Om onze toekomstige organisaties van de nodige uitstraling te kunnen blijven voorzien, en dit zonder personen te zwaar te moeten belasten, is AC Lyra op zoek naar extra helpers voor een aantal specifiekere taken. Het betreft:

  • Opzetten/afbreken geluidsinstallatie: kabels leggen, boxen/materiaal aansluiten en testen (al het materiaal is beschikbaar) - ca. 3-4 uur werk voor opzetten + ca. 2 uur voor afbraak (kost minder tijd indien 2 mensen dit samen kunnen doen)

  • Materiaal opruimen/wegbergen na meetings: na meetings dient er op het einde nog het nodige materiaal opgeruimd te worden en op zijn plaats gelegd te worden. Ook partytenten of sporadisch een grotere tent dient nog afgebroken/opgeruimd te worden. Hiervoor zouden we graag een team met nieuwe krachten willen hebben zodat de medewerkers van de dagploeg even uit kunnen rusten
Heb jij interesse in één van deze taken (individueel of met meerdere personen), aarzel dan zeker niet om  Simon Chovau (voorzitter) of Jean Vanherck (meeting planner) te contacteren.
Michael Somers had vooraf aangekondigd dat hij bij zijn eerste '10 Miles van Antwerpen' er alles zou aan doen om de zege binnen te halen. Het zou echter geen gemakkelijke opdracht worden met ook Olympisch atleet Isaac Kimeli aan de start. Maar Michael maakte zijn ambitie waar en liet na het uitkomen van de laatste tunnelpassage zijn 2 metgezellen Isaac Kimeli en Thomas De Bock in de steek en finishte in een knappe 47'45", 23 seconden sneller als Isaac en 30 seconden beter als Thomas. Een mooie opsteker voor Michael als je weet dat hij hier liep voor het goede doel. Hij liet zich sponsoren en zal een mooi bedrag kunnen overmaken aan Natuurpunt, waar jullie nog steeds tot 02-12 kunnen voor storten (Zie artikel hieronder). Michael heeft als hoofddoel zijn zinnen gezet op het WK indoor 3000m in maart 2022 te Belgrado. Ook zal hij de manches van de Crosscup meelopen en zich misschien en hopelijk plaatsen voor het EK Cross. Wij duimen voor hem! Een reportage van Sporza en ATV treft u aan via de links...
Kristof N. die door organisatorische tekortkomingen gedwongen was tot opgave op het BK Marathon te Antwerpen, stond zondag klaar aan de start van de Marathon van Eindhoven, jaren de plaats waar het BK werd georganiseerd en waar Kristof een zeer gekende en gewaardeerde deelnemer is. Hij startte zonder specifieke doelstelling, zeker na een jaar met corona-beperkingen. Niettemin liep hij zeker in de kijker want vanaf het startschot nestelde hij zich achter een groepje Afrikaanse atleten als eerste Europeaan en blanke atleet. Spijtig genoeg kon hij niet op een haas rekenen, waardoor hij gedoemd was om de 42,195 Km alleen af te werken. Hij volhardde en kwam halfweg door in 1u13'23", maar kende pech toen hij een verplichte sanitaire stop moest uitvoeren. Hij finishte uiteindelijk als eerste Europeaan en blanke atleet op de 9° plaats van de 1526 starters in een tijd van 2u28'15". De eerste 8 plaatsen waren weggelegd voor Afrikaanse atleten. Hij mag terecht fier zijn op deze prestatie die hij in moeilijke omstandigheden neerzette. Proficiat!
Onze Lyrianen zetten de trend van de eerste dag (zie artikel hieronder) gewoonweg verder... Op deze 2° dag van het Provinciaal Kampioenschap mochten scholiere Sam DV (Ver), Junior Robbe T. (100 en 200m), Lotte S. (400H) en Matthias Q (Kogel) de hoogste podiumtrede op. Zilver was weggelegd voor scholier Jitse C. op de 100m, Lena M. met de speer, Junior Lotte S. op de 400m, Mirthe W. bij ver, en Matthias Q. met de discus. Brons was dan weer het deel van junior Jarne V. op de 100m en senior Lukas B. met de kogel. Verder waren er nog persoonlijke beste prestaties voor cadet Lars op de 100 en 200m, Tess bij ver, scholier Bjarne H. op de 100m, Lars M. op de 200m, Eva DK bij ver, juniores Brent F. en Jarne V. op de 100m en senior Lukas B. met de discus. Een mooie afsluiter van een bizar zomerseizoen voor ons roodwit team, met dank voor ieders inzet maar zeker ook voor de gedrevenheid en vele trainingsuren die onze trainers vrijmaakten om jullie klaar te stomen...
