Door het stijgende aantal atleten is AC Lyra op zoek naar extra trainers/begeleiders. Meer specifiek zoeken we:
  • Jeugdtrainers voor atleten van 5 tot 12 jaar
  • Jogbegeleider
  • Coördinator - trainer spurt en MK-groep vanaf scholier
Heb jij interesse het trainersteam van een bloeiende club te versterken, aarzel dan zeker niet om Gery Follens (jeugdtrainer), Rony Becquet (jogbegeleider) of Jean Vanherck (technisch Directeur) te contacteren.
Op deze zeer sterk bezette crosscup-veldloop van het Waalse Hannuit (na het BK de best bezette), zagen we 4 Lyrianen in actie. Miniem Mats gaf het goede voorbeeld en pakte knap zilver op liefst 73 deelnemers. Mila had er ook duidelijk zin in en was steeds in de voorste gelederen op te merken. Uiteindelijk werd ze mooi 7° op 74 cadetten. Axl van zijn kant liep ook een verstandige wedstrijd en finishte in aanwezigheid van de Belgische top mooi 13° op 74. Bij Tibo liep het niet zoals hij gehoopt had... de examenperiode en bijhorende vermoeidheid zullen daar wel voor iets tussen zitten, maar niet wanhopen, want de belangrijke afspraken van het KVV en BK komen er nog aan... !!! Proficiat, allemaal!
47 Lyrianen waren op de afspraak in het Herentalse Netepark voor de jaarlijkse veldloop. Laat ons eerst starten met de podia... Benjamin Saar kon, in afwezigheid van Jolien, dit seizoen voor het eerst een trede dichter eindigen en behaalde knap zilver. Dat Mame Takho in sterke doen is, hoeft geen betoog. Na een sterk PK vorige week, wist ze hier knap zilver binnen te halen en dat als eerstejaarscadette! Bij de juniores heren zagen we dan weer een sterke Jasper die brons mocht omhangen. Bij de masters dames liet An C. duidelijk merken dat haar provinciale titel geen toevalstreffer was en won hier knap haar wedstrijd. Ook Gunter G. mocht het podium op als master. Hij werd knap 3° op 49. Verder waren er nog mooie top-10 plaatsen voor de G-atleten Connor (4°), Jens (9°), Joni (10°), Janne (5°), Joke (6°), Sanne (7°) en Ena (8°). Bij de benjamins pikte Janne S. nog een puntje mee voor de crosscup als 10° van de 46. Ook Lissa eindigde knap in de eerste helft als 14° en Loranne werd mooi 41°. Bij de 2° jaar hadden we naast zilveren Saar ook nog 2 top-10 plaatsen voor Good-Luck bij haar eerste optreden als 7° en Linde knap 9° op 41. Bij de jongens benjamins waren ze met 8. Thomas liep een goede cross als 17° en Seppe liet er als 30° nog een 20-tal achter zich. Bij de 2° jaars zagen we een knappe 8° en 10° plaats voor Kasper en Senne en dit op liefst 68 deelnemers. Ook Jarre (14°), Lucas (16°), Bent (30°) eindigden nog in de eerste helft. Victor streed moedig naar een 54° plaats. Bij de pupillen liep Mare naar een mooie 13° plaats op liefst 68. Paulien, Emma en Anne-Laura eindigden als 40°, 51° en 59°. Bij de 2° jaars was Khady tevreden met haar 21° plaats op 56. Bij de jongens liep Jarne naar een knappe top-20 op 49. Cedric vocht zich naar een 43° plaats. Bij de miniemen liep Thor midden in het pak naar een 21° stek terwijl vriend Vic als 2° jaars 26° werd. Naast het succes van Mame Takho bij de cadetten, liep ook Michiel bij de jongens beresterk en finishte als 2° eerstejaars op de 6° plaats. Scholier Wannes M. haalde als eerstejaars de 10° plaats van zijn jaar en werd 21° in totaal. Bij de senioren liepen Otto en Ben een goede wedstrijd bij de lange cross. Otto werd 12° en Ben 15°. We lieten onze rood-witte kleuren alweer positief opmerken. Bedankt voor jullie deelname en begeleiding van de trainers!
Laat ons openen met de TOP prestatie van de dag. Jutta zet met een tijd van 7.85" niet alleen de beste jaarprestatie neer maar wist ook het al meer dan 20 jaar oude clubrecord van Sarah Mees van de tabellen te vegen! Wat voorafging! In de reeksen won Jutta haar reeks in 7.96" en verraste Kjersti iedereen door eveneens met 0,01"onder de 8 sec. te duiken, zodat ze beiden broederlijk naast elkaar de finale van de 60m mochten lopen met voor Kjersti een mooie 7de plaats en voor Jutta het al vernoemd resultaat. Wel moeten we er nog bij vermelden dat beide dames tussen de twee 60m lopen nog de 60m horden met succes afhaspelden. Kjersti wist daar in de reeksen haar pr naar 9.50" te brengen en Jutta verbeterde zich met 0,01" waardoor ze hier ook de finale moest lopen. Op 1 honderdste na viel ze van het podium maar met een sterke 8.98" evenaarde ze ook nog het uit 2007 daterende clubrecord van Aurélie De Rijck. KEI GOE gedaan dames! Ook op de 60H kon Cadet Bjarne zijn eigen CR met 0.26" verbeteren naar 9.57" en  liep Artuur 0.24" sneller dan ooit zodat nu achter zijn pr 10.07" staat genoteerd en viel Svelte juist naast een finale plaats met 9.34" maar zo wie zo was trainer Paul zijn dag geslaagd door de verbeterde resultaten van al zijn hordelopers. GOE BEZIG Paul! Ondertussen zagen we Sam nog aan het werk bij het hoogspringen waar ze geraakte tot 1.53m en een 5de plaats. 
