De Vlaamse atletiekliga heeft een aanvraag ingediend om het Allianz KVV AC op zondag 23 mei in Lebbeke te mogen organiseren als een nationaal corona-testevent. De toelating hiervoor verwachten we pas vrijdag 14 mei. Daarom worden nu al de inschrijvingen geopend met volgende modaliteiten : Atleten :
 • De inschrijvingen (door de clubverantwoordelijke in Alabus) worden definitief afgesloten op maandag 17 mei 10:00u ‘s morgens. Gebruik hiervoor de 'link' voor 16-05 om 12.00 uur... Uurrooster treft u aan via de 'link'
 • Elke atleet kan zich inschrijven voor 1 proef.
 • Het snelwandelen werd toegevoegd aan het oorspronkelijke programma (5000m mannen – 3000m vrouwen)
 • De atleet wordt slechts tot het terrein toegelaten indien hij/zij beschikt over een negatieve PCR-test van hoogstens 48 uur oud.
 • De 8 beste inschrijvingen worden geselecteerd per discipline, behalve voor 200, 400 en 400h waar er slechts 6 worden toegelaten.
 • Prestaties vanaf 1 april 2019 worden in rekening gebracht voor een selectie. Indoor prestaties 60m/60m H worden omgerekend indien relevant.
 • Elke geselecteerde atleet krijgt een uitnodiging toegestuurd met de nodige details.
Toeschouwers :
 • Elke geselecteerde atleet mag 2 toeschouwers meebrengen naar het Allianz KVV.
 • Elke geselecteerde atleet zal op dinsdag 18 mei een inschrijvingsformulier toegezonden krijgen om deze mensen in te schrijven.
 • Deze inschrijvingen worden donderdag 20 mei om 12:00 ’s middags afgesloten.
 • Alle toeschouwers moeten voor ze toegang krijgen tot het Allianz KVV een sneltest ondergaan.
 • Elke geregistreerde toeschouwer krijgt een info-mail toegestuurd met de nodige details.
Iedereen :
 • Elke aanwezige zal een toestemming moeten ondertekenen omdat dit event in uitzonderlijke omstandigheden wordt georganiseerd en er ook een wetenschappelijk onderzoek (zie hieronder) loopt.
 • Elke aanwezige krijgt een activatie-code om 7 dagen na het event een PCR-test te ondergaan om de veiligheid van het event te controleren. Deze test is gratis. Voor het verkrijgen van een activatiecode is de identiteitskaart noodzakelijk.
Wetenschappelijk onderzoek : De doelstelling van een corona-testevent is een wetenschappelijk onderzoek te voeren rond corona-veiligheid. Op het Allianz KVV zal de Karel De Grote hogeschool verschillende manier van publiek tellen met elkaar vergelijken. Daarom worden er meerdere in- en uitgangen gebruikt, iedereen zal een specifieke ingang worden toegewezen om de publiekstromen evenredig te verdelen. Echt grootschalige evenementen zijn ook in testevents nog niet toegelaten. Daarom is het aantal atleten en toeschouwers bij dit Allianz KVV nog beperkt.  
