Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer) of Rony Becquet (jogbegeleider) te contacteren.

Benjamin Anne-Laura en miniem Lars DH trokken naar Oordegem voor de paasvakantiemeeting. Beiden waren elk goed voor 2 PR's. Anne-Laura verbeterde bij ver met 20cm naar 2m64 en kogelde 1m07 verder naar 5m04. Lars sprong naar brons met een PR van 1m36 hoog en liep een zeer sterke 150m naar 21"04 waarmee hij bijna 1" van zijn besttijd afdeed. Verder kwam Ane-Laura nog uit bij de 60 en 600m en Lars sprong nog naar 4m18. Mooi gedaan!

Wat een luxe, mooi weer, 7 trainers aanwezig om de 37 atleten te coachen die aan 54 proeven deelnamen en dan nog niet gesproken over het schitterend resultaat! Ik ga geen super lang verslag neer pennen want de uitslag spreekt voor zich! Oordeel zelf, 21 podiumplaatsen waaronder 6 gouden, 8 zilveren en 7 bronzen medailles en dit alles overgoten met maar liefst 21 persoonlijke best prestaties, je zou voor minder tevreden zijn. PROFICIAT aan al de atleten en ik weet dat het voor sommigen balen was, maar het seizoen is nog heel jong en met de getoonde inzet komt het best in orde. Nu eerst Paaseitjes rapen en dan met volle moed op naar Mol om op de 2de dag van dit Provinciaal Kampioenschap hopelijk een even goed globaal resultaat neer te zetten. Verras ons atleten!

Dat de prestaties van het Belgisch team in Abu Dhabi tijdens de recente Wereldspelen niet onopgemerkt voorbijgegaan zijn bij de hoogste politieke kringen in ons land, bewijst het feit dat onze gouden medaillewinaars Elise en Hannes vandaag uitgenodigd werden op de koffie bij vice-premier Kris Peeters. Fier konden ze hun medailles laten bewonderen en een babbeltje slaan met de minister. Schitterend!

Zo'n 70 Lyrianen genoten van een koude maar leuke verrassingsuitstap naar Walibi. De bestemming werd geraden door meerdere deelnemers maar de onschuldige hand trok Daan De Becker als gelukkige winnaar van een gratis ticket volgend jaar!

Onze afstandsloper Mats V. bewees in Burcht dat hij ook nog springerskwaliteiten heeft. Hij verbeterde er zowel bij hoog met 1m26 en ver met 4m45 telkens zijn persoonlijk record met 8 en 14 cm. Bij ver werd hij zelfs mooi 2°. Bij de 300m haalde Mats de zege in een knappe 45"49. Op de 80m zette hij 11"97 neer. Ook vorige week nam hij reeds deel aan een meeting in Tongerlo waar hij op de 80m nog sneller was met 11"75 en 4m31 ver. Knap werk, Mats!

De paasvakantie, de Ronde van Vlaanderen, het schitterende weer... allemaal factoren die ertoe leiden dat we jammer genoeg maar met 6 atleten vertegenwoordigd waren op deze 1° wedstrijd van het Antwerps Jeugdcriterium. Ik hoop dat dit geen trend wordt voor de rest van het zomerseizoen... Maar de 6 atleten lieten zich zeer positief opmerken. Bij de aflossingen versterkten Fleur en Wout de ploegen van andere clubs als slotloper en bezorgden deze teams telkens goud. Ook benjamin Anne-Laura liep als slotloopster naar zilver op de 4X60m. Individueel was benjamin Wout de grote 'goudkaper' met zeges en PR's op de 60m en het kogelstoten. Bij hoog deed alweer niemand beter als Wout. Anne-Laura werd bij de 60m gehinderd en sprong 80 cm hoog. Bij de pupillen was Hasse alweer superieur op de 60m en de 60 Horden. Telkens zette ze haar besttijd neer met 8"78 op de 60m (PR-0.09") en met 10"89 op de Horden of 0.15" sneller dan ooit. Ze kogelde ook nog naar een 4° plaats met 6m55. Bij de miniemen sprong Fleur naar een knappe 4m45 en zilver op slechts 4 cm van haar beste. Bij de 150m was ze als eerstejaars de 3° snelste in een knappe 21"45, goed voor brons. Tess bleef iets onder haar beste vertesprong met 3m43, liep naar 24"15 op de 150m en liet de speer landen op 11m42. Bij de horden tot slot liep Fleur naar een goede 11"57 en Tess naar 14"58. Ondertussen amuseerde Seppe zich bij de Kid's Athletics. Mooi werk van ons Lyra-kwintet!

De resultaten van de oefenmeeting kunnen geraadpleegd worden via "uitslagen". Wij danken alle deelnemers (bijna 200) en de medewerkers voor hun deelname en medewerking! De foto's van de hand van David Verbruggen, waarvoor dank, kan je bewonderen via de knop foto's.

Daags na onze Finale van de Natuurlopen trok Kristof de Noordergrens over om deel te nemen aan de Halve Marathon van Venlo. Liefst 1239 seniores-atleten kwamen aan de start en Kristof bracht het er schitterend vanaf. Hij werd mooi 34° in 1u08'40" en werd hiermee 3° Belg. Het werd geen bestprestatie maar voldeed volledig aan het verwachtingspatroon van onze Belgische Kampioen Marathon en zijn coach Gilles! Knap !!!