Wil jij onze jeugdatleten mee begeleiden en maximaal laten genieten van atletiek en van sporten in het algemeen, dan zijn we naar jou op zoek. Geen ervaring? Geen probleem! Als je dat wenst kan je in eerste instantie onder de vleugels van onze bestaande trainers mee helpen bij de trainingen. Een cursus boordevol inspiratie en voorbeeldtrainingen is beschikbaar. Je kan zelf aangeven welke dagen je beschikbaar bent. Je hoeft niet elke week op woensdag en vrijdag beschikbaar te zijn. Enkele keren per maand zou al een zeer grote hulp zijn! Zie jij dit helemaal zitten, stuur dan als de bliksem een mailtje aan Gery of Ilse. (gery.follens@aclyra.com of ilse.bogers@telenet.be) Twijfel je, en wil je vrijblijvend eens komen mee lopen om te kijken of het iets voor jou is, spreek dan gerust Gery of Ilse aan voor de training. Je mag ook een mailtje sturen. Wat bieden wij jou? Je wordt opgenomen in een gemotiveerd en supertof jeugdtrainers team. Je ontvangt een onkostenvergoeding per training Wie wenst kan een (laagdrempelige) trainerscursus volgen waarvan de club de kosten draagt. (cursus voorzien op 10 en 11 september in eigen club) Eeuwige dankbaarheid, roem en faam ;-)
De zon scheen reeds van 's morgens vroeg en zorgde voor een heerlijk (soms iets te warm) zomerweertje. De ideale omstandigheden om zowat 300 kinderen te verwennen met een TOP-atletiekmeeting waarbij beleving, plezier, lachende gezichtjes, totale inzet en heel veel sfeer de hoofdingrediënten waren. Ook de opkomst met zo'n 500 toeschouwers was ongezien... Deze prachtdag kon natuurlijk alleen maar gerealiseerd worden dankzij de ongelooflijke inzet van al onze medewerkers, ouders en de vlijtige juryleden die het volledige programma tot in de puntjes verzorgden en het uurschema ondanks de vele disciplines strak hielden. Maar ook de opkomst van de Lyrianen was schitterend met liefst 13 kangoeroes, 19 benjamins, 18 pupillen en 14 miniemen, in totaal dus 64 jeugdatleetjes. De Kangoeroes en benjamins gaven het beste van zichzelf met een meerkampje, waarbij de jongsten de 30m, ver, stoten en de teamestafette afwerkten terwijl de benjamins 40m, vortex, hoog en de 600m aangeboden kregen. Vooraf werden ze klaargestoomd op muziek olv Ilse als dansqueen. Hun meeting werd afgesloten met een podiumhulde waar IEDEREEN een prachtige gouden medaille kreeg en getrakteerd werd op een stuk heerlijk verfrissende watermeloen. Wat was met dat een festijn, met vooral dank aan onze nieuwe kidsjuryleden en jeugdtrainers, met Ilse als stuwende kracht... Daarna kwamen de pupillen en miniemen in actie. Iedereen opsommen is moeilijk maar toch wens ik enkele atleten 'in the picture' te plaatsen. De prestatie van de dag werd geleverd door pupil Lauren die haar clubrecord van 1m43 nog aandikte naar 1m48 bij het hoogspringen, een prestatie om 'u' tegen te zeggen onder het goedkeurend oog van hoogspringcoach Ilse. Daarna werd ze ook nog 3° bij hockey en de horden in een sterk PR en 2° bij ver olv coach Paul en Jean. Good-Luck was de snelste pupil op de 60m en Jolien werd mooi 3° bij ver en miste nipt het podium bij de horden en 60m. Miniem Senne V. spurtte dan weer naar de 3° snelste 80m en Mare Buys behaalde dezelfde medaille bij de horden in een sterk PR. Er sneuvelden ONTELBARE persoonlijke bestprestaties en dat hebben we alleen maar te danken aan de schitterende inzet en dito jeugdbegeleiding van al onze atleetjes!
Op deze Open meeting te Edegem kwamen 5 Lyrianen in actie. Op de 800m lieten enkele atleten sterke persoonlijke tijden neerzetten. Fiebe DB werd 3° scholiere in 2'30"36 of 6"92 beter dan ooit. Ook de senioren Joppe en Pjotr lieten hun besttijd noteren met 2'07"33 en 2'11"03 als 5° en 6°. Lars DH zette een sterk PR neer op de 100m in 12"42 (PR-0.17") en werd 4° scholier bij ver met 5m45. Lissa V. tot slot liep naar een 4° plaats als seniore op de 800m in 2'32"66. Mooi zo!