Daar competitiesport met officiële uitslagen nog steeds verboden is, kregen we wel toelating om een interne meeting met niet gehomologeerde prestaties te organiseren. Daar maakten zo'n 65 Lyrianen vanaf cadet gretig gebruik van en bezorgden zichzelf een meer dan noodzakelijke 'prikkel' om te zien waar ze staan na de vele maanden training zonder wedstrijden. Meest opgemerkte prestatie was zonder meer de hoogtesprong van Arne M., die de meeting afsloot en de magische 2 meter-grens als junior doorbrak. Hij zette liefst 2m05 neer of 6 cm beter als ooit en exact dezelfde hoogte als Arne Peeters in 2008, 13 jaar geleden. Ook nieuwkomer Jonas VR en zoon van trainer Carl en Bjarne H. verbeterden met liefst 15 cm naar 1m70 en 1m90. Ook Lynn Beck knalde op een onuitgegeven 100m Horden met Senne die gelijktijdig een sterke 110m Horden liep, naar een 'spijtig genoeg niet erkende' clubrecordtijd van 14"20 (PR-0.22"). Mathias Broothaerts (2011- 22"95), maakte ook een sterke indruk bij verspringen met een geldige sprong van 7m49. Bij de dames ver won Sien Geerts met een bestprestatie van 5m39. Bij de 1500m en de 400m maakte  Otto VL en Lindert L indruk met tijden nipt boven hun beste. Bij de spurt liet scholier Jitse C. een superindruk en verbeterde zowel op de 100 als 200m met rasse schreden naar 11"61 en 23"88 en dit met een tegenwind van 2,8 en 2,4m/s. Ook junior Robbe Torfs liet een zeer snelle indruk na met een besttijd van 11"47 en 22"73 op de 100 en 200m. Het deed ook deugd te kunnen rekenen op heel wat medewerkers, die alles prefect lieten verlopen en deze 'prikkel' ondersteunden voor onze 'hongerige' atleten... BEDANKT !!! De uitslagen kan je nog eens bekijken via de 'link uitslagen'. De knappe foto's zijn van de hand van Nadia, mama van hoogspringer Jonas VR. waarvoor hartelijk dank... !!!
Ideaal waren de omstandigheden op onze micromeeting voor elite-atleten allerminst. De atleten werden getrakteerd op wind en regen. Bij de mannen was de kwalificatie van Eliott Crestan voor het EK beloften op de 800m met een knappe 1'46"97 het hoogtepunt van deze meeting. Ook onze Kobe Vleminckx was alweer de snelste spurter, maar had pech met de felle tegenwind. In dezelfde reeks kreeg hij zijn trainingsmakker Simon VH naast zich die knap standhield, maar helaas een hamstringblessure opliep en de zege als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Hopelijk valt het blessureleed mee, wij duimen... Ook Tuur Bras (OEH) maakte indruk op de 400m horden en bleef Pieter Sisk op de 800m iets boven zijn selectietijd van vorige micromeeting. Bij het hoogspringen maakte Jef Vermeiren (ACHL) indruk met een sprong over 2m14 en bleef hiermee slechts 3 cm van de EK-limiet. Bij de vrouwen maakte container-cup winnares Paulien Couckuyt (VAC) ondanks de regen een sterke indruk op haar eerste 400mH van het seizoen. Met 56"70 bleef ze nog iets boven haar beste maar ze blijft zeker in de running voor de Olympische Spelen. In dezelfde reeks bleef Eline Claeys (ATLA) slechts 0.29" boven de EK-limiet voor beloften. Nina Hespel (DCLA) en Helena Ponette (HCO) deden met mooie 400m-tijden een sollicitatie voor de 4X400m ploeg voor het EK U23. Spurtkoningin Rani Rosius (AVT) bleef als enige onder de 12" op de 100m. Manon Depuydt (ACME) bokste tegen de wind in naar de zege op de 200m en Mirte Fannes (DCLA) strandde op minder dan 1" van de EK-limiet 800m beloften. Noor Vidts (VAC), vice-Europees Kampioen meerkamp indoor, proefde van een degelijke kogelprestatie in de voorbereiding van de Olympische Spelen. Heel wat mooi volk dus op onze piste, die de top uitmaken in elke categorie van onze sport en die hun dankbaarheid uitdrukten voor onze perfecte organisatie. De volledige uitslag van de Micromeeting in Lier vind je terug via de link en de wedstrijdbeelden vind je terug op de link foto's. Via de 'link' treft u de mooie reportage aan van RTV.
