Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dient iedere atleet een singletje/topje/TShirt te dragen om aan een wedstrijd deel te nemen. Omdat we vanaf 15-10 onder de nieuwe naam 'AV Lyra - Lierse' in competitie uitkomen, hebben we ook een nieuwe outfit laten ontwerpen (Zie 'link'). Voor de benjamins en kangoeroes hebben we een T-Shirt laten ontwerpen, voor de atleten vanaf pupil is er keuze tussen een singlet en/of een topje. We openden hiervoor een heuse webshop die je kan openen via de link. Vergeet je bevestiging van aankoop via de webshop niet mee te brengen. Je hoeft geen maten op te geven, want je kan ter plaatse passen... Voor de vrijetijdskledij is er een aparte webshop van de firma Vermarc. (2° link) Het paswoord is: AVLyraLierse. Voor de juiste maat kan je op de homepage deze link aanklikken: https://cdn.mybrikl.com/vermarc/files/maattabel-2018-2-NL.pdf ...Opgelet: we raden een personalisatie aan. Zo kan de naam van jezelf of je kind op de achterzijde van de kledij linksonder of op andere items gedrukt worden. Zo komt achtergelaten kledij steeds bij de juiste persoon terecht… 😊
Wie had dit kunnen denken? Door een sterke collectieve prestatie eindigde ons AVLL masters team als 3de in deze BVV competitie geruggesteund door trainers Christel, Jan, Koen, Bert, Wim en Jean en natuurlijk ook door de vele aanwezige supporters. Het was wat puzzelen tot het laatste moment om met een volledige ploeg te kunnen afzakken naar de nieuwe piste van ARAC. Na een 1ste groepsfoto mocht Wim zijn ding doen bij het kogelstoten, Bart zich uitleven bij het speerwerpen, Anja haar best doen bij het verspringen en Jan (papa van Julia) de de hogere sferen opzoeken bij het hoogspringen, en met succes de eerste 34 punten binnenhaalden. De kop was eraf. Nu kwamen de 100m spurters in actie met Xenia, die 3de eindigde bij de dames en 5de voor Patrick bij de heren die beiden toch wat voorafgaand kwetsuur en ander leed moesten verwerken, Top! Weeral 18 punten erbij! Nu was het de beurt aan Katleen voor de 800m en An voor de 1500m waar ze respectievelijk goed waren voor 13 en 11 punten waardoor we bovenaan in de ranking kwamen te staan. Ilse, die na een snel cursus bij trainer Wim, stond goed haar mannetje bij het discus, wat ze iets later bij het speerwerpen herhaalde en zo 16 punten binnen haalde. Katia liep een hele sterke race op de 200m wat onze ouderdom deken, Hugo haar nadeed op de 400m, weeral goed voor 16 punten op onze conto! Iets ervoor kon Jef zich goed handhaven in een tactisch spel op de 1500m, liep Ellen haar eigen mooi tempo op de 3000m, eindige Bart en Herman knap als 6de op de 3000 en 5000m en dit op het warmste moment van de dag. Sterk, want ze sprokkelden 27 punten bij elkaar wat ons op de 3de plaats liet belanden! Juist voor de aflossingen nam een gemotiveerde Mike, na amper 2 trainingen, het verspringen op zich, stootte Katia de kogel naar bijna 8m en liet Wim de discus zweven naar een 5de plaats waardoor ons team weeral 22 punten rijker werd! Onze 4x 100m ploeg met Anja, Tine, Katia en Xenia gaven met succes het stokje goed door om alzo als 2de te finishen van de tien deelnemende ploegen! Als laatste proef was het de beurt aan Johan, Bart L., Bart V. en Jef om de loodzware 4x400m estafette tot een goed einde te brengen, En dat deden ze prima door als 7de af te klokken, wat onze de 3de plaats bleef behouden in de eindrangschikking met 171 punten! STERK gedaan atleten! Jullie hebben zich als team goed verweerd en wat zeker ook belangrijk was, gezorgd voor de nodige en fijne sfeer ! ONE TEAM-ONE DREAM! Geniet nog na van de mooie foto's genomen door de aangesteld fotograve Julia, papa Jan, Anja en mezelf.
