We willen er nogmaals op wijzen dat de kledij van de kinderen best voorzien zijn van hun naammerk! Na elke training vinden we niet gemerkte achtergebleven kledij die dikwijls nog blijft liggen in een bak die geplaatst is in het materiaal kot en die nu al terug overvol is. In dien je kledij mist, vraag ernaar voor of na de training. DANK U WEL!
Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.

Vandaag moesten Arne en Jitse vroeg uit de veren om dit kampioenschap aan te vatten. Jitse was met de mama in de regio blijven overnachten na zijn 100m van gisteren omdat hij al om 9u45 klaar moest staan aan de verspringbak. Vermits ikzelf niet aanwezig kon zijn was Paul wat vroeger gekomen om Jitse te begeleiden waarvoor dank! Al goed dat zijn 1ste sprong een geldige was van 5m27 want de volgende 2 sprongen kon hij zijn snelheid niet omzetten in een volledige sprong. Jitse werd hiermee 14de van de 16 deelnemers. Ondertussen stond Arne al opgewarmd door Paul en onder de vleugels van Rudi, klaar aan de hoogspring stand waar hij met succes begon op 1m85, telkens 2 sprongen nodig had op 1m88 en 1m91 en op 1m94  hoogte de lat in 1 beurt overschreed. Spijtig genoeg lukte de hoogte van 1m97 niet meer maar met de zilveren medaille mag Arne best tevreden zijn en dat pakje friet heb je in elk geval dik verdiend! PROFICIAT! Ondertussen stond Kjersti klaar voor de 100m reeksen waar ze in reeks 1 baan 8 mocht starten. Ze finishte 0.05" sneller dan ooit, maar had de pech dat er iets te veel meewind van 2.1 stond, zodat deze mooie tijd niet gehomologeerd word. Toch weeral KNAP gedaan Kjersti! Nu was het wachten tot iets na 17u00 voor de finale op de lange horden waar Jutta mocht starten in baan 7. Weeral wist ze goed haar mannetje te staan door als 6de beste van België af te klokken in een nogmaals een nieuw persoonlijk best tijd van 46.69" nadat ze dit daags ervoor in de reeksen ook al klaarde. Een heel sterke prestatie Jutta. KEI GOE gedaan! Ook Lotte mocht vandaag aantreden op de 400 meter horden. Het werd een mooie wedstrijd en snelde aanstonds naar de 3de plaats die ze niet meer af stond in een 7 tienden betere tijd als gisteren in de reeksen. SCHITTEREND gedaan Lotte deze bronzen medaille is meer dan verdiend! Een mooie afsluiter van het zomerseizoen. Bedankt trainers en supporters!

Terwijl zus Charlotte nog aan het nagenieten was van haar gouden medaille op het BK 1500m trok Mats naar Izegem om aan een meerkamp deel te nemen, dit vooral in functie van de 1000m voorbereiding voor het Nationaal Criterium in Nijvel. De andere proeven deed hij gewoon mee omdat Mats anders niet mocht deelnemen aan de 1000m. Hij behaalde een puntentotaal van 1831 punten door een overwinning op de 1000m in 3'01"34, en voorafgaand zijn 80m rustig uit te lopen in 11.62", de lat juist op 1m te overschrijden zonder te forceren en de speer 10m30 ver te werpen met maar 1 poging. Verstandig gedaan Mats!

