AC Lyra zoekt extra trainers!

Door het stijgende aantal atleten vanaf cadet en joggers is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Simon Chovau of Jean Vanherck te contacteren.

19-10-2017 – Achtergelaten kledij op trainingen/wedstrijden

Daar er een massa achtergelaten kledij, schoeisel in ons materiaalhok ligt, zullen we nu vrijdag (tijdens de oefenveldloop) en volgende week woensdag (tijdens de training) deze kledij uitstallen onder de overkapping. Mogen we vragen hier zeker een kijkje te komen nemen, want na volgende week woensdag bezorgen we deze achtergelaten kledij aan 'spullenhulp'... (Kledijcontainer...). Thx...

18-10-2017 – Oefenveldloop AC Lyra op vrijdag 20-10. Helpers gevraagd…!

Nu vrijdag toveren we de omgeving van onze piste om in een 'echt' veldloopparcours. Zoals elk jaar is het de bedoeling de nieuwkomers te laten kennismaken met een veldloop en ook vertrouwd te maken met het invullen van de wedstrijdkaartjes... De iets meer ervaren leden kunnen dan ook samen proeven van een veldloop met een afstand aangepast aan elke leeftijd (zie 'link') en bekijken hoe het met hun conditie is gesteld in het vooruitzicht van het veldloopseizoen, dat dit weekend start met de relays in Gent (vanaf cadet - info bij Simon) en volgende week voor IEDEREEN op de traditionele opener van het veldloopseizoen te Bonheiden, inclusief voor Kangoeroes. De deelname is GRATIS en IEDEREEN krijgt een versnapering aan de aankomst. Spikes (tweedehands verkrijgbaar in torengebouw - bevragen achter toog cafetaria) zijn toegelaten en aangeraden. We rekenen op jullie aanwezigheid. Voor nu vrijdag 20-10 zijn we nog op zoek naar enkele helpende handen vanaf 13.00 uur voor het klaarzetten van het parcours. Graag een seintje aan Gery (gery.follens@aclyra.com). Thxxxx!

14-10-2017 – Ekiden – Michael strandt met ‘Saucony-team’ op luttele 4″ van zege en Belgisch record!

Michael S. kreeg de gelegenheid om met een super Saucony-team met daarbij Nick Van Peborgh en Regis Thonon deel te nemen aan het BK aflossingsmarathon, beter bekend als Ekiden in de omgeving van het Boudewijnstadion in Brussel. Het is de bedoeling dat er met 6 lopers een volledige marathonafstand wordt afgelegd. Michael mocht als laatste loper de klus klaren en na een splijtende eindspurt met Thomas De Bock van het Calipage-team moest hij met slechts 4" de duimen leggen. Indrukwekkend waren echter wel de eindtijden van beide teams die het vorige Belgisch record verpulverden naar 2u06'23" en 2u06'27". Michael liep de laatste 6,195 Km in een supertijd van 18'08". Gefeliciteerd en op naar de sportieve revanche volgend jaar...!!!

14-10-2017 – Jubileumhuldefeest schot in de roos!!!

Zo'n 200 Lyrianen genoten van een schitterend huldefeest van begin tot het einde. Voorafgaand werden alle Belgische Kampioenen uit onze 70-jarige geschiedenis uitgenodigd. Leuk was zeker dat de oudste kampioenen, Jan Van Hoof en Gerd Verhoeven verrast werden met een mooie bloemenruiker uitgereikt door de jongste Kampioenen Mathias Broothaerts en Els Rens. Daarna werden alle gasten vergast op een lekker en verfrissend aperitief onder een stralend najaarszonnetje. Afwisselend werden daarna de medewerkers en de atleten in de bloemetjes gezet, die ons het afgelopen jaar zoveel mooie momenten bezorgden. Tussendoor werkte 'Kok Jan' zich uit de naad om heel wat lekkers voor te schotelen. Alles werd uiteindelijk afgesloten met sfeervolle fuif, die nog lang zal nazinderen... BEDANKT allemaal voor al dat moois en zeker ook de bijdrage van onze clubfotograaf David, die prachtige foto's maakte (Zie link foto's). Geniet ervan!

08-10-2017 – Eindhoven – Schitterende prestaties van onze Lyrianen op Belgisch Kampioenschap Marathon. Kristof zilver, Olivier 4° en sterke PR’s voor Jelle en Ulrich! Ook David met knap PR op de Halve…!

