Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Het BK Marathon vond reeds voor het 5° jaar op rij plaats in het Nederlandse Eindhoven. Het was voor ons zeker uitkijken hoe Kristof zijn titel van vorig jaar zou verdedigen en hoe enkele andere Lyrianen het er vanaf brachten op diverse afstanden. Het werd ongemeen spannend met de top-3 op slechts 24" van elkaar. Coach Koen kroop in de pen en maakte dit mooie verslag: "In de marathon van Eindhoven startte clubgenoot Kristof N. als uittredend Belgisch kampioen. Na een fel bevochten wedstrijd moest hij vrede nemen met het zilver in een mooie 2u24’03” of 3’25”/km. Ulrich A. lag lange tijd op schema om 3u05’ te halen tot hij, net als vorig jaar, met krampen kreeg af te rekenen. Hij kon zijn tempo toch telkens hernemen en bracht zijn marathon tot een goed einde in 3u10’39” of 4’31”/km gemiddeld. Ulrich was in de reeks M45- 27ste op 297 deelnemers. Ook de broer van onze zilveren medaillewinnaar Kurt N kende een goede dag en verpulverde zijn PR naar 3u13'22" of  305de op de meer dan 2400 deelnemers. Kristof D. ging voor het eerst op de klassieke afstand van start en bleef heel mooi binnen het vooropgestelde strijdplan:3u22’50” of 4’48”/km. Kristof was in de reeks M45- 52 op 297 deelnemers. Na de middag namen David V. en Joris V. deel aan de ½ marathon van Eindhoven. Joris V. liep als 313de op 7402 deelnemers over de aankomst in 1u26’47” of 4’33”/km. David V. kwam op plaats 466 aan in 1u38’40” of 4’41”/km. Het was ook voor de trainers Bert en Koen een lange dag met op het einde heel wat kilometers op de fietscomputer, maar het was elke meter waard. Iedereen gaf het beste van zichzelf met mooie resultaten als gevolg in deze warme en met momenten toch wel winderige omstandigheden." Lees meer
Vanaf 19 oktober zal er om de 14 dagen op zaterdag een hoogspringtraining plaatsvinden voor onze jeugdatleten. Deze zal gegeven worden door Ilse ( bijgestaan door hoogspringer Arne wanneer mogelijk) . Atleten die ook deelnemen aan de hordentrainigen bij Paul gaan de ene week horden doen en de andere week hoogspringen. De trainigen zullen doorgaan van 9.30u tot  11.00u. Wie graag wil deelnemen mag een mailtje sturen aan Ilse ( ilse.bogers@telenet.be ). Men zegge het voort.
Naar jaarlijkse gewoonte zal er ook dit jaar een huldefeest georganiseerd worden. Op dit feest worden alle aanwezige atleten en medewerkers gehuldigd. Beginnen doen we met een aperitiefje met enkele hapjes. Dit jaar werd gekozen om enkel een hoofdgerecht te serveren in buffetvorm (slaatje-vidé-stoofvlees-vegetarische balletjes in tomatensaus- frietjes). Voor wie nog zin heeft in dessert is er de mogelijkheid om een ijsje naar wens aan te kopen bij het ijskarretje. Natuurlijk gaan we niet alleen huldigen en eten. DJ Bart zorgt voor de muziek en zoals steeds zorgen de aanwezigen jong en oud voor de sfeer op de dansvloer. Weeral een niet te missen avond!!! Klik op link hieronder voor verdere info.
Volgende week vrijdag, op 18 oktober, staat onze jaarlijkse oefen veldloop op het programma. (Enkel voor atleten van onze club) Dit is het startschot voor het winterseizoen, waar we voor onze jeugd de nadruk leggen op deelname aan veldlopen. Onze jeugdatleten verdienen bij deelname hun eerste 3 sterren van het nieuwe seizoen. Het winterprogramma boekje waar de (prioritaire) veldlopen in staan opgelijst zal binnenkort op de training uitgedeeld worden. De trainers en helpers zullen weer hun best doen om een parcours te bouwen off piste en bij aankomst wordt elke deelnemer beloond met een natura prijsje. Ook zullen we per geboortejaar een podiumceremonie voorzien. We verwachten dat alle atleten (vanaf kangoeroe) hun crossbenen komen testen.  Wij zijn er klaar voor, jullie toch ook?!  (verder info volgt via nieuwsbrief en flyer/ affiches op de training)
In Eeklo op de laatste werpersmeeting wist Lars Guldentops zijn PR's in zowel discus als hamer aan te scherpen. Met de discus kwam hij tot een mooie 36m28. Nadien in het hamerslingeren lonkte de symbolische 40m grens . Tijdens het opwarmen gingen alle worpen er dan ook over. Nu afwachten wat de wedstrijd bracht , openen met een ongeldige worp gevolgd door een mooie 39m. Bij zijn 3de poging ging de 40m grens eraan en hoe ! 43m28 en goed voor een voorlopige 3 plaats op de Belgische jaarranglijst... verder gingen alle worpen nog voorbij de 40m . Een prachtige wedstrijd beloond met een stevig PR. PROFICIAT Lars en trainer - papa Wim! Ook Roland had er weer zin in na de cr verbeteringen op onze regenachtige meeting. Hij pakte vandaag uit bij het hamerslingeren (17.59m), bij het speerwerpen 15.46m en bij het discuswerpen waar hij tot een beste worp kwam van 19.75m en zodus weer 3 persoonlijke en clubrecords op zijn naam mag schrijven bij de M65+. KEI GOE gedaan Roland!
Zoals voorspeld waren de weergoden ons vandaag niet goed gezind en mede daardoor was de opkomst mager te noemen zodat de meeting meer op een interclub wedstrijd leek dan op een gewone meeting. Elke aanwezige atleet van de club, de vrijwillige helpers en juryleden probeerden er het beste van te maken. Bij de benjamins konden Tim, Bent en Saar zich verbeteren bij het verspringen wat Saar ook deed bij het hockeybal werpen. De miniemen Tess, Axl en Lars stonden in de kogelring waarbij de laatste 2 genoemden hun pr sterk verbeterden. Lars en Tess waagden zich onder een regendouche nog aan het hoogspringen maar de resultaten vielen letterlijk en figuurlijk in het water. Ook enkele cadetten hadden geen goesting om in hun zetel te blijven zitten. Bjarne kon zich op al zijn nummers verbeteren (speer, kogel, en ver), Lars wist hoger te springen dan ooit en nam nog deel aan het kogelstoten en het verspringen. Zowel Lies als Lena deden mee aan het verspringen en speer waarbij Lena als primus eindigde bij het verspringen met een 2de beste sprong van het seizoen. Leni en Sam waagden zich in dit rot weer aan het kogel en speerwerpen waarvan de resultaten hetzelfde waren als het weer. Van de cadetten die bij het werpersteam van Wim horen, nam Dean alleen aan het kogelstoten deel. Lars daarentegen kon bij het hamerslingeren zichzelf verbeteren met maar liefst 4.51m en staat met 39.38m  nu 4de op de ranking van dit seizoen! Lees meer

Het was me weeral een dagje! Allemaal  super gemotiveerde en vrolijke atleten atleten die genoten van een hele dag atletiek! Via de de knop Foto's kan je even meeproeven van deze schitterende dag waarvoor we al de medewerkers, juryleden, Hilde met circustechnieken, het Smink team, fotograaf Dave en al de vrijwilligers bedanken. Ook de trainsters Katia, Ann en Betty verdienen een DIKKE PLUIM voor hun inzet waardoor de uitstraling van hun team een voorbeeld is voor al de andere atleten. Respect!