Wat een 1500m race! Charlotte die goed aansloot in de kopgroep en Mila die een gaatje moest laten maar sterk terugvocht in de laatste ronde, waar Charlotte met 5,5" verschil als 1ste de meet overschreed en Mila tot het einde moest spurten voor de 3de plaats! KNAP gedaan lady's, PROFICIAT en dit dankzij het uitstekende werk van trainers, waarvan Simon, Jozef en Peter getuige waren! Jutta was de atleet die het vroegste uit de veren moest voor de 300 horden, geruggesteund door Paul die eveneens al vroeg aanwezig was. onder een aangenaam aanvoelend zonnetje kon Jutta haar klaarstomen voor de reeksen. Ze vocht in baan 6 van de 2de reeks naar een finale plaats die ze ook afklokte in een nieuwe besttijd van 46.85" en zo 5de werd over de 3 reeksen. Opdracht geslaagd en nu ontspannen op naar de finale die morgen gelopen wordt. Ook Lotte was vroeg van de partij maar had aan de piste overnacht in de camper van mama en papa. Zij kon de tijd nemen om goed op te warmen omdat wegens troebels met  de elektronische het tijdschema 20' vertraging opliep. Zij startte in reeks 2 baan 4 waar ze als 2de in een tijd van 67.75"de baanronde uitliep. Dus ook zij verdiend naar de finale na een 2de overnachting aan de piste. Siemen die zich dit seizoen al met succes gefocust had op de 400m, stond voor de wedstrijd als 4de gerangschikt en hoopte daarmee zeker in de finale te zitten maar niets was minder waar! In de eerste 3 reeksen liep iedereen een heel sterke tijd wat betekende dat Siemen zijn reeks in een PR tijd zou moeten winnen om een kans te maken om morgen nog te mogen starten. Zijn start was zeker niet slecht, hij kon aanpikken bij de eersten maar Kellian van ASVO was op de meet een halve seconde sneller en met de eindtijd van 54.59" strandde Siemen op de 9de plaats waardoor hij de finale aan zijn neus zag voorbij gaan. Voor mij heeft Siemen al een mooi seizoen achter de rug maar heeft hij zijn loon naar werken niet gekregen. Spijtig maar niks aan te doen. Bij de 400m scholieren dames zagen we ook Lissa aan het werk. Zij liep volgens mij ook heel sterke wedstrijd en deed er 60.74" over de baanronde, maar de tegenstand was heel sterk zodat er met een 12de beste tijd geen finale plaats inzat.  Voor Sam gold hetzelfde als voor Siemen, Lees meer

Het was zoals elk jaar weeral zweten en puzzelen om ploegen te vormen. Zo moesten sommige lopers wel 4 keer aan de bak komen en moest bijvoorbeeld Lena op het laatste ogenblik, als 1ste jaar cadet, invallen bij AC damesploeg 4x100m, om een zieke Svelte te vervangen. Deze ploeg met de dames Sam, Helena , Sien en Lena als slotloopster deden dit voortreffelijk. TOP! De ploeg met Joris, Christian, Mathias en Simon liepen meteen de snelste tijd op de 4x100m AC en verbeterden het clubrecord maar spijtig genoeg moesten ze in de finale 3 tienden prijs geven aan CABW, maar een 2de plaats is zeker ook nog een MOOIE prestatie!. De cadetten meisjes met Marie, Jutta, Kjerti en Margaux waren allen gestresseerd maar liepen de ziel uit hun lijf met in nieuw CR tijd van 49.52", die trouwens al 10 jaar op de tabellen stond. In de finale lieten ze al de tegenstand achter zich en finishte Margaux 0,46" voor de naaste achtervolgsters waardoor de meisjesploeg iets later fier de gouden medailles rond hun nek mochten hangen! KLASSE! De scholieren 4x100m ploeg bestond uit dezelfde meisjes als op de Memorial met dit verschil dat Antje nu mocht meelopen. Ook zij behaalden een finale plaats en maakten met een tijd van 50.91" aanspraak op de 8ste plaats. GOE gedaan dames! Bij de cad jongens hadden we gelukkig nog Lars die kon invallen voor de gekwetste Jarne en Artuur. Het werd een foutloze race met Jitse als starter gevolgd door Glenn, Lars en Siemen. Ze liepen met 49.01" naar de 13de plaats op de 18 deelnemende ploegen. KEI GOE gedaan boy's! Ook de schol heren met Timo, Brecht, Jul en Jarne geraakten niet tot in de finale maar ze liepen wat ze waard waren. TOP gedaan jongens! Onze G-atleten waren goed vertegenwoordigd en ze werden weeral goed door Anneke, Betty en Katia begeleid. Op de 4x100m liet Eliese de druk op de startblok iets los juist voor de start waardoor deze damesploeg met Janne, Ena en Jadzia, spijtig genoeg gediskwalificeerd werden. De jongens Joni, Ruben, Bart en Nick en de ploeg met Jeroen, Jens, Hannes en Daan deden wat van ze verwacht werden. Ze liepen zich naar de 2de en 3de trede van het podium! SCHITTEREND gedaan! Lees meer
De benjamins meisjes waren het best vertegenwoordigd met Jolien, Anne-Laure, Lena en Jolien die tezamen heel het programma afwerkten en het mooie daaraan was dat allen zich verbeterden in 1 of andere discipline. Lena wierp de hockeybal maar liefst 73 cm verder dan haar vorige pr, Stien liep op de 60m sneller dan ooit, wat Jolien, die 2de werd, en Anne-Laure, haar na deden op de 600m. De 3 aanwezige benjamin jongens deden dezelfde proeven als de meisjes en ook zij zetten tezamen 5 pr's neer. Jarre en Bent op de 60m,  Jarre en Wout op de 600m waarbij Wout in reeks 2, het CR verbeterde tot 1'54"95 (STERK!) en even later 4de werd bij de hockeybal en deze eveneens naar een nieuw pr afstand wierp. Bij de pupillen was Julia het enigste Lyra meisje. Zij werd zowel op de 60m en het verspringen 5de en bleef iets onder haar beste prestatie. Bij de jongens pup was ook Jitse alleen vertegenwoordigd, hij nam aan 4 proeven deel waaronder ver, 1000m alsook op de 60m en het kogelstoten waar hij beter presteerde dan ooit. Kato en Tess waren onze miniemen dames die beiden hun krachten bundelden bij het kogelstoten en de 2kg wegende bol verder dan ooit lieten landen. Tess deed dit nog over bij het speerwerpen en wierp deze 33cm als haar pr nadat ze nog een mooi pr over de 80m en 300m afstand had gelopen! Op de 300m bij de miniemen jongens liep Mats sneller dan ooit naar 2de plaats en kon Kobe zijn comeback inzetten met eveneens een nieuwe best prestatie. Kobe liet het daar niet bij en liet zijn speer 58cm verder steken dan zijn beste ooit. Weeral KEI GOE gedaan atleten op naar meer in de finale van het Antwerps Criterium op 21 september door Lyra georganiseerd!
151
Vandaag sloten de junioren hun individuele kampioenschappen af met het BK hamerslingeren. Lukas Bats dit jaar al sterk bezig in zowel kogel als discus met enkele mooie ereplaatsen, nam deel in Ciney. Hij opende met een mooie 48m24 en vestigde zich zo direct op de eerste plaats . Een plaats welke hij niet meer zou afgeven om zo zijn eerste Belgische titel binnen te halen en hiermee ook zijn eigen clubrecord met 1m96 verbeterde. Dit is een mooie bekroning op zijn voorbije jaren hard werk ! Wat het voor de werptrainer nog mooier maakt na het volledige discuspodium vorige week bij de heren AMH. Proficiat Lukas, geniet hier maar goed van!! Een trotse trainer Wim
Op dit AAS-Criterium was Lars als enige miniem aanwezig waar hij de 80meter horden waar hij een tijd liep van 15.69" en hiermee de 3de beste tijd liep van de 18 deelnemende atleten. Daarna pikte hij nog de 150m wedstrijd mee en klokte na 20.74"  af waar Lars eveneens de 3de beste tijd liet optekenen van de 24 deelnemende atleten. De kers op de taart zette Lars bij het hoogspringen waar hij de lat 2cm hoger overschreed dan ooit en hiermee zijn beste op 1m45m brengt wat hem een gedeelde 2de plaats opbracht. TOP gedaan Lars! Cadet Jane nam ook met succes deel aan het hoogspringen waar ze als primus eindigde en 5cm onder haar pr 1m55 bleef. Goed gedaan Jane!

