Data 16° Natuurloopcriterium: zaterdagen 24/11/2018, 15/12/2018, 26/01/2019, 16/02/2018 en 30/03/2019, telkens 5 Km/10 Km/langere afstand (10 Mijl tot 1/2 marathon en 25 Km). Kids- en G-run op 15/12 en 30/03. VERNIEUWD PARCOURS !!! Voorinschrijvingen geopend telkens tot laatste dinsdagavond voor organisatie !!! Klik op banner voor meer informatie...! Tot binnenkort...!!!  

AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

11-12-2018 – Laatste dag VOORDELIGE voorinschrijving ‘Warmste Kerstnatuurloop’ van volgende zaterdag 15-12 !!! Helpers gevraagd !!!

Wie nog wenst te genieten van de VOORDELIGE voorinschrijvingen voor onze volgende 'Warmste Kerstnatuurloop' in het kader van 'Music for Life' en ten voordele van de vzw Oikonde (vereniging die de leefomstandigheden van mensen met beperking verbetert), moet zich reppen, want nu DINSDAG 11/12 om 20.00 uur worden deze afgesloten. Je kan kiezen uit 5 of 10 Km of 10 Miles n inschrijven via de 'link'. Lyra-atleten hebben extra voordeel! Je kan echter ook nog ter plaatse inschrijven vanaf 11.30 tot 13.00 uur. Voor de Kids- en G-run met start om 13.00 uur kan ENKEL ter plaatse worden ingeschreven aan €2. Aarzel niet want je steunt er een nobel en goed doel mee !!! Wie nog een handje wil toesteken (vooral seingevers en bevoorrading) is van harte welkom. Graag zo snel mogelijk jullie namen opgeven aan jean.vanherck@aclyra.com.

09-12-2018 – Gent, 1° BK Indoor AMH voltreffer op extra-sportief en sportief vlak met 10 podia voor ons G(eweldig)-team!

Vanaf het opstappen op de autocar in Lier tot het afscheid nemen 's avonds was de dag gevuld met sfeer en teamspirit van de bovenste plank. Onze atleten met beperking beleefden een hoogdag waar ze zonder meer zorgden voor de meeste ambiance en met 10 podia fier mochten terugkeren naar huis. Naast het competitieve was er ook recrea-atletiek voor enkele jonge G-Kids, waar ze ook enorm van genoten. De individuele podia werden behaald door Hilke (60-kogel) en Jadzia (60-ver) met dubbel zilver, Bart met zilver op ver en brons was weggelegd voor Eliese en Daan op de 800m. Wat zeer leuk was en eens te meer het bewijs dat onze G-atleten er staan als team waren de bronzen lak op de 4X200m bij de heren met Joni, Bart, Ruben en Hannes en nog beter bij de dames met zilver en brons voor Elise, Eliese, Janne, Jadzia, Ena, Sanne, Nele en Tanja. De dag werd afgesloten met een leuke teamdans... ! Niks dan blije gezichten dus en dat hebben onze atleten meer dan verdiend !!! Leuk was zeker dat de Sint nog voor lekkere verrassing zorgde op de autocar bij de terugreis... Bedankt ook aan de talrijke begeleiders ouders en trainers Ann, Katia, Wim en Betty die alweer in de bres sprongen voor ons G(eweldig)-Team!

09-12-2018 – Booischot – veldloop – Jolien en Mats blijven ongeslagen, Mare knap zilver en Wout ‘eindelijk’ brons !

Nadat de hemelsluizen bijna de ganse voormiddag openstonden, was het parcours herschapen in een modderige en zeer natte bedoening. Niettemin vonden toch nog 19 Lyrianen de weg naar Booischot. Janne en Victor gaven het goede voorbeeld bij de kangoeroes. Jolien zette voor de 5° maal op rij de traditie verder en won overtuigend bij de eerstejaars benjamins. Linde liep naar een verdienstelijke 13° plaats. Bij de 2° jaars moest Mare enkel een atleetje van buiten de provincie voor zich uit dulden, waardoor ze voor de 4° maal het maximum aantal crosspunten scoorde voor de crosstrofee. Bij de jongens waren de eerstejaars met zijn vieren en ze deden het voortreffelijk met een 10° plaats voor Leander, 17° voor Bent met in zijn spoor Jarre als 18° en Victor als 23° op 38. Wat Wout als 2° jaars reeds 4 maal niet lukte, zette hij nu recht met een podiumplaats en brons. Bij de pupillen streden Louise en Femke moedig naar een 25° en 30° plaats. Bij de jongens haalde Lennert een knappe 8° plaats en ploeterde Thor naar een 15° plaats. Bij de miniemen was het dan weer bingo voor Mats, voor de 4° maal op rij in de provincie en blijft dus leider bij de crosstrofee. Senior Sander V. raapte zijn moed bijeen en finishte midden in het pak als 26°. Mooi werk, rood-wit team !!!