4 Lyrianen hadden zich ingeschreven voor het BK Marathon in Eindhoven. Op hun 'grote dag' startte de Marathon onder een priemend 'waterzonnetje' met weinig wind en zo'n 14°, ideaal loopweer dus... Kristof en Olivier nestelden zich na de kopgroep Afrikanen in een 'Belgische groep' waarbij het tempo perfect werd aangegeven door Sander Verminck als haas. Hij leidde de groep naar een doortochttijd van 1u10'52" na een Halve Marathon. Jelle en Ulrich namen verstandig een iets minder snelle start en kwamen respectievelijk door na 1u22'41" en 1u33'48" op de Halve. Daarna moesten Kristof en Olivier het verder alleen klaren. Kristof versnelde en geleidelijk moest Olivier de rol lossen. Uiteindelijk speelde Kristof iedereen kwijt, behalve Gert Devos waarmee hij 'haasje over' speelde. Na een serieuse versnelling van Kristof kwam Gert terug en vanaf km 35 kreeg Kristof het ontzettend lastig. Hij moest uiteindelijk Gert laten gaan en finishte knap als 2° in een tijd van 2u23'51", iets trager als zijn beste van vorig jaar op dit parcours, maar gezien de te beperkte voorbereiding toch een schitterend resultaat !!! Olivier knokte in de achtergrond nog voor een podiumplaats maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Bart Verschoren en finishte op de meest ondankbare 4° plaats. Ondertussen hadden ook Jelle en Ulrich hun marathon verstandig opgebouwd. Halfweg lieten ze 1u22'41" en 1u33'48" noteren. Zij kenden weinig verval in de 2° wedstrijdhelft en zo eindigde Jelle in een knap PR van 2u47'28 of zo'n 3'58"/Km of 15,11 Km/Hr als 70° senior en 16° van het BK. Ook Ulrich maakte zijn droom waar en finishte in een mooie 3u07'05" als M40 en werd hiermee 11° van het BK in zijn categorie en 40° overall. De coaches Gille, Bert en Koen zagen dat het goed was en gaven hun 'poulains' de verdiende schouderklopjes. Ook David bond zijn shoes aan voor de Halve Marathon. Hij liet hierbij een knappe 1u35'25" noteren als 654° van de 7032 aankomsten en werd 91° M45 op 761. Knap! Achteraf genoten we samen met de supportersclan (fotografe 'Kip'Pegie, Marcel, Marc, Claudine, David, Hannes, de familie Nackaerts, Nancy en ikzelf) na in het 'Belgium House' waar menig Belgisch biertje werd gekraakt en geproefd van de 'Belgische frietjes'. Alweer een knap resultaat van onze 5 Lyrianen !!! De eerste fotoreeks van de hand van 'Kippegie' kunnen jullie reeds bekijken via de link. Hierna volgt een impressie van coach Koen... Lees meer

01-10-2017 – LIER – Kampenmeeting – 5 titels en 10 podia op PK Hamer en Gewichtwerpen met Belgische record voor Hilke. Lukas zorgt voor ‘unicum’ in Antwerpse atletiekgeschiedenis!

Zondag waren de wedstrijdomstandigheden stukken beter bij onze organisatie van de Kampenmeeting, tevens geldend als Provinciaal Kampioenschap Hamer en Gewichtwerpen. Van ’s morgens vroeg priemde het zonnetje zich door het dikke wolkendek en de hele dag bleef het zo goed als droog. Dat inspireerde enkele van onze roodwitten om er voluit tegenaan te gaan. Bij het ‘provinciale’ hamerslingeren telden we 3 titels met masters Suzie en trainer Wim en scholier Lukas. Hiermee zorgde Lukas voor een ‘unicum’ door als 1° scholier ooit in de Provincie, in 1 seizoen de provinciale titels kogel (in en outdoor), hamer, discus en speer te veroveren. Van een compleet werper gesproken… natuurlijk ook prima begeleid door Wim en Dimitri (speer). Daarna deden Suzie en Wim hun succes nog eens over bij het 'gewichtwerpen'. Cadette Cheverny vierde haar eerste hameroptreden met zilver, junior Jonas en Alyssa hamerde naar Provinciaal brons. Trainer Jean mocht niet ontbreken en haalde zilver bij het gewichtwerpen en brons met de hamer. Lees meer

30-09-2017 – MOL – Antwerps Jeugdcriterium – Ondanks hondenweer toch nog enkele mooie persoonlijke beste!

De Finale van het Antwerps Jeugdcriterium was zeer mager bezet met Lyra-jeugdatleten. Ook het weer zat niet mee, maar toch zorgden de aanwezige jongeren voor enkele opwarmers. Bij de benjamins was Laura als enige aanwezig maar haalde wel brons bij hoog met een PR van 1m05 en spurtte ook naar een besttijd. Pupil Kato deed een heel stuk af van haar besttijd op de 60m (-0.13”) en Emile kogelde verder dan ooit naar 7m19 (+57cm). Bij de miniemen verbeterde Ralph ondanks de mindere omstandigheden zijn beste op de 80m, maar vooral op de 150 Horden zagen we ‘vuurwerk’. Lola verbeterde met bijna 1 seconde (!) naar 22”02, slechts 0.06” boven het clubrecord van Svelte. Imer liep ook haar beste ‘lange horden’ en deed 0.34” van haar record af naar 23”60. Maar ook de jongens hadden er zin in want alle 4 zetten ze een PR neer. Glenn met liefst 1”19 sneller naar 23”71, Artuur verbeterde met 0.70” naar 22”81, Bjarne liet 24”70 en Ralph 26”85 optekenen. Lars en Lena M. hielden het bij discus en Lena liep ook nog een 80m in erbarmelijke omstandigheden. Kortom een meeting om snel te vergeten… maar alle lof voor de aanwezige Lyrianen !!!