We hebben de droeve plicht jullie het overlijden te melden van Jef Dillen, (schoon)papa van Katleen en Janick en opa van pupillen Wout en Jolien Monsieurs. Katleen verwoordde het onverwachte en harde afscheid als volgt: " Het doet mij verdriet om te moeten melden dat mijn vader Jef Dillen vrijdagochtend is overleden ten gevolge van een plotse bloeding in zijn lies. Hij heeft nog een spoedoperatie ondergaan, maar de bloeding was niet meer te stelpen door het vele littekenweefsel van vorige operaties. Hij heeft de afgelopen jaren veel lichamelijke problemen gehad, afgelopen zomer werd zijn linker been nog geamputeerd. Hij verbleef sinds februari in woonzorgcentrum Het Paradijs in Lier, maar we hadden allemaal het gevoel dat hij daar sinds kort zijn draai wat had gevonden en dat het goed met hem ging. Het afscheid komt dus toch onverwacht. De begrafenis is vrijdag, maar omwille van coronamaatregelen zal deze in beperkte kring plaats vinden. Sport was heel belangrijk in zijn leven, en de laatste 30 jaar van zijn leven was die sport atletiek. Eerst als jeugdcoach bij AC Lierse, toen dat niet meer lukte als jurylid. Die taak gaf hem de laatste jaren van zijn actieve leven heel veel voldoening. Ik denk dat hij op een atletiekpiste ook door iedereen graag gezien was. Vandaar dat we dit bericht willen delen met alle atletiekliefhebbers die mooie herinneringen aan hem hebben." Als link treffen jullie het overlijdensbericht aan voor het betuigen van jullie medeleven. Hiernaast ook een foto van Jef als actief jurylid in betere tijden.
Het overlegcomité heeft vorige week enkele beslissingen genomen die zijn gevolgen hebben voor de trainingen en het verder verloop van het voorjaar voor onze sport…
 • Jeugdtrainingen
Zoals aangekondigd hebben we ons solidair getoond en een ‘paaspauze’ ingebouwd. Vanaf vandaag woensdag 21-04 kunnen we in een eerste fase (tot 08/05) terug jeugdtrainingen aanbieden in groepjes van 10. Dit betekent dat we op de woensdagen de pupillentrainingen laten doorgaan en op vrijdag de overige categorieën (Kangoeroes, Benjamins en miniemen) en dit tot 08/05. In een volgende fase (als de cijfers en vaccinaties het toelaten) vanaf woensdag 12-05 zullen we principieel terug de normale jeugdtrainingen hervatten in groepjes van max. 25 jeugdatleten.
 • Trainingen vanaf cadet
Deze week moeten we ons nog houden aan de huidige regelgeving van de ‘afkoelperiode’ (trainingsgroepjes  van maximaal 4 atleten). Vanaf 26-04 breidt het ‘buitenplan’ uit naar groepen van 10 atleten. Vanaf 08-05 (als de cijfers en vaccinaties het toelaten) kunnen de atleten tem 18 jaar (tem scholier) zelfs gaan trainen in groepen van 25.
 • Publiek
Er wordt geen publiek toegelaten op de trainingen. Deze regel blijft principieel gelden tot eind mei.
Nadat hij op 21-03 in het Duitse Dresden reeds een supertijd en clubrecord neerzette op de Halve Marathon, koos Nicolai Saké nu het zekere voor het onzekere en startte bij de Marathon van het Zwitserse Belpe (na afgelasting van enkele marathons). In een zeer beperkt elite-veld liep hij onder slechte omstandigheden (wind en kou) een schitterende wedstrijd. Halfweg kwam hij door in 1u08'12" of gemiddeld 3'14" per km. In de 2° wedstrijdhelft kende hij zo goed als geen verval en dreef zijn ritme nog op naar 3'09" tussen km 20 en 25 om uiteindelijk daarna nog 10 Km aan 3'13" per Km te lopen. Hij finishte knap als 3° in 2u17'04" of liefst meer dan 7 minuten sneller als zijn PR op de Marathon van Amsterdam in 2019 (Cfr 2u24'38" ). Ook verpulverde hij hiermee het clubrecord dat sinds 09-10-2016 op naam stond van Kristof Nackaerts (2u22'55" te Eindhoven) met meer dan 5'50". Hij kijkt nu reeds uit naar het najaar, waar hij zijn tijd onder betere omstandigheden en met degelijk haaswerk nog wat wil verbeteren. Proficiat, Nicolai! Bij de livestream (zie link foto's) kan je zijn aankomst zien vanaf 2u28'39".