09-12-2018 – Tilburg, EK veldlopen, Michael schittert op zijn 1° Europese seniorencross als 22ste!

 

Michael Somers mocht voor het eerst aantreden bij de grote kanonnen op een Europees Kampioenschap veldlopen en hij schreef hiermee ook clubgeschiedenis als eerste senior in dit Kampioenschap. Na zijn sterke crossen bij zijn Amerikaanse universiteit Portland en de sterke selectiewedstrijd in Roeselare bevestigde hij ook in Tilburg. Hij liep een beresterke wedstrijd, kwam na 6 Km van de 10,3 Km lange veldloop door als 29ste en schoof naar het einde toe nog 7 plaatsen op om uiteindelijk 22ste te eindigen op ongeveer 90 starters in een tijd van 29'48", slechts 1' na de winnaar Ingebritsen. Het Belgisch team kwam slechts 1 puntje tekort voor het podium, een onverhoopt succes!!! Knap werk, Michael !!!

08-12-2018 – Waregem – Beatsrun – Kristof voor 3° week op rij primus !!!

Dat onze Belgische Kampioen marathon aan sterk winterseizoen bezig is, staat buiten kijf. Na zijn zege bij de 10 Miles op onze Natuurloop en een zege in Waregem op de 10 Km van vorige week, mocht hij nu in dezelfde stad zijn kunnen demonstreren bij een soort trailrun over 9 Km. Van bij de start nam hij het voortouw en dubbelde in de 2° ronde een massa deelnemers om uiteindelijk na 28"45" met bijna 1' voorsprong te finishen en zo'n 860 deelnemers achter zich te laten. Knap werk, Kristof en op naar de Halve Marathon in het Nederlandse Dronten volgend weekend.

08-12-2018 – Gent, Indoor – Hasse breekt clubrecords horden en ver, die respectievelijk 15 en 13 jaar op de tabellen stonden!

Op deze indoormeeting bewees pupil Hasse dat er met haar dit seizoen zal rekening moeten gehouden op diverse disciplines. Op de horden zette ze met 10"85 niet alleen de snelste tijd neer van de 44 deelnemende pupillen, maar brak ze ook het clubrecord van onze kinesiste Liesbeth Vanlommel, dat reeds 15 jaar op de tabellen stond, met 0.04". Bij het verspringen deed ze voorwaar nog beter, want ze sprong als beste van de 73 pupillen naar 4m44 en verbeterde het clubrecord van Laura Goossens van 2005 met 15 cm !!! Bij de 60m was het alweer bingo als ze met 8"87 de snelste was van de 109 (!) leeftijdsgenoten en maar luttele 0.02" boven het CR van Laura Goossens strandde... Om af te sluiten bewees ze ook op de afstandnummers haar mannetje te kunnen staan en zette met een tijd van 3'40"96 de 2° tijd neer van de 69 starters. Lars De Herdt trok naar Gent voor een 300m, die hij mooi afwerkte in een tijd van 47"19. Ook benjamin Hanne was van de partij en zette op haar eerste 60m indoor 12"20 neer en sprong mooi naar 2m42 ver. Proficiat, meisjes!

07-12-2018 – Hij kwam… Hij kwam… De lieve goede Sint !!!

Op de vrijdagtraining van 07-12 waren zo'n 250 Lyrianen verheugd met de komst van de Goede Sint en zijn pieten, die meteen door onze jongste Kangoeroes op de proef werden gesteld met een pakjes-hindernissenrace. Daarna passeerde iedereen bij de Sint en zorgden zijn ijverige Pieten voor een lekkere versnapering. Ook de bestuurders en trainers zongen uit volle borst voor de Sint en Hij zag dat het goed was... De ouders en grootouders waren talrijk van de partij en genoten mee... !!! Onder onze verwarmde overkapping zorgden wij voor een gezellige sfeer en keitoffe lyra-avond !!! BEDANKT allemaal !!! One team, One dream…!!! De talrijke foto's van de hand van David Verbruggen, waarvoor dank, kan je bekijken via de link.

2-12-2018 – Marathon Valencia – Onze Marathon lopers Pegie, Marcel, David, Marc brengen tezamen met Martine die de 10km liep, deze heel mooie wedstrijd tot een goed einde!

