AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

14-01-2018 – Kessel, veldloop – Mare voor 3° zege, Mats voor 7°, Yali winnares bij de cadetten en podia voor Wout en Charlotte.

Met een opkomst van liefst 61 roodwitten kunnen we op deze veldloop in Kessel allesbehalve ontevreden zijn. Liefst 23 Kangoeroes kleurden het deelnemersveld roodwit. Bij de meisjes zetten Romy, Enora, Janne, Jolien, Lisa, Anna en Yutta hun beste beentje voor met Jolien die als eerste na 500m arriveerde. De jongens waren zelfs nog talrijker met Thomas, Tim, Seppe, Ferre, Ben, Ingo, Kristof, Jarre, Leon, Mathijs, Cas K., Cas B., Jonas, Tristan en Stan. Bij de benjamins had Mare deze keer duidelijk geen last meer van haar 'koude voetjes' (Cfr Boechout) en won zeer vlot haar 3° cross van het seizoen. Ook Anne Laura werd mooi 26° op 44. Bij de 2° jaars streden Laura, Siska, Rozanne en Myrthe naar een verdienstelijke 13°, 19°, 37° en 38° plaats. Bij de jongens was het dan weer bingo met Wout die mooi 3° werd op 31 deelnemers. Ward streed moedig naar een 31° plaats. Bij de 2° jaars toonden Jitse, Thomas en Leno heel wat inzet als 33°, 38° en 42°. Bij de pupillen zagen we dan weer een sterke cross van Fleur, die 6° werd en Tess, die met een sterke remonte in de 2° helft zelfs nog de top-10 haalde. Ook Mia mag tevreden zijn met haar 18° plaats op 33. Bij de jongens liep 'mister sympathico' Thor naar een 23° en Ethan naar een 40ste plaats. Bij de 2° jaars was Mats voor de 7° keer op rij iedereen te sterk af. Zijn crosscup van de provincie is hiermee al binnen! Jo wist met een sterke spurt nog een 12° plaats, Vic en Gerland een 26° en 31° plaats te bemachtigen. De miniemen meisjes waren na de kangoeroes alweer het best vertegenwoordigd. Mila werd knap 4° en 3° van de provincie, Lena haalde alweer de top-10 en ook Phebe, Fien, Eva en Lies waren als 13°, 14°, 16°, 17° en 26° zeer verdienstelijk. Bij de jongens streed Lars DH op karakter naar een 10° plaats en Briek werd mooi 25°. Thomas en Lars M. finishten kort na elkaar bij de 2° jaars als 14° en 18°. Bij de cadetten meisjes was het weer Lyra-feest, want Yali en Charlotte domineerden de ganse wedstrijd en bleven bij elkaar tot de eindspurt besliste dat Yali net iets sterker was. June vocht nog naar een mooie 11° plaats. Kobe finishte dan weer als eerstejaars in de eerste helft bij de jongens als 18°. Bij de seniores zagen we een sterke Olivier, die een knappe 5° plaats veroverde. Bij de masters zit het bij Bart L. weer helemaal goed, want hij werd mooi 5° op 58 en 2° van zijn categorie. Ook Ulrich deed het als niet-crosser verre van slecht met een 33° plaats. Alweer een geslaagde editie !!!

13-01-2018 – Hoboken indoor – 5 Lyrianen van de partij

Op deze indoormeeting in Hoboken waren 5 Lyrianen van de partij. Benjamin Laura bleef zowel bij de 60m als bij ver iets boven en onder haar beste. Lars H. verbeterde zijn kogel met 48 cm. Op de 60m verbeterde Matthijs zijn besttijd met liefst 0.66" naar 9"97. Bjarne haalde dan weer de finale en werd 4de. Ook bij de horden haalde hij een degelijk niveau en bleef met 11"30 slechts 0.08" boven zijn beste. Bij hoog overschreed hij de lat op 1m30. Bij Kaatje lukte het deze keer niet zo goed bij hoog, maar met haar ingesteldheid zal ze dit zeker zo snel mogelijk rechtzetten...!!! Gefeliciteerd!

14-01-2018 – Egmond aan Zee – Kristof zet zeer sterke prestatie neer op Halve Marathon !!!

Vandaag trok Kristof naar Egmond aan Zee, waar hij deelnam aan een zeer sterk bezette Internationale Halve Marathon met start op het strand van Egmond. Na 8 km in het loodzware zand en duinen, wordt het 2° deel afgewerkt op de weg. Ondanks deze lastige omstandigheden liep hij naar een knappe 19° plaats op meer dan 700 deelnemers in een knappe 1u09'17" en bleef hiermee slechts een goede minuut boven zijn beste Halve Marathon ooit (volledig op harde ondergrond gelopen in Venlo vorig jaar). Zowat de hele Belgische top was aanwezig en hij liet gerenommeerde namen als Stefan Van Den Broeck, Lander Van Droogenbroeck, Dennis Laerte, Kjell D'Hondt en Khalid Choukoud achter zich. Hij haalde een schitterende 18,27 Km/Hr en liep de laatste 6 Km aan 3'05" per Km, nadat hij op de zandstroken en duinen aan 3'20" per km liep! Coach Gille sprak van één van zijn beste prestaties ooit en dat belooft als voorbereiding naar de Marathon van Sevilla van eind februari. Proficiat!