Op zaterdag 3 april 2021 nam Jelle Thielemans deel aan de virtuele afvallingsrace genaamd "One more loop " ten voordele van Kom op tegen kanker. Iedere deelnemer moest van huis uit een rondje lopen van 6.7 km en starten op het uur en dit te beginnen om 5u 's morgens en de laatste start was om 23u. Jelle stond op om 3uur om een goed ontbijt te nemen en zich klaar te maken voor de start. Het doel was dus om 19x 6.7km te lopen of 127.3 km. Blijkbaar was het rondje van 20u erg moeilijk maar Jelle zette door en liep om 23u zijn laatste rondje uit. Volgens Jelle was het zaterdag mooi loopweer en hij kan het weten. Knap gedaan Jelle en een dikke proficiat!
Lyrianen, Het jeugdteam daagt jullie uit !!! Wie kan het 'mysterie van de verdwenen paaslolly's' ontrafelen? Het betreft een super leuke en fysieke paasvakantie activiteit voor het ganse gezin of in groepjes van max 4 (+ 12 jaar). Het spel kan gespeeld worden vanaf vrijdag 2 april zowel door kleine als grote atleten. Je legt een tocht af van ongeveer 6 km,  waarbij je onderweg 18 doosjes moet zoeken en deze moet loggen. In bijna elk doosje zit een bonuscijfer dat je nodig hebt om in te vullen in coördinaten waarmee je op het einde een schat kan vinden. Alle info ( instructies, kaart en invulblad ) werden  donderdag 01-04 via mail doorgestuurd aan alle Lyrianen. Wie geen mail ontvangt en de 'challenge' graag wil aangaan, kan de info bekomen door een mailtje of persoonlijk berichtje te sturen aan Ilse of Gery. ( gegevens te vinden op de site bij de trainers) Op het einde van de vakantie maken we 4 winnaars bekend!
Het overlegcomité heeft beslist om de corona-maatregelen naar jongeren aanzienlijk te verstrengen, gezien de exponentiele stijging van de cijfers bij deze leeftijdsgroep. De scholen dienen hun deuren te sluiten vanaf maandag en de paasperiode wordt de pauzeknop ingedrukt om zoveel mogelijk contacten van verschillende bubbels te vermijden. De experts gaven bovendien het advies om buitenschoolse activiteiten tot een minimum te herleiden, gezien de vermenging van teveel verschillende 'bubbels'. Bij deze ingrijpende maatregelen heeft het Lyra-jeugdteam de koppen bijeengestoken en beslist om ook de jeugdtrainingen op te schorten tot na de paasvakantie en vanaf 19-04 opnieuw jeugdtrainingen aan te bieden. De meeste jeugdtrainers vinden het een te groot risico en willen onze club en zichzelf behoeden van een uitbraak of verdere verspreiding van het virus. Met spijt in het hart moeten we deze maatregel nemen, maar we doen dit om de gezondheid van iedereen niet in gevaar te brengen. We werken momenteel aan een leuk alternatief, een 'paaschallenge', om jullie tijdens de paasvakantie in beweging te brengen. Later hier meer over... Wij hopen op jullie begrip te kunnen rekenen en zijn ervan overtuigd dat we nog even op de tanden moeten bijten om deze zomer onze mooie sport opnieuw normaal te kunnen aanbieden.