Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dient iedere atleet een singletje/topje/TShirt te dragen om aan een wedstrijd deel te nemen. Omdat we vanaf 15-10 onder de nieuwe naam 'AV Lyra - Lierse' in competitie uitkomen, hebben we ook een nieuwe outfit laten ontwerpen (Zie 'link'). Voor de benjamins en kangoeroes hebben we een T-Shirt laten ontwerpen, voor de atleten vanaf pupil is er keuze tussen een singlet en/of een topje. We openden hiervoor een heuse webshop die je kan openen via de link. Vergeet je bevestiging van aankoop via de webshop niet mee te brengen. Je hoeft geen maten op te geven, want je kan ter plaatse passen... Voor de vrijetijdskledij is er een aparte webshop van de firma Vermarc. (2° link) Het paswoord is: AVLyraLierse. Voor de juiste maat kan je op de homepage deze link aanklikken: https://cdn.mybrikl.com/vermarc/files/maattabel-2018-2-NL.pdf ...Opgelet: we raden een personalisatie aan. Zo kan de naam van jezelf of je kind op de achterzijde van de kledij linksonder of op andere items gedrukt worden. Zo komt achtergelaten kledij steeds bij de juiste persoon terecht… 😊
Tijdens deze Flanders Cup in OLSE zagen we vooral de halve fond/fond lopers aan het werk. Enige uitzondering was Messalina die op de 200 m met 24”57 net van het podium viel. Bij de scholieren werd door Sterre een zeer mooie 800 m gelopen, en met een tijd van 1’55”38 verbrak hij ook meteen het nog maar 1 week oude clubrecords van Mats. Die laatste koos dan weer voor de 1500 m, waarbij hij met 4’00”77 zijn PR met bijna 7” verbeterde. Andere PRs werden gelopen op de 400 m door Lennert (54”14), op de 1500 m door Astrid (4’35”22) en Otto (3’52”23) en op de 5000 m door Jasper (15’02”42). Op de 800 m zagen we verder nog Ward (1’51”98), Tibo (1’59”14), Ruben (2’18”59) en Jitse (2’23”73). Ook Lisa was lange tijd op weg naar een scherpe tijd op de 1500 m, maar eindige uiteindelijk op 4’54”88. Heleen tot slot liep voor het eerst een 5000 m op de piste en was best tevreden met een tijd van 17’36”83. Knap gedaan atleten!
Katia maakte in haar eentje de 103km verplaatsing naar Vught in de buurt van 's-Hertogenbosch in Nederland om deel te nemen op het Open Nederlands Kampioenschap Para-Atletiek. Ze deed dit met verve, liep volgens mij alleen in haar 400m reeks (IPC 38 Women)  en liep over de baanronde sneller dan ooit! Katia klokte af in 70.05" wat maar liefst 1.95" sneller was dan haar vorig record! PROFICIAT Katia! Zo miste door haar deelname de BVV Masters in Arendonk maar deed toch de moeite om de ploeg in de namiddag nog een hart onder de riem te komen steken. BEDANKT, een mooi en welgekomen initiatief. Via de knop "foto" kan je via de toegestuurde NK-link van Katia deze site bekijken, waar onze atlete nog vernoemd word in de laatste alinea.