Zoals het hoort waren Pegie, Marcel, Marc, David en Martine zich al enkele maanden aan het voorbereiden voor deze Spaanse Marathon te Valencia. Niet alleen volgden ze de opgelegde schema's van hun coachen Luc, Koen en Jean strikt op, maar lieten ze ook na onderling overleg hun keuze op de organisatie loopreizen.nl vallen, die alles tot in de puntjes voor de atleten hadden uitgedokterd en geregeld. Hiervoor moesten ze wel vrijdag vanuit Amsterdam vertrekken maar dankzij het busje van David was de heenreis en de terug rit van maandag naar en van de luchthaven, geen probleem. Ondertussen was coach Jean met vrouwtje Annie en vriend Johan al van woensdag ter plaatse om een weekje vakantie en supporteren te combineren. Vrijdagavond spraken we dan ook tezamen af om hun nummer op te halen en de mooie start en aankomstplaats te verkennen gevolgd door een gezellig etentje. Zaterdag voormiddag wandelde de atleten met hun wederhelft ons tegemoet richting strand. Hier nuttigden we enkele tapas, gingen we de watertemperatuur van de zee polsen, genoten we van de zon en namen onze lopers de taxi richting hotel om hun beentjes wat rust te gunnen om daarna om 18u aan te schuiven op de pastaparty. Op tijd gaan slapen was de boodschap want de start was morgen al om 8u30 en hiermee moesten onze atleten om 6u00 uit de veren. Zondag morgen was het weeral zonnig en mochten de atleten zich naar hun start vak begeven onder een zalige temperatuur van 12°C en dit tezamen met ongeveer 22.000 marathon, 8.000 10km en 13.800 1/2 Marathon starters en dit op de prachtige dubbel rijbaan brug Pont de Montolivet. Wij konden als supporter verschillende keren op wandelafstand onze Marathon lopers aanmoedigen en dit op verschillende locaties. Naargelang de wedstrijd vorderde liep de temperatuur op naar 22°C. Lees meer

02-12-2018 – Hoboken, Indoor – Recordregen op 3° Superkrack !!!

  Dat we beschikken over een sterke lichting cadetten en scholieren werd eens te meer in de verf gezet bij de 3° Superkrack te Hoboken. Van de 16 geleverde prestaties werden er maar liefst 12 persoonlijke bestprestaties neergezet. Bij de spurt liep ‘nieuwkomer’ Marie haar snelste ooit in 8”16, met in haar zog Kjersti en Lena die met 8”36 en 8”69 beter liepen als ooit (PR-0.33” en -0.15”). Leni pitste er in de volgende reeks zelfs 0.53” af om te finishen in 8”64. Bij de finalereeksen werd Kjersti 2° in 8”47 en in de 2° finalereeks haalde Leni het in 8”64 terwijl Lena nog 0.02” van haar besttijd afdeed naar 8”67 als 2°. Bij de jongens dook Bjarne met 8”97 voor het eerst onder de 9”. Op dan naar de Horden, waar Bjarne voor het eerst over de hoge horden (91cm) moest. Hij bracht het er goed vanaf met een 2° tijd in 10”69. Bij de meisjes stond er zoals verwacht geen maat op Marie, die afklokte in een mooie 9”32. Leni liep naar 11”20 als voorbereiding voor haar meerkampseizoen. Bij he verspringen was het alweer prijs voor onze meisjes met 3PR’s. Leni verbeterde met 14cm naar 4m62, Lena met 35 cm naar 4m49 en Kjersti met 12 cm naar 4m35. Bij de scholieren tot slot verbeterde meerkamper en hoogspringspecialist Arne zijn horden aanzienlijk met 0.58” naar 9”34 en stootte hij de kogel naar 9m24. Heel veel blije gezichten dus en zo zien we het graag… Proficiat!  

02-12-2018 – Waregem, Kerstloop – Kristof overtuigend winnaar 10 Km !

Onze Belgisch Kampioen Marathon verkeert duidelijk in goede doen. Na de zege op de 10 Miles Natuurloop van vorige week, kreeg hij de opdracht wat 'snelheid' op te doen bij de 10 Km lange Kerstloop in het Westvlaamse Waregem. Alweer was er geen 'kruit gewassen' tegen onze Stoffel, die als 1° finishte in een tijd van 30'50" of een gemiddelde van 18,9 Km/Hr. Zijn ploegmaats bij de 'Yellow Armada' vervolledigden het podium op 30" en bijna 1'. Proficiat, Kristof!