Dag 1 van het Provinciaal Kampioenschap verliep schitterend met een organisatie die tot in het kleinste detail op wieltjes liep, een heerlijk nazomerzonnetje en prima sportomstandigheden maar zeker ook zeer succesvol voor onze atleten. In afwachting van een iets uitgebreider verslag geef ik mee dat we 14 maal het podium op mochten. 5 Provinciale titels werden ons deel met scholier Siemen Wuyts op de 400m, Junior Arne Min bij ver, senior Senne die de dubbel pakte bij de 110m Horden en de 400m en Otto Vanluchene bij de 5000m. Zilver was er weggelegd voor de juniores Lotte en Mirthe op de 100 en 200m, seniore Lisa op de 800m, Stefan op de 1500m en Tibo op de 5000m. Brons werd dan om de nek gehangen van cadet Lars DH bij ver, scholier Axl en junior Joppe bij de 1500m en senior Lander op de 5000m. Uniek en zeer mooi als afsluiter was zeker het VOLLEDIGE Lyra-podium op de 5000m seniores met Otto, Tibo en Lander, die hun plannetje tot in de perfectie uitvoerden. Mooi zo! Ook een super-DANKJEWEL aan alle vrijwilligers die in de bres sprongen en onze clubnaam alweer een beetje (veel) hielpen oppoetsen met hun werkijver. 1 uur na het Kampioenschap was het volledig terrein opgeruimd en dat verdient een PLUIM! Op nu naar de Natuurlopen van deze winter die eraan komen vanaf zaterdag 20-11 met de 5 Km, 10 Km en de 10 Miles !!! Alle info op www.natuurlopenvanlier.be.
Deze zondag (10 oktober) neemt Michael Somers deel aan de Antwerp 10 Miles, Naast een goede prestatie loopt hij ook voor een goed doel, namelijk voor Natuurpunt. Natuurpunt zorgt o.a. voor de aankoop en het beheer van nieuwe bossen in Vlaanderen, en dat is hoog nodig. Vlaanderen is één van de meeste bosarme gebieden van Europa, en daar moet dringend verandering in komen! Je kan Michael, en daarbij ook rechtstreeks Natuurpunt en Vlaanderen steunen door een bijdrage/gift te storten. Via onderstaande link kom je terecht op meer info over het project.
Kevin Crabbé, lid van onze vereniging, loopt op 17-10-2021 een marathon in Brugge en doet dit ten voordele van het Kinderkankerfonds. Hij schrijft: "Ik ga zondag 17 oktober 2021 de marathon van Brugge lopen en draag deze op aan het goede doel van vzw Kinderkankerfonds. Mensen kunnen een vrije bijdrage storten of me sponsoren en dit geld gaat dan integraal naar de vzw. Ik kwam op dit gedacht omdat dit me heel nauw aan het hart." Giften vanaf €40 krijgen een fiscaal attest. De affiche en het rekeningnummer waarop jullie kunnen storten treft u aan via de 'link'.