Wie had dit kunnen denken? Door een sterke collectieve prestatie eindigde ons AVLL masters team als 3de in deze BVV competitie geruggesteund door trainers Christel, Jan, Koen, Bert, Wim en Jean en natuurlijk ook door de vele aanwezige supporters. Het was wat puzzelen tot het laatste moment om met een volledige ploeg te kunnen afzakken naar de nieuwe piste van ARAC. Na een 1ste groepsfoto mocht Wim zijn ding doen bij het kogelstoten, Bart zich uitleven bij het speerwerpen, Anja haar best doen bij het verspringen en Jan (papa van Julia) de de hogere sferen opzoeken bij het hoogspringen, en met succes de eerste 34 punten binnenhaalden. De kop was eraf. Nu kwamen de 100m spurters in actie met Xenia, die 3de eindigde bij de dames en 5de voor Patrick bij de heren die beiden toch wat voorafgaand kwetsuur en ander leed moesten verwerken, Top! Weeral 18 punten erbij! Nu was het de beurt aan Katleen voor de 800m en An voor de 1500m waar ze respectievelijk goed waren voor 13 en 11 punten waardoor we bovenaan in de ranking kwamen te staan. Ilse, die na een snel cursus bij trainer Wim, stond goed haar mannetje bij het discus, wat ze iets later bij het speerwerpen herhaalde en zo 16 punten binnen haalde. Katia liep een hele sterke race op de 200m wat onze ouderdom deken, Hugo haar nadeed op de 400m, weeral goed voor 16 punten op onze conto! Iets ervoor kon Jef zich goed handhaven in een tactisch spel op de 1500m, liep Ellen haar eigen mooi tempo op de 3000m, eindige Bart en Herman knap als 6de op de 3000 en 5000m en dit op het warmste moment van de dag. Sterk, want ze sprokkelden 27 punten bij elkaar wat ons op de 3de plaats liet belanden! Juist voor de aflossingen nam een gemotiveerde Mike, na amper 2 trainingen, het verspringen op zich, stootte Katia de kogel naar bijna 8m en liet Wim de discus zweven naar een 5de plaats waardoor ons team weeral 22 punten rijker werd! Onze 4x 100m ploeg met Anja, Tine, Katia en Xenia gaven met succes het stokje goed door om alzo als 2de te finishen van de tien deelnemende ploegen! Als laatste proef was het de beurt aan Johan, Bart L., Bart V. en Jef om de loodzware 4x400m estafette tot een goed einde te brengen, En dat deden ze prima door als 7de af te klokken, wat onze de 3de plaats bleef behouden in de eindrangschikking met 171 punten! STERK gedaan atleten! Jullie hebben zich als team goed verweerd en wat zeker ook belangrijk was, gezorgd voor de nodige en fijne sfeer ! ONE TEAM-ONE DREAM! Geniet nog na van de mooie foto's genomen door de aangesteld fotograve Julia, papa Jan, Anja en mezelf.
Matthijs was op zijn eentje naar de openingsmeeting van de vernieuwde Kievit piste te Heusden-Zolder getrokken om zijn 2de outdoor hoogspring wedstrijd als junior te bedisselen na zijn bronzen medaille op het PK. Hij deed dit met verve. Begon op 1m50 en overschreed de lat telkens bij zijn eerste poging tot 1m70, waar hij een 2de poging nodig had. Op zijn pr hoogte van 1m75 had Matthijs eveneens maar 1 poging om daarna op 1m80 spijtig genoeg te falen. Toch was hij zeker tevreden en dat zal trainer Carl ook wel zijn! PROFICIAT Matthijs!
Deze meeting op AVZK word traditioneel aanzien als testwedstrijd en zodus waren we met 24 atleten afgezakt naar Booischot.  