Deze meeting op AVZK word traditioneel aanzien als testwedstrijd en zodus waren we met 24 atleten afgezakt naar Booischot.  Als atletische mindset wil je altijd een goede prestatie neerzetten wat voor sommigen goed uitpakte en voor anderen niet, wat natuurlijk zorgden voor wat frustraties. Onze 12 cadetten hadden er in elk geval zin met best prestaties voor Jaan bij het verspringen, Maxim bij het kogelstoten, waar hij eveneens primus werd alsook bij het verspringen en evenals Malien bij het discuswerpen. Jitse bekroonde zijn dag met 3 pr's en dit bij het hoogspringen, op de 100 en 200m waar ook Hasse uitblonk door telkens de 1ste plaats te pakken. Ook Fieke en Thor K. wisten zich te verbeteren op de 100m een afstand waar Julia op 0.03" boven haar best bleef steken waarschijnlijk wegens de vermoeidheid door de 2 laatste uren sport in school zodat ze ook op het ver niet naar vermogen kon springen. Jinte moest rekenen op taxi Jan om tijdig aan de 100m start te staan om zonder opwarming toch haar ding te kunnen te kunnen doen. Lukas had ondanks de inzet zijn dagje niet, Sterre en Thor M. deden het voortreffelijk op de 200m en ver, de discipline waar Thor K. telkens uitkwam boven de betrachte 4m zonder de afstootbalk te raken en dus minstens 20cm liet liggen, spijtig maar komt wel goed Thor! Bij de scholieren hadden we 2 deelnemers. Jonas hield het bij de 100m, bleef 2 tienden boven zijn beste en liep met succes voor de 1ste maal een 200m. Irina kwam uit op de 800m die ze sterk ruim 5 seconden sneller liep dan ooit! Bij de 6 juniores blonken o.a. Jutta uit met met een overwinning bij het verspringen, werd Margaux primus op de 100m en liep Matthijs over dezelfde afstand sneller dan ooit! Elias stond zijn mannetje op de 200m en Lars liep de 3de beste tijd van een sterk bezette 100m. Margaux waagde zich voor de 1ste maal aan het verspringen en had Eva teveel meewind bij haar beste poging. Bij de seniores behaalde Dora een overwinning bij het verspringen wat ze herhaalde bij een sterke 200m en liet Berbe de concurrentie achter zich op de 800m. Onze master Hugo mag het rijtje AVLL deelnemende atleten afsluiten met een sterke 100 en 200m. Onze atleten hebben weeral het beste van zichzelf gegeven en zorgden tezamen met het weer voor een gezellige atletiekavond. Ik wil nog vermelden dat ik bewust geen tijden genoteerd heb omdat je deze in de onderstaande link kan bekijken.
Op deze super druk bezette Ifam-meeting te Oordegem kwamen 15 AVLL-atleten in actie. In het voorprogramma liep scholier Mats naar een schitterende 1'56"33 op de 800m waarmee hij het 9 jaar oude clubrecord van Lindert Lemouche (1'56"40) met 0.07" verbeterde, een mooie opsteker voor de rest van het zomerseizoen. Lynn B., onze hordenspecialiste, was ook gebrand op een sterke prestatie. In de reeksen van de 100m Horden liep ze naar een zeer behoorlijke 13"74, slechts 0.04" boven haar clubrecord. In de finale waar ze nochtans een lichte tegenwind en uit de binnenbaan moest starten lukte het haar toch om na een zo goed als perfecte race de chrono te laten stoppen op 13"66 of 0.04" sneller dan ooit. Mooi zo! Ook junior Elias L. verbeterde zijn PR op de 100m met 0.05" naar 11"58 en cadet Lennert VD bewees zij sterke periode met een PR op de 800m van 2'02"38 (PR- 1"48, neergezet op de FC van AVLO van vorige week 20/05). Simon VH liep naar een behoorlijke 10"53 op de 100m als 9de. Sven VDB liep naar 22"07 of 4 tienden boven zijn PR. na een DQ op de 200m, nam Christian nog deel aan de 400m waar hij een  behoorlijke 46"61 liet neerzetten, terwijl Maarten goed was voor 47"73. Op de 800m liep Ward ook een degelijke 1'52"20, terwijl het minder liep voor Stefan S. Hamish liep als 2° aangesloten atleet bij een Belgische club naar 13'45"65 op de 5000m. Elise ziet haar vormpeil met de week stijgen en liep nu naar een behoorlijke 11"59 op de 100m. Messalina liep een zeer behoorlijke 200m in 24"31, slechts 0.23" boven haar PR. Jitse van haar kant benaderde ook haar PR met 57"88 op de 400m. Dylan O. was dan weer goed voor 52"53 op de 400m Horden, zijn beste seizoenstijd. Mooi zo!