Lees meer
Beide families kozen met succes de Supercrack 4 als laatste test wedstrijd voor het KVV en het BK MK en maakten er zo een zondagse uitstap van. Zo kwam Lars uit op de 60m die hij met 0,01 honderdsten sneller liep dan ooit, maar moest forfait geven op de 60H wegens pijnlijk groeiknieën. Kjersti durfde het voor de 1ste maal aan om de 60 horden wel te lopen waar ze een sterke tijd van 9.59" neerzette en zo terecht de keuze maakte om in te schrijven voor het KVV op deze zware proef. Haar hoogspringen won ze ook nog met een nieuw indoor pr van 1m50! Lena hield het bij het verspringen waar ze toch eens wilde schitteren omdat de trainingen veel goeds voorspelden. Nu lukte ze toch een sprong van 4.57m waar ze 5de door werd, maar de gehoopte afstand kwam er nog niet uit. Komt goed Lena, volhouden en in jezelf blijven geloven! Svelte hield het ook alleen bij het kogelstoten waar ze de 3kg zware kogel stootte tot 10m15. Junior Arne begon met de 60m horden die hij alleen klaarde in een tijd van 9.18" en eindigde met een mooi record waar hij met 6.25m verder sprong dan ooit! KEI GOE gedaan familie Min en Marien!
In afwachting van de volledige uitslag en artikel kan ik nu reeds meegeven dat het PK veldlopen voor onze club zeer succesvol was. Zo waren er titels voor benjamin Jolien, miniem Mats en de masters Katleen en An. Zilver was er dan weer weggelegd voor de cadetten Mila VE en Axl en de junioren Heleen en Tibo. Op de korte cross werd Otto na de spannendste wedstrijd net op de meet geklopt. Brons was er dan weer voor de benjamins Saar en Tim. Met de top-5 plaatsen van pupil Wout, cadetten Mame Takho, Michiel en Phebe en senior Jonathan mogen we zeker tevreden terugblikken... ! De kangoeroes openden onder een druilerig weertje met Nanou en Nand. Bij de 1° jaars benjamins vocht Loranne zich naar een 15° plaats. Bij de 2° jaars pakte Linde nog knap een 10° plaats en werden Anna en Liv 25° en 29°. Bij de jongens pakte Kasper nipt de top-10 kort gevold door Lucas als 12°. Bij de pupillen liep Wout alweer mooi naar een 5° plaats en werd Cedric 37° op 42. Bij de miniemen finishten Thor en Vic moedig midden in het pak, als 14° en 19°. Lees meer
Jutta en Lars opende op de 60m bij de cadetten. Jutta bleef 4 honderdsten boven haar zeer sterke besttijd van 8.01" en Lars liep evenveel sneller dan ooit zodat zijn pr nu 8.41" bedraagt! Beide atleten lieten het hier niet bij. Zo nam Jutta nog deel aan 60m horden zonder potten te breken maar wel de 4de beste tijd neer te lopen over de zes reeksen om af te sluiten met een nieuw pr van 5.14m bij het verspringen! Lars nam voor de 1ste maal de 200m voor zijn rekening en zette hier een mooie tijd neer van 27.55" zodat hij bewijst klaar te zijn voor de 800m KVV als hij geselecteerd word (Fingers Crossed). Sam moest speciaal naar Gent komen om met de kogel een prestatie neer te zetten wilde ze een selectie afdwingen voor het BK/KVV MK en werd met succes geruggesteund door vriendin Leni want beiden wisten verder te stoten dan ooit! Voor Sam was dit 8.78m (pr+1.62m) en Leni 9.13m(pr+27cm) en dus voor beiden een nieuw indoor bestprestatie! Bij de scholieren liepen Marthe en Brent sneller dan ooit over de 60m. Marthe verbeterde zich tot 8.93" en Brent tot 7.73". Lotte liep in voorbereiding van het KVV voor de 400m, nog een 200m in 27.46" wat Helena ook deed bij het verspringen, waar ze nog een selectie wilde afdwingen en dit met verve deed door 5.26m ver te springen en waar Lotte met 4.97m iets meer dan 40cm onder haar verste sprong ooit, bleef steken. Helena nam nog deel aan de 60m waar ze een beste seizoen prestatie van 8.34" neerzette. Bij de seniores heren kwam Jan ook nog uit op de 200m waar hij afklokte na 22.75". Last bad not least was de prestatie van de dag voor Lynn die op de 60 meter horden als enigste junior tussen de seniores haar mannetje wist te staan en als 4de aftikte in een nieuwe besttijd van 8.82" wat ook de tijd zal zijn die nu op de clubrecord tabellen zal staan! PROFICIAT aan allen. Jullie kunnen met gerust gemoed uitkijken naar de komende kampioenschappen! 