De Youth Memorial Van Damme wordt georganiseerd voor de beste Belgische scholieren, jongens en meisjes. Hiermee willen ze aan jonge, beloftevolle Belgische atleten en onze atletieksterren van morgen, de unieke kans bieden om in het Koning Boudewijnstadion aan te treden, enkele uren voor hun nationale en internationale idolen het beste van zichzelf geven tijdens de finale van de IAAF Diamond League. Voor de 4x100m verdienden onze scholierenploeg met Lotte, Mirthe, Elle, Antje en Kate hun selectie bij gelegenheid gecoacht door Stefan Simons. Ze stonden mooi hun vrouwtje en klokten als 8ste team af in een tijd van 50.78". Naast deze relaysploeg van de scholieren meisjes, mocht ook Arne Min deelnemen aan het hoogspringen in voorprogramma van de Memorial Van Damme. Ondanks zijn nog wat opspelende blessure aan de quadriceps en de te verwachten kriebels door de "grootsheid" van de wedstrijd heeft hij er met volle teugen van genoten. Zijn eerste poging op aanvangshoogte (1.85m) ging prima, doch op 1.90m lukte het zeer nipt niet wat resulteerde in de vierde plaats. Als kers op de taart wisten de hoogspringboys Nafi Thiam te strikken voor een mooie foto. Wat een geweldige ervaring !!! Maar ook onze supporters waren met de ingezette bus, talrijk aanwezig en schreeuwden de pannen van het dak wat het voor onze atleten nog mooier maakten!