Na enkele moeilijke jaren stond er vandaag terug een master op het Kvv voor hamerslingeren in Sint Niklaas.  Na zijn misstap vorige week had Wim iets goed te maken en ging naar het kampioenschap met een klein hartje ..  om uiteindelijk terug een Vlaamse hamertitel naar Lier te brengen . De afstand mocht wat meer zijn maar onze trainer / atleet is meer dan tevreden met zijn 38m33. Hiermee mag zijn naam verdiend pronken op de clubrecord tabel van de Mas-M45. Proficiat, Wim!!
Onze atleten zetten de trend van vorige week bij het bekerverhaal gewoon verder. Ondanks de afwezigheid van enkele van onze sterkhouders, beleefden we toch een zeer succesvol Vlaams Kampioenschap. De vedette van de dag was zonder twijfel onze hordenloopster Lynn B., die na een iets mindere reeks op de 100m Horden de finale moest betwisten in de buitenbaan. Na een superstart knalde ze perfect over de horden om uiteindelijk met een ultieme jump zich tot Vlaams Kampioen te kronen. De klok wees een prachttijd aan van 13"70 of 0.12" sneller dan haar clubrecord van vorig jaar in Ninove. Ook Babette VDP, onze discuswerpster, maakte indruk. Ze liet het tuig landen op 55m50 of liefst 2m48 verder dan ooit en haar clubrecord. Ze wordt daarmee 4° allertijden in ons land. Ook met haar kogel ging het deze keer in zomerse omstandigheden veel beter als vorige week en ze werd knap 4° met 14m08 of 1m88 verder dan haar PR en meteen ook een clubrecord. Matthias had enorm veel last van de warmte, maar dat kon hem niet deren om alweer primus en Vlaams Kampioen te worden met een worp van 17m75. Bij de horden moest Senne opdraven tegen Olympisch atleet Michael Obasuyi. Hij haalde tweemaal in de reeksen en finale met heel wat tegenwind een zeer degelijk niveau en wist zilver weg te kapen met 14"32 of slechts 0.06" boven zijn CR. Bij de 100m had Elise de sterkste tijd in de reeksen met een degelijke rugwind. Bij de finale moest ze opboksen tegen een wind van 0.9m/s en moest ze de Rani's nipt voor zich uit dulden met brons als resultaat. Ook Arne bewees eens te meer bij de Belgische hoogspringtop te behoren. Na een moeizame start overschreed hij toch de 2m07 en mocht brons omhangen waarmee hij zijn onfortuinlijke trainer Carl een hart onder de riem stak, die begrijpelijk verstek moest laten gaan maar prima vervangen werd door Federaal trainer Stefaan. In de schaduw van deze Vlaamse medailles wist ook cadet Hasse indruk te maken met een clubrecord dat sinds 2007 op de tabellen stond (Aurelie DR 25"81) en ei zo na finaleplaats te halen in 25"23. Wat dan weer wel lukte voor Jan DK die zijn vormpeil op de spurt bewees met seizoensbeste 10"94 en 5° plaats en 22"12 op de 200m. Svelte kwam net iets tekort (0.48") voor het podium op de 400m Horden, waar ook Jutta als 6° met een sterke tijd en Lotte met de 13° tijd eindigde. Bij hoog zagen we dan weer een top-5 plaats voor Lola met 1m60. Jitse dubbelde als 6° bij ver en zette de 13° tijd neer op de 400m. Jarne benaderde in de spurt tweemaal zijn besttijd op 100 en 200m. Werper Lukas B. werd tweemaal 8° bij kogel en speer. Lisa J. dook dan weer voor het eerst onder de 4'50" op de 1500m. Een zomerse dag met niet alleen prachtig weer maar ook schitterende resultaten van ons Lyra-Team. Knap!!!
Met meer dan 4600 lopers aan de start was deze Golden Label Marathon van Praag sterk bezet. De omstandigheden met het hele warme weer met verschillende kasseistroken en bochten waren dan weer niet ideaal maar dat kon Nicolai niet deren. Op karakter en klasse liep hij naar een nieuwe clubrecordtijd als 8° en eerste Europeaan binnen na 2u16'49" en dit achter 7 Afrikaanse deelnemers (4 Kenianen en 3 Ethiopiërs)! Hij verbeterde zijn  eigen clubrecord met ongeveer 15" (Cfr Apr 2021). Wat een prestatie van onze Marathonfreak!