 

 

 

 

 

 

Wat een jaaropener! Er namen 42 atleten deel aan het 1ste kampioenschap van het nieuwe jaar die met 65 prestaties 26 podiumplaatsen wisten te behalen waarvan 9 maal brons en goud en 8 keer zilver! Dit alles dan nog eens aangevuld met 18 bestprestaties en 2 clubrecords. Je zou voor minder tevreden zijn! De spurters liepen zich wel in de kijker. Elise evenaarde haar snelste tijd van 7.40", Simon wist zijn pr en cr aan te scherpen tot 6.89" en Iguacel wist op de 400m, 5 honderdsten sneller te lopen dan ooit zodat hij met een tijd van 47.89" op de cr tabellen mag pronken! Natuurlijk mochten zij allen de gouden plak rond hun nek hangen en staan ze boven in de ranking van de jaarprestaties! Bij de werpers mocht kogelstoter Matthias ook op het hoogste schavotje , bij de verspringers cadet Jutta met een nieuw pr van 5m13 en Lynn bij de jun met 5m38 als prestatie. Bij het hoogspringen Sam die haar pr naar 1m61 bracht ! Op de 60m  horden kon Senne doorstoten naar de 1ste plaats bij de grote jongens en wist Lotte iedereen achter zich te laten op de dubbele baanronde! De 8 zilveren medailles werden verdeeld onder Siemen die een heel sterke 200m liep, Svelte door haar tijd van 9.42" op de 60H gevolgd door Lynn met een tijd van 9.26" wat Willem hun ook nadeed op de 60H met 8.57" als chrono. Arne schudde 1m91 uit zijn mouw bij het hoogspringen en Svelte behaalde haar 2de zilveren plak bij de scholieren wat Amelie ook deed bij de juniores bij het verspringen met als meeting afsluiter Lisa die in een nieuwe pr tijd van 5'00"38 op de 1500m, schitterde op het middelste schavotje! De negen bronzen medailles brachten volgende atleten mee naar huis. Dit door Kjerti, die zowel op de 60 m en de 200m schitterde in een nieuwe bestprestatie, door Jarne op de 60m, die eveneens sneller liep dan ooit maar op de 200m moest opgeven door krampen in de kuit. Ook Mathias mocht op het laagste schavot en deed het voortreffelijk door in de reeks en de finale dezelfde tijd van 7.12" neer te zetten. Op de 200m verbaasde beide Larsen mij niet alleen door hun sterke prestatie maar ook door het behalen van een bronzen medaille. Lars Min verdiende dit door met een knal tijd van 26.38" neer te zetten op de 200m en wat Lars De Herdt hem nadeed door op de 800m na 2'24"96 af te klokken! Senne stond nogmaals op het podium door op de 400m 51.09" neer te zetten en de laatste bronzen medaille kon Jitse behalen door haar sprong van 5.16m bij het verspringen. Zonder afbraak te doen op de prestaties van de atleten die niet binnen de prijzen vielen geef ik hier een kort overzicht. Lees meer

