"57 (PR-0.10") en tevens brons binnen te halen. Bij de 'groten' zagen we een veelbelovende 7m63 van Mathias B. bij het verspringen. Michele en Heleen kwamen in actie op de 800m en zetten een tijd neer van 2'23"71 en 2'14"40. Nicolai tot slot liep naar 14'50"29 op de 5000m. Bedankt om onze clubkleuren te verdedigen...!

De poulains van onze afstandscoach Gille trokken naar Wiekevorst voor een avondjogging. Kristof haalde de zege binnen op de 10 Kmin 31'55" met een gemiddelde van 3'12" per km of 18,8 Km/Hr gemiddeld. Hij had een kleine 2' voorsprong op de nummer 2, Kevin Verluyten. Ook Els kwam in actie op de 5 Km en ook zij was de beste dame in een tijd van 18'59" of zo'n 3'48" per km. Zij had 40" voorsprong op Liesbeth Monsecoeur. Mooi zo!

Elise Mehuys, onze sprintbom, mocht na enkele weken verlof, als snelste Belgische seniore aantreden op de Internationale Meeting te Luik. Bij het voorprogamma liep het verkeerd met een diskwalifiactie tot gevolg. Ze zette het echter recht met een tijd van 11"88 op de 100m bij de Finale. Iets boven haar besttijd maar nog steeds in de top-6 van dit seizoen in ons land. Nu verder opbouwen om nog een mooi seizoenslot neer te zetten, te beginnen met de Nacht van de Atletiek zaterdag aanstaande !!! Wij duimen!

Na Willem (Europacup Meerkamp), Simon (EK Beloften) en Michael (Europacup 10.000m en Universiade) is scholiere Svelte M. de 4° Lyra-atlete die op internationaal niveau actief zal zijn de komende dagen. Vanaf vandaag tot 21-07 staan de Fisec-games gepland in het Roemeense Boekarest. Later meer info. Wij wensen haar alle succes en vooral veel ervaring en plezier toe.

Ook naar de KBC-Nacht te Heusden-Zolder kan je GRATIS !!! Ter gelegenheid van de 40° editie van deze internationale topmeeting op zaterdag 20-07-2019 biedt Minister Muyters namens Sport Vlaanderen 40 atleten tem junior (volwassenen uitverkocht) een GRATIS inkomkaart (normaal €7,5) aan, te bestellen via de club. Het volstaat een mailtje te sturen naar lyra@val.be VOOR 18-07-2019 en dan krijg je een bevestigingsmail. Aarzel NIET want de snelste beslissers ontvangen hun gratis inkomkaart !!!

Nadat het estafettenteam gisteren reeds uitpakte met een knappe 39"68 in de reeksen en daarmee de 2° tijd neerzetten in hun reeks en zich zo rechtstreeks kwalificeerden voor de Finale, waren de zenuwen strak gespannen vandaag voor de grote finale. Met de reeksentijd stonden ze 4° geklasseerd voor de Finale en verbeterden ze reeds hun kwalificatietijd van de IFAM-relays met 0.26". Simon VH had de eer om als startloper te starten en door te geven aan Kobe V. (reeds zilver op de 200m!) en de Lbfa-broers Snyders vervolledigden het kwartet. Voor de finale moest aan de ploeg iets gesleuteld worden, want de slotloper Camille (ook in actie op de 4x400) werd vervangen door Raphael Kapenda. Maar onze spurtcoach Lieve wist ook deze klus te klaren... Na een spannende finalerace met mislukte wissels bij Groot-Brittanië, Nederland en Polen, finisht ons Belgisch team knap als 3° in 39"77 en mochten fier en verdiend EUROPEES BRONS omhangen. Voor Simon de eerste internationale medaille en voor trainster Lieve een droom die werkelijkheid wordt met brons als team en zilver individueel voor haar poulain Kobe. Het was trouwens het beste Europees Kampioenschap U23 ooit voor ons land met 5 medailles (1 x Goud, 2 x Zilver en 2 x brons). Gewoonweg KNAP!!!

Michael S. heeft een succesvolle, maar ook vooral een zeer slopende 'internationale' week achter de rug. Na zijn bijdrage en PR op de 10.000m Europacup in Londen, haalde hij ook bij de reeksen een kwalificatie voor de Finale van de Universiade in Napels op de 5000m. Hij liep een goede wedstrijd maar deze 3° topwedstrijd op 1 week bleek een beetje van het goede teveel, naar eigen zeggen. Niettemin finishte hij op slechts 19 seconden van de winnaar in 14'22"78 (iets sneller als de reeksen) als 9°. Teammakker Robin H. haalde brons voor ons land op deze discipline. Proficiat, Michael!