13-01-2018 – Nieuwjaarsreceptie in het teken van solidariteit en huldigingen

In aanwezigheid van de Heer Burgemeester Frank Boogaerts, sportschepen Ivo Andries en heel wat mediamensen klonken zo'n 150 Lyrianen op het nieuwe jaar. Het voorbije jaar werd onder de loep genomen en hierbij werd de cheque met een deel van de opbrengst van de Kerstnatuurloop in het kader van de 'Warmste week' aan vzw De Lier overhandigd. Bovendien werd Rita gehuldigd voor haar schitterend werk van de voorbije 8 jaar als penningmeester, nu ze de fakkel doorgeeft aan Steven en Stijn, die door de Algemene Vergadering werden verkozen als bestuurslid. Ward kreeg dan weer een 'Lifetime Achieve Award' voor zijn ganse atletiekloopbaan, waarvan hij in de voorbije 90 jaar het grootste deel investeerde in onze club als atleet, secretaris, terreinverzorger en trainer. Nancy, onze voorzitster van het feestbestuur, werd voor haar 53° verjaardag aangenaam verrast door de mensen van het feestbestuur. Onze topper en elite-atleet werd dan weer 'in de bloemetjes gezet' voor zijn Europees zilveren medaille op het veldlopen bij het recente EK in het Slowaakse Samorin. Voorzitter Simon en secretaris Gery bedankten iedereen voor hun bijdrage tijdens het succesvolle Jubileum sportjaar 2017 met liefst 182 podia op Kampioenschappen en tal van prachtorganisaties en wensten iedereen een gezond, voorspoedig en vooral sportief succesvol 2018. De talrijke aanwezigen genoten van een drankje en heerlijke hapjes, verzorgd door onze sponsor traiteur Kok Jan. Op naar een mooi en succesvol 2018...!!!! De prachtige fotoreportage (via de 'link') is van de hand van David Verbruggen, onze clubfotograaf, waarvoor dank. Via de 'link' kunnen jullie de nieuwjaarsreceptie in beeld nog eens herbeleven, met dank aan Richard Horemans.

13-01-2018 – Gent – Miniemen meisjes verpulveren clubrecord 4 X 200m! Talrijke PR’s en Jari doorbreekt de 6m-grens!

De miniemen hadden duidelijk zin om zich eens te 'meten' op de indoormeeting in Gent. Op de ongewone aflossing 4X200m zorgden Sam, Lena, Leni en Mila voor een stunt en verpulverden het 2 jaar oude clubrecord (cfr Lola, Kate, Imer en Mirthe haalden 2'03"84 in 2016) met meer dan 5" en brachten het op 1'58"76. Hiermee werden ze binnen dezelfde seconde 3° op 30 ploegen. De jongens Jarne, Thomas en Lars DH en M (X2) hadden 2'01"23 nodig voor deze aflossing en bleven slechts 2" boven het clubrecord. Alweer knap van onze miniemen-teams! Individueel verbeterde Axl met de kogel naar 7m08 en werd zelfs 6° op 55 pupillen. De miniemen Kjersti, Leni, Sam, Jarne en Lars DH liepen hun snelste 60m. Jari had dan weer super springbenen want hij won niet alleen het verspringen maar verbeterde zijn record met liefst 57 cm en doorbrak voor het eerst de 6m-grens (6m22). Van een succesvolle indoormeeting gesproken... !!!

12-01-2017 – Jeugdwerking zorgt voor unicum met ‘Gouden Kwaliteitslabel’ voor 9° jaar op rij !!!

Het jeugdteam is niet weinig fier te kunnen melden dat de Vlaamse Atletiekliga, sinds de oprichting in 2009, voor het negende (!) jaar op rij het 'Gouden Kwaliteitslabel' heeft toegekend aan onze vereniging. Bij de beoordeling van de jeugdwerking wordt bij de 85 deelnemende clubs rekening gehouden met kwaliteit van de trainingen, opleiding van de trainers en aantal gediplomeerde trainers, drop-out en doorstroming van de jeugd, deelname aan competitie en recreatieve activiteiten, sportkampen, enz... AC Lyra zorgt hiermee voor een unicum in de Vlaamse atletiekwereld. Ik hou eraan alle jeugdtrainers en het bestuur te danken en te feliciteren voor hun inzet en aandacht die zij besteden aan onze jeugdwerking.