Als atletische mindset wil je altijd een goede prestatie neerzetten wat voor sommigen goed uitpakte en voor anderen niet, wat natuurlijk zorgden voor wat frustraties. Onze 12 cadetten hadden er in elk geval zin met best prestaties voor Jaan bij het verspringen, Maxim bij het kogelstoten, waar hij eveneens primus werd alsook bij het verspringen en evenals Malien bij het discuswerpen. Jitse bekroonde zijn dag met 3 pr's en dit bij het hoogspringen, op de 100 en 200m waar ook Hasse uitblonk door telkens de 1ste plaats te pakken. Ook Fieke en Thor K. wisten zich te verbeteren op de 100m een afstand waar Julia op 0.03" boven haar best bleef steken waarschijnlijk wegens de vermoeidheid door de 2 laatste uren sport in school zodat ze ook op het ver niet naar vermogen kon springen. Jinte moest rekenen op taxi Jan om tijdig aan de 100m start te staan om zonder opwarming toch haar ding te kunnen te kunnen doen. Lukas had ondanks de inzet zijn dagje niet, Sterre en Thor M. deden het voortreffelijk op de 200m en ver, de discipline waar Thor K. telkens uitkwam boven de betrachte 4m zonder de afstootbalk te raken en dus minstens 20cm liet liggen, spijtig maar komt wel goed Thor! Bij de scholieren hadden we 2 deelnemers. Jonas hield het bij de 100m, bleef 2 tienden boven zijn beste en liep met succes voor de 1ste maal een 200m. Irina kwam uit op de 800m die ze sterk ruim 5 seconden sneller liep dan ooit! Bij de 6 juniores blonken o.a. Jutta uit met met een overwinning bij het verspringen, werd Margaux primus op de 100m en liep Matthijs over dezelfde afstand sneller dan ooit! Elias stond zijn mannetje op de 200m en Lars liep de 3de beste tijd van een sterk bezette 100m. Margaux waagde zich voor de 1ste maal aan het verspringen en had Eva teveel meewind bij haar beste poging. Bij de seniores behaalde Dora een overwinning bij het verspringen wat ze herhaalde bij een sterke 200m en liet Berbe de concurrentie achter zich op de 800m. Onze master Hugo mag het rijtje AVLL deelnemende atleten afsluiten met een sterke 100 en 200m. Onze atleten hebben weeral het beste van zichzelf gegeven en zorgden tezamen met het weer voor een gezellige atletiekavond. Ik wil nog vermelden dat ik bewust geen tijden genoteerd heb omdat je deze in de onderstaande link kan bekijken.
Onder een stralend lentezonnetje konden liefst 364 jonge atleten hun hartje ophalen in ons stadion bij de Pinkstermeeting voor de allerjongsten in de voormiddag en streden zo'n 246 pupillen en miniemen voor hun plaatsje bij het PK Jeugdmeerkamp. Het werd zoals beloofd een ATLETIEKFEEST van het begin tot het einde waar beleving, emotie, sfeer, inzet en teamspirit de bovenhand haalden. De organisatie kreeg bakken lofbetuigingen voor het zo goed als perfecte en sfeervolle verloop, die ik graag met jullie allemaal deel. IEDERE medewerker voor en achter de schermen droeg hiertoe zijn steentje bij... kortom een echte publiciteit voor onze o zo mooie sport! Het was qua sportieve prestaties ook één van de meest hoogstaande edities van de voorbije jaren en daar wil ik alle 78 AVLL-atleten ook van harte voor feliciteren. Lauren, Good-Luck, Mila en Janne mochten het podium op voor een top-10 plaats, maar de recordregen aan persoonlijke records getuigt over de inzet van al onze atleetjes en de prima begeleiding die ze genoten van de talrijk aanwezige jeugdtrainers. Via de link kan je de foto's bewonderen van de mama van Lauren, deze in de 2de link van de Pinkstermeeting Kan/Ben van Jean, de 3° link zijn de foto's van persfotograaf Marcel en Sonja van Lier Actueel.
Verschillende Belgische atleten waaronder Simon, Christian en Lynn trokken naar Tilburg om daar deel te nemen aan een internationale wedstrijd, de T-meeting van AV Attila! Simon opende met een sterke 100m in 10.64" met wel +2.6 meewind, maar kon zich als enigste Belg van de 55 deelnemers plaatsen voor de finale waarin hij als 4de afklokte op 8 duizendste van de 3de . Ook Lynn liep een sterke wedstrijd maar dan op de 100meter horden. Hier plaatste ze zich eveneens voor de finale met een 5de tijd van 13.91". In de finale wist ze nog een plaatsje op te schuiven in een tijd van 14 seconden rond. Christian waagde zich op de 200m waar hij als 5de van de 35 deelnemende atleten de meet overschreed in 21.51" met -1.0 tegenwind! GOED GEDAAN Toppers!