Voor het lidmaatschap 2021-2022 dient IEDEREEN (bestaande en nieuwe leden) het digitale formulier (Zie link) in te vullen VOOR 15-10. Daarna ontvangen jullie een mailing met overschrijving van het verschuldigde lidgeld. Hierbij zal rekening gehouden worden met de mogelijke kortingen. Alle informatie over het lidgeld treft u aan via de 2° link. OPGELET: Voor de betaling van het lidgeld dient u het toegekende OGM-nummer te vermelden !!! Voor het PK van nu zaterdag zijn we nog op zoek naar enkele helpers. Graag bijgaande formulier (bij de 3° link) aanvullen als je je steentje wil bijdragen, zelfs voor enkele uurtjes... Thx! Voor de CC Relays van 24/10 (aflossingsveldloop) zoeken we nog atleten om de ploegen aan te vullen. Alle info via de (4° link). Jeugd (Pup/min) kunnen inschrijven bij gery.follens@aclyra.com en vanaf cadet bij simon.chovau@aclyra.com. + Info-avond ouders jeugdatleten op woensdag 20/10 om 19.00 uur (Zaal 1° verdieping Moevement tijdens training) + Oefenveldloop op vrijdag 22/10 tijdens trainingsuren (jeugd aanwezig om 18.15 uur) Info volgt. + Zondag 24/10 : Crosscup (zie hoger) (Inschrijven maar… !!!) + Zondag 24/10 : 1° Lierse Vlaaikens wandeling (5 Km = familie-activiteit (organisatie: trainster Ilse en collega’s) (info: Wandel mee tegen kanker! - Heilig Hart Ziekenhuis Lier (heilighartlier.be)) + Vrijdag 29/10 : Halloweentraining (IEDEREEN komt verkleed naar de aangepaste training…)
Ondanks het regenachtig weer kon Lukas op beide disciplines de provinciale titel binnenhalen door bij het hamerslingeren 40.71m te werpen en met het 15,88kg gewicht, 12m36 te behalen! Hiermee was hij best tevreden want bij dit nat weer in de ring staan was niet evident. Ook Roland nam deel aan dit kampioenschap en liet de hamer op 15m57 landen en het gewicht van 9,08kg op 6m57. Hij werd hiermee op beide proeven 3de bij de M60 en kers op de taart, verbeterde hij ook zijn eigen PR en CR bij het gewichtwerpen met 3cm! KEI GOE gedaan krachtpantsers!
De eerste editie van de 'Allianz Memorial Marieke Vervoort', de nieuwe benaming voor onze bekende 'Metalyralympics' werd een voltreffer op alle vlakken. Heel wat symboliek en emoties haalden de bovenhand wat de beleving van onze 'o zo mooie sport' alleen maar ten goede komt. Bij de start van de opwarming priemde het zonnetje door het wolkendek... daar had ons Wielemie ongetwijfeld voor gezorgd, want ook de hele meeting bleef het droog... Als alles opgeruimd en de receptie afgelopen was om 18.00 uur, draaide ze van hierboven de hemelsluizen open en regende het pijpenstelen... Symboliek ook als ik jullie vertel dat we Marieke exact 10 jaar geleden leerden kennen op deze Metalyralympics van 01-10-2011. Na een leuke babbel maakte ze haar intentie bekend om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van Londen en sloot ze aan bij onze club. Op 29-07-2012 wheelerde ze alweer op onze piste tijdens het BK voor atleten met beperking naar 3 Europese en 1 wereldrecord op de 100,200,400 en 800m. Twee maand later haalde ze de Paralympische titel op de 100m en zilver op de 200m.Na 3 wereldtitels in 2015 te Doha haalde ze in 2016 tijdens de Paralympische Spelen van Rio nog zilver en brons en kondigde haar afscheid aan, die we alweer glans bijzetten met een verrassend afscheidsfeestje en dit precies 5 jaar geleden op onze Metalyralympics van 01-10-2016. In september 2019 werd de lijdensweg voor ons Wielemie onhoudbaar en stapte ze bewust uit het leven... Exact 5 jaar na haar afscheidsfeestje op de piste waren we blij de 1° Allianz Memorial Marieke Vervoort boven de doopvont te kunnen houden... De herinneringen die we ophaalden met foto's en beelden uit haar rijkgevulde carrière lokten heel wat emoties los bij de aanwezigen, met de ouders en haar trouwe levensgezel 'Zenn' op de eerste plaats. De atleten zorgden voor een prachtig eerbetoon door zich ten volle in te zetten en de sportbeleving te laten zegevieren iets wat Marieke steeds op de eerste plaats zette onder haar gekende slogan 'Believe you can' !!! Bedankt allemaal voor jullie sportieve inzet, het werk voor- en achter de schermen en jullie emotioneel enthousiasme... We BELEEFDEN een topmoment in onze rijke clubgeschiedenis !!! We kijken reeds uit naar de 2° editie van de 'Allianz Memorial Marieke Vervoort' in 2022...!!!