10-01-2018 – Selectieminima Internationale Kampioenschappen

Ik wens u ervan op de hoogte te brengen dat de Technische Directie van de KBAB heeft beslist dat de selectieminima voor alle Internationale zomerkampioenschappen maar kunnen gehaald worden vanaf 01-04-2018. De indoorprestaties komen dus niet langer in aanmerking voor een selectie. Deze beslissing werd genomen om meer vormbehoud te kunnen garanderen. Men zegge het voort. Als link de minima voor het EK Berlijn waar deze regelgeving al vermeld staat.

7-01-2018 – Gent – PK AC indoor – Het beste PK ooit in onze 70 jarige Lyrageschiedenis met 29 podia en 11 titels !!!

 Een dag of kampioenschap om niet meer te vergeten! Dit hebben we voorgeschoteld gekregen door de 53 deelnemende atleten die 96 prestaties leverden! 11 titels, 10 zilveren en 8 bronzen medailles. Zeven clubrecords en dit alles nog eens overgoten met 40 geleverde best prestaties! Simon spant vandaag wel de kroon door op de 60mH met een tijd van 7.88", slechts op 5 honderdsten te stranden van het Belgisch record en met 6.90" de beste jaarprestatie neerzet op de 60m. Ook Elise schitterde vandaag door zowel op de 60m, met 7.50" als tijd en op de 200m met 24.28" eveneens als Simon 2 clubrecords te breken en 2x de titel binnen te halen! Jitse verheugde ons en vooral zichzelf door 5m82 ver te springen en hiermee de beste jaarprestatie neer te zetten en zich te kronen tot beste Lyra verspringster ooit! Ook Michèle zette een sterke prestatie neer maar dan op de 800m waar ze als kampioen schitterde op de 800m en haar eigen CR naar 2'20"71 bracht en zich verbeterde met 2.29"! Als slot van de clubrecords hadden we nog scholier Tuur die met zijn tijd van 56.86" ook op ranglijsten mag pronken en de bronzen plak om zijn nek mocht hangen!  Van de nog niet genoemde gouden medaille winnaars zagen we Senne nog zijn rechtstreekse finale winnen van de 60H, verpulverde zijn tijd met 0.33" en bracht deze naar 8.33" evenals deze van de 400m waar hij maar liefst 1.05" vanaf deed maar wat wel geen medaille opleverde! Lotte deed op dezelfde dubbele ronde wat van haar verwacht werd en verbeterde zich met 2 honderdsten terwijl de zeer snel gestarte Christian, die trouwens voor de 1ste maal in Lyra kleuren liep, bijna strompelend en nog vol krampen het hoogste schavot van het podium mocht betreden. Ook Amelie viel in de hoogste prijzen na pech op de horden, door 5m21 ver te springen en had verdomt pech dat de laatste poging een nul was! Als laatste nog niet genoemde zagen we Arne de lat op 1m81 hoogte overschrijden, wat zijn beste indoor prestatie ooit was. Nu eventjes de zilveren medaille winnaars op een rijtje! Lees meer

07-01-2018 – Hulshout, veldloop – Mats en An alweer primus en heel wat inzet en mooie ereplaatsen

Zo'n kleine 40 Lyrianen trokken naar het kille Hulshout, waar ze met volle overgave onze clubkleuren verdedigden. Pupil Mats behield zijn status van primus en ook master An deed het hem alweer na. De kangoeroes waren goed vertegenwoordigd met de meisjes Saar en Romy en de jongens Ingo D., Victor S., Leander B. en Seppe M.. Bij de benjamins waren enkel meisjes aanwezig. Anne Laura werd knap 23° als eerstejaars en Laura 11° als 2° jaars. Siska, Louise, Renée, Rozanne en Myrthe finishten in elkaars buurt vanaf plaats 19. Mia was dan weer het enige pupil-meisje en mooi 20ste finishte. Bij de Miniemen waren ze traditiegetrouw talrijker. 4 meisjes haalden de top-10 met Mila, Olivia, Lena en Leni. Fien streed knap naar een 21° plaats. Bij de jongens haalde Lars DH nipt de top-10 niet en Lars M en Jarne VH finishten in elkaars buurt als 13° en 15°. Bij de cadetten vonden we onze roodwitten alweer vooraan met Romée (4°), Eloise (5°), Lissa (10°) en Yent'l (11°). Bij de jongens waren Tuur en Kobe dan weer mooi 16° en 29°. Ook de scholieren Jasper en Tibo vonden we weer vooraan in de uitslag met een 7° en 8° plaats. Seniore Lisa beet aardig van zich af als 28° in haar gemengde wedstrijd met de masters en juniores. De masters Bart L en Benoit L. mochten de debatten sluiten. Bart L. werd mooi 3° in zijn categorie M40 en Benoit finishte als 40° in totaal. Alweer een geslaagde, doch wel kille namiddag. Dank aan Erwin, Simon en Annemie voor de begeleiding van onze jeugd! Tot volgende week in het naburige Kessel!