08-05-2022 zal een datum zijn die voor velen lang in het geheugen gegrift zal blijven... Op die dag was er een atletiekclub die voor eigen volk de laatste titel van beste Belgische atletiekclub bij de heren wist te veroveren (Cfr volgend jaar heren en dames samen) en dat na een ongelooflijk bekerverhaal dat zijn start kende in 2009... Toen startte de herenploeg van AC Lyra in 3° landelijke  en wist jaar na jaar de titel binnen te halen om uiteindelijk in 2013 terecht te komen op het hoogste niveau... Na 7 jaar verblijf werd in 2019 voor het eerst het podium gehaald in Nijvel als 3°. Maar AC Lyra had nog hogere ambities en uitgerekend in het jaar waar onze club 75 jaar bestaat zorgden onze atleten voor een stunt van jewelste. Sinds 2013 was Excelsior Brussel onklopbaar maar daar dachten onze roodwitte helden anders over. In een kolkend stadion met enorme vocale steun van de 'jonge' thuisaanhang denderden ze als een machine doorheen deze topatletieknamiddag met heel wat Olympische en Internationale atleten. In liefst 7 disciplines werd het maximum van de punten gehaald (100, 400, 1500, 5000, Kogel, 4x100 en 4x400) en 6 maal haalden we de top-2 (3000, 400H, discus, speer, hinkstap en ver). Dat er op ontzettend hoog niveau werd gepresteerd werd bewezen door het verbeteren van liefst 4 clubrecords met daarbij de 100m van Kobe in een supersnelle 10"35 (CR-0.07"), discus van Matthias Q. met 47m26, hinkstap van Christian I. met 14m42 en de 4X400m tijd van Dylan, Christian, Senne en Sven in 3'11"94. Maar ook de bestprestaties van Jan DK op de 200m in 21"84 (-0.23"), Lander V. op de 800m  in 1'52"23 (-4"03), Lukas B. met speer naar 59m14 (+ 4m87) maakten indruk. Het stadion ontplofte dan weer bij de apotheose waar we een demonstratie weggaven op de aflossingen. Joris, Kobe, Jan en Simon brachten het stokje als eerste binnen op de 4X100m en daarna zetten de "Lyra-Tornados" het stadion helemaal op zijn kop toen Christian na een ongelooflijke inhaalbeweging de leidende ploeg van Excelsior voorbijraasde in de laatste 100m. Uiteindelijk haalden we zeer overtuigend de eindzege met 205 punten, 15 punten meer als Excelsior en liefst 56 punten meer als de nummer 3, Olympic Essenbeek Halle. Achteraf werd een stevig feestje gebouwd en knalden de champagnekurken in het rond. Traditioneel werden de bestuurders en trainers getrakteerd op een gratis plonsbad in de steeplebak. BEDANKT allemaal voor deze onvergetelijke dag vol inzet van atleten, trainers, medewerkers die zorgden voor een PERFECTE en sfeervolle organisatie en natuurlijk ook de talloze roodwitte supporters... ONE TEAM... ONE DREAM... AC LYRA !!!! En nog dit... voor volgend jaar komen we door de sterke prestatie van de heren en de dames (zie hieronder) uit in de hoogste SUPER-LEAGUE tegen de 7 beste Belgische clubs... Mooi zo! Via de links treffen jullie ook enkele persartikels aan. De mooie fotoreportage is het werk van Nadia en Svelte, waarvoor ontzettend dank... Via een 3° link kan je rechtstreekse flitsen van Sporza Radio herbeluisteren vanaf 3u39'30" voor interview met Kobe en vanaf 4u49'00" voor het eindverslag... Luisteren maar...