Aan de klassieke opener van het nieuwe jaar te Hulshout namen zo'n 35 roodwitten deel.  De G-atleten kregen de eer als eerste het veld in het lopen in het nieuwe jaar en met succes want Sanne won, Daan werd 2° en Jeff 3°. Ook de kangoeroes Manou, Elise, Emiel, Robbe en Nand hadden er duidelijk zin in. Bij de benjamins haalden Janne en Lissa nog net de top-10 van de provincie en vocht Loranne zich naar een 28° plaats. Bij de 2° jaars was het voor de 4° keer bingo voor Jolien M., die ook Saar mee in haar zog kreeg, die knap alweer 3° werd. Ook Linde liep een dijk van een wedstrijd en werd mooi 7°. Bij de jongens was Thomas nog een beetje 'ziekjes' en liep naar een 24° plaats. Bij de 2° jaars waren ze alweer knap vertegenwoordigd met 6. Tim miste nipt het podium, Kasper streed moedig naar een 11° plaats met Jarre als 14° i zijn zog. Ingo en Bent eindigden halfweg als 22° en 24° terwijl ook Victor verdienstelijk 34° op 46. Bij de pupillen liep Lena haar eerste cross en dat deed ze voortreffelijk met een 19° plaats op 41. Louise streed ook moedig naar een 36° plaats. Bij de jongens werd Wout een beetje moedeloos bij zijn 4° plaats, maar finishte wel als 3° van de provincie wat hem kostbare puntjes oplevert voor de crosscup. Jarne liep ook sterk naar een 14° plaats terwijl Cedric 34° werd. Jaan Raven finishte als 2° jaar midden in het pak als 17°. Bij de miniemen eerstejaars streden Lennert en Thor in elkaars buurt naar een 12° en 15° plaats, terwijl Jo als 2° jaar mooi 8° werd. Bij de seniores mannen mocht Kristof nog een laatste keer het veld in (voor zijn marathon in februari) en mocht met zijn 6° plaats meer dan tevreden zijn. Bij de masters liep An alweer een knappe wedstrijd en finishte als 2° na Xenia Luxem. Bij de heren masters tot slot gaf Gunter een staaltje van zijn kunnen en werd schitterend 2° na Glenn Laurens. Bart finishte als 23° en Kurt N. als 47°. De kop is eraf en nu uitkijken naar het PK veldlopen van volgende zondag in Essen... Wij hopen op een massale deelname van ons rood-wit team! 

 

 

 

 

 

 

Tijdens zijn stage voor geneeskunde in Zuid-Afrika koppelt Nicolaï duidelijk ook het nuttige aan het aangename. Hij liep de afgelopen weken een viertal wedstrijden, met o.a. een PB op de 10 km als resultaat en een overwinning op oudjaar op 8 km. Dat belooft voor de rest van het seizoen. Doe zo voort!