Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
De verplichte voorinschrijvingen (GEEN inschrijvingen ter plaatse) voor onze Coronaproofmeeting van 25/07 zijn vanaf heden geopend tot woensdag 22-07 om 20.00 uur !!! We hopen op jullie deelname te kunnen rekenen. De jeugdatleten (incl. kangoeroes) en atleten met beperking (AMH) nemen deel aan een driekamp en dienen de 3 disciplines aan te klikken. Men zegge het voort !!! Alle informatie qua procedure van inschrijving treft u aan via de link...
Er werden enkele belangrijke aanpassingen gedaan aan de kalender van de Kampioenschappen zomer 2020. Het KVV voor cadetten en scholieren wordt 1 week opgeschoven en wordt opgesplitst in het KVV voor scholieren te Deinze op 22-08 en het KVV voor cadetten te Heusden-Zolder op 23-08. Het BK Meerkampen voor seniores wordt geïntegreerd in het BK Alle Categorieën van 15 en 16-08. Het BK Meerkampen voor cadetten, scholieren, juniores en masters staat gepland op 26 en 27-09 te Deinze. Het BK/KVV Marathon zal door annulering van de Marathon van Brussel op 04-10 nu plaatsvinden in Brugge op 18-10. Het BK werpvijfkamp Masters zal plaatsvinden in Sint-Niklaas op 27-09. Je kan alles nog eens raadplegen op de bijgewerkte kalender via de link.
Nu er zich opnieuw versoepelingen aanbieden vanaf 01-07 en we ook terug publiek op de piste mogen verwelkomen met daarbij ook de opening van de cafetaria, zullen de trainingen opnieuw aanvangen op het gewone uur. Voor de jeugd vangen de trainingen dus opnieuw aan om 18.30 uur (geen training op vrijdag tijdens vakantie) !!!! Men zegge het voort... Er moeten ook geen reserveringen meer gebeuren voor de clubtrainingen. Wel dienen we nog steeds de gouden regel van 'social distancing' (1,5m) en alle andere veiligheidsregels omtrent ontsmetting STRIKT op te volgen !!!
Stilaan maar zeker hebben we het virus bij zijn nekvel en daarom worden ook bepaalde regels vanaf 01/07 versoepeld. Zo zullen we vanaf 01/07 terug publiek (ouders, grootouders, ...) op de piste toelaten tijdens de trainingen. We zullen ook de horeca voorzichtig terug opstarten met dranken en versnaperingen die we serveren vanuit de kantine via een coronaveilig traject (ingang via schuifdeur overkapping en uitgang via schuifdeur kant piste). Het verbruiken van de dranken zal kunnen gebeuren op tafeltjes en stoelen op coronaveilige afstand onder de overkapping. Deur tussen sanitair en cafetaria blijft gesloten om contacten met gebruikers sanitair te vermijden. Ook de kleedkamers gaan terug open (cfr opening zwembaden). Op zaterdag 25/07 pakken we dan weer uit met een 'coronaproof-meeting' om te wennen aan de nieuwe regelgeving voor meetings. We zullen een jeugdprogramma gecombineerd met een programma voor atleten met beperking aanbieden in de voormiddag onder vorm van een driekamp, gevolgd door een individueel programma vanaf cadet. Het uurrooster wordt eerstdaags verspreid. We zullen werken met voorinschrijvingen volgens de nieuwe regels. AC Duffel en AVZK zegden toe om ook deel te nemen met hun atleten en mee te werken aan deze unieke meeting. BE THERE !!!
Ingevolge de beperkende maatregelen opgelegd ten gevolge van de corona-pandemie en de specifieke doelgroep aan deelnemers, wordt de ‘1° Memorial Marieke Vervoort’, die gepland stond op zaterdag 03-10-2020 uitgesteld naar het najaar van 2021. Na overleg met de Lokale Overheid en onderling in bestuurskring werd deze beslissing genomen. De beperkingen zouden ertoe leiden dat het een herdenkingsfeest in mineur zou worden en dat willen wij als organisator te allen tijde vermijden.
Nu de Veiligheidsraad licht op groen heeft gezet voor de zomerkampen kunnen we de inschrijvingen heropenen. Voor de elfde maal organiseren we dit leuke zomerkamp. Een gemotiveerd team van trainers en begeleiders zal klaarstaan om alle deelnemers op een professionele wijze te begeleiden bij de verschillende uiteenlopende sportactiviteiten die doorheen de week van 27 tem 31-07 zullen plaatsvinden. Er resten nog 3 plaatsjes !!!  Inschrijven kan vanaf 6 jaar (geboren vóór 1 augustus 2014) tot en met 13 jaar (miniem, ° 2007). Info en inschrijven via de link...
De kogel is door de kerk… Zopas ontvingen we van de Lokale Overheid het licht op groen voor de heropstart van onze jeugdtrainingen. Na 10 weken vol ongeduld staat ons  jeugdteam te popelen om jullie terug met open armen te ontvangen vanaf volgende week woensdag 10-06. Wij hopen dan ook dat jullie weer allemaal van de partij zijn om jullie atletiekvriendjes of vriendinnetjes en trainers terug te zien. Het is wel zo dat het er (hopelijk voorlopig) wel iets anders zal uitzien, want de jeugd zal in de aanvangsfase apart trainen om de spreiding en ‘overbevolking’ van de trainingen maximaal te bekomen. De jeugdtrainingen zullen ook iets vroeger van start gaan om 18.00 uur en zullen eindigen om 19.15 uur. Voorlopig worden nog geen ouders of begeleiders toegelaten in het atletiekstadion (‘Kiss and ride’ zone voor het brengen van de kinderen en ophalen aan uitgang piste (parking wachtzone thv torengebouw)) Mogen we wel vragen om de kinderen niet te vroeg te brengen en ten vroegste om 17.50 uur, om kruising met andere groepen te vermijden? Alle details  kan je nalezen via de 'link' alsook het bovenaanzicht van de piste als verduidelijking van de veilige regelgeving… Wij hopen vanzelfsprekend dat de strikte regels snel zullen versoepelen maar daar kunnen we alleen op rekenen als IEDEREEN zijn bijdrage levert. Bij elke versoepeling houden we jullie zeker zo snel mogelijk op de hoogte. Hopelijk tot woensdag 10-06 !!! BE THERE !!!
Momenteel werd een aanvraag ingediend bij het Lokale Stadsbestuur voor de heropstart van onze jeugdtrainingen op woensdag 10-06. Ik vermoed dat we 'groen licht' zullen krijgen... Vanzelfsprekend houden we eraan om de strikte regelgeving toe te passen en eerstdaags zullen we een specifiek schrijven verspreiden gericht aan de jeugdatleten, de ouders en de jeugdtrainers. Wij kijken er met het jeugdteam alvast naar uit om iedereen na 3 maand terug te zien... !!!