Voor de corona-doorbraak maakten onze dames promotie van 1° Landelijke naar de hoogste afdeling van de Vlaamse Atletiekliga. Vandaag mochten ze voor de laatste keer apart (vanaf volgend jaar samen met de heren) strijden voor de beste Vlaamse ploeg. Niemand had vooraf durven te hopen dat onze dames zo'n sterk parcours zouden afleggen. Het liep als een trein en net voor de aflossingen stonden ze liefst 12 punten voor op Waasland en nog iets meer op Leuven. Maar dan sloeg het noodlot toe want bij de 4X100m werd een stokwissel hen fataal, terwijl ze op kop lagen van de snelste reeks... De meisjes van de 4X400m persten er nog alles uit en uiteindelijk strandde onze onfortuinlijke ploeg op slechts 1 luttel puntje van de zege. Pech... Pech...Pech... maar de damesploeg mag met meer dan opgeheven hoofd dit bekerverhaal verlaten. Na een promotie al op dergelijke manier meespelen voor de titel is weinig clubs gegeven... De perfecte teamspirit zorgde ervoor dat de tegenslag snel werd 'doorgespoeld' en vooral het idee dat ze hiermee de 'mixed ploeg' misschien op weg zetten naar de 'Super-League dames en heren' van volgend jaar maakte alles dan weer goed! De heren wacht morgen de moeilijke opdracht nog beter te doen qua plaats als onze dames... wij duimen! De prachtige resultaten kan je nog eens doornemen via de link en de knappe foto's werden genomen door supporter Kjersti en Hasse waarvoor dank! Via de link treffen jullie ook het verslag aan van RTV waar enkele Lyrianen aan het woord komen...
Ook Christian Iguacel verkeert in goede conditie. Hij kwam uit voor zijn Spaanse club tijdens de bekercompetitie 1° Division in Huesca, in de Noord-Spaanse provincie Aragon. Hij liep daar een schitterende 400m vanuit baan 7 en liet de klok stilstaan op 46"37. Hiermee zette hij na zijn 45"93 op de Flanders Cup van Merksem in 2021 zijn 2° beste tijd ooit neer. Leuk ook om mee te geven dat er niemand in de Spaanse Bekercompetitie (Ere Divisie en 1° Divisie bij 8 competities) beter dan als Christian. Bovendien dwingt hij hiermee een selectie af voor de Universiade (World University Games - WK voor Studenten) in het Chinese Chengdu van 30/06 tem 05/07/2022. Limiettijd stond op 46"57. Hiermee solliciteert hij nog uitdrukkelijker naar een plaatsje bij de Tornados. De uitslag kan je terugvinden via de link. Een filmpje van zijn race treft u aan via de link foto's.
Kangoeroes Thomas en Victor en benjamins Alix, Flor en Emile gaven het goede voorbeeld in het voorprogramma en beleefden een zeer leuke meerkamp. Daarna kwamen de pupillen en miniemen in actie. Bij de aflossingen was het tweemaal bingo met een zege voor de pupillen Lauren, Saar, Julie en Good-Luck. De miniemen jongens Thomas, Jaan, Lukas en Senne moesten slechts 1 ploeg voor zich uit dulden in 45"80. Bij de pupillen meisjes liet Good-Luck haar supersnelle beentjes zien en verbeterde het 4 jaar oude clubrecord van Fleur naar 8"56 met 0.11". Ook de andere meisjes Lauren (3°), Saar, Julie en Janne waren sneller dan ooit. Bij de jongens Bent en Thomas hetzelfde verhaal met 9"78 en 9"96. Bij het verspringen wist Lauren de zege te halen met 3m86 en verbeterden Julie en Thomas hun bestprestatie. Bij hockeybal haalden Lauren en Saar het podium. Saar verbeterde aanzienlijk naar 28m61. Op de 1000m tot slot zagen we een zeer sterke wedstrijd van alweer Lauren, die in de laatste ronde nog mooi remonteerde en een knap PR van 3'33"68 beloond zag met brons. Ook Janne maakte indruk als eerstejaars met 3'53"94 en een verbetering van haar PR met meer dan 10". Bij de miniemen verbeterde Louise haar 80m naar 12"82 en bij de jongens zagen we PR's voor de snelste miniem van het ganse pak Senne die voor het eerst onder 11" dook naar 10"99. Ook Jaan, Jitse en Thomas waren sneller dan ooit. Bij het verspringen werd Mare knap 2° met een PR van 4m11 en ook Lena sprong naar een PR. Bij het kogelstoten verbeterde Lena met 34 cm en Lukas en Senne lieten het tuig verder landen dan ooit. Bij de 1000m zagen we een sterke prestatie van Louis die liefst 11"73 van zijn tijd afdeed naar een mooie 3'35". Heel veel blije gezichtjes en een leuke namiddag voor onze Lyrianen onder een stralend lentezonnetje met dank aan de jeugdtrainers Jean, Joeri, Ilse, Gery en Hans voor de begeleiding.