Onder een stralend lentezonnetje konden liefst 364 jonge atleten hun hartje ophalen in ons stadion bij de Pinkstermeeting voor de allerjongsten in de voormiddag en streden zo'n 246 pupillen en miniemen voor hun plaatsje bij het PK Jeugdmeerkamp. Het werd zoals beloofd een ATLETIEKFEEST van het begin tot het einde waar beleving, emotie, sfeer, inzet en teamspirit de bovenhand haalden. De organisatie kreeg bakken lofbetuigingen voor het zo goed als perfecte en sfeervolle verloop, die ik graag met jullie allemaal deel. IEDERE medewerker voor en achter de schermen droeg hiertoe zijn steentje bij... kortom een echte publiciteit voor onze o zo mooie sport! Het was qua sportieve prestaties ook één van de meest hoogstaande edities van de voorbije jaren en daar wil ik alle 78 AVLL-atleten ook van harte voor feliciteren. Lauren, Good-Luck, Mila en Janne mochten het podium op voor een top-10 plaats, maar de recordregen aan persoonlijke records getuigt over de inzet van al onze atleetjes en de prima begeleiding die ze genoten van de talrijk aanwezige jeugdtrainers. Via de link kan je de foto's bewonderen van de mama van Lauren, deze in de 2de link van de Pinkstermeeting Kan/Ben van Jean, de 3° link zijn de foto's van persfotograaf Marcel en Sonja van Lier Actueel.
Op deze Vlaamse Kampioenschappen op de Blaarmeersen in Gent haalden de atleten van AVLL 5 maal het podium. Messalina P. toonde zich de beste over de volledige baanronde in 54"82 en bleef hiermee iets boven haar beste. Babette VDP kende pech toen haar wedstrijddiscus beschadigd geraakte maar ze liet zich niet uit haar lood slaan en wist met een ultieme worp van 51m80 toch nog de Vlaamse titel binnen te halen. Ook Maarten maakte alweer een sterke indruk op de 400m. Hij verbeterde alweer zijn besttijd van het BK AC 2022 (47"12) en dook voor het eerst onder de 47" naar 46"90, verdiend beloond met zilver. Zelfde medaillekleur was er dan ook weer voor Dylan O. en dit bij de 400m Horden. Het doorzettingsvermogen van Senne werd dan alweer beloond met een bronzen plak in een zeer behoorlijke 14"29, slechts 0.02" boven zijn beste. Meest onfortuinlijke atlete was zonder meer Elise M. die in de reeksen van de 100m een superindruk gaf met 11"46, weliswaar met iets teveel rugwind, maar dan het slachtoffer werd van een tumultueuze finale met herstart en een veel te opdringerige dopingcontroleur die haar volledig uit haar lood sloeg nog voor de herstart van de finale. Niettemin haalde ze nog 11"67 op slechts 0.02" van het podium. Wie ook vrede moest nemen met de meest ondankbare plaats was Svelte op de 400m Horden. Ze flirte met haar PR van 1'02"23 en werd uiteindelijk 4de met 1'02"23. Jan DK haalde de B-Finale van de 100m in 11"10, wt eveneens het geval was voor Lien T. in 12"27. Jitse S. verbeterde dan weer haar 400m-tijd naar 57"32, terwijl Lotte S. iets boven haar beste bleef op de 400mH. Bij het speerwerpen werd Lukas 8° met 50m20 en moest Lena als juniore tussen al het seniorsgeweld vrede nemen met 32m56. Heleen tot slot had haar debuut bij de steeple wel wat anders voorgesteld en moest spijtiggenoeg opgeven. Al bij al dus een mooi Vlaams Kampioenschap met 5 podia en 2 4de plaatsen. Gefeliciteerd!