Op deze super druk bezette Ifam-meeting te Oordegem kwamen 15 AVLL-atleten in actie. In het voorprogramma liep scholier Mats naar een schitterende 1'56"33 op de 800m waarmee hij het 9 jaar oude clubrecord van Lindert Lemouche (1'56"40) met 0.07" verbeterde, een mooie opsteker voor de rest van het zomerseizoen. Lynn B., onze hordenspecialiste, was ook gebrand op een sterke prestatie. In de reeksen van de 100m Horden liep ze naar een zeer behoorlijke 13"74, slechts 0.04" boven haar clubrecord. In de finale waar ze nochtans een lichte tegenwind en uit de binnenbaan moest starten lukte het haar toch om na een zo goed als perfecte race de chrono te laten stoppen op 13"66 of 0.04" sneller dan ooit. Mooi zo! Ook junior Elias L. verbeterde zijn PR op de 100m met 0.05" naar 11"58 en cadet Lennert VD bewees zij sterke periode met een PR op de 800m van 2'02"38 (PR- 1"48, neergezet op de FC van AVLO van vorige week 20/05). Simon VH liep naar een behoorlijke 10"53 op de 100m als 9de. Sven VDB liep naar 22"07 of 4 tienden boven zijn PR. na een DQ op de 200m, nam Christian nog deel aan de 400m waar hij een  behoorlijke 46"61 liet neerzetten, terwijl Maarten goed was voor 47"73. Op de 800m liep Ward ook een degelijke 1'52"20, terwijl het minder liep voor Stefan S. Hamish liep als 2° aangesloten atleet bij een Belgische club naar 13'45"65 op de 5000m. Elise ziet haar vormpeil met de week stijgen en liep nu naar een behoorlijke 11"59 op de 100m. Messalina liep een zeer behoorlijke 200m in 24"31, slechts 0.23" boven haar PR. Jitse van haar kant benaderde ook haar PR met 57"88 op de 400m. Dylan O. was dan weer goed voor 52"53 op de 400m Horden, zijn beste seizoenstijd. Mooi zo!
Op deze Vlaamse Kampioenschappen op de Blaarmeersen in Gent haalden de atleten van AVLL 5 maal het podium. Messalina P. toonde zich de beste over de volledige baanronde in 54"82 en bleef hiermee iets boven haar beste. Babette VDP kende pech toen haar wedstrijddiscus beschadigd geraakte maar ze liet zich niet uit haar lood slaan en wist met een ultieme worp van 51m80 toch nog de Vlaamse titel binnen te halen. Ook Maarten maakte alweer een sterke indruk op de 400m. Hij verbeterde alweer zijn besttijd van het BK AC 2022 (47"12) en dook voor het eerst onder de 47" naar 46"90, verdiend beloond met zilver. Zelfde medaillekleur was er dan ook weer voor Dylan O. en dit bij de 400m Horden. Het doorzettingsvermogen van Senne werd dan alweer beloond met een bronzen plak in een zeer behoorlijke 14"29, slechts 0.02" boven zijn beste. Meest onfortuinlijke atlete was zonder meer Elise M. die in de reeksen van de 100m een superindruk gaf met 11"46, weliswaar met iets teveel rugwind, maar dan het slachtoffer werd van een tumultueuze finale met herstart en een veel te opdringerige dopingcontroleur die haar volledig uit haar lood sloeg nog voor de herstart van de finale. Niettemin haalde ze nog 11"67 op slechts 0.02" van het podium. Wie ook vrede moest nemen met de meest ondankbare plaats was Svelte op de 400m Horden. Ze flirte met haar PR van 1'02"23 en werd uiteindelijk 4de met 1'02"23. Jan DK haalde de B-Finale van de 100m in 11"10, wt eveneens het geval was voor Lien T. in 12"27. Jitse S. verbeterde dan weer haar 400m-tijd naar 57"32, terwijl Lotte S. iets boven haar beste bleef op de 400mH. Bij het speerwerpen werd Lukas 8° met 50m20 en moest Lena als juniore tussen al het seniorsgeweld vrede nemen met 32m56. Heleen tot slot had haar debuut bij de steeple wel wat anders voorgesteld en moest spijtiggenoeg opgeven. Al bij al dus een mooi Vlaams Kampioenschap met 5 podia en 2 4de plaatsen. Gefeliciteerd!