Onze jeugd kwam vandaag in actie op het PK Jeugd in Merksem. Meest opgemerkte prestaties kwamen zonder twijfel van eerstejaarsminieme Good-Luck die niet alleen haar clubrecord op de 80m aanscherpte met 0.22" naar 10"24 maar ook de titel pakte tegen heel wat tweedejaars. Bovendien haalde ze ook nog zilver op de 150m met een bestprestatie van 19"52 (PR-0.11"). Jolien was dan weer de minieme die het goede voorbeeld gaf en de titel haalde op de 150m Horden in een knappe 21"98 op slechts 0.02" van het clubrecord van Svelte M.. Bij de korte horden miste ze nipt het podium. Ook Lauren wou niet onderdoen en zette een knappe verspringreeks neer met de kers op de taart bij de laatste sprong. Na een kleine correctie sprong ze naar een schitterende 4m82 waarmee ze niet alleen de titel pakte maar ook haar PR aanscherpte met 8 cm. Bij de jongens was miniem Senne het meest succesrijk. Nadat hij op de 150m zijn PR aanscherpte naar 19"33 met 0.08" en zilver opstreek, deed hij dit nog eens over op de 80m en hoe! Hij spurtte naar een schitterende 10"23, goed voor zilver maar ook voor een verbetering van het 11-jaar oude clubrecord van 'Belgian Falcon' Simon VH met 0.13".  De laatste medaillewinnares was dan weer pupil Evelien V. die een sterke 1000m neerzette in een PR van 3'42"17 (PR -6"10") verdiend bekroond met brons. Bij het verspringen verbeterden miniemen Cor, Tim en Julie en de pupillen Thomas en Lukas hun bestprestatie. Bij hoog sprong Matz hoger dan ooit. Bij de 60m presteerden Thomas, Lukas en Louis sneller dan ooit. Bij de horden verbeterde Matz zowel in de reeksen als in de Finale zijn besttijd. Louis wierp de vortex beter dan ooit en ook Thomas liet de discus verder landen als zijn beste. Sterre liep haar beste 150m, Saar deed dat op de 1000m, nadat ze nipt het podium miste bij discus. Charlotte liet de kogel 72 cm verder dan ooit landen. Janne kwam met een 5de plaats bij ver en de 1000m met PR nipt tekort voor eremetaal. Grootste pechvogel was alweer Mare B., die bij de 150m Horden ten val kwam bij de eerste horde, haar voet hevig verzwikte en afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Bij deze wensen we haar een zeer spoedig herstel toe! Met 3 titels, 6 podia en 2 clubrecords en meer dan 25 bestprestaties kunnen we moeilijk ontevreden zijn. Bijzondere dank ook aan de schitterende begeleiding van de jeugdtrainers Hans, Anki, Katleen, Ilse, Mike, Katia, Jan en Gery en de mooie fotoreeks van de hand van trainster Sien.
Elite-atleet Jochem Vermeulen trok voor de 'opener' van het zomerseizoen naar het Duitse Karlsruhe. Hij liep er zijn favoriete 1500m en won niet alleen deze topwedstrijd maar zette ook met 3'35"80 een KNALprestatie neer en bleef hiermee slechts 0.60" boven zijn beste van 2021 (Cfr 6° prestatie ALLER tijden in België). Dit moet voor Jochem ongetwijfeld een opsteker zijn in de jacht naar een selectie voor het Wereldkampioenschap in Boedapest deze zomer waar hij nu de vereiste top-36 binnentreedt. Europees Beloftenkampioen Ruben Verheyden werd 3° en Pieter Sisk 6°. PROFICIAT Jochem en nog meer van dat!
Toen Piet Den Boer als G-ambassadeur me op de Openingsplechtigheid aansprak en aankondigde dat deze Special Olympics de warmste Spelen ooit zouden worden, inspireerde dit zonder twijfel ons G(eweldig)-team van AVLL om er de BESTE SPELEN ooit van te maken op sportief vlak! De sfeer, teamspirit, inzet, schitterende begeleiding en luide aanmoedigingen van de talrijke supporters waren zo hartverwarmend dat ze onze atleten stuwden naar een recordregen aan medailles en ereplaatsen. Meerdere kippenvelmomenten volgden elkaar zonder slag om stoot op en lieten ons genieten van het pure van onze sport... succes en beleving 'hand in hand' maar vooral ook er staan als 'one team' die meer dan 'one dream' waarmaakten !!! De eindbalans was dan ook ONGELOOFLIJK met liefst 29 x goud, 19 x zilver en 6 x brons. Daar bovenop nog 6 vierde, 4 vijfde, 3 zesde en 2 zevende plaatsen. Een welgemeende dankjewel en hoedje af voor Katia, Betty en An die deze groep zonder meer SCHITTEREND hebben voorbereid en begeleid. Geniet mee van de foto's van  de hand van Jean en mezelf.